Rašytojų turnyras 2013: Etapas #2

Collapse
X

• Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • CemyCemy
    Rimtas forumo narys

• 2009 06 25
    • 141

Tai tada gerai labai

Comment

• black_leja
      AZ rėmėjas

• 2009 11 16
      • 1079

Yra toks dalykas, kuris vadinasi gyvenimas. Ir yra toks dalykas kaip besikeičiantys planai.
      sorry nenorejau izeisti, tiesiog buvau realy exited about ir aciu uz pastabas pakomentuosiu savo darbeli po balsavimo ^^.
      Society is a market where we sell our souls

Comment

• cobabara
        Super mega ultra rašytojas

• 2009 03 17
        • 998

Balsavimui liko penkios su puse valandos, kas dar neatidavėt savo balso, metas būtų pradėti skaityti darbus ir apsispręsti.
        Urameshi, Iemon-dono!

Comment

• CemyCemy
          Rimtas forumo narys

• 2009 06 25
          • 141

Balsų mažiau nei praeitą kartą... labai apmaudu...

Comment

• cobabara

• 2009 03 17
            • 998

Autorius CemyCemy
            Balsų mažiau nei praeitą kartą... labai apmaudu...
            Gal tiesiog darbai nepatiko. O ir sąlyginai daugiau buvo ilgesnių darbų.

Balsus paskelbsiu, kai turėsiu ir komisijos narių balsus, šį kartą jie vėluoja. Atsiprašau už nepatogumus.

Trečio etapo tema vis tiek bus paskelbta rytoj, kad ir vėluojant nugalėtojo paskelbimui.
            Urameshi, Iemon-dono!

Comment

• Bardakas
              Žmogus Ne

• 2005 09 22
              • 1462

Nekomentuosiu darbų ir parašysiu kelis žodžius drūtai. Chebra, nerašykit tiek daug. Žinau, kad limito neviršijot, bet darbai turi būti tikrai įdomus, kad kažkas peržengtų ~500 žodžių ribą skaitant. O šį kartą ypatingai sunku buvo skaityti ir tai padariau tik dėl to, kad palaikau visą idėją dėl šių konkursų. Bet realiai, patiko gal tik vienas darbas iš tų ilgų. Čia reiktų, kad visi kolektyviai paskaitytų komentarus ir peržvelgtų išankstinį vertinimą. Dabar vos keletas balsų yra ir atsakau - tik dėl to, kad dauguma darbų yra per ilgi paprastam skaitovui.
              Kalbant apie darbų išpildymą, tai šį kartą labai silpnai padirbėta, per kokius tris prisėdimus perskaičiau viską, nes tiesiog norėjosi ignoruoti šitą banalybės "ežerą". Keletas žmonių lyg ir pradėjo eiti teisinga linkme pradžioj, bet nusivažiuodavo prie kokių kvailų dramatiškumų, kitiems patrukdė žodyno stoka, o dar kiti išvis turbūt nesuprato apie ką rašo, nes logikos trūko pačiuose paprasčiausiuose sakiniuose bandant apibūdint veikėją ar erdvę. Dėl to įdomesni net komentarai buvo. Praeitoje temoje minėjau, kad kelis kart pasiskaitykite ką rašote, o taip pat prieš rašydami gerai pagalvokite ar panašių minčių kitur neskaitėte ar negirdėjote (pvz. anime, manga, pan.), nes rodos paimate keletą idėjų iš kokių kitų kūrinių ir padarote savo versiją, kuri skamba nuvalkiotai ir apskritai labai silpnai.
              Tikiuosi sekantį kartą gaudami temą, nepasuksite lengviausiu keliu ir nesukursite dar vieno banalaus veikalo. Kai tema bus paskelbta, pasistengsiu parašyti kas gali būti banalu ir jei nutiktų taip, kad "banalybių sąrašėlyje" rastumėte panašias idėjas kurias norėtumėt panaudoti savo darbe - nedarykit to.
              Maybe on Earth, Maybe in the Future
              sigpic
              Kurokawa idėjinis lyderis
              Lėtai keičiu slaptažodžius

