Kronikos

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Eglaya
    Procrastinator

• 2005 07 22
    • 561

Kronikos

Sveiki visi.

Pamačiau naują skiltį ir pamaniau, kodėl gi ne. Rašau nuo pradinių klasių, nors fanfiction pradėjau rašyt tik vienuoliktoj klasėj ir tik... angliškai. Bus labai keista dabar versti viską į lietuvių kalbą. Mm... Senų darbų nedėsiu, jie visi dragonballiški >.>'' Dabartiniai irgi keisti, bet gal nors vienas žmogus perskaitys. Su šitomis "Kronikomis" kartu eina ir tokios juokingos "iliustracijos", bet kadangi originalas dedamas į anglišką forumą, tai ir iliustracijos angliškos. Tikiuosi, nesupyksit.

Kronikos apima du skirtingus pasaulius. Tai yra Fanfiction, nes aš imu vieną AZN berniukų grupę ir laisvai perdirbu faktus savo naudai. Dėl to tai yra šiek tiek "animiška" ir šiek tiek druidiška. Druidiška dėl antrojo pasaulio. Na, vienu žodžiu. Pasakysit, kai paskaitysit - nesąmonė ar ne.

Rašoma pirmu asmeniu, kas labai keista, turint omeny mano praktiką. Taip pat, lietuviškai skamba viskas labai keistai (ypač sulietuvinti vardai O____o) Čia bus daug visokių korėjizmų, jeigu galima taip pasakyt, kurie bus paaiškinti pačioj pradžioj, o tekste paryškinti kursyvu. Kursyvu neparyškinti svetimi žodžiai parašyti jau lietuviškai ir J nereikia versti į DŽ ir pan.

Paaiškinimai

* Eomma ( tarimas - omma, nepilnai suformuota, šnekamosios lietuvių kalbos "o" ) - Mama (tas nepilnai suformuotas "o" svarbu, nes korėjiečių kalboj yra ir daugiau kitokių "o").

* Aish ( aiš' ) - Ai; ėch; ech...

* Bumonim - Tėvai

* Hyung ( hjong, ta pati nepilnai suformuota "o" ) - vienintelis nesulietuvintas žodis. Dėl to, kad dažnai pasitaikys ir jis labai svarbus šitam rašiny. Hyung - terminas, kuriuo jaunesnis korėjietis kreipiasi į vyresnį korėjietį. Paprastai reiškia "vyresnysis brolis", tačiau vartojama ir negiminių. Panašu į japonišką onii-san.

* Ajusshi ( čia: adžuši ) - terminas, kuriuo kreipiamasi į pagyvenusį vyrą. Kaip ir.. "dėdė".

* Nuna - terminas, kuriuo jaunesnis korėjietis kreipiasi į vyresnę korėjietę. Iš tos pačios grupės kaip ir 'hyung'. Reiškia "vyresnioji sesuo", bet vartojama kasdieniniame gyvenime ir negiminių. Panašu į japonišką onee-san.

* Abeoji ( abodži - pilnai nesuformuota "o" ) - tėvas.

* Ssagaji ( sagadži ) - "blogietis", suktas žmogus. Mūsiškai tariant - velnių priėdęs.

* -ah arba -ya ( čia: -a arba -ja ) - familiarumo dalelytė. Panašu į japonišką -chan.

* Eobseo ( obso - ta pati "o" ) - neigimas. Sunku paaiškinti. Tolygu japoniškam "arimasen". Verčiama kaip "nėra", "ne" ir pan. Šiuo atveju tekste panaudotas labai lietuviška reikšme - nerasta. xD

* Yosh, ittekimasu - jap. Anime fanai turėtų suprasti. Tipo - Oplia, varau~ xD

* Maerong ( mėrong - ta "ė" tokia kaip rusiška "э" ) - garsas/žodis, kuriuo korėjiečių kalboje įvardijamas liežuvio rodymas. Maerong~

Nu tai ką.. pradedam

Kronikos
    Intro

Mano mielas dienorašti,

Šiandien yra pirmoji pavasario atostogų diena. Vis dar sėdžiu prie savo stalo, aplinkui pūpso kalnai knygų. Tiesą pasakius, pirmą kartą bandau rašyti dienoraštį. Keista, sakyčiau. Šiaip ar taip, kol kas diena buvo nebloga. Valgiau jau 5 kartus, maistas gamintas namie ir žiauriai skanus. Nu, kaip ir viskas. Ate, ate! ^^;;

...

