Kadangi viskas ka galiu gaut yra H.Murakamio, tai tuo tenka ir ribotis. Bet siaip tikrai kawaina literatura
Ar skaitote Japoniškas knygas
Collapse
X
-
Skaičiau devynis tomus light novel „Haruhi Suzumiya“. Na, patiko anime, tai susidomėjau kas buvo toliauComment
-
Neseniai skaiciau Yasunari Kawabatos "Sniegynu sali". Labai patiko. Visgi Nobelio premijas zmonems ne uz dyka dalina. Gilus zvilgsnis i zmogaus vidini pasauli ir zmoniu tarpusavio santykius. Dabar ketinu imtis "Tukstanciu gerviu".
Kiek anksciau teko skaityti Sei Shonagon "Priegalvio knyga" (angliskai). Puiki knyga. Labai poetiska. Nepaprastai nusivyliau Obuolio leidyklos isleista lietuviska versija. Visu pirma del to, kad versta buvo ne is japonu, o is anglu kalbos. Siek tiek pavarciusi knygyne pastebejau, kad ir pats vertimas is anglu kalbos "neblizga". Nemazai klaidu (kad ir vartojant japoniskus terminus). Jau nekalbu apie papildoma vertejo "prikurima" (pasireiskia jau pirmame puslapyje). Juk ne viduramziais gyvename. Yra musu Lietuveleje ir japonu kalba mokanciu ir profesionaliai vercianciu zmoniu. Kam sitaip darkyti gerus kurinius. Bijau, kad ir kitos Obuolio isleistos japonu klasikos knygos taip pat sudarkytos. O labai gaila.Paskutinis pakeitimas nuo Daphne; 2008-03-25, 08:57.Comment
-
hm.. šiaip norėčiau paskaityt daugiau H.Murakami literatūros, nes viena skaityta knyga labai patiko, tačiau kolkas bibliotekose jų nėra [nu atsiprašau. jeigu pasakai 'ar turit Murakami knygų?' ir tau atsako 'o koks autorius?" nu tai...>.>]
o daugiau japonų rašytojų neįsiminė.
kas susiję su pačia Japonija [tikiuosi čia į temą? O.o], tai skaičiau Japonų pasakų ir legendų knygas [I, II dalis. keistos jų tos legendos, bet visai patiko], dar žadu skaityt "Pasaulis puodelyje arbatos" [berods lietuvio žurnalisto parašyta. bijau suklysti. apie arbatos gėrimo ceremoniją] ir "Tokijo cikados" buvau pradėjus. [Romualdo Lankausko].
Edit: Kaip aš Suzukį galėjau pamiršti????! O.O tai vat, skaičiau K. "Skambutis" [I, II, III dalis.]. manau labiausiai patiko antra.
Eh, jaučiu, kad po poros minučių vėl ką nors prisiminsiu.XDPaskutinis pakeitimas nuo chibi_nemiga; 2008-08-01, 20:27.Comment
-
Skaiciau Koji Suzuki knygas...ir apie japonu kultura...ir aoie lietuviu gywenima Japonijoje....Imagine there's no Heaven
It's easy if you try
No hell below us
Above us only sky
Imagine all the people
Living for todayComment
-
Comment
-
Skaičiau Koji Suzuki "Skambučio" trilogiją. Bet dabar ypač "pasinešus" ant H.Murakamio..^^ viena mano mėgstamiausių jo "Kafka pakrantėje". <3_<3Comment
-
Aha, ir aš prieš porą dienų baigiau. Imsiu ir antrą dalį, labai įtraukė, nenuobodžiai parodoma japonų tadicijos, mąstysena, papročiai, tikėjimas, kalba, taip pat pakankamai sužinojau apie samurajus.:} Knygos storio tikrai nevertėtų pabūgti, romanas lengvai skaitosi.Comment
Comment