Įsimintina akimirka

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • cobabara
    Super mega ultra rašytojas



    • 2009 03 17
    • 998

    Įsimintina akimirka

    Įsimintina akimirka
    A Moment to Remember

    내 머리속의 지우개 / 내 머리



    Režisierius: John H. Lee
    Scenarijaus autoriai: Kim Young Ha, John J. Lee
    Vaidina: Son Ye Jin, Jung Woo Sung
    Žanrai: melodrama, romantinis
    Trukmė: 117 min.


    Su Džin – jauna, protinga ir labai graži mergina, kuri, neradusi meilės vedusio vyro glėbyje, grįžta į tėvų namus ir nusprendžia pradėti naują gyvenimą. Vieną dieną mergina sutinka Čol Su – vargšą dailidę, užaugusį be tėvų ir iš visų jėgų bandantį tapti architektu. Tarp jų užsimezga ypatingas ryšys, kuris vėliau perauga į meilę. Jiedu susituokia ir svajoja apie ateitį kartu, tačiau netikėtai Su Džin sužino, kad serga Alzheimerio liga. Mergina kasdien vis labiau praranda atmintį ir savo prisiminimus, o jai padėti negali net ir begalinė Čol Su meilė.












    Komentuoti, nesivadovaujant jausmais ir neatskleidžiant pabaigos, yra gana sunku. Visų pirma, filmas yra pilnas šiltų jausmų, kurie susipina su gyvenimiškomis situacijomis. Būtent šios gyvenimiškos situacijos suteikia tikroviškumo, kurio kartais taip trūksta filmuose. Neįprasta ir tai, jog filmas padalintas į dvi dalis, kuriose tarsi pasakojamos dvi skirtingos istorijos. Pirma dalis kupina romantiškų jausmų, juokingų situacijų, kurios verčia juoktis ir laukti, kada gi pagaliau pora bus laiminga. Antra dalis yra liūdnesnė, ji priverčia nubraukti ne vieną ašarą, tačiau kartu ir parodo pagrindinio herojaus viltį bei meilę. Šioje dalyje yra kelios scenos, kurios emociškai sukrečia. Jos nėra maloniausios, tačiau palieka neišdildomą įspūdį. Mane labiausiai sužavėjo būtent antra dalis, kuri, mano manymu, buvo emociškai sunkesnė ir atskleidė tikruosius pagrindinių aktorių sugebėjimus. Ką jau kalbėti ir apie tai, kad filmo OST‘as yra puikiai priderintas prie filmo atmosferos bei neerzina žiūrint filmą.

    Šis filmas akivaizdžiai nėra subalansuotas tiems, kurie mėgsta filmus, kuriuose viskas vyksta greitai, o skirtas ir rekomenduotinas romantikos bei melodramų mėgėjams. Merginoms papildomas pliusas, kad pagrindinis aktorius ne tik gražus, bet ir vaidina stipriai mylintį vyrą, kuris galbūt nėra tobulas, tačiau dėl savo žmonos yra pasiruošęs iškęsti viską. Šis filmas yra tikra korėjiečių romantinių filmų klasika, kurią to žanro mėgėjams norėsis pažiūrėti tikrai ne vieną kartą.



    Lietuviški titrai – Seumdwa subs


    Urameshi, Iemon-dono!
  • valtas
    Naujokas
    • 2021 11 12
    • 1

    #2
    Sveiki,

    nuorodos nebeveikia. Gal žinot, kur galima pažiūrėt? Ir šiaip pasinešiau ant korėjietiškų ir japoniškų romantinių filmų, tai ieškau rekomendacijų

    Comment

    • Reader
      Narys

      • 2015 05 20
      • 68

      #3
      Sveikas valtai, užsiregistruok RuTracker forume ir įvesk į paiešką filmo pavadinimą. Iš ten galėsi parsisiųsti.




      Ten rasi daug korėjietiškų ir japoniškų filmų/serialų su angliškais subtitrais.

      Comment

      Working...