Rašytojų turnyras 2013: Etapas #3
Collapse
X
-
-
-
Ne megejas skaityti... Taciau, net neisivaizduoju kuom, bet Povandeninis Pasaulis mane labai smarkiai itrauke. Komentuosiu tik megiamaji kurini, nes is manes kritikas ne koks. Kazkuom primine Paulo Coelho kuriny "Alchemikas". Toks lengvas ir idomus kurinelis! Gal del fantastikos, o gal tiesiog labai gerai parasytas, tokiems "skaitovams" kaip as.
Noreciau, kad su manimi susisiektu 5 numerio autorius...
EDITED: Thank you Black_LejaComment
-
koemtaras nebereikalngas nes klaida istaisyta ^^.Paskutinis pakeitimas nuo black_leja; 2013-09-04, 18:12.Society is a market where we sell our soulsComment
-
Kažkokių bendrų pastabų ar didelių įžangų šį kartą neturiu. Tik šiek tiek džiugu, kad jeigu pirmuose dviejuose etapuose iš 10 darbų tokių, kuriuos nuoširdžiai būtų galima pavadinti gerais ar nors kažkiek rimčiau į tą pusę būdavo tik 3-4, tai dabar iš 5 rimtai kibti galiu tik prie vieno.
1. Keturios sienos
Nesu poezijos nei mėgėja, nei daug su ja susidūrusi, tad labai protingo ar įžvalgaus komentaro vargu ar galima tikėtis iš manęs šitoj vietoj. Kad surasčiau temą, teko perskaityti antrą kartą, bet turbūt poezijoj esmė ir turi būt šiek tiek giliau paslėpta. Tik kam reikėjo tokios krūvos daugtaškių? Dar suprasčiau, jeigu jie būtų tuose stulpeliuose, kur minimos keturios sienos, tada galima įžvelgti kažkokį paslėptą tikslingą jų naudojimą, bet dabar vėlgi atrodo kaip nepagrįstas jaunimo pomėgis jais švaistytis po visas puses. Ir kažkodel eilėraščiuose, turbūt dėl to, kad mažiau žodžių, labiau pasimato rašybos klaidos, ypač jeigu ji viena tokia išlendanti [ne trys skatikus, o tris]. Tema yra, ir kaip ir tinkamai, bet, sakyčiau, tikslingai ar ne ji buvo nustumta į antrą planą.
2. Beprotiškai geras planas
Idėja originali ir įdomi, I‘ll give you that. Bet jos išpildymas manęs visiškai neįtikina. Visų pirma ir svarbiausia, nuo kada normali žudikė rašo dienoraštį? Antra, ims taip ir įsimylės atėjusią žudikę vien dėl to, kad ji prisipažino klydusi. Suintrigavo? Sužavėjo? Pagailo? Taip, bet tik ne įsimylėjo.
3. Vaiduoklis
Šiaip kūrinys visai ir nieko, bet pabaiga tragiška. Visų pirma, tas paskutinis sakinys „nes čia beprotnamis“ labai sugrąžina į tą realybę, kad va, rašau apie beprotnamį konkursui. Kažkam tai jau buvau minėjusi praeitame etape. Visų antra, ji nieko neišriša, liaudiškai tariant. Nors ir pabaiga, nėra normalios istorijos baigties. Pavyzdžiui, vaiduoklis galėjo taip žaisti su visais beprotnamio pacientais, arba keliauti po daugelį beprotnamių ir mėgautis erzindamas žmones – juk jais vis tiek niekas nepatikės, nes jie bepročiai. Tokiai idėjai net ir pabaigos stilius tas pats tiktų.
4. Beprotnamis laive
Nu o čia tai kūrinys... Ir tai sakau blogąja prasme. Visų pirma, čia vienas tokių kūrinių, kurie mane verčia nuoširdžiai piktintis, kad dėl dalyvių stokos turiu priimti ir tokius darbus, kurie temą atitinka tik teoriškai. Jeigu sumetei krūvą bepročių į laivą, tai dar nėra beprotnamis. Nebent ten sumeti ir jais besirūpinančius daktarus. Antra, net ir atmetus kažkokią duotą temą ir nagrinėjant tai kaip visiškai atskirą kūrinį, yra daug spragų. Visų pirma, kokio velnio rinkt laivą bepročių? Vat jeigu tame laive būtų kas nors susirgę, liga persimetus ir prasiplėtus, jie visi nuo to išprotėję ir užtat dabar kaip numirėliai bastytųsi po jūras – čia jau visai kitas reikalas. Ir baisumo ar bent jau mistiškumo ar intrigos būtų istorijai pridavę, nes dabar matosi, kad ji turėtų nors šiek tiek bauginti skaitytoją, bet tai nevyksta nė per kur. Ir kažkaip apskritai nemačiau tikslingo istorijos vystymo šitame kūrinyje, t.y. kūrinio prasmė pradingo bala žino kur.
