Mecha
Collapse
X
-
-
-
Pradejau ziureti Eureka 7. Seniai buvo mano planuose, bet vis atideliojau del laiko trukumo. Taigi cia mecha. Ar patinka? Taip. Tiesiog patinka anime, kur veiksmas nera paskutineje vietoje.
Taigi pirmi Eureka 7 ep'ai ne itin sudomino, taciau nuo 11 ep'o prasideda idomus ivykiai. Bet ziureti dar ilgai - visgi 50 ep'u (o su mano ziurejimu tai tikrai ilgai uztruks...), tad ispudzius pataupysiu velesniam laikui.
Su laiku tikrai surasiu laiko ir paziuresiu Gundam Seed francize - visgi tai jau yra mecha zanro klasika. Siaip esu rades idomiu anime su mecha pozymiais, bet tai padeta dvd formate ateiciai, tad kol kas neverta ausinti burnos (ar kitaip tariant, laikyti pirstus kuo toliau nuo klaviaturos...) kol nebus perziureta.Comment
-
Man patinka mechos, taciau prioriteto joms neteikiu. Tiksiausiai daug kas patinka, kur nera beviltisko ecchi ar siaip visisko idiotizmo. Patiko RaxHephonas, NGE (kaip minejo Doom4s - su biomechom), fafneris, macrosai... Na, man svarbu kad mechos nebutinai butu grazios. Gundamai vat ne prie sirdies (bet nezinau kodel), Jinki Extend (shudas ir tiek arba tiesiog vidutinis animas)...
Siaip pagalvojau dabar, kad siuzeto prasme mazai kuom skiriasi mechos nuo kitu zanru - tiesiog vietoj kokiu nors supah powah ar siaip mass destruction ginklu naudojami tie tokie "mieli" vaiksciojantis tanklektuviai. Skiriasi tik vizualiai veiksmas, kodel - nesunku nuspeti ir del to aisku, kodel mechos labiau megstamos berniuku.
Viva la mecha.Paskutinis pakeitimas nuo Dai-Katana; 2007-01-20, 22:30.Comment
-
dauguma mechinių anime yra skirti vaikams. iš tų kurie ne vaikams labiausiai patiko Evangelion, bet ten turbūt net ne mechos, bent jau ne mechaninės nes:Pray.. to... rest... your conscience - for the sins you
have done...
Where is your god now as you're dying alone
Brutal wounds cut deep
No miracles to heal
Watch your life now fade
He's not there to help you die...
Comment
-
Comment
-
Na mano nuomone apie si zanra labai pasikeite, kai praziurejau dauk kartu jusu mineta "Neon Genesis Evangelion" ir dar labiau suzavejo "Eureka 7 (Psalms of Planets)" Tai dalis mokslines fantastikos, kuria ispradziu nelabai norejau pripazinti, bet pasirodo as labai klidau... Moksline fantastika tai ateities vizija, dalis musu gyvenimo, kurios pagalba mes kuriam savo ateiti. Nereikia bijoti dideliu ir transformuojanciu robotu, kurie atlieka tik dali vaidmens, reikia gilintis i pacia istorija ir kuom ji paremta. Tuose anime, kuriuos paminejau viraujaua nepakartojama istorija, drama ir meile, kuri patiks ir bus suprantama bet kokio amziaus ir lyties atstovui... Aisq "Transformers" vienas kaip is pradininku, bet daba pameginus ji paliginti su dabartiniais tokio tipo anime, jis atrodo per dauk apgailetinai...Comment
Comment