Idėja: teminiai rašančiųjų konkursai?

Collapse
X

• Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • cobabara
    Super mega ultra rašytojas

• 2009 03 17
    • 998

Idėja: teminiai rašančiųjų konkursai?

Sveiki,

jau kurį laiką piešimo skiltyje vyksta teminiai konkursai, tad pagalvojau, gal pavyktų kažką panašaus [arba netgi tokio pat] surengti ir rašančiųjų skiltyje - su duotomis temomis [aka promptais; temos irgi gali būt įvairios - pvz, kartais kažkas abstraktaus, o kartais kažkoks konkretus sakinys, kuris turi būti panaudotas istorijoje]. Aišku, pirmiausia reiktų išsiaiškinti, ar būtų [ir kiek] norinčių, žadančių dalyvaut bent karts nuo karto ir panašiai. Kiek pastebėjau, rašančių AZ nėra labai daug, bet gal a) tiesiog ne visi deda šičia savo rašymus, b) atsiradus užduotai konkrečiai temai gal daugiau idėjų į galvą šautų negu paprastai.

Kas dėl prizų, tai tuomet būtų galima daryti arba tik dėl garbės; arba, pavyzdžiui, temos sugalvotojas laimėtojui padovanotų kažką labai simboliško, tarkim, knygos skirtuką ar atviruką.

Na, trumpai tariant, pirmiausia norėtųsi sužinoti, kokios reakcijos ir planai, o tada prireikus ir visas taisykles galvoti bus galima.
    Paskutinis pakeitimas nuo cobabara; 2011-08-26, 00:25.
    Urameshi, Iemon-dono!
  • lialia
    GD <3

• 2010 07 18
    • 383

I'm in, bet, kokia būtų laiko trukmė kūrybai? Gal taip kaip ir su piešimu? Tarp kitko labai gera idėja... Ir kokios apimties maždaug turėtų būti kūrinys?
    http://i1014.photobucket.com/albums/af265/miatoot21/graphics/007_1.jpg
    Max parašo aukštis 130

Comment

• cobabara

• 2009 03 17
      • 998

Autorius lialia
      I'm in, bet, kokia būtų laiko trukmė kūrybai? Gal taip kaip ir su piešimu? Tarp kitko labai gera idėja... Ir kokios apimties maždaug turėtų būti kūrinys?
      na, kaip ir sakiau, dėl visų tikslumų geriausia būtų apsispręsti su potencialiais dalyviais, taip sakant, bet kaip aš kol kas įsivaizduoju, tai taip, rašymui savaitė; o apimtis... na, sakykim, nuo 100 žodžių [gal atrodo per mažai, bet esu mačiusi labai fainų vadinamų drabble trumpučių] iki... priklausomai nuo to, kiek nebus vargas skaityti. kažkur skaičiau, kad dažniausiai daugiau kaip 1500 jau žmonės tingi skaityti, bet viskas priklauso nuo susitarimo.
      Paskutinis pakeitimas nuo cobabara; 2011-08-26, 00:24.
      Urameshi, Iemon-dono!

Comment

• lialia
        GD <3

• 2010 07 18
        • 383

O dabar tai jau kažkaip apsigalvot norisi dėl to I'm in..... Žodžiu, reikia didesnės apimties žmonių tada spręsim
        Max parašo aukštis 130

Comment

• Renata
          Meanie

• 2008 05 25
          • 715

Skamba idomiai, manau tai būtų pukios pratybos išmokti rišliai rašyti :] aše irgi norėčiau prisidėti.
          AnimeList // Last.fm // DeviantArt

Comment

• PaperAngel
            (V)(;,,,;)(V)

• 2008 12 01
            • 249

Priskaičiuokit mane!
            Spoileris:

Comment

• Light
              Rimtas forumo narys

• 2007 03 31
              • 161

Mane irgi galim priskaičiuot... Kada temas gausim ?

Comment

• cobabara

• 2009 03 17
                • 998

Autorius Light
                Mane irgi galim priskaičiuot... Kada temas gausim ?
                na, mąstau dar gal iki rytdienos ar ketvirtadienio vakaro palaukti atsiliepimų ir tada duoti vieną temą [arba kelias pasirinktinai tada pradžiai? nežinau, bus matyt, kaip sugalvosiu, ir kaip jūs pageidausit] - aš penktadienį savaitei išvažiuoju, tai kaip tik neblogai išeitų per tą laiką jums visiems rašyti ir siųsti, manau
                Urameshi, Iemon-dono!