...

Velnias! Ką aš bandau apgaut? Nė normalaus įrašo dienorašty nesugebu padaryt! T^T *atodūsis* OK, bandom dar kartą.

*kost*

Sveiki! Esu Šim Čangminas. Man 19 metų. Esu Kyung Hee universiteto antrakursis, studijuoju politologiją ir tarptautinę teisę. Aš gana aukštas, o mano kelnės nuolatos smunka... >< OK, gal šito ir nereikėjo sakyt, bet, galų gale, kas gi šitai perskaitys? Čia MANO dienoraštis! Cho, cho, cho *išdidus juokas* Na, gal... nebent... mano eomma... --__--“

Aish... jei jau kalbam apie tėvus, tai maniškiai visai pasiuto. Jiedu visuomet norėjo, kad stropiai mokyčiaus ir gaučiau tik pačius aukščiausius pažymius. Aš taip ir dariau! Netgi susitaikiau su tuo, jog mokslai iki minimumo sumažino mano socialinį gyvenimą – gyvenime nesu turėjęs panos, argi ne apgailėtina? (Pastaba sau: vidutinė gyvenimo trukmė šitoj šaly yra daugiau negu 80 metų, tad laiko vis dar yra, visa laimė >_>) Ir dabar, kai negaliu įsivaizduot savo dienos be mokymosi, jiedu baisisi manim, nes net per pavasario atostogas negaliu paleist iš rankos knygos. Nu baikit! Juk knygos yra įdomios! ^^ Ir juk aš kiaurą dieną nekalu teorijos, skaitau ir grožinę. Tarkim... V. Woolf, F. Dostojevskį, H. Murakamį, J.R.R. Tolkieną... (pageidautina originalo kalba, žinoma^^). Man patinka klasika...

Nu tai vienu žodžiu. Esmė tame, kad mano mielieji bumonim priėjo išvadą, jog esu pernelyg įsitraukęs į vadinamąjį „akademinį“ pasaulį ir jiedu nusprendė per pavasario atostogas mane išsiųsti. Ir net neleidžia kartu pasiimti laptopo. Tipo... Alio? Ką turėčiau ten veikti be laptopo ir knygų? Rimtai. O sakydamas TEN, turiu omeny pas HYUNGĄ.

*nusipurto*

Hyungas yra jauniausias geriausio mano tėvo draugo sūnus. Jeigu kam įdomi mano nuomonė, Jongsu-adžuši ne per labiausiai pasisekė su tuo sūnum. Visų pirma, kad jo susilauktų, jam reikėjo apturėt 4 dukras – ta prasme, aš myliu savo nunas, tačiau, kadangi ir pats turiu 2 jaunesnes seseris, labai užjaučiu Jongsu-adžuši. Tai vat. 5 vaikai, o tavo vienintelis sūnus yra Hyungas.

Visų antra. Jongsu-adžuši yra klestintis verslininkas, o mano abeoji yra jo teisininkas ir... oi, čia turėtų būti komercinė paslaptis, tad gal susilaikysiu ir visko čia neišklosiu... Dėl viso pikto.

>_>

<_<

Natūralu – Jongsu-adžuši tikėjosi, jog Hyungas studijuos tarptautinį verslą (pageidautina Tokijo universitete ) ir galiausiai perims šeimos korporaciją į savo rankas, bet neeeeeeeeeeee-a... Buvau dar pirmoj gimnazijos klasėj, tačiau tą dieną prisimenu puikiai. Buvau šokiruotas. Maniau, jog atsivėrė žemė po kojomis ir įkritau į gilią tuštumą. Tą dieną Hyungas metė mokyklą. Iki jos baigimo likus vos 2 mėnesiams! >< Sakė, jog buvo nuobodu. Ta prasme, mokytis. Urgh... koksai... ssagaji!