5. Povandeninis pasaulis
Idėja originali, o ir skaityti tiek malonu, tiek lengva. Nežinau, kaip konkrečiai tai išgauta, bet labai jaučiasi pagrindinio veikėjo nuoširdumas, iškart skaitant galima atrasti kažkokį ryšį. Man iš tikrųjų ir apskritai pats veikėjas patiko. Nebando plėšytis dėl visokios ale neteisybės, bet susivokia, kad suprantama, kodėl juo nieks netiki. Truputį pabaiga užkliuvo. Suprantu, kad norėjosi padaryt intrigą, kad galbūt tas pasaulis vis dėlto tikras, bet tas naujas daktaras kažkaip kitaip galėjo į tai užuominą duoti. Bet čia jau kabinėjimasis prie detalių, šiaip kūrinys tikrai geras ir netgi matau potencialą keliaskyriniam kūriniui.Urameshi, Iemon-dono!Comment
-
Balsavimas baigėsi, tad žiūrim ką turim.
Darbai bei jų surinkti balai:
juudiiiss - Povandeninis pasaulis - 7+9=16
black_leja - Keturios sienos - 3
Heinrich - Beprotiškai geras planas - 2
aika- - Vaiduoklis - 2
Mikalauza - Beprotnamis laive - 0
Įskaitiniai balai pasiskirsto taip:
juudiiiss - 5
black_leja - 4
Heinrich ir aika- gauna po 3 balus
Mikalauza - 1
Atnaujintą bendros įskaitos suvestinę rasite čia, o aš sveikinu juudiiiss su pirmąja pergale! Dėl prizo bus susisiekta artimiausiu metu.
Ketvirtasis etapas bei nauja užduotis bus paskelbta rytoj.Urameshi, Iemon-dono!Comment
-
👍 2Comment
-
Sveikinu laimėtoją ^^. Iš tikro jautėsi, kad laimės Povandeninis Pasaulis, nors ir prabalsavau už Keturios Sienos, nes norėjau kaip ir paskatinti autorių, už tai, kad nepabijojo parašyti nestandartinį kūrinį . Noriu keletą dalykų padaryti clear apie savo kūrinį. Daug kas kibo, kad žudikė rašo dienoraštį ir kad vėliau tas žmogelis ten ją įsimyli ir darkad merginą sunku atpažinti buvo antroje dalyje, na, all in all, tai, ką parašė cobabara savo poste . Taigi:
2. Beprotiškai geras planas
Idėja originali ir įdomi, I‘ll give you that. Bet jos išpildymas manęs visiškai neįtikina. Visų pirma ir svarbiausia, nuo kada normali žudikė rašo dienoraštį? Antra, ims taip ir įsimylės atėjusią žudikę vien dėl to, kad ji prisipažino klydusi. Suintrigavo? Sužavėjo? Pagailo? Taip, bet tik ne įsimylėjo.
Dėl merginos pokyčio: Taip sutinku, kad ji atrodo labai švelni, palūžusi ir neužtikrinta. Bet įsivaizduokite, kaip jūs jaustumėtės patekę į padėtį be išeities? Jei ji nužudytų savo taikinį, negautų jokio atlygio ir, ko gero, ją pačią nužudytų, nes neįvykdė užduoties, kaip sakoma, palaidi virvės galai ir t.t. Jei ji nežudys vyro, however, jis visiškai perskaitęs merginos planą įduos ją policijai, kur ji bus ilgam įkalinta. Vienu žodžiu. Negana to, ji visiškai nebuvo tam pasiruošus, ką ir bandžiau parodyti pirmoje dalyje - visiškai nesitikėjo nė menkiausio pasipriešinimo, ką jau sakyti apei gerai apgalvotą? Jos egocentriškumas ją pačią pražudė toje situacijoje. Tiesiog kaip ir pavyzdys, kad nesvarbu kokia aplinka, nereikia būti egocentrišku .
Dėl įsimylėjimo: Na, gerai. Taip tas žodis įsimylėjimas buvo tikrai per stiprus, tačiau, kai rašiau kiek laiko apie tai pagalvojau. Na, pamąstykime. Rašiau pirmu asmeniu, reiškia tiesiogines žmogaus mintis. Tarkime pamatome žmogų, kuris mums patinka. Ir kokios tuomet būna jūsų mintys: "Uch šis berniukas mane sužavėjo!", "Šios merginos žodžiai tikrai mane intriguoja!". Uhh, NO. Paprasčiausiai "Jis man patinka", ar, kad literatūriškai, geriau skambėtų "Įsimylėjau iš pirmo žvilgsnio". Na bet šioje vietoje buvo galima ir knors geriau matyt sugalvoti, sutinku ^^.
