Axis Powers Hetalia

Collapse
X

• Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • vilkduobe
    *

• 2008 07 22
    • 30

Axis Powers Hetalia

Axis Powers Hetalia

Beklaidžiodama interneto platybėse netyčia aptikau mane gan nustebinusį dalykėlį, su kuriuo ir Jus, mielieji, nusprendžiau supažindinti.

Axis Powers Hetalia- Hidekazu Himaruya'os internetinė mangą, apimanti Pirmojo ir Antrojo pasaulinio karo laikotarpį. Didžiausia keistenybė yra ta, jog visos šalys šioje mangoje paverstos veikėjais, kurie, beje, beveik visi yra vyriškosios giminės. Tai – komiška manga, kurioje stengiamasi humoristiškai pavaizduoti tikrus istorinius įvykius bei šaipomasi iš plačiai pagarsėjusių stereotipinių šalių bruožų. Pavyzdžiui, Amerika dažnai vaizduojama su mėsainiu, o Rusija - degtinės buteliu rankoje.

Axis Powers Hetalia sulaukė gana didelio susidomėjimo bei populiariumo ir jau dabar turi daugybę gerbėjų, kurie ją apibūdina ne tik kaip smagų bei juokingą kūrinėlį, bet ir puikų istorijos vadovėlį. Atrodo, ketinama netrukus išleisti ir to paties pavadinimo anime tv serijas.

Ir - taip, būtent tai pirmiausia patraukė mano dėmesį - toje mangoje yra ir Lietuva, kuri vaizduojama kaip geriausias (na, mūsų šalelė vyriškosios giminės) Lenkijos draugas.

Vardas: Lietuvos Respublika. Lenkija vadina jį „Liet“.
    Sostinė: Vilnius
    Kalba: lietuvių
    Gimtadienis - nepriklausomybės diena: 02.16.
    Nacionalinė gėlė: rūta
    Žmogiškas vardas: Toris Lorinaitis

Kiekviena šalis turi savo vardą ir pavardę, kuriuos irgi buvo stengtasi padaryti stereotipinius, vienaip ar kitaip būdingus tai šaliai. Rusijos vardas, pavyzdžiui, Ivanas, o Suomijos pavardė – Väinämöinen, paimta iš suomių epo “Kalevala”. Na, man tokio vardo kaip Toris Lietuvoje girdėti neteko, jeigu neminėsime katinų, ir apskritai jis skamba labiau latviškai, negu lietuviškai, tad kūrėjams, regis, nelabai pasisekė.

Ūgis: nežinomas
    Amžius: 19

Lietuva yra vyriausiasis trijų Baltijos šalių brolis, jis buvo Teutonų Ordino narys (?) , tačiau priešinosi krikščionybei ir, įgijęs nepriklausomybę, tapo Lietuvos Karalyste. Po to buvo dažnai persekiojamas vokiečių, kurie stengėsi atversti jį į krikščionybę.
    Vėliau susijungė su Lenkija ir taikiai priėmė krikščionybę, tačiau po padalijimo buvo užgrobtas Rusijos.
    Lietuva yra geraširdiškas, mėgsta rūpintis žmonėmis. Nors turi Baltijos tautoms būdingo uždarumo, jis yra asmuo, kuris nuoširdžiai ir rimtai žiūri į draugystę, kai pripranta prie žmogaus.
    Bet, tikriausiai dėl tokio būdo, jis yra liūdnai pagarsėjęs didžiausiu pasaulyje savižudybių skaičiumi.
    Mėgsta kovos menus ir literatūrą. Jo mašina - būtinai nenauja. Lietuva išrankus skoniui, naudoja daugybę rūšių pomidorų padažo bei majonezo. (Įdomu...)

