[picborder="left"]http://blogs.targetx.com/pbu/Trevor/we-want-you.jpg[/picborder]Taigi, šiandien iš neturėjimo ką veikti ryte įsijungiau televiziją ir per TV1 rodė Amerikoje gamintą animacinį filmą "Popeye The Sailor Man", išleistą Antrojo pasaulinio karo metu (berods 1943 m.). Sena animacija mane kaip ir nelabai stebina, komercinės Lietuvos televizijos jau daugelį metų nepasiūlo normalios naujos produkcijos, išskyrus Holivudinius bei Meksikietiškus kūrinius (išimtys tik patvirtina taisyklę). Mane nustebino visiškai kas kitas. Serija buvo pavadinta "You're A Sap, Mr. Jap", ir buvo pilna propagandinės medžiagos, nukreiptos prieš Japoniją kaip valstybę. Tiems, kurie nematė apie ką eina kalba, padėsiu:
Taigi kaip ir kilo mintis sukurti temą, kurioje būtų galima dėti pavyzdžius neigiamos/teigiamos propagandos apie Japoniją, arba Japonijoje sukurtos produkcijos, kuri irgi neša propagandinę naštą. Aišku galima reikšti ir savo nuomonę šiuo klausimu. Kaip pavyzdį įdėsiu dar vieną propagandinį filmuką, kuris taip pat nukreiptas prieš tą pačią Japoniją (nepamirškime kiek jai metų, tačiau mūsiškiai ją rodo iki šių dienų, formuodami neigiamą įvaizdį Japonijos kaip šalies jaunimo tarpe). Spoileris:
|
Cenzūra Japoniškai animacijai/propogandinė produkcija apie Japoniją
Collapse
X
-
Cenzūra Japoniškai animacijai/propogandinė produkcija apie Japoniją
Paskutinis pakeitimas nuo Svečias; 2010-01-28, 00:46.Žymos: Nieko
Comment