happy endings - unhappy endings

Collapse
X

• Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Eisas Kuperis
    Simintis Sun

• 2006 01 25
    • 355

happy endings - unhappy endings

Nerasdamas ankstesnės gijos, skelbiu šia.
    Taigi pakalbėkim apie anime pabaigas, geras, linksmas, liudnas, nukastas visai ir visokias kitokias. Kokios labiau patina, kokios idomesnės, kokios yra geriau ir t.t.
    Pastaruoju metu tenka išgirsti sakant "Kaip gali būti įdomios gražios pabaigos, gyvenime taip nebūna" Kiti prašo rekomenduoti filmu ar anime su blogomis pabaigomis, trečių sarašuose šiaip vyrauja kuriniai liudnomis pabaigomis. Ką tai reiškia? Ar tai kad mūsų gyvinimuose viskas baigiasi blogai. Ar tiesiog mums patinka kai kas nors baigiasi blogai? O gal tiesiog mėgstame visokius smugius, kai paukšti ima herojus ir miršta, nors prieš tai visas 23 serijas buvo neiveikiamas kariuomenių? Ar šiaip geros pabaigos yra baisiai banalu ir norisi kažko priešingo? Ar tiesiog čia toks privalomas atributas visokių rimtų, psihologinių filmų?

Na ir kodėl aš nemėgstu liudnų pabaigų. Nors šiaip jei tai OVA, filmas, tai per trumpa laika prie veikėju nespėju priprasti, pabaiga mažiau reikšminga man. Bet kad ir koks bebūtu geras anime, jau geriau ilgas liudinas siužetas nei liudna pabaiga. Beto po filmo, anime su tokia pabaiga, jaučiuosi kaip veltui laiką išvaiztes. Na žiurėti lyg ir tikrai verta buvo, bet prisiminti nėr ka ir dėl ko. Dar vienas dalykas - bloga pabaiga iškarto uždaro kelius istorijos pratesimui, dažniausiai.
    Nukastos pabaigos, arba kitaip, anime be pabaigos. Geriau nei bloga pabaiga, tačiau vistiek negerai. Tas pats kas vidurį pietų skanų patiekalą atimti. Savijauta prasta. Taip ir galvoji poto o kokia pabaiga numanė autorius. O gal jam prisitigo vaizduotės. O tai vis dėlto kokia pabaiga. Kas vyko po to. Ar pavyko ten koks sumanimas ar ne.
    Gera pabaiga. O, čia kita kalba. Lieka gera nuotaika. Prie geros pabaigos galima prikabinti dar daug istoriju, ir neretai patikusiems anime, galvoje sukuriu istorijų pratesimus, kiek tik leidžia mano vaizduotė. Ir tikrai yra ka idomaus prisiminti.
    Apskritai mano gyvenime nebūna blogų pabaigų. Gal dėl to ir anime su liūdnomis pabaigomis taip priešinuosi.
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė

• 2006 12 11
    • 2910

Labiausiai nemegstu visai be pabaigos. Turi buti padetas bent jau kablelis. O tikrai blogos pabaigos pasitaiko labai retai. Visada galima izvelgti kazka gero ir taip save nuramint.

Comment

• Eisas Kuperis
      Simintis Sun

• 2006 01 25
      • 355

Sudėtinga kai koks patikes veikėjas ima ir užverčia kojas. Arba pusė patikusios komandos.
      O kiek statistiškai yra gerų ir blogų pabaigų nežinau. Vaikišku kurinių nežiuriu, bet ten turbut nė sužiburiu blogos pabaigos neina rasti. Ir šiaip gerų pabaigų nestokoju kolkas, problemos tikrai nėra, bet matau šiokius tokius pasikeitimus per pastaruosius 5 metus. Nors aplamai, tai kiek žiurėjau pagal google, pasaulyje daugmaž po lygiai kalbama apie blogas ir geras pabaigas. Matyt tiesiog pusiausivira.

