Kūrinys - Aš

Collapse
X

• Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • biganimefan
    Vienišė manijakė

• 2008 03 20
    • 228

Autorius Izzo
    man kažkaip pirma dalis nesuintrigavo, kad norėčiau skaityti tęsinį
    kiekvieno skonis yra skirtingas :P vieniems patinka, kitiems ne, ir negaliu peikti. Juk esame skirtingi, pvz vienimes patiko school days - as jo nekenciu

Comment

• Izzo
      one vs all, DIE AZ!

• 2007 02 25
      • 1530

nesakau, kad man nepatiko, tik sakau, kad nebuvo nieko kas verstų laukt tęsinio jei rašai norėdamas pratėst istoriją turi padaryti taip kad skaitytojai lauktų to tęsinio
      SCREW YOU, PEOPLE!

Comment

• kypshius
        Rašytojas

• 2007 04 17
        • 254

kiek paskaičiau, tai sakiniai labai paprastos struktūros. norėtųsi kablelių kableliuose, o tie po kabliataškio. nu supratai. mano skaitomose knygose sakiniai nors ir ilgi, tačiau lengvai suprantami. o tavo tai beveik veiksnys, tarinys. veiksnys, tarinys. nesmagu skaityti. atrodo lyg skaityčiau kažkokį minčių nuotrupų kratinį.
        pabandysiu perrašyt šitą ištrauką:
        Lėtais žingsniais ji nutipeno link lango. Timptelėjusi pižamos kelnes žemyn, ji atitraukė užuolaidas. Kambarį užliejo šviesa. Mergina prisidengė savo akis nuo šviesos blyksnio ir patempė savo marškinėlius žemyn. Ji jautėsi pavargusi. Pastovėjo keletą minučių prie lango žiūrėdama į daugybę pastatų esančių prieš jos langą. Ji atsitokėjo ir pasisuko. Nužvelgė savo kambarį : visur siautėjo netvarka. Knygų stirtos vos laikėsi – jose buvo knygų , kokių tik panorėsi – nuo pasakų iki fizikos vadovėlių ar prietaisų instrukcijų. Visame kambaryje mėtėsi drabužiai. Kur tik jų nerasi (net šaldytuve!).

Lėtais žingsnais betipendama link lango ji pasikasė kairę koją pro pižamą ir atidariusi langą pravėrė langines. kambarį užliejus šviesai mergina pridengė akis plaštaka ir kita pasikasė markinėlių apykaklę. merginos laikysena sukumpusi, mina paniurusi, o paakiai pajuodę, atrodo ją kankina nemiga. (čia keičiu "ji jautėsi pavargusi", nes nuo romaninio aplinkos apibūdinimo iki veikėjo jausmų be naujos pastraipos niekas nešoka.) keletą minučių pažiūrėjusi į pastatus už lango ir pripratusi prie ryškios šviesos ji pasisukusi nužvelgė savo kambarį: visur siautėjo netvarka; mėtėsi knygų ir popierių šūsnys - didelės, mažos, senos bei apiplyšusios, panorėjusiam galėjo atskleisti visą laviną įvairiausios, reikalingos ir bereikalingos, informacijos; neįtikėčiausiose vietose gulėjo begalė nešvarių drabužių.... (taip, kaip tu išsireiškei, tik močiutes sekant pasakas girdėjau. )

vienas pastebėjimas: atmetus visus šalutinius, pridėtinius ir dar, velnias žino, kokius sakinius, pagrindinis sakinys turi skambeti aiškiai ir suprantamai. (Knygų stirtos vos laikėsi – jose buvo knygų... suprask kaip nori..... )

va čia prajuokino: jis sukosi atgal rodydamas trečią valandą. gal: Besisukdamas atgal jis rodė trečią valandą ?
        kvailai taviškis skamba. juk į laikrodį žiūrima dėl valandų, o ne dėl sukimosi atgal.

anyways tikiuosi mano vienašališkai kreatyvi kritika tau suteikė peno mintims. peace out.

Užkalė visus langus ir augina pingviną.

Comment

• biganimefan
          Vienišė manijakė

• 2008 03 20
          • 228

Autorius kypshius
          kiek paskaičiau, tai sakiniai labai paprastos struktūros. norėtųsi kablelių kableliuose, o tie po kabliataškio. nu supratai. mano skaitomose knygose sakiniai nors ir ilgi, tačiau lengvai suprantami. o tavo tai beveik veiksnys, tarinys. veiksnys, tarinys. nesmagu skaityti. atrodo lyg skaityčiau kažkokį minčių nuotrupų kratinį.
          pabandysiu perrašyt šitą ištrauką:
          Lėtais žingsniais ji nutipeno link lango. Timptelėjusi pižamos kelnes žemyn, ji atitraukė užuolaidas. Kambarį užliejo šviesa. Mergina prisidengė savo akis nuo šviesos blyksnio ir patempė savo marškinėlius žemyn. Ji jautėsi pavargusi. Pastovėjo keletą minučių prie lango žiūrėdama į daugybę pastatų esančių prieš jos langą. Ji atsitokėjo ir pasisuko. Nužvelgė savo kambarį : visur siautėjo netvarka. Knygų stirtos vos laikėsi – jose buvo knygų , kokių tik panorėsi – nuo pasakų iki fizikos vadovėlių ar prietaisų instrukcijų. Visame kambaryje mėtėsi drabužiai. Kur tik jų nerasi (net šaldytuve!).

