O ne bausit už prastą sakinių stilistiką ? O.o"
Idėja: teminiai rašančiųjų konkursai?
Collapse
X
-
Dėl temos, tai manau reikia vienos. Vėliau pažiūrėsim, kaip bus, bet pradžiai užteks ir vienos. Dėl termino sutinku, savaitė — optimalus laikas, nors kartais gali prireikti ir daugiau.
Kalba... Dauguma nemoka lietuviškai taisyklingai rašyti, ką jau kalbėti apie rašymą angliškai... Aš taip pat sutinku, kad reikėtų rašyti lietuvių kalba. Ir lietuviškam raidynui pritariu, nes mane erzina tas šveplavimas. Bet tikiuosi nieko tokio, jei į lietuvišką tekstą įdėsiu kokią anglišką frazę ar sakinuką dėl įvairovės?...Comment
-
na, man asmeniškai tiktų ir lietuviškai, ir angliškai, bet pagal daugumą - tebūnie vien tik lietuviškai. nors Bardakai, žinok, kartais anglų ne tai kad geriau skamba, bet tiesiog patogiau. vis tiek kartais posakiai ne tokie o ir mintys/sakiniai kitaip dėstosi [kad ir tą patį dalyką perrašant], tad nuo kalbos stiliaus gali pati istorija keistis. [o dėl rašmenų tai jau rašiau, kad tik lietuviškai ;]]
prasta sakinių stilistika? na, oficialios komisijos jokios nebus, tad niekas ir nevertins, ar gerai tas sakiny sudėtas, ar ne. bet tiesiog natūraliu būdu pats kūrinys kentės, manau, o tada ir balsų skaičius bus mažesnis.
įterptos užsienietiškos frazės - na galima, jeigu tai aktualu siužetui ar charakteriui, bet kad nebūtų taip, jog tektų skaičiuoti, kurios čia kalbos žodžių/sakinių daugiau. nepiktnaudžiaukim tuo.
dar vienas svarbus dalykas, kurį vakar pamiršau - kaip darom dėl balsavimo? galima balsuoti tik už vieną dalyvį ar už kelis? balsuojant už kelis, iš vienos pusės gerai, nes matytųsi 'atskiriami' geresni ir prastesni darbai - patiem autoriam po to geriau patikrinti savo talentą [ar jo nebuvimą] būtų; kita vertus - manau, kad dalyvių bus vis tik tiktai keli, tad neturėtų būti taip sunku išsirinkti tik vieną... kaip sakot?
p.s. dar būtų neblogai jeigu po to man kažkas padėtų iš techninės pusės - ypač balsavimų visais nustatymais ir pan. specialių apmokymų nereikalausiu, tiesiog poros paaiškinimų ar patarimų prireikus.Paskutinis pakeitimas nuo cobabara; 2011-08-26, 00:23.Urameshi, Iemon-dono!Comment
-
Comment
Comment