Jongsu-adžuši buvo priblokštas. Ypač dėl to, jog Hyungas totaliai iššvarino savo sąskaitą banke ir nusipirko kaime nedidelį ūkelį. Nuo to laiko jis ten augina ryžius. „Nes juk įdomu, Min-a“ – paaiškino jis, kai paklausiau, kodėl taip elgiasi. Įdomu? Auginti ryžius ir gyventi kaime be interneto ir elektros? Jam stogas nuvažiavo! – . – Galbūt Jongsu-adžuši ir susitaikė su tuo faktu, jog Hyungas išprotėjo, bet aš – tikrai ne. Niekuomet negalėsiu to suprasti. Kaipgi universiteto diplomas? Pamirškit, mokyklos baigimo atestatas – ir tas eobseo =__= Degeneratas...

Ir dabar per valandą turiu susipakuoti daiktus ir važiuoti pas Hyungą. Aš vis tiek pasiimsiu šitą sąsiuvinį ir galybę pieštukų. Niekas man neuždraus pasinaudoti šia paskutine išsigelbėjimo galimybe. *atodūsis* Beveik viskas mėnuo su Hyungu, jo kvailomis dainomis ir kvailomis pastabomis. Aš labai tikiuosi, kad per pastaruosius metus jis sugebėjo į savo lūšną įsivesti elektrą... Ai, ir dar tulikas kambary būtų visai nieko... Velniava, bent jau anas moka gaminti valgyti, o tai iškart dvėsčiau vos tik ten nuvažiavęs...

Yosh, ittekimasu~ (Eomma sakė, kad per atostogas pamirščiau japonų k, bet ji šito perskaityti negali, taigi meh~)

MAERONG =P

Minas~
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------

Hyungas nėra vardas! Tiesiog vargšas Čangminas negali prisiversti parašyti/ištarti to vaikino vardo, tad vadina jį tik "vyresniuoju broliu". x] o žiūrėkit, iliustracija. Personažų lentelė

Paskutinis pakeitimas nuo Eglaya; 2007-07-20, 09:53.
  • Blood_Wolf
    ...whatever...
    • 2006 10 28
    • 112

Cia tik pradzia ane? neblogai man patiko tik keistokas. Tikiuosi kad bus kas nors idomsnio kaip karves esdantis atevis xD

Comment

• Light
      Rimtas forumo narys

• 2007 03 31
      • 161

Tikrai butu ,geras ,bet cia kol kas nieko neivyko. Moksliukas panasus i Light is Death Note isvyksta i kaima. ,Bet kas toliau? Reikejo veiksmo truputi i pabaiga idet. Tikiuosi isprotejes tevo draugas nebegios su sakem ir benzopjuklu noredamas papjaut visus?

Comment

• Lax..
        reLaxed

• 2005 12 24
        • 516

Ačiū Dievui(Eglaya), už gerą fanfictioną. Gal pradės rinktis elitas

Labai spalvingas tekstas, malonu skaityt...na tik japoniški/korėjietiški vardai, bei neišversti žodžiai trukdo >.>
        Bet čia tai nieko nepakeisi...

Comment

• Evil_of_Darknesz
          Suicide is painless...

• 2006 04 09
          • 998

Tikrai Eglaya, saunus kurinelis, tikiuos bus daugiau....

Comment

• juudiiiss
            Onna

• 2007 06 29
            • 281

labai labai labai patiko man pritruko geru zodziu, bet vistiek labai saunus kurinelis tikiuosis bus daugiau, nes tikrai sudomino

Comment

• kypshius
              Rašytojas

• 2007 04 17
              • 254

nice net tiek perskaičius jau šviečiasi, kad gautūsi puikus anime comedy
              taip ir toliau

Užkalė visus langus ir augina pingviną.

Comment

• radament666
                "Umi no Suna" Dark

• 2007 02 18
                • 154

Geras, prajuokino mane, ir sudomino, turetu gera istorija iseit. "Talking enciclopeadija" geras
                Priklauso Klaipėdos Japonų Animacijos Klubui

Comment

• Eglaya
                  Procrastinator

• 2005 07 22
                  • 561

O_______________________o

kiek atsakymų! Tikėjausi vieno, dviejų... bet ne tiek.. Ačiū Aš mmm... kaip čia pasakius... Veiksmo mano rašiniuose būna, bet iki jo kol išsirutulioja, reikia susipažint su visais personažais ir perprast kalbą. Aš žinau, kad sunku su tais korėjietiškais žodžiais skaityt. Matot, viskas būtų daug aiškiau, jeigu jūs pažinotumėt tą boy-band'ą vadinamąjį, kurio narius aš taip minkau ir kišu į šituos keistus amplua. Pasistengsiu apmažinti svetimybes, juoba kad dėl lietuvių kalbos subtilybių, man jų vartoti nebeišeina

Gaila, nes čia jose yra šiek tiek rašinio atmosferos.

