Lietuvos anime fanų konferencija (įvyko)

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Bardakas
    Žmogus Ne





    • 2005 09 22
    • 1462

    Lietuvos anime fanų konferencija (įvyko)



    Taigi. 2008.11.08 įvyko kaip ir istorinis anime fanams dalykas - pirmoji Lietuvos didžiausių anime klubų ir organizacijų konferencija, vykusi Kaune vienoje iš VU auditorijų. Ši konferencija buvo uždara ir neviešinama visiems, todėl niekas apie ją apart informuotų žmonių nežinojo. O pakviesti buvo šie klubai ir organizacijos su iki 4 asmenų delegacija: Kauno - Kurokawa; Vilniaus - VAK, Koi Team, AniNC, VAMO; Šiaulių - Kitsune; Panevėžio - PanAnime; Klaipėdos - PAK. Taipogi kelios internetinės bendruomenės - Asinas ir AC. Kviesti buvo ir AZ administratoriai bei moderatoriai, tačiau dėl didelio užimtumo ar kitų priežasčių jie negalėjo atvykt, nors daugelis atvykusiųjų vienaip ar kitaip buvo gerai pažįstami su AZ.

    Šiek tiek vėlavus keliems klubams, be didelių kalbų ir pagal programą, buvo pradėta prisistatinėt pristatymus. Kiekvienas klubas paruošė pristatymą, kuriame atsispindėjo veikla, lūkesčiai ir nesėkmės. Kiekvieno klubo ar organizacijos pristatymai nors ir viršijo 5 min limitą, bet tai nepakenkė originalumui ir informatyvumui.
    Konferencijos tikslas buvo suburti efektyviausiai dirbančią Lietuvos anime bendruomenę, kuri bendromis jėgomis galėtų plėst anime kultūrą Lietuvoje. suformulavome problemą: kiekvienas miestas ir klubas daro tik sau, neatsižveldami į tai, kad kenčia renginio kokybė ir, organizaciniu požiūriu, renginiai vykdavo beveik vienu metu. Taip pat nepamiršome apžvelgti sėkmingų renginių, kurių plėtojimą, tobulinimą aptarėme konferencijos metu, žinoma, nepamiršdami ateities renginių.
    Būdami šios konferencijos organizatoriai (Bardakas ir Bithuthe) vykdėme demokratiškus Pirmininkų komiteto rinkimus.
    Anime klubų ir organizacijų konferencija, kuo galime pasidžiaugti, Kauno mieste pavyko.
    Manau, fotografijas toliau galės papostint jų autoriai.
    Paskutinis pakeitimas nuo Bardakas; 2008-11-09, 23:21.
    Maybe on Earth, Maybe in the Future
    sigpic
    Kurokawa idėjinis lyderis
    Lėtai keičiu slaptažodžius
  • krapija
    Cadavariffic

    • 2008 03 08
    • 260

    #2
    Viskas tikrai gan sėkmingai gavos, nebuvo jokių organizuotumo klaidų ar kažko tokio. Šiaip viskas labai vykę, buvo ir smagi veikla po visko su keliomis problemomis, bet nieko.
    Sorry, but I don't plan on dying anytime soon.



    http://myanimelist.net/animelist/Dieucra

    http://www.last.fm/user/bombska

    Comment

    • technotrach
      mors ultima ratio

      • 2006 03 06
      • 218

      #3
      gal kokios įdomios info surinkot ir galit nutekint? kiek nariu visoje LT per klubus yra, kiek metuose renginių būna ar pan.?
      Skaitoma manga

      Comment

      • mylichka
        laižiakas į skruostą


        • 2007 12 28
        • 223

        #4
        Autorius Airiz
        "ELITAS" ejo del to kad pats ELITAS viska ir organizavo, ar leist daryt konferencija forumo naujokams, ar senbuviams?
        Man klausimu nekyla kazkodel
        Viskas yra ok, kad tik pagrindiniai žmonės iš klubų ėjo (nes tik toks meetas su maža apimtim ir buvo planuotas). Bet, manau, nesąžninga buvo niekam nieko nesakyti, laikyti tai paslapčia. Kituose klubuose ir paprasti nariai apie viską žinojo bei padėjo ruoštis. Tai taip gavosi diskriminacija kitų atžvilgiu. Kaip pristatomas klubas yra ne kelių žmonių reikalas. Juk anime klubas = visi jo nariai, o ne keli atstovai, kurie tarsi slapčia visą pristatymą darė.
        Ass.as.sin.

