"Baltasis Brangakmienis"
Collapse
X
-
-
👍 1
Comment
-
👍 1Comment
-
abu tekstai patiko, nu gramatines ir raidziu sukeitimas vietomis ivyksta rasant automatiskai, bet cia galima istaisyti " kairiažąją koją " ..
si teksta labiau rpiskirciau psicho minciu suoliams.. kai dalinai spetina istorijos pradzia ir galima ivykiu seka... nes tarsi ispudis kad si Naya butu tarsi praradus atminty kabutese, bet ta zinom, kad ji buvo imesta netiketai ir nesupazindinta su naujos zemes misija ir jos teritorija bei pavojais...
siaip nesiulyciau labai banaliai parasineti aplinkos, nebent dar daugiau ipinti paslapties ir kad paciam reiktu pajausti aplinka ir ispudzius, tarsi kaip kad Naya zejo walanda i zvaigzdes.. cia jau kiekvieno laki fantazija gali pasakyti koks tai ispudis...
ir gal kazkiek reiktu raktu ar kazko kad sis pasakojimas nevirstu pigiu meiles romanu👍 1Comment
-
Well, I will never log in to this account again T_T Bye bye all Love ya!👍 1Comment
-
Na, štai :
3. Tikroji prigimtis
Naya išsižiojo iš nuostabos. Zamgna pakėlė kepurę nuo žemės. Mergina pačiupinėjo jo ausis ir nusišypsojo.
- Kokios mielos ausytės!, - tarė Naya. - Aš irgi tokių noriu!
- ...Mhm... Gali netikras nusipirkt pokštų ar panašiose parduotuvėse.
Nayaos šypsena dingo. "Jam papraščiausiai gaila paskolinti man tas ausytes". - pagalvojo ji.
"Keistuolė." - dingtelėjo Zamgnai.
- Gana apie tai. Greičiau einam, - tarė Zamgna ir užsidėjo kepurę.
Naya įsikibo jam į parankę ir jie nuėjo į miestą pro raudonuosius namus.
Dieną vaizdas atrodė kitaip. Tuštieji namai nebeatrodė tokie šiurpūs kaip naktį. Jie praėjo namus, pasuko į siaurą gatvę, kurioje tvarkingai išsidėstę stovėjo baltų arba geltonų plytų namai. Zamgna įsuko į vieno iš vienaaukščių baltųjų namų kiemą. Takelis link baltų durų buvo iš gelsvų plytelų. Palei taką augo žemos tujos. Tvarkinga pievutė supo namą. Dešinėje pusėje matėsi didelis baseinas, kuriame ramiai tyvuliavo žydras vanduo.
- Na, paleisk mane. Manau, jau gali eiti ir pati, - tarė Zamgna.
Naya paleido vaikiną ir kartu su juo įėjo į namą. Tiesiai priešais juos ėjo koridorius. Jo gale buvo valgomasis sujungtas su svetaine. Koridoriuje kairėje pusėje buvo trejos durys, dešinėje - dvejos.
- Zamgna! Kur buvai?, - iš valgomojo atsklido plonas balselis.
Balselio savininkė atbėgo prie Zamgnos ir Nayos. Mergaitė buvo kokių dešimties metų, mažomis, guviomis žolės žalumo akimis, ilgais, jai iki kelių siekiančiais kaštono spalvos plaukais. Vilkėjo ji ryškią rožinę suknelę išmargintą raudonomis tulpėmis. Mergaite atkreipė dėmesį į Nayą.
- Tu mano brolio mergina?
"O, kad taip būtų" - pagalvojo Naya.
- Ne, - lyg kirviu nukirto Zamgna. - aš jai tik išgelbėjau gyvybę, dabar padęsoi jai surast jos namus. Marsvela, atnešk Nayai iš šaldiklio ledų.
Marsvela nuėjo bubrbėdama:
- Visada taip - Marsvela atnešk, Marsvela paduok...
