hmm - kodel dažniausiai ne color mangos ?

Collapse
X

• Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • sheezykitty

siaip yra viena unreal color manga-Minekura Kazuya "Stigma".skaityt ja-vienas malonumas(gal kad plot ax?).bet kiek cia darbo,kiek darbo O.O

Comment

• arna
      emptiness

• 2006 06 20
      • 1064

Manga

1) Manga, kaip pasakojimo stilius, turi labai senas ištakas ir tradicjas. Manau tokią mangą, kokia yra dabar, suformavo senoji Japonijos graviūrų, litografijų ir piešimo mokykla. Ar bent tam turėjo didžiulę įtaką. Atsiverskite bet kurį viduramžių Japonijos meno albumą, galiausiai net pačios Kinijos (japonai labai daug ką iš jos perėmė).
      2) paveikslas turi du kurimo etapus: a) iš pradžių jis nupaišomas; b) po nuspalvinamas(tapomas). I etape piešinys gali būti labai įvairus-eskizinis, etiudinis, pilnai išbaigtas, maišytas(eskizas su daliniu išbaigtumu). Piešinys yra bet kokio meno kūrinio pradžia-piešiniu išreiškiama idėja. Geras mangaka savo piešimo stilių turi būti įvaldęs nuo pradžios(eskizo) iki galo(išbaigto piešinio). Tai gana nesunku pastebėti jei palyginsite įvairias mangas. kuo labiau išbaigtesnis piešinys, tuo daugiau laiko sugaištama prie jo (o mangoje jų būna begalės); todėl visos mangos stilistikos išbaigtumas yra per didelė prabanga(net jei mangaka ir turi kelis ar daugiau mokinius). Todėl dalis mangų būna dažnai maišyto stiliaus (pvz.: I"s), kitos būna tik etiudinio-eskizinio pobūdžio..Kaip minėjau, geras mangaka sukurs gerą mangą bet kokiame piešinio išbaigtumo cikle. Todėl nesunku vartant mangą pastebėti mangakos meistriškumo lygį (galima net atskirti kur tą pačią mangą paišė pats Meistras, o kur prie jos darbavosi Jo mokinys). dažnai išbaigtas piešinys jau pats būna kaip meno kurinys (prisiminkite Da Vičio, Mikelandželo piešinius), todėl net neverta pereiti į kitą lygį-spalvinimą.
      3) Mangos spalvinimas taip pat siekia tas pačias senasias japonijos tapybos tradicijas. Šiuolaikinė manga daugiau, mažiau orientuojasi būtent į jas. todėl jei ji būtų dar atitinkamai spalvinama, kiekvienas mangos piešinys įgautų didelę vertę, jis pasidarytų vos ne kaip meno kurinys(čia turiu galvoje aukšto lygio išpildymo mangas). Todel to daryti neapsimoka ir dažniausiai apsiribojama tik tituliniais vol. viršeliais. Nors pats jų spalvinimas man daugiau europietiškas, nei japoniškas(na čia mano nuomone). O ir pats spalvinimas, jei norima išlaikyti bendrą tos mangos stilistiką ir lygį, atimtų antra tiek laiko, kaip ir jos piešimas. Galiausiai pati spalva yra sudėtingas dalykas, nes ji pati būtent dažnai išreiškia jausmą, mintį; kadangi mangoje daug "kadrų" su pačiais ivairiausiais personažų jausmais, mintimis, įsivaizduokite, kaip sunku būtų kaskart kiekvienam epizodui parinkti reikiamą spalvą, jei nenorima daryti alia amerikonišką ar europietišką komiksą.
      4) Todėl dažniausiai pasirenkamas optimalus variantas: juodai balta manga su spalvotais vol. viršeliais. ir kaip minėjau, mangoje svarbiausia yra idėja, o toliau jau mangakos reikalas kokį išpildymo lygį pasirinkti. blogos(su prasta idėja) mangos neišgelbės nei puikiai nupiešti personažai, nei jos nuspalvinimas.
      Paskutinis pakeitimas nuo arna; 2006-07-10, 11:32.