Comment

• Renata
                  Meanie

• 2008 05 25
                  • 715

Tai gal temas galima kelias giminingas, o su deadline, palikti pirmam kartui ilgesnį, o poto žiūrėtis kaip kas spėja ir ateityje trumpinti ? O.o
                  AnimeList // Last.fm // DeviantArt

Comment

• lialia
                    GD <3

• 2010 07 18
                    • 383

Dar klausimėlį turiu: man, šitam mediniu protu žmogui paaiškinkit - Tai kai kursim, tai gali būt bet kas (ta prasme eilėraštis, koks mini rašinys dar kažkas tokio)? Nes man niekaip nedaeina..... >__>

Autorius cobabara
                    na, mąstau dar gal iki rytdienos ar ketvirtadienio vakaro palaukti atsiliepimų ir tada duoti vieną temą [arba kelias pasirinktinai tada pradžiai? nežinau, bus matyt, kaip sugalvosiu, ir kaip jūs pageidausit] - aš penktadienį savaitei išvažiuoju, tai kaip tik neblogai išeitų per tą laiką jums visiems rašyti ir siųsti, manau
                    O gal pradedam nuo vienos temos? Nu ir aišku ne nuo perlengviausios ar persudėtingos...
                    Max parašo aukštis 130

Comment

• Bardakas
                      Žmogus Ne

• 2005 09 22
                      • 1462

Užskaitau. Tik susikurkit pastovias taisykles, pvz. kad visuose tekstuose būtų naudojamos visos lietuviškos raidės ir nebūtų viršytas tam tikras žodžių limitas. Taip pat būtų fainai, kad kai kuriuose konkursuose galėtų būti bet kokie maišyti kūriniai, o kituose jau griežčiau formos laikomasi (poezija, esė, apsakymas etc.).
                      Maybe on Earth, Maybe in the Future
                      sigpic
                      Kurokawa idėjinis lyderis
                      Lėtai keičiu slaptažodžius

Comment

• Lota :D
                        Love and Peace~!

• 2010 02 17
                        • 239

Aš už. Nežinau ar pačiai pavyks ir ar iš vis sudalyvausiu (visai norėtųsi), bet idėja tikrai super

Comment

• cobabara

• 2009 03 17
                          • 998

taigi taigi, džiugu, kad norinčių atsirado, tikrai mažiau tikėjausi, hip hip hurray

yoshi, tada išdėstau kaip aš pati dabar įsivaizduoju [na vis tiek, bent jau pirmą raundą pati ir rengsiu, kad jau pasiūliau], ir rytoj vakare [greičiausiai apie 8 ar 9 val] skelbsiu temą su 'atidarymu'. daugumą taisyklių turbūt kopijuosiu iš piešimo konkursų, tikiuosi, jie nepyks. visos taisyklės diskutuotinos; galų gale, juk ne vienai sau darau.

Terminas. šiaip, sakyčiau, savaitė. šį kartą išeis kažkur pusantros, nes kadangi būsiu išvažiavusi, šį kartą bus nuo rytdienos vakaro iki kito sekmadienio [08 21] vakaro, tikslų laiką pasakysiu rytoj. visi žmonės, tad dėl pratęsimo galima gal ir būtų tartis, esant reikalui, bet po to gali prasidėt piktnaudžiavimai, tai nežinau.
                          Temos. temą nurodo praeito etapo nugalėtojas [na, šiuo atveju aš]. tema gali būti įvairi - nuo konkretaus žodžio, kurį galima interpretuoti kaip tik nori, iki konkrečios temos ar netgi konkretaus sakinio, kuriuo turėtų prasidėti/baigtis/būti kažkur vidury tas darbelis. arba, pavyzdžiui, duota konkreti nuotrauka - ir mąstyk ką tik nori, kad tik būtų susiję. kitas dalykas - viena tema ar kelios pasirinktinai? aš pati vis galvojau tik apie vieną, bet Light užklausė "kada temas gausim", tai gal kažkas nori kelių?? aš šiaip gana tvirtai už vieną.
                          Apimtis. nuo 100 iki 3000 žodžių. [su tokiu limitu pati susiduriu kitose vietose, o ir kad nebūtų nuobodu skaityti prirašytų paklodžių]. galbūt esant reikalui, galima derėtis.
                          Tipas. Bardakas siūlė, kad tipą reiktų nurodyti kiekvienai užduočiai, aš asmeniškai būčiau už tai, kad visada galima rinktis - t.y. šiaip trumpa istorija, eilėraštis, non-fiction [net nežinau, kaip lietuviškai verstųsi], dar kas nors, ko dabar nepamenu... nors aš asmeniškai manau, kad non-fiction geriau vengti - jeigu jau kūrybinis konkursas, tai kūrybinis... ar vėlgi darom, kad temos skelbėjas pats tai nusprendžia?
                          Kalba. vat dabar man vienas didesnių klausimų - ar darom tik lietuviškai, ar leidžiam ir lietuviškai, ir angliškai? [ar gal tada vėlgi kiekvienas temos skelbėjas nustato kalbą?]. bet kuriuo atveju - jeigu darbas lietuviškai, tai rašom lietuviškom raidėm, ne šveplai. taip pat bet kuriuo atveju - suprantu, kad viena kita klaida gali būti, tikrai ne visi esam kalbininkai, nu bet kai jau visas tuntas, tai tikrai nemalonu bus [aka galiausiai nelabai balsų gausit]. taip sakant, bent jau pasistenkit.
                          Balsavimas. nieko ypatingo ir nesugalvosi - tiesiog susirinkus darbams, atsiras balsavimas, kas daugiausiai balsų surinks, tas ir laimės. o ar balsuojama bus labiau atsižvelgiant į tai, kaip atspindėta tema, ar tiesiog už gerą istoriją - čia jau kiekvieno balsuojančiojo reikalas. dabar dar vienas klausimas, kiek laiko balsuojam? irgi savaitę?
                          Atsiliepimai, įvertinimai ir t.t. na, turbūt tiesiog kas norės apie ką, ir pakomentuos toj pačioj temoj - nieko ypatingo nesugalvosi.
                          Prizai. na, pirmiausias ir pagrindinis tai turbūt garbė būti įvertintam o šiaip tai galvoju, gal temos sugalvotojas kokį nors simbolinį priziuką laimėtojui - tarkim, knygos skirtuką ar atviruką, kaip ir minėjau. nors gal tada tai nėra būtina, o kiekvienas temos skelbėjas iš anksto skelbdamas pasako, ar jis prizą kokį duos, ar ne? nes pavyzdžiui, Lietuvoj kažką smulkaus išsiųsti paštu tikrai daug nekainuoja [standartiškai kainuoja 1.35 Lt ir į tokį voką, neviršijant svorio, telpa trys atvirukai], bet juk turbūt ne visi Lietuvoj esam, tai ir kainos skiriasi.