Zamgna įėjo į antrąjį kambarį iš kairės, Naya paskui jį.
Kambaryje nedaug ką galėjai įžiūrėti, nes sienos buvo išdažytos labai tamsiai mėlyna spalva, kurią galėjai palaikyti juoda. Ant žemės buvo galima įžiūrėti juodą minkštą kilimą. Dešinėje kamabrio pusėje matėsi tamsiso lovos galas. Kairėje - ąžuolo spalvos lentynos kampas. Zamgna uždarė duris ir visas kambarys paskendo tamsoje.
Pirmoji prabilo Naya:
- Eee... Čia tamsoka...
Zamgna pasodino Nayą ant lovos.
- Niekis, aš pratęs prie tamsos. Ji mane ramina.
Marsvela pabeldė į duris vienoje rankoje laikydama braškinių ledų porciją.
Zamgna atidarė duris, paėme ledus ir uždarė duris.
- Galėjai bent AČIŪ pasakyt!, - supyko Marsevla ir nuėjo bubėdama.
Zamgna įjungė šviesą. Kamabrį nušvietė blanki tamsiai mėlyna šviesa. Kambario gale jau galėjai įžiūrėti riešuto spalvos stalą, ant jo stovėjo tamsiai žalias nešiojamas kompiuteris. Zamgna atlupo ledų pakelį ir ištiesė ledus Nayai. Ji klausiamai pažiūrėjo į ledus. Zamgna nustebo.
- Nežinai kas čia?? Gi ledai ant pagaliuko.
- Ledai?...
- Mhm. Imk, paragauk, - Zamgna ištiesė ledus merginai.
Naya paėmė ir lyžtelėjo šokoladinį glaistą.
- Šaltoka, bet skanu!, - tarė ji ir nusišypsojo.
- Tik daug nekąsk, kitaip nušalsi dantis.
Zamgna atsisėdo prie jos, nukreipė žvilgsnį kažkur į sieną. Negalėjai įspėti, apie ką jis galvoja šiuo metu. Po minutėlės vaikinas pakilo nuo lovos ir nuėjęs prie kompiuterio, paieškos tinklalapiuose įvedė Nayaos vardą.
- Kokia tavo pavardė?, - paklausė jis Nayos.
- Mm... Horei.
- Aišku. Pasiimk knygų iš tos lentynos, - Zamgna parodė į ąžuolinę lentyną.
Naya linktelėjo galva ir toliau valgė ledus.
Zamgna įvedė ir Nayos pavardę internetiniame portale. Tuščia. Jis įvedė daugelyje populiarių ir ne tokių populiarių pokalbių svetainių jos vardą. Nieko.
Naya pabaigė ledus ir atsistojusi priėjo prie lentynos ir paėmusi keletą knygų grįžo ant lovos. Atsivertė pirmąją knygą pavadinimu "Mistinės būtybės: jos egzistuoja". Mergina pavartė knygą ir sustojo prie skyriaus apie vilkolakius. Naya pažiūrėjo į Zamgnos ausytes, atad užsiėme knygos skaitymu.
" Žmogus (paprastai tai būna vyras arba jaunas vaikinas) gali pavirsti vilkolakiu jei nors vienas toks padaras jam įkando. Tai gali įvykti ir dėl to, kad jis panaudojo specialų burtažodį arba tepalą, arba, norėdamas pasikeisti, užsidėjo vilko kailį. Arba, galimas daiktas, jis buvo užburtas, tad į žmogų atvirs tik po devynių mėnesių, ir tik tuomet, jei nebus ėdęs žmogaus mėsos. Kai susiduriama akis į akį su vilkolakiu, svarbiausia laiku išvengti jo smūgių, nes jie gali būti mirtinai pavojingi. Geriausia laikytis nuo vilkolakio atokiau, nes jei jis isiutęs, gali pranokti dešimties vyrų jėgą.