Comment

• FainaruFantaji
        Cyber Snake

• 2007 04 28
        • 579

Nemegstu liudnu pabaigu, ypac kur mirsta mylimi veikejai, tom akimirkom apima jausmas, kad kazkoks gabaliukas manes buvo prarastas. Taip pat kaip Eisas sake jos uzkerta kelia tolesniam istorijos vystimuisi, zinoma gal gali prisigalvot kazka, bet argi bus taip idomu jei 20 seriju garbinai pagrindine porele [siuo atveju nukrypsiu romantikos pusen] ir staiga mergina ar vaikinas mirsta? Kaip idomu galvot kaip jis/ji toliau verkia del prarastos meiles. Aplamai, kad ir kas nutiktu pabaigoje baisiausia yra mirtys, jos uzkerta kelia visiskai viskam, todel net jei pabaiga liudna, bet nieks nemire viskas dar pakankamai gerai... Prisimenu paciu pirmu Digimon pabaiga mane nuliudino, nes pagrindiniai veikejai issiskyre su savo digimonais, istorija tuo nesibaige, nes visi gyvi....

Apie 120% happy end`us, tai manau jie reikalingi, be irgi ne visuose anime, manau ending`as turi buti pilnas apmastymu apie blogybes nutikusias veikejams ir galiausiai apie, tai kaip "dabar gera viskam pasibaigus" t.y. kad end`as butu laimingas, bet nebutu uzmirsta ir silpna melancholija.

Anime be pabaigos - siaubas! Idomu, nes juos mintyse galima prasitesti bet kokia kryptim, bet vis jauciasi, kad kazko truksta, nemaloniausia buna, kai istorija baigiasi ant kazkokio sakykim "mirtino" klausimo ir galiausiai taip ir negauni jokio atsakymo.

Dar as ziauriai nemegstu pabaigu, kuriose susimaiso visi trys - neisbaigtumas, liudesys ir laime.
        Darker Than Black neblogas pavyzdys, Amber mire lyg ir liudna, Hei su Yin kaip ir liko kartu [?] tai jau geriau, bet visur tie "gal, gal, gal" nebuvo imanoma suvokt kas dedasi pacioj pabaigoj + ji neturejo labai "rysisko rysio" su paciu viso anime siuzetu...

Working underground.

Comment

• Killerbee
          Iškrypęs dėdulė

• 2006 12 11
          • 2910

Autorius Eisas Kuperis
          Ir šiaip gerų pabaigų nestokoju kolkas, problemos tikrai nėra, bet matau šiokius tokius pasikeitimus per pastaruosius 5 metus. Nors aplamai, tai kiek žiurėjau pagal google, pasaulyje daugmaž po lygiai kalbama apie blogas ir geras pabaigas. Matyt tiesiog pusiausivira.
          Greiciau atvirksciai imho. Anime supopsejo. Kartu ir pabaigos. Anyway, labiau bad end pabaigos nei Berserk nera ir turbut nebus.

Comment

• Evil_of_Darknesz
            Suicide is painless...

• 2006 04 09
            • 998

As megstu ir liudnas ir linksmas pabaigas, aisku dar priklauso, nuo pacio anime, ar tinka jam liudna pabaiga ar ne, pvz. Samurai Deeper Kyo, as manau jog tame anime turejo mirti bent keletas main charu, kad ir ne patys pagrindiniai... O dabar tas toks optimistiskai keistas HAPPY endingas man ziauriai nepatiko...