        Comment

        • Airiz
          מיד





          • 2004 01 09
          • 1656

          #5
          Autorius Izzo
          Jei žmogus turi gerų organizacinių sugebėjimų, yra komunikabilus ir pan., tačiau yra forumo naujokas, neturi reputacijos ir nėra ELITAS reiškia, kad jis nieko nesugeba?
          Išvis kalba eina apie klubo veiklą, jei nori - tegu kuria savo klubą, užsiiminėja savo klubo veikla, daro konferencijas, meet'us ir t.t. niekas juk nedraudžia. Bet nedaro.
          Paskutinis pakeitimas nuo Airiz; 2008-11-10, 10:27.

          Comment

          • DStalker
            Kuroi kenshi


            • 2007 04 16
            • 190

            #6
            Autorius Izzo
            Jei žmogus turi gerų organizacinių sugebėjimų, yra komunikabilus ir pan., tačiau yra forumo naujokas, neturi reputacijos ir nėra ELITAS reiškia, kad jis nieko nesugeba?
            Ne, nereiškia kad nieko nesugeba, bet kaip pats sakei neturi reputacijos, tai kaip kam nors žinoti ar jis kažką sugeba. Jei turi sugebėjimų, tai reikia pradėti nuo paprastų dalykų, o jei norima surengti kokį rimtesnį renginį, tai to ir imasi ir ten dalyvauja atitinkamą patirtį turintys ar pasižymėję veikėjai, kad paskui nekiltų dalyviams klausimų kaip "kas jis per vienas?", "ar jis bent supranta kur dalyvauja?" ir pan., o būtų tariamasi rūpimais klausimais.
            Aišku galėjo būti kažkokios informacijos, bet kaip padarė, taip padarė ir nereikia dėl to šurmulį kelti.
            Geriau palaukim kol paskelbs kas buvo aptarta, nutarta, nuveikta ir t.t. ir kitų įspūdžių.

            Comment

            • Sable
              The Hitchhiker





              • 2005 03 11
              • 1530

              #7
              Man tai kyla kitoks klausimas, ar tie nepatenkintieji išvis priklauso kažkokiam klubui ar kokiai kitai bendruomenei ir yra tokie aktyvūs, kad mano jog jų nuomonė bei kažkokie nematyti talentai galėjo pasitarnaut šios konferencijos labui ir t.t. Norit veiklos, dalyvaut įvairių renginių organizavime, padėt pasiruošt jiems ar šiaip dalyvaut, tai nesėdėkit subinių prilipdinę prie savo pc ir junkites prie savo miesto klubo veiklos - dalyvausit visoje toje su anime susijusių renginių organizavimo srityje arba šiaip vaikščiosit į mytus ir žinosit kas per reikalai vyksta Lietuvos anime pasaulyje Kitas klausimas aišku - Ar Jums to tikrai reikia? Būtumet an tiek suinteresuoti, kad anksčiau būtumet bandę pasidomėt ar įkišt nosį į kokį klubą bei apsiuostyt, suprasčiau... Kitas dalykas jei paties klubo vadovybė nesugeba tarp savų narių skleist vykdomos veiklos naujienas ir sklandžiai bendradarbiaut...

              Comment

              • Bardakas
                Žmogus Ne





                • 2005 09 22
                • 1462

                #8
                Kad nebūtų vėl kažkokių idiotiškų floodinimų galiu trumpai parašyt kodėl nebuvo skelbiama ir kodėl patys rinkome žmones. Konferencija tiesiog privalėjo būt uždara nuo bet kokių paprastų non-club asmenų, nes nematau prasmės imt bet ko ko nežinau. Tiek kiek susirinko ir taip buvo nemažai asmenų, o rengiant renginius ar veiklą gali pasirodyt net per daug. Tad darbas buvo skirstomas į komitetus, o patys dalyviai didžiausių Lietuvos anime/japonijos (etc.) klubų ir bendruomenių pagrindiniai nariai. Klubų branduolys pats galėjo išsirinkt kas važiuos į konferenciją, o rengt prisistatymą visi klubo nariai galėjo. Tačiau neviešinama todėl, kad nežinia ar būtų pavykęs visas šis projektas. Pradžioj buvo prisistatymai kuriuose žmonės kiekvieno klubo veiklą pristatinėjo (tai viena iš dalyvavimo sąlygų), kaži ką būtų prisistatęs eilinis žmogus? Vėliau jei visi klubai sutiks sumesiu kiekvieno reprezentacijos skaidres. Buvo kviečiamas ir AnimeZona (manau jau minėjau tai). Tikrai ir Airiui buvo siūlyta ir visiems kitiems moderatoriams bei administratoriams tai jau čia ne mano bėdos, kad jie nevažiavo. O paprastų AZ vartotojų nemačiau prasmės kviest. Čia ne koks tūsas ar renginys su peržiūrom animės, reikėjo protingai aptart kiekvieną detalę, pasiekimus šioj srity ir ateities planus derinant su kiekviena organizacine veikla užsiimančia bendruomene.
                Pakalbėjome, kad reiktų tvarkaraštį metinį vest dėl renginių, nes puikus pavyzdys dėl sumaišties kai vienu metu vyko vos ne 4 cosplay ir dar dafiga visokių panašaus turinio renginukų iš kurių vienas gal koks vykęs buvo.
                Kas toliau? Planuojama su laiku įregistruoti šią bendrą organizaciją, surengt didžiausią Lietuvoje anime renginį (ala animecon'ą). Padėt kitiems klubams organizuotis veiklą ir šiaip bendradarbiaut siekiant geresnio "produkto" visuomenei, ne tik klubams.
                O kas čia piktinasi dėl to, kad visiems nebuvo pranešta tai prašom - pranešėm. O jei nepatenkinti tai eikit į išvardintus klubus, reikškit ten mintis ir junkitės į darbą.
                Jei kokių klausimų kyla sakykit, bet be reikalo bukai nefloodinkit.
                Maybe on Earth, Maybe in the Future
                sigpic
                Kurokawa idėjinis lyderis
                Lėtai keičiu slaptažodžius