Ačiū už kritiką, man ir pačiam nelabai patiko tai, ką šiam konkursui parašiau, bet visai nebogai gavosi galų gale.
Dar truputėlis dėl pačio konkurso:
Manau reiktų padaryti, kad kiekvieno turnyro metu už nesudalyvavimą yra prarandamas 1 taškas. T.y., jeigu tu nedalyvauji ir po praėjusio konkurso turėjai 7 taškus, tai po šio turėsi 6, ir t.t. Tai nenubaus labai žmonių, kurie nedalyvauja dėl kokios nors priežasties, tačiau tuo pačiu panaikins tą kvailystę, kuri dabar atsiradusi su one-timer'iais ;D
Ir pasikartosiu dar, ką jau sakiau praeitame konkurse, kad imo, komisija turėtų galėti savo taškus padalinti į kelias dalis ([3-0-0];[2-1-0];[1-1-1]), nes šiuo metu, tas beprotiškas 9 taškų sumetimas tiesiog padaro visų kitų narių balsus beverčiais. Šiame konkurse buvo prabalsuota už narių favoritą, tai nieko baisaus, bet pvz, kai aš laimėjau praeitame, tai visai buvau ištrauktas iš pelenų. Tas padalijimas ir paskatintų narius, nes tikrai kartais visi 3 taškai perdaug, pavyzdžiu:yra puiki istorija, puikiai tinka tema, bet gramatinės klaidos gadina vaizdą. Tuo tarpu yra kitas kūrinys, kuris savotiškai, bet gal kiek prasčiau perteikė temą, tačiau jo gramatika puiki. Tą žmogų bent vienu taškeliu irgi gražu būtų paskatinti, o pirmojo autoriaus perdaug nelepinti?
Tai va mano nuomonė, lauksim kito konkurso ^^👍 2Comment
-
Manau reiktų padaryti, kad kiekvieno turnyro metu už nesudalyvavimą yra prarandamas 1 taškas. T.y., jeigu tu nedalyvauji ir po praėjusio konkurso turėjai 7 taškus, tai po šio turėsi 6, ir t.t. Tai nenubaus labai žmonių, kurie nedalyvauja dėl kokios nors priežasties, tačiau tuo pačiu panaikins tą kvailystę, kuri dabar atsiradusi su one-timer'iais ;D
Ir pasikartosiu dar, ką jau sakiau praeitame konkurse, kad imo, komisija turėtų galėti savo taškus padalinti į kelias dalis ([3-0-0];[2-1-0];[1-1-1]), nes šiuo metu, tas beprotiškas 9 taškų sumetimas tiesiog padaro visų kitų narių balsus beverčiais. Šiame konkurse buvo prabalsuota už narių favoritą, tai nieko baisaus, bet pvz, kai aš laimėjau praeitame, tai visai buvau ištrauktas iš pelenų. Tas padalijimas ir paskatintų narius, nes tikrai kartais visi 3 taškai perdaug, pavyzdžiu:yra puiki istorija, puikiai tinka tema, bet gramatinės klaidos gadina vaizdą. Tuo tarpu yra kitas kūrinys, kuris savotiškai, bet gal kiek prasčiau perteikė temą, tačiau jo gramatika puiki. Tą žmogų bent vienu taškeliu irgi gražu būtų paskatinti, o pirmojo autoriaus perdaug nelepinti?Urameshi, Iemon-dono!👍 1Comment
-
Kadangi buvo zmogeliu kurie norejo kad panagrineciau savo kurinuka, tai stai intrepretacija mazdaug tai ka norejau parasyti ^^.
1.Keturios sienos
2.Kažkur toli tiksi laikrodis
Jo aidas paliečia šią tylą...
Keturios sienos
Ir siela grandinėm sukaustyta...
3.Sveika! Ar girdi? Tai aš – tavo pasąmonė,
Šaltai šypsos beprotybė
Ir lyg demonai švelniai vilioja.
4.Keturios sienos
Ir akimirkos amžinybė...
Kur ta šviesa, kuri manęs
Žadėjo neišduoti?
5.O tu, atėjęs iš niekur, lyg dėlė
Įsisiurbęs į mano mintis
Čiulpi paskutinius gyvenimo syvus.
Tartum voras mažą muselę
Suvystei mano jausmus.
Uždusinęs bedvase tyla,
Pavogei mano sapnus
Ir pardavęs už trys skatikus
Išnykai tartum rūkas....
6.Keturios sienos
Ir sušalęs mano laikas...
Kas ateis jei duris uždarytos?
7.Bet kažkas sustoja ties manim...
Tai beprotystė šaltom demono akim
Į veidą žiūri...
