Pasiūlymai, patarimai ir šiaip nuomonės, kaip pagerinti AZAR'ą

Collapse
Ši gija yra iškelta
X
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Airiz
    מיד





    • 2004 01 09
    • 1656

    #16
    Mintis gerai, tik reikia dar ją taip pateikti kad dauguma suprastu ją teisingai

    Comment

    • Whitex
      Rimtas forumo narys

      • 2008 07 09
      • 125

      #17
      Trumpai drutai - argumentuoti kodel buvo pasirinkti pretedentai i tam tikras kategorijas, galbut lyginant su nepasirinktais darbais, per komisijos asmenines nuomones prizme.
      --------------
      Gal taip dingtu tas jausmas, kai komisija tiesiog isrenka juos is lempos...

      Comment

      • Ozis

        #18
        Tikrai renka ne is lempos. Nebent lempa sutapatintume asmenine nuomone. Kita vertus kuom dar remtis?
        Siaip mintis labai fun, bet komisijos gretos yra retos, tad papildomas darbas padarys komisijos narius tik dar labiau jautrius ir nervingus. Taip pat si info yra naudinga tik tuomet, kai atranka atlikta nesaliskai ir saziningai (pvz. kritiskai isilazdavojus atrenkant nominantus). Juk prisneketi apie nepatikusi anime blogu dalyku tikrai nera sudetinga.

        Kelis kartus minejau, kad turiu alternatyvia minti AZARui (gal galima panaudoti jam tobulinti (pvz. nominantu atrankai) - it's up to you guys). Sioks toks kompromisas tarp "snobizmo" ir "populizmo" - galimybe sudaryti "atvira" geriausiu sarasa. Kuom pasireiskia "atvirumas"? O gi tuo, kad kiekvienas nepatingejes pateikti argumentuota nuomone, turetu galimybe isiterpti. Taigi tame yra pagrindinis pliusas - dalyvauti gali kiekvienas kas nors kiek sugeba risliai deliot mintis. Taip isprendziama nepasitikejimo komisija ir balsavimo rezultatais problema.
        Visgi mintis turi keleta labai rimtu trukumu:
        * Reikalingas saziningas ir nesaliskas "saraso tvarkytojas" (ar tvarkytojai), kuris nedetu kryziaus ant kai kuriu animu (prisipazystu, as deciau, nors tikrai ne ant visu kurie man nepatiko) ar juos siulanciu zmoniu (jup, kaltas!). Ir kuris sugebetu nuomoniu juroje atskirti pelus (pvz. "sis anime kitoks, jis valdo!" ar kilometrinis postas, kuris tik atrodo protingas, nes mintys jame nuskesta) nuo grudu.
        * Reikia stiprios bendruomenes, kuri nuolat maitintu sarasa nuomonemis ir argumentais. AZ tuo tarpu dazniausiai demesio vertas tik anime aprasymas. Kartais uzmatau rimtesni pasireiskima, bet tai dazniau buna is vyresniu AZ nariu, kurie, matyt, ir taip turi ka veikt.
        * Didelis "Zvaigzdziu karu" pavojus... Kai dalyviai tampa stipresni liezuviu, nei protu ar izvalga, tai to tikrai neisvengsi. Tai galbut galetu isspresti "konkursines" dvasios panaikinimas - nerinkti absoliuciu nugaletoju, rinkti tik vertus demesio (maziau sportinio intereso = maziau azarto = maziau Skywalkeriu).
        Feel free to use, reuse, improve, ...
        Paskutinis pakeitimas nuo Svečias; 2011-02-12, 08:46.

        Comment

        Working...