Lėtais žingsnais betipendama link lango ji pasikasė kairę koją pro pižamą ir atidariusi langą pravėrė langines. kambarį užliejus šviesai mergina pridengė akis plaštaka ir kita pasikasė markinėlių apykaklę. merginos laikysena sukumpusi, mina paniurusi, o paakiai pajuodę, atrodo ją kankina nemiga. (čia keičiu "ji jautėsi pavargusi", nes nuo romaninio aplinkos apibūdinimo iki veikėjo jausmų be naujos pastraipos niekas nešoka.) keletą minučių pažiūrėjusi į pastatus už lango ir pripratusi prie ryškios šviesos ji pasisukusi nužvelgė savo kambarį: visur siautėjo netvarka; mėtėsi knygų ir popierių šūsnys - didelės, mažos, senos bei apiplyšusios, panorėjusiam galėjo atskleisti visą laviną įvairiausios, reikalingos ir bereikalingos, informacijos; neįtikėčiausiose vietose gulėjo begalė nešvarių drabužių.... (taip, kaip tu išsireiškei, tik močiutes sekant pasakas girdėjau. )

vienas pastebėjimas: atmetus visus šalutinius, pridėtinius ir dar, velnias žino, kokius sakinius, pagrindinis sakinys turi skambeti aiškiai ir suprantamai. (Knygų stirtos vos laikėsi – jose buvo knygų... suprask kaip nori..... )

va čia prajuokino: jis sukosi atgal rodydamas trečią valandą. gal: Besisukdamas atgal jis rodė trečią valandą ?
          kvailai taviškis skamba. juk į laikrodį žiūrima dėl valandų, o ne dėl sukimosi atgal.

anyways tikiuosi mano vienašališkai kreatyvi kritika tau suteikė peno mintims. peace out.

va kur tikra kritika! labai labai aciu. Dabar tikrai zinosiu, ka toliau daryti. reikia mokintis rasyti, juk dar nevelu :P

Comment

• Fujin-kun
            .
            • 2007 06 12
            • 11

Kurinys tragiškas (nieko asmeniško, tai tik mano asmeninė subjektyvi nuomonė)
            o dabar, kad nebutu visiškai subjektyvu truputėlis argumentų:
            1. Kažkada, dar mokyklos laikais, girdėjau, kad literatūriniam kūriniui labai padeda kulminacija ir atomazga, bet galbut aš klystu.
            2. Kūrinio stilius labai kliūva. Skaitant kyla asociacijos su nuobodžiaujančio gido šneka : dešinėje pusėje matote medį, kairėje upę. toliau kairėje vis dar matote upę o dešinėje jau kitas medis
            3. kūrinys visiškai neįtraukia, kogero dėl to kaltas aukščiau minėtas kulminacijos ir atomazgos nebuvimas.

Viska susumuojant ir apibendrinant, geriau rašyti kažką negu visai nieko, taip ilgainiui, su kiekvienu apsakymu ir tobulėti pradėsi. (Nes dabar, sakant nuoširdžiai ir nevyniojant į vatą, pirma mintis atejusi į galvą, perskaičius šita rašliavą buvo : Jei gali nerašyti - nerašyk.)
            Jeigu gali nerasyti - nerasyk!

Comment

• biganimefan
              Vienišė manijakė

• 2008 03 20
              • 228

as suprantu, bet visvien reikia praktikos, minciu turiu, ir dar kokiu! tik rasyti ir rasyti ir rasyti reikia, kad ismokciau jas isreiksti

Comment

• Dekko13
                O.o ....

• 2007 12 15
                • 100

Trumpi sakiniai ir lengvai galima isivaizduoti kas dedasi. Man tikrai patikoSaunu kad zmones moka taip kurti. Mielai skaityciau tavo isleista knyga toliau taip.

Comment

• destiny
                  Rašytojas

• 2008 06 20
                  • 242

nu ka as galiu pasakyt... PUIKU!!!! rimtai gerai skaitosi o ce butinai turi but susije su anime ar galima seip kurinius sawo kelt? nes turiu parases kelis
                  Prasau paspausti CE ,kaskart paspausdami se nuoroda, jus suteiksite man daug dziaugsmo beto jums tai neuzims daugiau kaip 3-4 sekundes. Labai dekui Beje kasdien paspausdmi is naujo suteiksite man dar daugiau dziaugsmo
                  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                  sigpic

Comment

• biganimefan
                    Vienišė manijakė

• 2008 03 20
                    • 228

Tęsinį vis dar rašau ir rašau, nes turiu tiek darbų, kad neapsiverčiu visko padaryti. Bandau sugalvoti, kaip išsiversti iš sitacijos, į kurią aš ją pastačiau. Taigi bandysiu ką nors linksmo sugalvoti. Stengiuosi nevaryti sunkiais ir ilgais sakiniai, kaip mano draugės mėgsta, ir daro įtaką man. Labai malonu, kad yra tų, kuriems mano darbas patinka

Comment

• kypshius
                      Rašytojas

• 2007 04 17
                      • 254

daryk kaip J.K. Rowling darė HP paskutinėj dalyje. haris apalpsta, ir atsibunda lovoje, saugus ir sveikas

Užkalė visus langus ir augina pingviną.

Comment

• biganimefan
                        Vienišė manijakė

• 2008 03 20
                        • 228

Autorius kypshius
                        daryk kaip J.K. Rowling darė HP paskutinėj dalyje. haris apalpsta, ir atsibunda lovoje, saugus ir sveikas
                        gera ideda :P galbut ka nors panasaus padarysiu XD ot bus linksma tesini rasyti . bet tiek daug darbu, kad nespeju, reikia susiimti pagaliau ><

Comment

Working...