                Comment

                • Mplius
                  Pasimetęs

                  • 2007 09 12
                  • 133

                  #9
                  Pastebėjau, jog atsirado nepatenkintųjų, jog nieko nebuvo pranešta iš anksto ir todėl "niekas nieko nežinojo". Viskas buvo derinama su klubų/bendruomenių vadais ir jie sėkmingai pasiruošė su kompetetingais asmenimis. Manau visai gerai, kad apie tai nežinojo visi - kam reikėjo, tas ir sužinojo. Pavyzdžiui, Anime Centre mes aptarėme konferencijos klausimus su daugiausiai prie veiklos prisidedančiais žmonėmis ir kartu paruošėme pristatymą. Dalyvauti konferencijoje taip pat buvo išrinkti reikalingi žmonės. Tai tiek. ^^

                  UPDATE:
                  Kad jau sumečiau foto pas save į – AC –, pasidalinsiu jom ir su Jumis.
                  Minutės video, nufilmuotas pertraukėlių metu.
                  http://www.videogaga.lt/video?id=okzxoaecrbbiyfcoac (videogaga)
                  http://www.failai.in/FD5734312D/jLAFK_08-11-08.wmv (geresnės kokybės, widescreen)

                  Čia mažai ką pamatysit, nes kai kas buvo į WC ar parūkyt išėję, bet bent patalpą apžiūrėt galėsit Daugiau filmuoti nesigavo, nes norėjau sekti visus pristatymus ir dalyvauti diskusijoje, tai nepykit.

                  O čia keletas foto (jos sumažintos, kad greičiau siųstų ^^):
                  Spoileris:
















                  Paskutinis pakeitimas nuo Sable; 2008-11-10, 16:16.

                  P.S. AC truputį mirė lol.
                  dArt (click) MAL (click)

                  Comment

                  • Mplius
                    Pasimetęs

                    • 2007 09 12
                    • 133

                    #10
                    Part2:
                    Spoileris:









                    Visos foto darytos konferencijos metu, VU konferencijų salėje ^^
                    Paskutinis pakeitimas nuo Sable; 2008-11-10, 16:17.

                    P.S. AC truputį mirė lol.
                    dArt (click) MAL (click)

                    Comment

                    • ResuEmanon
                      Bohemian Vagabond
                      • 2007 06 02
                      • 36

                      #11
                      Kas dar nezino, tai cia Baubas

                      Kagi, cia liktais jau gaunasi sioks toks samisis kurokavoj'e del to, kad nebuvo informuoti kiti nariai, as pats buvau daugiau informuotas apie ta prezentacija tik diena iki konferencijos, o viska suzinojau tik pacioj konferencijoje. Na, bet kas buvo tai buvo... is to galima visiem pasimokyti, o labiau rupi kas dar bus. O yra taip - zmones lyg po viena nugaras atgrezineja, bet gal deka sios situacijos pamatysim "grazesnius veidus", nes nezinau kaip kitiem, bet man tikrai maziau kyla noro tureti bendro kazka su zmonem kurie atgrezia nugara kai regis lauki pagalbos rankos.
                      To be strong...? It isn't about being able to fight others, it's about being able to fight ghosts of your self.

                      Comment

                      Working...