Požymiai, pagal kuriuos galima atskirti vilkolakį:
. Išvaizda, panaši į vilko (ausys, uodega ir panašiai)
. Polinkis į vienatvę, ramybę.
. Visiškas vaisių bei daržovių atsisakymas.
Nužudyti vilkolakį galima su aukso arba sidabro strėle arba kulka".
Naya negalėjo patikėti šiais žodžiais. Juk pagal knygą Zamgna yra vilkolakis.
Zamgna įvedė Nayos vardą ir pavardę į svetainę, kurioje yra viso pasaulio asmenų vardai ir šiek tiek informacijos. Apie Nayą nebuvo nieko. Visiškai nieko. Ji tarsi neegzistavo.
Abu atsisuko vienas į kitą kiek nustebę.
Vilkoalkis.
Neegzistojanti.
Staiga iš valgomojo pasigirdo trumpas klyksmas. O po to tyla. Zamgna staigiai išjungė kompiuterį, išjungė šviesą kambaryje ir nustūmė Nayą į kambario kampą.
- Tupėk čia ie lauk. Nedrįsk išeit iš kambario., - paskubomis išbėrė Zamgna ir išbėgo iš kamabario.
Virtuvėje kraujo klane gulėjo Marsvela. Negyvos, plačiai atmerktos akys buvo kupinos siaubo. Mergaitės kaklas buvo perplėštas ir iš jo bėgo kraujas.
Zamgna apstulbęs sustojo tarpduryje.
- Tai...kito darbas...Hrrr..., - suurzgė įsiutęs.
Zamgna virto į vilką tamsiai violetiniu kailiu. Vilkas pauostė orą ir ėmė artintis link kambario, kuriame buvo Naya.
Vilko galvoje sukosi tik viena mintis - draskyti ir žudyti visus. Be pasigailėjimo.
Ohh, kaip pavargau. Amen man Na, komentuokit, žodžiu rašykit viską ką manot, o aš einu pasinerti į sapnų šalįPaskutinis pakeitimas nuo Alicce; 2010-03-27, 23:31.Well, I will never log in to this account again T_T Bye bye all Love ya!👍 2Comment
-
-
Ši dalis man kol kas labiausiai patinka; matosi, kad tavo kaip rašytojos sugebėjimai gerėja Labai netikėtas posukis, ir tai yra gerai; gerame kūrinyje, mano nuomone, turi būti netikėtumo elementų Žodžiu sekmės, stenkis!!! Laukiame tęsinio👍 1Comment
-
LAUKIU TĘSINIO! Iš kur pas visus AZ rašytojus ta mada nutraukt dalį idomiausioje vietoje atsirado? >.<My Anime List <---
Waiting for Peacefull summer...👍 1Comment
-
👍 1Comment
-
Hrrr, tai aš tau pakišau kažkokią mintį? WOow. Aš geras žmogus, geras... gėris... >^^< Beje man kažką primenė tavo tęsinys... Oh yea... "Naya vampyrų bendrabutyje" 2007 07 parašytą pagal mane, pažiūrėjus Vampire Knight.( Ta prasme vardai sutampa ir tiek) Man patiko. Seilė varva, sužvėrėjau, išalkau. . . Man reikai dar vienos dalies... ^^Geriau siaubinga pabaiga, nei siaubas be pabaigos.👍 1Comment
-
Hrrr, tai aš tau pakišau kažkokią mintį? WOow. Aš geras žmogus, geras... gėris... >^^< Beje man kažką primenė tavo tęsinys... Oh yea... "Naya vampyrų bendrabutyje" 2007 07 parašytą pagal mane, pažiūrėjus Vampire Knight.( Ta prasme vardai sutampa ir tiek) Man patiko. Seilė varva, sužvėrėjau, išalkau. . . Man reikai dar vienos dalies... ^^
Beje, tu tikrai esi gėrisWell, I will never log in to this account again T_T Bye bye all Love ya!👍 1Comment
Comment