Informacija paimta iš http://community.livejournal.com/hetalia

Oficialūs tinklapiai:

http://www.geocities.jp/himaruya/hetaria/manga.htm
    http://www.gentosha-comics.net/hetalia/

Oficialus anime puslapis:

http://hetalia.com/top.htm

Šiokia tokia informacija (negausi) anglų kalba:

http://myanimelist.net/manga.php?id=8878

Čia galite rasti vertimus į anglų kalbą:

http://nisecal.googlepages.com/

Paskutinis pakeitimas nuo vilkduobe; 2009-05-23, 17:28.
  • mariux9998
    Labas.

• 2008 06 20
    • 434

Mhm, geras daiktas, Lietuva pwns, kad ir kaip ji butu vaizduojama

Comment

• Zack
      Shogetten Lover :P

• 2008 10 12
      • 111

nors kiti ir blogaij mano apie lietuva.... bent jau mane tai stebina ir zavi :P super-duper
      sigpic

Comment

• random
        beveik ekscelencija
        • 2006 11 08
        • 30

Laukiau, kada kas nors šitą kūrinėlį paminės Labai šauni idėja, puikūs veikėjai O to nesutapimo, jog Lietuva visais laikais gerai su Lenkija sutarė, galim ir "nepastebėti" Ir ką pastebėjau, Lietuva- vienas iš mėgstamiausių veikėjų Taigi, populiarinam Lietuvą ir jos istoriją
        Istorijos pamokos daug įdomesnės tapo, kai valstybes įsivaizduoji kaip Hetalia veikėjus Visas paraštės apipiešiau jais
        Paskutinis pakeitimas nuo random; 2008-11-05, 20:58. Priežastis: :)

Comment

• Haruhi
          Rimtas forumo narys

• 2008 03 26
          • 190

idomu, idomu reiks kada perskaityt

Comment

• Hellsing_lover
            Purinsesu no Darukuneso

• 2007 02 15
            • 1318

VAha, o galvojau, kad mes jiems beveik neegzistavome Na, gyveni ir mokaisi Reiks prižvelgt ką ten apie mus rašo
            Bet už tą "draugystę" su Lenkija ir "lietuvišką" vardą, tai.... Totaly BIG sham on 'em....

Prieina Alucard'as su savo plačiakrašte skrybele prie Raudonkepuraitės ir sako: So, who's the the Little Red Riding Hood now?

Comment

• Zack
              Shogetten Lover :P

• 2008 10 12
              • 111

Padirbejo su kaijmynaijs latviais ir isejo sis tas gero ^^
              sigpic

Comment

• Miglaja
                Cute potato ~

• 2007 12 16
                • 551

Labai sudomino sita manga:rolleyes: Reiks gal paskaitinet, nes ne kiekvina diena aptiksi manga kurioje butu ir Lietuva
                Anime & Manga// Knygos // Muzika // Filmai

Comment

• 9inch
                  ELO

• 2007 11 13
                  • 159

Viskas labai smagiai ir sauniai atrodo! Patiko! Tik va, kaip jau kiti minejo.... Lenkija - geriausias draugas...(rofl, lol, and so on...) ;D uuui...Labai daug lietuviu nemegsta lenku :] As taip pat nepernesu ju.... Fu, fu ir dar karta Fuuuuu.... :/

Comment

• mariux9998
                    Labas.

• 2008 06 20
                    • 434

O ka jus turit blogo pries lenkus? I mus labai zmones panasus, gal kad kalbos "truputi" skiriasi. Cia jau gaunasi rasizmas
                    O del mangos - perskaiciau pora daliu, visai neblogas darbas...

Comment

• vilkduobe
                      *

• 2008 07 22
                      • 30

Autorius 9inch
                      Viskas labai smagiai ir sauniai atrodo! Patiko! Tik va, kaip jau kiti minejo.... Lenkija - geriausias draugas...(rofl, lol, and so on...) ;D uuui...Labai daug lietuviu nemegsta lenku :] As taip pat nepernesu ju.... Fu, fu ir dar karta Fuuuuu.... :/
                      Iš to, kiek man teko su lenkais (turiu omeny gyvenčius savo šalyje, ne mūsiškėje) bendrauti, padariau išvadą, kad lietuviai žymiai labiau nemėgsta lenkų, negu jie mūsų. Ir dar, jie man pasirodė draugiškesni už kitų Baltijos šalių, pavyzdžiui, Latvijos ar Estijos atstovus. Žmonių yra visokių ir "nepernešinėti" kažkokios tautos yra.. na, gan juokinga.