Comment

• cobabara

• 2009 03 17
                • 998

Autorius Bardakas
                Kai tema bus paskelbta, pasistengsiu parašyti kas gali būti banalu ir jei nutiktų taip, kad "banalybių sąrašėlyje" rastumėte panašias idėjas kurias norėtumėt panaudoti savo darbe - nedarykit to.
                Ir kas gero iš to išeis? Konkursas yra tam, kad dalyviai rodytų savo darbus, o ne užsakytus pagal kažkieno preferencus. Vienintelis dalykas, kurį galima nurodyti, yra temos išpildymo lygis bei stiprumas, bet ir ten tenka praleist bene visus darbus ir tikėtis, kad įsiskaitys į pastabas ir nustos klajoti pievose, nes kitaip turnyras nevyktų. Taip, nemažam kiekiui tų darbų kritikos tikrai reikia, ir kartais ilgesnės už patį kūrinį. Bet kadangi čia konkursas, o ne konkretus darbo užsakymas, tikrai nematau nei prasmės, nei naudos, nei kitų gerų dalykų, kylančių iš to, kad bus nurodyti kažkokie visuotiniai rėmai - tegul juos nustato kad ir pasaulinio lygio ekspertai, bet šiuo atveju tai nėra tinkama. Išreikšti nuomonę gali visi, ir kas norės, įsiklausys, bet tai, mano manymu, turėtų būti jau po darbo, kai turimas konkretus atvejis, o ne "tai va, jeigu temą davė šitokią - to, ano ir trečio aspekto nenaudokit, nes čia nėra originalu".

Banalybės lieka banalybėm, bet bent jau man asmeniškai žymiai svarbesnė pačių kūrinių kokybė. Jeigu tikrai absoliučiai visiems ta banalybė nepatiks, tai atsispindės komentaruose ir tiesiog už tą kūrinį nebalsuos. Bet aš žymiai maloniau skaityčiau krūvą gerai parašytų banalybių, negu originalią idėją, kurios išpildymas tragiškas. Nes perskaičius pastarąjį variantą, pagalvoji, kad visai fainą mintį autorius turėjo, bet jausmo perskaičius nėra jokio arba jis nemalonus. O perskaičius pirmąjį, vis tiek lieka kažkoks daugiau ar mažiau "visai susiskaitė, nes nors idėja ir neypatinga, bet bent jau numest nekilo noras".

Kas dar dėl apimties - sutinku, kad tai yra problema, bet vėlgi nesutinku su raginimu rašyti trumpesnius darbus, nes ilgų neskaitys. Raginu rašyti kokybiškus darbus, tada apimtis bus visiškai nesvarbi. Kaip tik, kai perskaitai darbą ir trumpą, ir prastą, galvoji "nu wtf kas čia tam autoriui užplaukė, nei į tvorą, nei į mietą"; o kai darbas prastas ir ilgas, matai bent jau kad autorius kažkuo tikėjo, tai rašydamas, kažkokią idėją turėjo ir ją bent jau bandė vystyti. Jei vystymas buvo nepavykęs, pasiskaitys komentarus ir taisysis, nes tie rašytojai, kurie tik vienąkart užsimanė kažką padaryt, ir nežiūri bent kažkiek porimčiai į rašymą, dažniausiai savo laiko ilgiems darbams gaišti ir nenori. Bet kita problema yra ir ta, kad ir žmonės skaityti nenori, jeigu pamato, kad žodžių daugiau. Šiais laikais visi įpratę, kad informacija juos pasiekia labai lengvai paruošta ir nereikalaujanti laiko ar susikaupimo, todėl tiesiog ir tingima kažkam skirti daugiau dėmesio.
                Urameshi, Iemon-dono!