Taip, kadangi kelias dienas negalėsiu prieit prie neto, tai iškart dedu pirmą dalį. Čia dar turiu susižymėjus kelias pastabas:

1) Vardus ir pavardes aš čia rašau pagal rytų tradiciją - pirma pavardė, paskui vardas. Vadinasi, lietuviškai būtų - Čangminas Šimas.
                  2) -ši yra pagarbos dalelytė korėjiečių kalboj. Kaip japoniškas -san.
                  3) darkart pabrėžiu, jog Hyungas nėra vardas. Tikras "vyresniojo brolio" vardas bus atskleistas šitoj daly. Dėl lietuviškų galūnių aš negaliu rašyti vardo + pagarbos žodelio, nes skamba žiauriai nenatūraliai. Pvz. Yucheon-hyung. Lietuviškai būtų Jučionas hjongas. Fui, kokia nemąsonė. Taip, NEMĄSONĖ. ><
                  4) ir kadangi šitas fanfic'as yra geografinis-pažintinis... šioje dalyje yra minima Jeollabuk-do (Jeonlabuk-do) provincija, kuri paryškinta tamsesne spalva:

jeigu kas domisi Tolimaisiais Rytais siūlau pagooglint arba pawikipedint xD tikrai įdomu

Na, ką gi... važiuojam toliau. Ačiū už jūsų komentarus!! Prašom, kas neaišku, klauskit, nes manau, su korėjietiškais terminais lietuviai nėra taip gerai susipažinę, kaip su japoniškais

Kronikos
                  1 diena

Dieve – tu – mano.

Tik tiek galiu pasakyt. Jis dar labiau pamišęs, negu pamenu. Kiekvieną kartą, kai susitinkam, jis sugeba mane abstulbinti. Ši vieta yra kažkokie kliedesiai. Na, bent jau yra maisto ir jau įvesta elektra. Bet gal geriau apie viską pradėsiu nuo pradžių. v.v

Pas Hyungą atvažiavau vakar vėlai vakare ir nustebau pamatęs apšviestą pašiūrės langą. Ok, kaipgi man dabar tai nupasakot. Su peizažais man nekaip sekasi. >.< Aish, pamėginkim.

Hyungas gyvena maždaug už 300 km į pietryčius nuo Seulo, mažame Džiollabuk-do provincijos kalnų kaimelyje, apsuptame žalių kalvų ir ryžių laukų (tik pamanyk... >_>“). Tame kaime geriausiu atveju yra apie 12 sodybų ir daugelyje jų... tai yra – VISOSE jų gyvena senelės ir seneliai, kurie pakvaišta kiekvieną kartą, kai tu praeini pro šalį, nes jiems atrodo, kad pagaliau grįžo jų anūkas paklydėlis. Arba. Jeigu jie yra pakankamai sveiko proto, kad suprastų, jog tu jiems ne giminė, tuomet, na, su senoliais tvarka, tačiau močiutės yra smertis x__x Atsuk joms nugarą ir tavo skaistus užpakalis bus nugrabinėtas iki juodžiausių mėlynių... Mmm... jo... Štai dar viena priežastis, kodėl nenorėjau čia važiuot -__-“

Paliekam iškrypusias bobutes užnugary ir važiuojam mylią ar dvi pagrindiniu keliu pirmyn. Šiek tiek atokiau nuo pagrindinės namų sangrūdos, tarp didelių medžių ir į kairę nuo ančių pilno tvenkinio (beje, japoniškai antis yra „kamo“, jeigu ką ^^;; ) stovi Hyungo pašiūrė. Jis pavadino ją „pašiūre“ ir mes pasekėm jo pavyzdžiu, bet kažin, ar tą namą galima vadinti pašiūre. Tai yra ilgas, apsuptas erdvios verandos, vieno aukšto pastatas. Slankiojančios durys (jo, Hyungas pakvaišęs dėl senovinių daiktų) veda vidun, kur galima rasti 6 kvadrato formos kambarius. Vienas iš jų yra virtuvė – tikras rojus šitam pragare – o visa kita yra erdvės, kurioje klajoja nerami Hyungo siela (ar bent jau jis taip sako). Kiti namą supantys statiniai yra:

a) šulinys
                  b) WC (už 50 m nuo miegamojo T^T)
                  c) kita pašiūrė (TIKRA pašiūrė), kurioje laikomi Hyungo žemdirbystės įrankiai