Comment

• Jabatan
        kaprizas

• 2002 04 07
        • 71

pvz:

Everything is everything

Comment

• arna
          emptiness

• 2006 06 20
          • 1064

Autorius valdox
          na man atrodo kad mangoj nera tiek daug detaliu kad jas butu galima spalvint... na tiesiog netiktu..nesiderintu.. pitik dabar skaitau savo pirma manga (as manga/anime naujokas ) tai ishtikruju neysivaizduoju kaip tai atrodytu spalvotai...
          asmeniškai nesu skaitęs originalios spalvotos manga. internete galima susižvejoti visokio plauko spalvotų mangų, bet nė viena nepadarė jokio įspūdžio (tad nieko negaliu parekomenduoti). Tiesa, knygoje "MANGA DESIGN" manga 'Akira' berods pristatoma kaip spalvota - tos kelios pateiktos iliustracijos tikrai gražios, bet iš jų spręsti apie visą mangą sunku būtų.
          O šiaip originali JAP manga tikrai įspūdinga. Esu rankoje laikęs ir Gekiga stiliumi atliktą mangą - tai įspūdis tikrai didelis - kiekvienas kadras kaip meno kūrinys, grafikos darbas. Ir toje mangoje t.p. yra spalvotų psl., bet jie kaip čia pasakius, daugiau kaip intro, ir visai kitame stiliuje atlikti ir su B/W atlikimu, jiems nė iš tolo nesilyginti.
          ir tikra manga japonai laiko, manau tik b/w.

Comment

• blueangel
            beware!I am crazy!
            • 2007 01 02
            • 27

man isvis labiau patinga nespalvota...nes kai skaitai spalvota,...o ypac kai manga turinys didelis,pradeda akyse mirgeti:P....wa taip vat _-_..
            http://static.diary.ru/userdir/8/3/7/7/83770/4452574.jpg
            ...Res plUs Valent quam VerbA...

Comment

• yohdawn
              Naujokas
              • 2007 01 01
              • 24

.
              Paskutinis pakeitimas nuo yohdawn; 2023-05-23, 22:24. Priežastis: delete

Comment

• valdox

Na dabar skaitau Elfen Lied manga ir ishtikruju man tu spalvu netruksta.. ta prasme man ju net ir nereikia... pacioj pradzioj man pasirode keista: "kaip galima skaityt ""komiksa"" ir dar nespalvota!?" na bet kai perskaiciau 3puslapis ta mintis dingo ish mano galvos... tiesiog skaitau... ir akys taip greit nepavarksta :P

Comment

• yohdawn
                  Naujokas
                  • 2007 01 01
                  • 24

.
                  Paskutinis pakeitimas nuo yohdawn; 2023-05-23, 22:24. Priežastis: delete

Comment

• Futari
                    AZ rėmėjas

• 2007 01 07
                    • 1094

Dievazi, kol as savo manga nuspalvociau tj ir pasent speciau x.x tikrai taip daoma taupymo sumetimais, tiktai tas tusas juodas kuriuo veikejus apvedzioja, nezinau ar lb jau pigiai atsieina x.x darau as savo grayscale manga, piestuku paprastu, ir olrajt

Comment

• Likimo_Kalvis
                      YOSH!!!

• 2006 08 26
                      • 378

su kompu x kartu greiciau ja piest, ir visas speed line, focus line per kokia minute padaromas, o su rankom tai kai pradedi ir gala nematyt
                      Su mielu noru palaikau ir prisidedu prie puikių idėjų arba ne.

Comment

• pumyte7777
                        Narys
                        • 2007 12 31
                        • 37

Jauciu del to kad pigiau....

Comment

• kypshius
                          Rašytojas

• 2007 04 17
                          • 254

nežibnau kartojuos čia ar ne. labai tingėjau 4 psl skaityt tai pasakysiu savo nuomonė:
                          manga dažniausia nespalvota, nes japonijoje milžiniškas jos poreikis, todėl mangake'ai ir nespalvina, nes nespėja. o prie nespalvotos mangos visi jau priprato ir nekvaršina sau dėl to galvos

Užkalė visus langus ir augina pingviną.

Comment

• Dekko13
                            O.o ....

• 2007 12 15
                            • 100

Pritariu kad greiciau ir pigiau iseina daryt nespalvota.Beto manau kad tradicine manga turetu buti nespalvota. Man asmeniskai graziau nespalvota. Uztenka spalvoto virselio kad isivaizduotum kaip turi atrodyti personazai Buna mangu labai paprastai piestu, bet puiki istorija parasyta.

Comment

• RP_41
                              Ekstravertas

• 2007 07 23
                              • 78

As manaw, kad tel keletos priezasciu:

1. Juodai balta manga yra pigesne, nei colour..
                              2. Nespalwotos mangos dawgiaw, kadangi (mano nuomone) pats mangos autorius nori taw suteikti galimybe rinktis, kokiomis spalwomis "aprenkti" personaza, nudazyti pasawli ir pan.. Juk autorius kurdamas manga nezino, ar ji iseis i anime, ar neiseis..
                              Coffee-man~

Comment

• SataNa
                                Mind Zone

• 2008 02 15
                                • 600

tegul manga buna juodai balta ir taip palaikis sawo styliu, nes su tuomis spalvomis manga gadina ir tik i X comic'sus tinka spalvos
                                Kartoškė

Comment

Working...