tai vat, kol kas tiek, jeigu ką pamiršau - būtinai sakykit, kaip ir minėjau - visos šitos taisyklės diskutuotinos ir nors turbūt pasiliksiu kažkokią galutinę sprendimo teisę, bet su nepriimtinom taisyklėm nieks ir dalyvaut nenorės, tad nemažai dalykų priklausys nuo jūsų

diskutuojam/siūlom/pritariam/prieštaraujam iki rytojaus 8-9 vakaro, tada skelbsiu pirmą temą
                          Urameshi, Iemon-dono!

Comment

• lialia
                            GD <3

• 2010 07 18
                            • 383

Mano nuomonė:
                            TEMA. manau geriau imti vieną temą, arba tada dvi temas, bet tokio pačio lygio (nu jeigu duos vieną lengvą ir vieną sunkią tai irgi nekas gausis..)
                            TIPAS. teisingai Tu sakai, geriau nereikia tų visų non-fiction'ų....
                            KALBA. Na jeigu jau tema lietuviškai, tai ir kūrinys Lietuviškai, o jeigu tema angliškai paskelbta tai tebūnie jau angliškai ir kuriama. Manau kalba nėra labai svarbu, lietuvių ar anglų, svarbu suprantama ir yra kūrinys.
                            PRIZAI. aš manau apseisim ir be tų prizų. Geriau jau tada kaip ir piešimo gijoje, laimėtojas kuria temą ir tiek. Paprasta.
                            Max parašo aukštis 130

Comment

• Bardakas
                              Žmogus Ne

• 2005 09 22
                              • 1462

Autorius lialia
                              KALBA. Na jeigu jau tema lietuviškai, tai ir kūrinys Lietuviškai, o jeigu tema angliškai paskelbta tai tebūnie jau angliškai ir kuriama. Manau kalba nėra labai svarbu, lietuvių ar anglų, svarbu suprantama ir yra kūrinys.
                              Manau kalba kaip tik labai svarbu. Aš už tai, kad visuose konkursuose visi kūriniai būtų tik lietuvių kalba. Užtenka pasiskaityt kai kurių čia anglų kalbos "genijų" kūrinėlius tai akys vartosi vos ne iki iškritimo. Kaip gali kalba būti nesvarbu kai ji gimtoji ir ją pagal idėją turėtume visi daug geriau mokėti nei bet kurią kitą. Ir tik nereikia visokių "Anglų kalba geriau skamba.. la la la", dažniausiai taip mano būtent tie kurie ganėtinai prastai kalba/rašo šia kalba. Esame lietuviškas forumas, tad rašome lietuviškai. Ir kadangi tai rašinių konkursai, tai būtinai siūlau pridėti sąlygą, kad ne tik lietuvių kalba būtų rašomi darbai, bet ir lietuvišku raidynu. Būkime raštingi!
                              Maybe on Earth, Maybe in the Future
                              sigpic
                              Kurokawa idėjinis lyderis
                              Lėtai keičiu slaptažodžius

Comment

Working...