Taksi išmetė mane į šį nuostabų peizažą vakar 9 valandą vakaro ir išnyko greičiau, negu aš spėjau prieiti laiptelius į verandą. Ko gero, vairuotojas lygiai taip pat kaip ir aš pasibaisėjo šituo sąvartynu. Negalėčiau jo kaltinti. Bet ką atiduočiau, kad būčiau bet kur tik ne čia.

Stovėdamas su lagaminu rankoje ir kuprine ant kairiojo peties stebėjau, kaip automobilis dingsta man iš akiračio, ir staiga atsidusau. Ko gero, šitaip iš dalies pripažinau savo pralaimėjimą ir pasukau prie namo. Ir nušvito šviesa. Ta prasme, lange. Man atvipo žandikaulis. Buvau taip įsigilinęs į savo sielvartą, kad nė nepastebėjau visame kaime stovinčių elektros stulpų. Ta rikiuotė tęsėsi iki pat Hyungo pašiūrės. Oho. Jeigu būčiau krikščionis, padėkočiau Jėzui ir Šv. Mergelei Marijai. Ai, koks skirtumas? ALELIUJA!

Tvirčiau suspaudžiau lagamino rankeną ir žengiau pirmyn, tikėdamasis geresnio rytojaus... ar vakaro... ar šiaip. Vienu žodžiu. Nuslinkau verandos link ir mano dešinė koja jau stovėjo ant pirmojo laiptelio, kai kažkas išėjo pro duris. Ir tas kažkas nebuvo Hyungas.

Sustojau ir nustebęs įsispoksojau į nepažįstamąjį. Jis nužvelgė mane nuo galvos iki kojų ir nusišypsojo. Švelniai. OMG. Ką, po paraliais, šitas bičas mįslija, man šitaip šypsodamasis? >< Mano nuostaba dingo ir aš sutelkiau visą dėmesį į jį. Anas buvo beveik tokio pat ūgio kaip ir Hyungas – ta prasme, stovėdamas ant pirmo laiptelio, jau buvau jo akių lygy. Jis turėjo labai trumpus tamsiai rudus plaukus, buvo malonaus veido ir plačių pečių, kurie slėpėsi po baltais, palaidais marškiniais.

Primerkiau akis – tas bičas atrodė pažįstamas. Buvau tikras, kad jau kažkur esu jį matęs, bet negalėjau prisiminti, kur.

– Sveikas, - prabilo jis žemu, lygiu balsu, - tu – Šim Čangminas-ši, a ne?

Sučiaupiau lūpas ir įtariai jį nužvelgiau. Jis pavedžiojo basa koja ant verandos grindų ir išplėšė man iš rankų lagaminą. Kas per velnias..? >< Švelniabalsis sukišo laisvą ranką į tamsių treningo kelnių kišenę.

– Eikš vidun, - jis parodė galva į vidaus koridorių ir pats ten nuėjo, nešdamasis mano lagaminą.

Likau stovėti netekęs žado pravira burna. Galvoje sproginėjo klausimai. Kas jis toks? Kodėl jis čia? Kur Hyungas? Kodėl...? Nusekiau jį koridoriumi tolyn, kambario, kuriame paprastai apsistoju savo retų vizitų metu, link. Ir man pasirodė, kad jis čia jaučiasi kuo puikiausiai. Man tai nepatiko. Viskas buvo labai įtartina. Švelniabalsis atstūmė slankiojančias duris ir įnešė mano lagaminą į tuščią kambarį. Vis dar įtariai į jį dėbčiojau. Galbūt kažko nežinojau apie savo Hyungą? Kodėl, po paraliais, jis atokiame kaime gyvena su šituo vyru? Mano smilkiniai ėmė tvinkčioti, kai į galvą šovė pati kebliausia mintis – gal kartais, taip netyčia – gal Hyungas... yra... homikas?

