Ar skaitote Japoniškas knygas

Collapse
X

• Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Futari
    AZ rėmėjas

• 2007 01 07
    • 1094

Kadangi viskas ka galiu gaut yra H.Murakamio, tai tuo tenka ir ribotis. Bet siaip tikrai kawaina literatura

Comment

• Mplius
      Pasimetęs

• 2007 09 12
      • 133

Skaičiau devynis tomus light novel „Haruhi Suzumiya“. Na, patiko anime, tai susidomėjau kas buvo toliau

P.S. AC truputį mirė lol.
      dArt (click) MAL (click)

Comment

• Daphne
        Brilliant green
        • 2008 03 23
        • 9

Neseniai skaiciau Yasunari Kawabatos "Sniegynu sali". Labai patiko. Visgi Nobelio premijas zmonems ne uz dyka dalina. Gilus zvilgsnis i zmogaus vidini pasauli ir zmoniu tarpusavio santykius. Dabar ketinu imtis "Tukstanciu gerviu".

Kiek anksciau teko skaityti Sei Shonagon "Priegalvio knyga" (angliskai). Puiki knyga. Labai poetiska. Nepaprastai nusivyliau Obuolio leidyklos isleista lietuviska versija. Visu pirma del to, kad versta buvo ne is japonu, o is anglu kalbos. Siek tiek pavarciusi knygyne pastebejau, kad ir pats vertimas is anglu kalbos "neblizga". Nemazai klaidu (kad ir vartojant japoniskus terminus). Jau nekalbu apie papildoma vertejo "prikurima" (pasireiskia jau pirmame puslapyje). Juk ne viduramziais gyvename. Yra musu Lietuveleje ir japonu kalba mokanciu ir profesionaliai vercianciu zmoniu. Kam sitaip darkyti gerus kurinius. Bijau, kad ir kitos Obuolio isleistos japonu klasikos knygos taip pat sudarkytos. O labai gaila.
        Paskutinis pakeitimas nuo Daphne; 2008-03-25, 08:57.

Comment

• chibi_nemiga
          Rimtas forumo narys

• 2008 08 01
          • 117

hm.. šiaip norėčiau paskaityt daugiau H.Murakami literatūros, nes viena skaityta knyga labai patiko, tačiau kolkas bibliotekose jų nėra [nu atsiprašau. jeigu pasakai 'ar turit Murakami knygų?' ir tau atsako 'o koks autorius?" nu tai...>.>]
          o daugiau japonų rašytojų neįsiminė.
          kas susiję su pačia Japonija [tikiuosi čia į temą? O.o], tai skaičiau Japonų pasakų ir legendų knygas [I, II dalis. keistos jų tos legendos, bet visai patiko], dar žadu skaityt "Pasaulis puodelyje arbatos" [berods lietuvio žurnalisto parašyta. bijau suklysti. apie arbatos gėrimo ceremoniją] ir "Tokijo cikados" buvau pradėjus. [Romualdo Lankausko].

Edit: Kaip aš Suzukį galėjau pamiršti????! O.O tai vat, skaičiau K. "Skambutis" [I, II, III dalis.]. manau labiausiai patiko antra.
          Eh, jaučiu, kad po poros minučių vėl ką nors prisiminsiu.XD
          Paskutinis pakeitimas nuo chibi_nemiga; 2008-08-01, 20:27.

Comment

• InuyashaGirl
            Mielas Ruzavas padaras ^^

• 2008 04 18
            • 152

Skaiciau Koji Suzuki knygas...ir apie japonu kultura...ir aoie lietuviu gywenima Japonijoje....
            Imagine there's no Heaven
            It's easy if you try
            No hell below us
            Above us only sky
            Imagine all the people
            Living for today

Comment

• varnass
              Narys

• 2009 04 15
              • 59

Autorius InuyashaGirl
              Skaiciau Koji Suzuki knygas...ir apie japonu kultura...ir aoie lietuviu gywenima Japonijoje....
              as ir skaiciau skambucio trilogija o kaip ten ta knyga vadinasi apie lietuviu gyvenima japonijoja

“This is your life and it's ending one minute at a time”
              ― Chuck Palahniuk

Comment

• RayYuka
                Paraamnestical

• 2009 11 02
                • 206

Nee... :/ Nemoku japoniškai ~~
                Juokauju skaičiau. Sniegą. autoriaus nežinau
                Geriau siaubinga pabaiga, nei siaubas be pabaigos.

Comment

• Vilius
                  teisinga nuomonė ----->

• 2009 07 19
                  • 173

mano pirma skaityta buvo Lian Hearn ,,Giedancios grindys'' (ten ne visiskai apie japonija bet yra truputis japonu kulturos) visas dalis, tai ziauriai patiko, ir vakar baigiau skaityti knyga ,,Siogunas''

Comment

• Hetarata
                    Naujokas
                    • 2008 09 24
                    • 9

Jo, as irgi "Giedancias grindis" skaiciau, fainas man.

Comment

• Montischan
                      • 2009 11 28
                      • 8

Skaičiau Koji Suzuki "Skambučio" trilogiją. Bet dabar ypač "pasinešus" ant H.Murakamio..^^ viena mano mėgstamiausių jo "Kafka pakrantėje". <3_<3

Comment

• chibi_nemiga
                        Rimtas forumo narys

• 2008 08 01
                        • 117

Autorius WiliuX
                        ir vakar baigiau skaityti knyga ,,Siogunas''
                        Aha, ir aš prieš porą dienų baigiau. Imsiu ir antrą dalį, labai įtraukė, nenuobodžiai parodoma japonų tadicijos, mąstysena, papročiai, tikėjimas, kalba, taip pat pakankamai sužinojau apie samurajus.:} Knygos storio tikrai nevertėtų pabūgti, romanas lengvai skaitosi.

Comment

• Winry
                          Narys
                          • 2009 03 17
                          • 78

Kol kas esu perskaičiusi tik vieną japonū autoriaus knygą - tai Haruki Murakami "Į pietus nuo sienos, į vakarus nuo saulės". Patiko, reikės pasidomėti ir kitomis šio autoriaus knygomis

Comment

• winry3
                            hahahahaha! niam :DD

• 2009 02 18
                            • 112

Užvakar "Skambučio" 3 dalį pabaigiau.Dabar gavau tų "Otorių sakmių" ketvirtą dalį,tai dabaiginėju...O mėgstamiausia japonų man tikriausiai būtų H.Murakami "Negailestinga stebuklų šalis ir Pasaulio galas".
                            Not bad...

Comment

• Esquisse

Skaitau, Sei Shonagon - Priegalvio Knyga, išties labai įdomi.
                              O dėl ateities planų, skolinsiuos iš draugės Geišos Išpažinties knygą, nors mačiau filmą, bet knyga man geriau nei filmas

Comment

• Arthur
                                Sapnu pasaulys
                                • 2010 01 25
                                • 7

Laba hai-taip skaitau knygas apie Japonija ir turiu rašytoja Haruki Marukami bei Koji Suzuki, Abe Kobe juk jie yra gerirašytojai kuriuos žinau^_^

Comment

Working...