Comment

• niekšas
              forumo idiotas

• 2006 08 23
              • 544

man tai svarbu ne gera ar bloga pabaiga, o kiek ji įlenda į dūšią. Jei multikui pasibaigus nuo geros pabaigos net 'ant dūšios geriau pasidaro' ir visa tai sukelia geras emocijas, tada man labai gerai būna. Įpač jei veikėjams pavyksta išvenkti galimos tragiškos pabaigos ir viskas baigiasi gražiai ir laimingai ir man tarsi akmuo nuo širdies nusirita
              Bet jeigu pabaiga nelaiminga ant tiek, kad verkti norisi... irgi labai gerai. Norisi įvairesnių emocijų. Jeigu tokia pabaiga įlenda į dūšią, viskas gerai. Jeigu pabaiga nukirsta - laukiu tesinio. Jeigu jo nesulaukiu... gaila bet... labiau vertinu pačią istoriją, o pabaiga man ne tokia svarbi.
              Jeigu pabaiga vistik būna gera, labai mėgstu kai trumpai parodoma/užsimenama, kaip veikėjai gyveno toliau. Man įpač patiko Read or Die pabaiga, kuomet buvo parodytas veikėjų, su kuriais praleidai 26 serijas, tolesnis gyvenimas. O pačioj pabaigoj paaiškėja, kad praeities įvykis, kuris vos nesužlugdė veikėjų morališkai, ištikrųjų neįvyko. Toks palengvėjimas ir geros emocijos tada mane apimė.

Comment

• Audria
                Labai pikta. Neerzinti

• 2005 09 25
                • 98

Zinoma, kad labiausiai norisi geros pabaigos - po to buna geriau "ant dushios", ir gali ait ramiai miegot
                Taciau blogos/liudnos pabaigos palieka didesni ispudi, nes lieki sokiruotas ir nustebes, bei po to kuri laika prisimeni ta anima, galvoji kodel taip baiges, ir prasideda visokie "o jeigu butu buve taip.." Liudnos pabaigos duoda daugiau peno mastymui, taciau, zinoma, uzkerta kelia pratesimui. Nors geriems animams pratesimo ir nereikia, jie ir taip palieka neisdildoma ispudi.
                Pvz Bokura ga Ita - pabaiga nelabai gera, nes bachurelis vis vien isvaziavo y Tokija, bet ir kartu nelabai uzbaigta, nes nezinia kas vyko po to, taciau ta anima ash prisimenu iki siol, ir galiu drasiai ji vadint vienu is megiamiausiu savo tokio zanro animu. Taip pat ir Paradise Kiss - pabaiga nei bloga, nors ir nelabai gera, taciau taip pat ilgam isikertanti y galva.
                Gal ash toks zmogus, kuris zino, kad ne visada gyvenime buna happy endings, ir nori animuose justi ta toky realybes skony, nes tada jis buna dar artimesnis, kadangi zinai, kad taip is tikruju gali nutikti.
                Taciau ash nesakau, kad geros pabaigos yra blogos, banalios ar labai nuvalkiotos - juk reikia atsizvelgti ir i tai, kaip gerai visa tai baiges - juk yra anime, kur bloga pabaiga yra neimanoma. Taigi, apibendrinant noriu pasakyt, kad reikia yvairiu pabaigu, ir nelabai tegali vyrauti viena "pagrindine" pabaiga, visgi istorijos buna skirtingos.
                O apie animus su "nutrukusia" pabaiga - jie neidomus, nes atrodo kad kazkam pabodo ji kurti. Nelabai verta tokius ir ziuret, pvz Angel Sanctuary - atrodo geras anime, bet pabaigos nebuvimas viska taip sugadino.. Jei sukurei pradzia, malonek padaryt ir pabaiga.

Comment

• Youka
                  bishoujo

• 2006 01 30
                  • 335

Leisiu sau pasikartoti: kartais gera tokia pabaiga, kaip Saikano. Nori geros,cia tavo paskutine serija. Nori blogos - ziurek toliau. Zinoma, labai consumer friendly, bet man visai patiko.
                  Siaubingiausios mano matytos pabaigos buvo Saiyuki - pora ilgu ilgu sezonu, pora ilgu ilgu kelioniu, o paskutinej serijoj vozteli "and their journey has just begun". Atrodo, kad niekais nuejo 60 seriju..
                  Nepatinka, kai neaiskiai pasibaigia animas, kuris tikrai nezada tureti tesinio. Lyg ir turetu buti...bet ne.. Geriausiu atveju recap'as.

Apie pabaigas in general, neseniai ziurejau ta Kingo "The Mist". Stai jo pabaiga tiesiog tragiska, iseini is kino su "prisikta (atsiprasau uz posaki) dusia". Taciau tam irgi yra iseitis - tikrai ziauri istorija "Nesugrazinamas Laikas" parodyta nuo pabaigos i pradzia. Ir nesijauti po filmo toks sugniuzdytas.

