Anime perspektyvos Lietuvoj

Collapse
X

• Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Sable
    The Hitchhiker

• 2005 03 11
    • 1530

Anime perspektyvos Lietuvoj

Cia kaip ir bandom issiaiskint kokios yra bendros anime perspektyvos Lietuvoj:
    1. Kulturinimosi (festivaliai, konventai, siaip renginiai)
    2. Biznis (ale prekyba mangom, anime ir ju atributika ir suvenyrais)
    3. TV (animu transliavimas per tv)
    4. Kita...
    53
    Yra
    0%
    38
    N
    0%
    15
  • Claud
    animejus
    • 2006 12 30
    • 43

Busu optimistas ir pirmas cia.sakau yra gal vertetu susimastyt kam nors uzsiimt na,dar kurio nemanau yra pas mus...
    http://www.ipix.lt/out.php/i9338_mononoke.gif (Privalo būti ne didesnis nei 500x130)

Comment

• Surreal
      Green World

• 2006 10 31
      • 76

Kol yra mėgėjų, tol gali būt ir perspektyvų...
      Tiesa, dabar jos ne itin kokios. Per TV jau vien tai, kad rodo FMA yra daug.
      Bet visgi Lietuva - sparčiai ekonomiškai kylanti valstybė. Kuo toliau, tuo mažiau atsiliekam nuo Europos ar užsienio. Panaršius internete, pamatai, kad daugėja jaunų žmonių Lietuvoj susidominčių anime. Linkus žiūrėti į šitą reikalą ne taip jau ir pesimistiškai.

Comment

• Di
        • 2006 09 19
        • 169

Joa, aš irgi manau, kad yra. Antrą ar trečią dieną įkalbinėju žmones imtis iniciatyvos ir daryti rimtą projektą.
        [I]kiekyb

Comment

• Killerbee
          Iškrypęs dėdulė

• 2006 12 11
          • 2910

Man tiesa sakant nei silta nei salta. Man pilnai uztenka ineto. Parsisiust viska galima ar info susirast.... Koks nors festivalis ar specializuotos parduotuves gal butu ir nieko...(Genshiken pradejau ziuret tai...). Tik kad amzius ne tas, bijau pirshtais uzbadys. Koks nors specializuotas zurnalas manau turetu paklausa. Beje, kodel jo nera? Ar as praziopsojau?

Comment

• Surreal
            Green World

• 2006 10 31
            • 76

Ne, žurnalų jokių nėra ir kažin ar kas imtųsi tokio projekto. Juk vien manga ar anime vertimai į lietuvių kalbą neseniai įleido šaknis Ir pavienių straipsniukų apie anime labai reta... UrbaNation neseniai skaičiau nelabai palankų straipsnį apie otakus, pavadinimu "Maži keisti rytietiški fetišai"

Comment

• Youka
              bishoujo

• 2006 01 30
              • 335

As sakau, kad anime yra SUBkultura, o pas mus yra tendencija isaugti is subkulturu ir manau, kad komercijos is anime cia niekas neuzmegs. Jeigu ir turime keleta draugu savo rate, kurie megsta vakarais paziuret anime, deja, tai dar nereiskia, kad esame suvienyje tokia stipria perkamaja jega, kad galetume sprogineti konventais, festivaliais ir atsidarineti animeshopus.
              Japonizacija galbut ir vyksta, svelniai, atvaziuoja japonai i mokyklas, mes vaziuojame i ju, turime su japonais bendra biciuli Sugihara ir meiliai glaudziam juju mena, taciau vertiname senovine grafika ir pavieniui mokomes gerti arbata ir kalbetis japoniskai.
              Bet bene visi, besimokantys svetimos kulturos, kazkodel uzmerkia akis pries contemporary culture arba tos salies popsa. Ir va, hello kitty lipdukai (is lenkiijos???) is all we got.

Comment

• Sable
                The Hitchhiker

• 2005 03 11
                • 1530

Autorius Surreal
                Ne, žurnalų jokių nėra ir kažin ar kas imtųsi tokio projekto. Juk vien manga ar anime vertimai į lietuvių kalbą neseniai įleido šaknis Ir pavienių straipsniukų apie anime labai reta... UrbaNation neseniai skaičiau nelabai palankų straipsnį apie otakus, pavadinimu "Maži keisti rytietiški fetišai"
                Cia del to straipsnio tai matyt Nebu draugelio kazkokio darbas. Pamenu kazka panasaus pasakojo.
                Zurnalo leidimas manau nebutu toks jau visai beviltiskas dalykas. Specifiku nelabai zinau bet, kad parengt to dalyko projekta ir galima bandyt isiulyt kokiai leidimo imonei. Reiktu pasidomet pas pazistamus leidybinkus univere. >.>
                Reiktu zinoma tik kazkokios pastovios rasanciuju/rengianciu zurnala komandos. IMO visai idomi ideja. An kiek reali kol kas neisivaizduoju. Reiks su ismananciais zmonem pasneket.