Comment

• 9inch
                        ELO

• 2007 11 13
                        • 159

Autorius vilkduobe
                        Iš to, kiek man teko su lenkais (turiu omeny gyvenčius savo šalyje, ne mūsiškėje) bendrauti, padariau išvadą, kad lietuviai žymiai labiau nemėgsta lenkų, negu jie mūsų. Ir dar, jie man pasirodė draugiškesni už kitų Baltijos šalių, pavyzdžiui, Latvijos ar Estijos atstovus. Žmonių yra visokių ir "nepernešinėti" kažkokios tautos yra.. na, gan juokinga.
                        Na...NE... Drįsčiau paneigti tavo nuomuone... Žinoma, yra ir geru lenku, bet kiek yra su jais incidentu ivyke keliaujant, tai susidariau labai bloga nuomone... Ir kiek esu blogu atsiliepimu apie juos girdejas... Na neesme. Nesigilinam. Fleimai tuoj prasides dar cia ;D

Comment

• vilkduobe
                          *

• 2008 07 22
                          • 30

Autorius 9inch
                          Na...NE... Drįsčiau paneigti tavo nuomuone... Žinoma, yra ir geru lenku, bet kiek yra su jais incidentu ivyke keliaujant, tai susidariau labai bloga nuomone... Ir kiek esu blogu atsiliepimu apie juos girdejas... Na neesme. Nesigilinam. Fleimai tuoj prasides dar cia ;D
                          Na, aš neliaupsinu šios tautos ar panašiai, sutinku, nemalonių incidentų, susijusių su lenkais, tikrai netrūksta. Ir šiaip nesutarimų kylą, ypač jei kalba pasisuka link istorinių ar kultūrinių klausimų. Tačiau tik leisk lietuviui pradėti vardinti, kokias nuoskaudas iš vienų ar kitų kaimynų yra patyręs.. ko jau ko, bet blogų atsiliepimų apie ką tik nori prisiklausysi(:

Žinoma, dėl "geriausio draugo" kūrėjai tikrai nelabai pataikė, nemyli lenkų lietuviai. Vaizduoja juos taip, matyt, dėl bendros istorijos - Abiejų Tautų Respublikos ir panašiai. Nors, istoriją prisimenant, tikrai turim dėl ko šių savo kaimynų nemėgti, iš to, matyt, ir kilusi didžioji tos antipatijos dalis.

Tačiau galiu užtikrinti, nėra visa lenkų nacija neapykanta liepsnojantys demonai(: Sakykit ką norit, bet tikrai neteisinga priešiškus jausmus skirti visai tautai.
                          Paskutinis pakeitimas nuo vilkduobe; 2008-10-21, 19:43.

Comment

• 9inch
                            ELO

• 2007 11 13
                            • 159

Autorius vilkduobe
                            Tačiau galiu užtikrinti, nėra visa lenkų nacija neapykanta liepsnojantys demonai(: Sakykit ką norit, bet tikrai neteisinga priešiškus jausmus skirti visai tautai.
                            Visiskai sutinku del sito! :] Megiamas lenku rasytojas: Andrej Sapkowski. Tai pat labai geras lenku game The Witcher(pagal Sapkowskio knyga) (mm)... esu bendraves ir gyvai ir internetu su pora lenku, kurie pasirode labai saunus! yay! ;D

Comment

• Paletė

Įdomi manga. Būtent tuo,kad visos šalys vaizduojamos žmonėmis .
                              Ir puiku,kad nusprendei aprašyti šį dalyką,Vilkduobe! Man patinka,kad aprašymas nėra sausas,išreikšta tavo nuomonė ((:

Comment

Working...