Comment

• black_leja
                  AZ rėmėjas

• 2009 11 16
                  • 1079

Kadangi skaitytojams kilo klausimus pakomentuosiu savo darbeli, kuris buvo baltas melas. Pirmiausiai atsiprasau del paskutines pastraipos kur pilna typos net paciai buvo geda skaityti, taip nutiko delto kad perrasinejau is lapu i kompa paskutine minute ir wordas (del man neaiskiu preizasciu) nerode klaidu. Tad lenkiu zemai galva ir prasau atleisti. Taigi toliau atsakau i klausimus:

"Kvaiša" tai turėjo omeny save ar jį? O.o
                  Turejo omenyje ji, na buvau sugalvojus rasyti japoniska Baka, veliau isverciau i kvailys bet kazkaip neskambejo, tai palikau kvaisa, nors zinau kad tai daugiau moteriskos gimines zodis.

1.jeigu jis buvo plėšikas, kaip dabar pasidarė karalius? Kaip jis iškart galėjo susiprasti, kad ten būtent jo plėšikai buvo? 2. Būtų paminėtas kaimo pavadinimas ar panašiai, suprasčiau dar, bet ir tai – jeigu jau jie ale porelė, tai negi jis neturėtų būt žinojęs, iš kokio kaimo jo mergužėlė kilusi? 3. Ir kokio velnio jis iškart sutiko pats nusinuodyt? Juk karalius, kas su šalim darysis?
                  1. jis nebuvo plesikas, nuo pat pradziu buvo valdovas, bet grizdamas is musio netycia aptiko plesiku gyvenviete.
                  2.Istorijos mintis trumpai: valdovas aptinka plesiku irstva iszudo juos, nes galvoja kad gelbsti jauna mergina nuo ju, nors istikruju tie plesikai ir yra jos seima.
                  3. Atvirai pasakius visa istorijos rasymas prasidejo nuo galines scenos, todel visai imanoma kad prasilenkiau truputi.

Tikiuosi aiskiai atskiau i klausimus ir vel atsiprasau uz klaidas.
                  Society is a market where we sell our souls

Comment

• Vandarenas
                    Narys
                    • 2013 06 23
                    • 54

Smagu buvo skaityt ta jusu ale kritika. Skambejo mazdaug taip: "as durnas, nieko nesupratau ir man kliuwa gramatyka nes as kjp visy zynam esu gramatykas expiertas"

Bardakai tau pasakysiu tik tiek, kad jei zmogus yra tinginys tai is tokio as balso gaut ne nenoreciau.

Vienintele kritika kuria uzskaitau tai cemy, nu ir gal dar cobabros, tik jei tau detaliu per daug ir jos kliuna tai siulyciau paskaityt detektyvinio tipo kuriniu.

P.S. Persiprasau kad pats nsubalsavau, vis delsiau ir delsiau, o dabar va ligoninej paguldytas. P.S.S rasau is tel kuris nelabai pazista lietuviskas raides.
                    swag

Comment

• CemyCemy
                      Rimtas forumo narys

• 2009 06 25
                      • 141

Vanderanai, o kuris čia tavo darbas? Šiandien vakare galėsiu pakomentuoti savo darbą ^^

Comment

• Vandarenas
                        Narys
                        • 2013 06 23
                        • 54

Autorius CemyCemy
                        Vanderanai, o kuris čia tavo darbas? Šiandien vakare galėsiu pakomentuoti savo darbą ^^
                        Raudonai juoda kauke

Manau jau skelbti nieko blogo kadangi balsavimas vis vien uzdarytas.
                        swag

Comment

• cobabara

• 2009 03 17
                          • 998

Autorius Vandarenas
                          jei tau detaliu per daug ir jos kliuna tai siulyciau paskaityt detektyvinio tipo kuriniu.
                          O aš tuomet siūlyčiau pasiskaityti komentarą - nesakiau, kad detalių per daug, sakiau, kad man užkliuvę dalykai ir per daug detališki, kad juos visus išnagrinėčiau ir išvardinčiau.
                          Autorius Vandarenas
                          Manau jau skelbti nieko blogo kadangi balsavimas vis vien uzdarytas.
                          Taip.
                          Urameshi, Iemon-dono!

