Ar skaitote Japoniškas knygas
Collapse
X
-
-
Taip, iš tiesų esu perskaičiusi netgi 3 (!) japonų autorių knygas. Man labai patiko Sei Shonagon Priegalvio knyga, nes leido pažvelgti į senovinę Japoniją ir atskleidė subtilią jų estetiką. Beje, estetiška ne tik tai, kas ten parašyta, bet ir pats knygos apipavidalinimas (čia pagyrimas lietuvių leidėjams). Kita knyga buvo Shoko Tendo Jakuzos mėnulis, didelis kontrastas palyginus su pirmą knyga, bet man tuo metu norėjosi prieskonių, turbūt, dėl to ir ėmiausi skaityti Japonų mafijozo dukters atsiminimus. O trečioji knyga buvo Ryu Murakami 69 (taip, ėmiausi jos dėl pavadinimo). Patiko. Visas tris rekomenduoju ir kitiems._____
In the future 15 people will be famous
Comment
-
Jakudzos Mėnulį skaičiau Tokia pusėtina, gal būt tik dėl rašymo stiliaus^^ Dar skaičiau Jun'Ichiro Tanizaki Katė, vyras ir dvi moterys, taip pat skaičiau Geišos išpažintį, knyga pasirodė kiek per daug ištempta(tiksliai nepamenu ar japonų autorės ji yra), kas be ko perskaičiau Koji Suzuki visas Skambučio dalis, tikrai labai labai patiko knygos, du kartus visas skaičiau Dar niekad skaitant nebuvo taip baisu O.o Taip pat nebloga autobiografinė knyga Geišos gyvenimas, kurią paraše Mineko Iwasaki Labai greitai persiskaitė visos knygos ^^Comment
-
Ieskojau as knygu parasytu japoniskai visur: knygynuose, turguje, bibliotekose. Buvau rades Vilniuj Mickeviciaus bibliotekoj pora knygu 1/4 lentynos anglisku ir lietuvisku. O as taj ieskojau kur parasyta daugiausia hiragana arba katakana. Radau eilerasciu knyga lietuviu/japonu kalbomis. Dar radau viena grynai kinu/anglu kalbomis too bad. ir buvau rades dvi anglu knygas pavadinimo neatsimenu bet kazkas tipo "Understanding japanese" ten labai man padejo suvokt kai kuriuos dalykus.Comment
-
Va.. biski pasiknisau savo paste ir radau tarp zinuciu kur ragina grazint knygas
Japonijos kultura:
Japanese Culture : A Short History / H. Paul Varley. - New York ; Washington, 1973. - 227 p.
Jap eilerasciai:
Šimto japonų poetų eilės / iš japonų kalbos vertė Vytautas Dumčius. - Vilnius, 2012. - 141 p.
Tos 2 knygos kurios pagerina supratima:
Words in context : a Japanese perspective on language and culture / Takao Suzuki. - Tokyo [etc.], 2001. - 177 p.
Making sense of Japanese : what the textbooks don't tell you / Jay Rubin. - Tokyo [etc.], 2002. - 135 p.Comment
-
Comment
-
Sveiki.
Norėčiau nusipirkti Sun Tzu Karo menas ir Yamamoto Tsunetomo autoriaus Hagakurė. Slaptoji samurajų knyga ieškojau knygynuose, net maximoje, bet niekur nerandu... o ir internete rašo, kad šių prekių nebėra pirkti... Gal žinote iš kur galėčiau jas gauti? o gal yra tokių žmonių kurias jau perskaitėte ir parduotumėte?Comment
-
Sveiki.
Norėčiau nusipirkti Sun Tzu Karo menas ir Yamamoto Tsunetomo autoriaus Hagakurė. Slaptoji samurajų knyga ieškojau knygynuose, net maximoje, bet niekur nerandu... o ir internete rašo, kad šių prekių nebėra pirkti... Gal žinote iš kur galėčiau jas gauti? o gal yra tokių žmonių kurias jau perskaitėte ir parduotumėte?Comment
Comment