Comment

• Killerbee
                  Iškrypęs dėdulė

• 2006 12 11
                  • 2910

Kas del zurnalo tai as asmenishkai tikrai pirkciau. Aisku jei tenkintu kokybe ir jei rashliava butu originali o ne vertiniai. Medziagos jam gi dafiga. Anime, manga, zaidimai ir seip straipsniu galima prarashyt bendrai apie Japonija ir t.t. Kartais norisi ir tulike ar pan paskaityt. Kol kas tenkinuosi FHM.

Comment

• Di
                    • 2006 09 19
                    • 169

Šiaip jau manau, kad iki žurnalo reikia paaugti, tačiau galima bandyti plėsti Anime zoną ir bandyti dėti čia info, naujienas ir t.t. O po to žiūrėti - gal ir išaugtų iš viso šito žurnalas..
                    [I]kiekyb

Comment

• Youka
                      bishoujo

• 2006 01 30
                      • 335

sis forumas "suvalge" jau ne viena ideja. bet mangos niekas dar neisverte, niekas jos nenusipirko ir neatsisiunte, niekas nesuorganizavo vakarelio (tik siaip pavieniui susitiko), niekas nenupiese savo mangos (ir neraginu)..
                      atleiskit uz mano skepticizma, bet kol nieko nepadarysit apciuopiamo, tol badysiu jus pirstais ("skatinsiu")

Comment

• Ozis

Sakyciau nieko nebus. Kodel? Ner kritines mases.

Comment

• Di
                          • 2006 09 19
                          • 169

Youka super. Badyk badyk, o aš labai tikiuos, kad greitai turėsiu ką parodyti iš kito projekto ir kad čia pavyks rasti entuziazmo nestokojančių žmonių
                          [I]kiekyb

Comment

• niekšas
                            forumo idiotas

• 2006 08 23
                            • 544

Nu šiaip esu optimistas, bet šykart...
                            1. (dėl kultūrinimosi) nu, kaip paaiškėjo cosplejaus temoj, pas mus animiešnikai pasyvūs ir maloniau žiopso anime, nei eina kultūrintis .Aš asmeniškai nelabai mėgstu visokius balius ir panašius išsidirbinėjimus, todėl gal ir sudalivaučiau ten kokiam meete ar seminare, bet cosplejint ar į kokį anime party (ar kaip ten) tikrai neičiau... Iki cosplėjinimo tai lietuviams dar tikrai labai toli (gal nebent mūsų.. tfu, tiksliau jūsų vaikai kada ir cosplejins)
                            2 (biznis) vot šito tikrai norėčiau, bet perspektyvos labai menkos... Kas visa tai pirks? mes, animezonos nariai? Daug čia mūsų (atmetant tuos "fanus" kurie prisiregino, metė porą postų apie Kenshin'ą ir dingo). Ir dėl to žurnalo, ideja graži, bet kas jį pirks? mes? (aš turbūt pirkčiau ) didelę paklausą sudarysim
                            3 (TV) nereikia, neverta, nepraktiška (a jeigu laikas netix). Geriau tegul pardavinėja anime, kad galėtum žiūrėti kada pac nori ir turi laiko, o ne nurodytu laiku sedėt prieš tv ekraną. A net jei ir pradėtų rodyti dafiga animų per TV, tai vistiek daugumai tai būtų multikai vaikams.
                            4 (kita) Gali būti, kad mano vaikams (šiaip aš žadu jų neturėt ) kada nors anime, cosplėjus ir pan. bus normalus bei yprastas dalykas, ir anime žurnalus jie skaitys, bet manęs tada jau nebus, todėl tikrai nesu suinteresuotas anime populiarinimu...

Kol kas viskas ko aš noriu, tai prisiklijuoti didelį animiešnos mergos plakatą sau ant sienos, bet netgi tai padaryti yra problematiška... Tikuosi dagyvensiu iki to kai tai bus įmanoma

Comment

• Di
                              • 2006 09 19
                              • 169

Aš tai noriu savo pirmos meilės - tokio šviesiaplaukio vaikino iš Candy Candy - plakato.. Geez kaip jį įsimylėjus buvau..
                              [I]kiekyb

Comment

Working...