Comment

• Heinrich
                            Naujokas

• 2013 02 04
                            • 16

Jei visi jau sakom kūrinius, taaaai mano kūrinys buvo Gilio Išpažintis. Aš labai ramiai paėmiau ir parašiau maždaug visą kūrinio idėją, po to dar biškį ją patobulinau ir gavau tai, kas dabar įdėta šioje temoje ^^.

Ačiū už kritiką. Ten manau nemažai tiesos pasakyta, nes čia tas kūrinys tikrai nebuvo išdirbtas iki galo, bet kita vertus aš jį parašiau ne dėl to, kad norėjau parašyti kažką konkursui, o tiesiog, nes kažkaip buvau biškį nuliūdęs ir rašiau beleką, po to prisiminiau, kad mačiau šį konkursą ir kažkaip apjungiau viską

Kažkas minėjo, kad nereikėjo mūšio, tai tuo aš lyg ir bandžiau parodyti, kad naujasis lordas, mirusiojo sūnus, kaip ir gailisi, jog savo tėvą turi laidoti, be to, kad turi žiūrėti į jį kaip į priešą ir dar nuteikinėti miestą prieš jį.

Cobabara sakė, kad norėtų išgirsti daugiau apie tėvą ir šiaip tą tipo "story setting". Iš esmės tai aš susigalvojau, kas ten maždaug buvo, bet pamaniau, kad tai įkeltų į kūrinį labai daug papildomų veikėjų, kurie padarytų jį gana apkrautu, palyginus su jo ilgumu.

Comment

• cobabara

• 2009 03 17
                              • 998

Autorius visus vis tiek išvardinsiu su rezultatais, tiesiog vieno komisijos nario balso laukiu, žadėjo rytoj pasakyt. Tada viską ir skelbsiu.

O aš ir nesakiau, kad tai reikia įkorporuoti būtent tame kūrinyje, sakiau, kad jeigu esi daugiau parašęs, būtų įdomu paskaityti.
                              Urameshi, Iemon-dono!

Comment

• CemyCemy
                                Rimtas forumo narys

• 2009 06 25
                                • 141

Galiu kiek pakomentuoti svo kūrinį^^ Visų pira kažkas rašė, kad darbas išimtas iš kažkokios istorijos ir trūko laiko jam parašyti, tai yra visiška ne tiesa, nes laiko pilnai pakako ir darbas buvo sukurtas specialiai šiai temai O dėl temos nebuvimo.. Dar tinkamai nemoku padaryti, kad kiekvienas ją suprastų, nes šį kartą skaitytojų dėmesys nukrypo į aprašymus, bet ne iš tos pusės. O mano akimis viskas taip aišku... ech.. Turėjo pasirodyti maždaug šitaip: Visa gamta nuostabi ir kerinti, iš pirmo žvilgsnio medžioklė yra natūralus dalykas. Stipresnis žudo silpnesnį, nes tai tiesiog paprasčiausias išlikimo instinktas, bet štai dėl ko mano kūrinys vadinasi žuvies gyvenimas, nes stipresnė pusė nesuvokia, kad yra stipresnių. Dėl to ji ir yra žuvis. Meška gaudė žuvį ir tuo didžiavosi, bet žmogus sugavo mešką ir ji atsidūrė žuvies kailyje. Tikiuosi pasidarė bent kiek aiškiau Turiu didelių problemų dėl to, kad nesigauna paaiškinti savo minčių taip, kad kiti suprastų

O kada bus paskelbta nauja tema?
                                Paskutinis pakeitimas nuo CemyCemy; 2013-08-20, 11:47.

Comment

Working...