AGH... >.< Vien nuo tokios minties ėmė pykinti. Nea, nea... Karštligiškai papurčiau galvą, tai nebūtų... negalėtų būti tiesa. Mokyklos laikais Hyungas buvo labai populiarus panų tarpe. Jo spintelė nuolat būdavo pilna meilės laiškų, šokolado ir sausainių. Nors jis ir nepriėmė rimtai nė vieno laiško, bet vis tiek... Nors pala. Esu nugirdęs ir kelis bachūrų pokalbius, kuriuose jie labai aiškiai užsiminė, kad jie užšoktų ant Hyungo tamsiam skersgatvy, nepaisydami to, jog jis iš tiesų yra bernas... PO PERKŪNAIS! Įgnybau sau. Ką aš čia mąstau? >_<

– Ei, Čangminai-ši, - Švelniabalsis grąžino mane atgal į realybę, - tau viskas gerai? Atrodai šiek tiek apsvaigęs.

– Ė? – atrėmiau jo žvilgsnį ir įžengiau į vadinamąjį „mano kambarį“. Jis pasitraukė man iš kelio. – Viskas tvarkoj, dėkoju už rūpestį, - pritūpiau prie savo lagamino, atitraukiau užtrauktuką ir ėmiau viską traukti lauk. Nėr laptopo, kaip neįdomu T__T.

Švelniabalsis meiliai šyptelėjo, stebėdamas, kaip aš dirbu. Mane nupurtė nuo tos jo grimasos. Rimtai, kas jam yra? Atrodo toks minkštas kaip košė, kad nors imk ir nusišauk. Totaliai atstumiantis. Apsimečiau, kad žiauriai susidomėjau savo raudonais marškinėliais.

– Vakarienė turėtų būti paruošta 10 valandą, - pasakė jis ir negalėjau susilaikyti: mano galva tiesiog šovė aukštyn. – Džedžiungas sakė, jog tu negali užmigt tuščiu skrandžiu, tai jis išėjo parinkt daržovių. Turėtų greit grįžt, - tai pasakęs jis darkart šyptelėjo ir nuslinko koridoriumi tolyn.

Džedžiungas? Oho, jau vadinamės vardais, ką? Velnias, jie tikrai labai artimi. Tai mėšlas, labai rimtai tikiuosi, kad Hyungas nėra homikas TT__TT. Jo tėvas kito smūgio neatlaikytų. Ir dar tas Švelniabalsis Prietranka... Stebėjau, kaip jis eina koridoriumi tolyn, sukišęs rankas į kišenes; balti marškiniai buvo nerūpestingai išsidraikę. Bent jau galėjo prisistatyti. Žaltys. KAS JIS PER VIENAS?!

-----------------------------------------------------------------------------------

Oro~ Ir aš netgi turiu Čangmino profilį lietuviškai reiktų sakyti - APRAŠĄ xD Sorry, kad angliškai. Juk iš esmės viskas publikuojama (<-- cha cha) angliškame forume, o photoshopo manipuliacijas į lietuvių kalbą išversti sunku

Kol dar nepasakėt, kodėl toks perkaręs - Čangmino prototipas dar mažiau sveria. Ten jie visi kažkokie anoreksikai >.>'' Gerai, kad pridėjau tuos kelis kilus...

Paskutinis pakeitimas nuo Eglaya; 2007-07-20, 09:54.

Comment

• Airiz
                    מיד

• 2004 01 09
                    • 1656

o veikeju nuotraukos ish kur?
                    Ar jie kurti pagal realius prototipus?

Comment

• Eglaya
                      Procrastinator

• 2005 07 22
                      • 561

O.o
                      Taigi parašyta...
                      Pagrindinių personažų prototipai yra tokia grupė Tohoshinki. Kad ir gyvi žmonės, man jie vis tiek į anime užneša... pala, kažkur turiu ir anime style jų įvaizdį...

Bet su realiais žmonėmis dirbtis įdomiau

Comment

• Airiz
                        מיד

• 2004 01 09
                        • 1656

taigi nepamaciau jei klausiu

Comment

• juudiiiss
                          Onna

• 2007 06 29
                          • 281

hohoho kaip idomu gal dar koki tesinuka idesi? labai jau patiko

Comment

• Eglaya
                            Procrastinator

• 2005 07 22
                            • 561

įdėsiu penktadienį, kai grįšiu prie neto

Comment

• Airiz
                              מיד

• 2004 01 09
                              • 1656

Lauxim idomaus content'o