Na, as kaip dauguma tikriausiai, Anime tariu Anime
Kaip jūs kirčiuojate "anime"?
Collapse
X
-
Man tai tinka pirmas variantas. Šiaip bent jau klausant anglų ar japonų tarimo irgi man girdisi pabrėžiama pirma a. Tik angliškai pirma raidė daugiau e, o ne a - énimei. Galima būtų ginčytis ką iš tikro kirčiuoja japonai, bet pas juos yra ne kirčiai, o toks bangavimas(tam tikrų skiemenų pabrėžimas), taigi gali būti tas "kirtis" ir keliose žodžio vietose, o ne vienoje kaip pas mus. Pvz. iš to SlickRox pateikto tarimo pavyzdžio panašu kad pirmas ir paskutinis skiemuo pabrėžiamas, gal paskutinis kiek labiau. Tačiau aš niekada, kartoju niekada negirdėjau, kad anglai ar japonai tartų trumpą i ir ją pabrėžtų, čia jau nežinia kieno išmislas. O kirčiuoti e man kažkaip atrodo nepatogu ir nenatūralu (gal dėl pripratimo), todėl ir toliau išdidžiai tarsiu ÃnimePaskutinis pakeitimas nuo DStalker; 2008-10-11, 19:30.Comment
-
-
Anime ir ne kitaipDon't forget kids: the higher your postcount, the bigger your penis is!
There's the known. And there's the unknown. And what separates them is the door, and that's what I want to be. I want to be the door.'- Jim Morrison, 1967.Comment
-
LuLz, norėčiau išgirsti jus tariant Anime, nes kai pameginu in jūsų way gaunasi lolzntrons (kartais same as "wazuuuuup" XD). Pats tariu A deš. (nesivarginau skaityti visų post'ų, bet riestinis pradžioje daugiaskiemenio? XD Šiaip kirčiavimas nėra mano stiprioji pusė (Mokausi gimn. pavadintoje K. Būgos vardu XD), bet jei neklystu, datz inkorektz)
+ kartais spec. tariu "anyme" (fon.), bet čia tik lamoms arba kam nors panervinti...
++... čia kiek ne į temą, bet man taip pat nepatinka, jog Anime prikišamos įv. galūnės ar pan.: Animas, animė, čia tik keli pvz. atgaminau matęs vartojant. Pats kone visad naudoju tiesiog "Anime" kad ir kokiam linksniui kartais prikišdamas "in" jei sak. pernelyg painus ir pan. Anime as mot. g. = lol. "Kaip tau ta/ši Anime?" man skamba pernelyg kvailai. Žinoma, kiekvienam savaip and... NE, aš nediskr. moterų ^^
(ne per daug žodžių aš trumpinu? O_o)... iMoPaskutinis pakeitimas nuo Firo; 2008-11-22, 20:16.
AniDB | MAL | last.fm | Firo | firofoxu@gmail.comComment
-
http://en.wikipedia.org/wiki/Anime
ten kur pradžioj sakiny pirmam yra "listen", tai ten taria Anime.👍 1Comment
Comment