Mano moralas butu toks pats kaip ir jusu jau mineta - su grazia pabaiga ramiai miegi, su bloga - blogos emocijos. Ir blogiausias variantas - pabaigos nera.

Comment

• Hellsing_lover
                    Purinsesu no Darukuneso

• 2007 02 15
                    • 1318

Paprastai žmonėms liūdnos pabaigos patinka labiau, nes jos palieka gilesnį įspūdį ir ilgiau prisimeni. Be to sukelia daugiau emocijų ir ta pabaiga ne visada būna nuspėjama. O geras pabaigas dažnai būna lengva nuspėti. Todėl aš vertinu kūrinius su liūdnom arba mistiškom pabaigom. Nors žinoma kartais reikia ir gerų bei linksmų pabaigų, kad po to nepradėtum galvoti, koks liūdnas šis pasaulis
                    Šiaip aš taip pat nemėgstų kūrinių be pabaigos, nes tuomet turėtų būti bent koks pratęsimas.

Prieina Alucard'as su savo plačiakrašte skrybele prie Raudonkepuraitės ir sako: So, who's the the Little Red Riding Hood now?

Comment

• mindzze
                      Forumo vilkas

• 2007 05 18
                      • 375

Linksmos pabaigos beveik visur kur nera veiksmo.As tik vien nelinksma pabaiga zinau tai butu anime
                      Chrono Crusade , laimingoi ending butu Chobits , Bravo Girls, Eureka 7 ir daugeliu kitu. Bet daugeliu pabaibos tesiog nesamoniskos ir praranda puse esmes , nekalbant kad dar sugadina nuotaika ,Pvz.: Fruits Basket
                      P.S. nesigenciokit su mano nuomone , nes neturi jokios esmes.Tesiog savo nuomone pasilaikyikit sau.
                      Paskutinis pakeitimas nuo mindzze; 2007-12-18, 14:47.

Comment

• Izzo
                        one vs all, DIE AZ!

• 2007 02 25
                        • 1530

mane labai sujaudino Beck'o pries paskutinis epas.. taciau pabaiga vis del to buvo laiminga
                        SCREW YOU, PEOPLE!

Comment

• despair
                          bud sweat and beers...

• 2007 06 01
                          • 168

Megstu labai happy endingus Heh ypac patiko Baccano pabaiga Patinka drama bei romance endingai, kiekviena drama, kuri mates endinge nubraukiu asarele

Comment

• Eisas Kuperis
                            Simintis Sun

• 2006 01 25
                            • 355

Taip, aišku, liūdnos pabaigos - gilesnis įspudis, bet kadangi ir taip esu labai jausimingas, tai tas įspudis jau gaunasi per daug gilus. Matyt dar viena priežastis kodėl nemėgstu liudnų pabaigų. Beto per 8 valandas anime serialo galiu tiek pasinerti i anime pasaulį, kad jis tampa kaip alternativi realybė, o tai liūdna pabaiga labai jau realistiškai kerta. Tiesa, negaliu pasakyti kad anime su liūdna pabaiga ilgiau įsimenu, kažkaip automatiškai blogus dalykus labai greit pašalinu iš galvos, tad jei ne patį anime, tai jo blogą pabaiga tikrai greit pamirštu.
                            Viską pasvėrus, kurėjai turėtu mėgti liudnas pabaigas, didesnis įspudis, ilgiau prisimins. Kas to nenorėtu.

Comment

• LunaM
                              Narys

• 2007 08 14
                              • 48

Autorius Izzo
                              mane labai sujaudino Beck'o pries paskutinis epas.. taciau pabaiga vis del to buvo laiminga
                              Kheh pritariu,Beck'as man irgi paliko ispudi,bet deja pabaiga kad ir laiminga visgi ne vietoj. Galejo dar 2-3 epus padaryti sakyciau.

Comment

Working...