Kaip ir viskas, o del daugtaskiu gal biski persistengiau, bet nemnau kad deti taska tose vietose butu buve tikslinga, o palikti be jokio skirybos zenklo nz ar galima, nes nesu didele gramatikos zinove, bet pasibaigus stulpeliui kaip ir sakinys baigiasi, todel norisi deti zenkla.Society is a market where we sell our soulsComment
-
Erdvė-laikas-veikėjas (kiek pamenu iš mokyklos ). Jeigu laikas numanomas (skendimas siurrealybėje, psichozėje, etc.), veikėjas - pasąmonė, tai erdvė nusakyta prastai, ji neapibrėžta. keturios sienos gali būti suprantamos ir kaip vienutė, ir kaip karstas, ir kaip užrakinta sąmonė. žodžiu, pas tave gavosi kaip pritempimas jau parašyto teksto.
"Four walls in the madman's halls", arba "Keturios sienos, beprotybės namuos" - tai jungtų temą, bet reikėjo tą itin pabrėžti, nes toks jau temos reikalavimas. O daugtaškiai šiuo atveju maišo mažiausiai, nes suteikia mirgėjimo efektą, omo.
-----
Pereinant prie pačio konkurso, manau žymiai svarbesnis dalykas būtų ne tai, kaip skaičiuoti taškus, o kaip surinkti daugiau skaitytojų, nes balsavusiųjų tai mažiau nei pirmam etape (na, vienu daugiau, nei antrame, bet vis tiek, bet tai vis tiek rodo mažai skaitančių ). Ir ne, nemanau, kad reklama pirmame puslapyje būtų padėjusi labiau - tiesiog konkursas nesudaro reikiamo svorio festivalyje.
tiesiog mintelė sekančiam sykiui (ar kitam konkursui, ar temai) - jungti viską bendrai ir daryti įtaką: jeigu tema fanartui būtų ten koks vienaragio simbolis, rašytojams - akmuo danguje. Tada sekančiame etape rašytojams tektų aprašyti vieną iš fanartų (ar pasirinktinai, ar laimėtoją), o dailininkams tektų iliustruoti vieną iš rašytojų kūrinių. gal tai įkvėptų kiek daugiau ugnelės abiems konkursams.👍 2Comment
-
Na manau, kad labai paprasta priežastis to - komisijos galėjimas įvykius pakreipti absoliučiai kita linkme. Išeina, kad maždaug - balsuok nebalsavęs, komisija visvien yra galutinė, kuri pasakys savo verdiktą. Pavyzdžiui šitame pačiame konkurse, jei Beprotnamis Laive būtų patikęs komisijai jis būtų nugalėjęs, o balsavę ir skaitė liktų nuskriausti - aiškus anti-favoritas nugalėjo. Ir tai aktyviai pasireiškia kuomet kūrinių daug - balsai pasiskirsto, tuomet komisijos pasirinkimas išvis žudantis. Manau tai šiek tiek atbaido kai kuriuos. Bet čia tik mano nuomonė ;D Realiai visa kita, kas susiję su vertinimu čia labai gerai padarytaComment
-
Na manau, kad labai paprasta priežastis to - komisijos galėjimas įvykius pakreipti absoliučiai kita linkme. Išeina, kad maždaug - balsuok nebalsavęs, komisija visvien yra galutinė, kuri pasakys savo verdiktą. Pavyzdžiui šitame pačiame konkurse, jei Beprotnamis Laive būtų patikęs komisijai jis būtų nugalėjęs, o balsavę ir skaitė liktų nuskriausti - aiškus anti-favoritas nugalėjo. Ir tai aktyviai pasireiškia kuomet kūrinių daug - balsai pasiskirsto, tuomet komisijos pasirinkimas išvis žudantis.
2. Komisijos nariai balsuoja individualiai, o tai nėra bendras balas nuo komisijos. Jeigu taip jau nutinka, kad visi komisijos nariai prabalsuoja už tą patį - ką jau padarysi; bet manau, taip kaip tik parodo, kad tas darbas negali būt toks jau prastas, kad būtų "aiškus anti-favoritas".
3. Taip pat didesnis komisijos svoris kaip tik turėtų skatinti didesnį balsuotojų kiekį - kuo daugiau AZ narių balsuoja, tuo mažiau reikšmės turi ta komisija. Taip kad dėl šito tikrai raginčiau ne skųstis, o patiems aktyviai balsuoti.
4. Dėl realios komisijos įtakos ir anti-favoritų traukimo: antrame etape trečia vieta buvo pakelta į pirmą, o trečiame tai visai neturėjo reikšmės [o tai tiesiog reiškia, kad darbas buvo vienareikšmiškai geriausias - o toks kriterijus nugali prieš visokius skundus]. Reali įtaka buvo tik pirmame etape, bet some things just happen, o turbūt dar ir reiktų paminėti, kad tuo metu turėjome keturis komisijos narius vietoj dabartinių trijų.Urameshi, Iemon-dono!👍 1Comment
Comment