Interviu - laikas.lt

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Futari
    AZ rėmėjas



    • 2007 01 07
    • 1094

    #16
    Kaip jau minėjo kažkas pirmajame puslapyje, geros kokybės cosplay fotografijų galima rasti Japonijos Kultūros Festivalio NowJapan puslapyje: http://www.nowjapan.lt/foto/

    Ir mes cosplay kostiumais rengiamės ne per klubų meetus, o per tam skirtus cosplay renginius. NowJapan - didžiausias, kuriam visi labiausiai ruošiasi.

    Comment

    • Airiz
      מיד





      • 2004 01 09
      • 1656

      #17
      Autorius Saigyo
      Ačiū už informaciją! Supraskit, klausimai nėra keisti. Kita vertus, gal. Man 36 ir aš niekada nesidomėjau anime, na, vieną kitą filmuką esu matęs, bendram pažinimui. Todėl, kaip moko Niujorko žurnalistikos mokykla, klausti reikia nuo pat pirminių dalykų - kas, kaip, kodėl. Ir svarbus kiekvieno Jūsų atsakymas, nors anketos idėja, - pripažįstu, - labai gera. Suprantu, kad Jūs visi esate labai atsargūs, tarsi bijote kalbėtis su žurnalistu. Nuraminsiu - nesu bulvarinis žurnalistas, galite pagoogle'inti, rašau apie kultūrą, muziką, neseniai išleidau pirmąją Lietuvoje roko enciklopediją-istoriją (Lietuvos roko ir jo atmainų). Tyrinėju ir kitus man įdomius dalykus - flashmobus, įvairias subkultūras. Šįkart sudomino anime, jau senokai norėjau pasiaiškinti, su kuo tai valgoma. Taigi ką papasakosite, tą ir spausdinsiu. Man tikrai nuoširdžiai įdomu.

      Darsyk dėkoju. Turiu visą rytojų iki deadline'o, tad lauksiu Jūsų atsakymų, jei norėsit atsakyt, į paštą arba čia.

      Beje, dar vienas "keistas" klausimas. Kiek maždaug daugelis Jūsų esate matę anime filmų? Kokie populiariausi? Na, jei manęs paklaustumėte panašiai apie muziką ar kitokius filmus, aš galėčiau atsakyti.

      Beje, o kur rasti Lietuvos anime fanų cosplay nuotraukų? Juk reikia kažkaip iliustruoti - žurnalas visgi, geros kokybės nuotraukos būtų labai welcome.
      Nelabai yra ko mums bijoti, vienintelis dalykas, kuris paskui gadina nuotaiką - tai kažkokiais paistalais grįstas straipsnis, kuris anime fanams atrodo juokingas, kartais šiek tiek žeidžiantis, o žmoniems, kurie nuo to visai toli anime megėjai atrodo trenktais, nolaiferiais arba kas dar pasitaiko - ištvirkėliais.
      O apie komentuotojų išprusimą ir jų komentarus lieka patylėti.

      Dėl pažiūrėtu anime kiekio:
      Aš nesekioju kiek žiūri kiti, bet galiu patikinti - Daug.(Čia kaip jau sakė labai padėtu anketa apklausai)
      Asmeniškai nesu sužiūrėjęs daugiau nei 50 anime serialų + pavieniai pilnametražiniai filmai.
      Kai kurie mūsų forumo lannkytojai daugiau nei 100 ir gal net 200.
      Labai populiari manga, kuri dažniausiai skaitoma elektroniniame variante.
      Žanrų populiarumas:
      Šiuo klausimų mes kaip ir nebyliai esam "susikalbėję" su japonais, nėra žanrų skirtu būtent USA/EU ir Azijai.
      T.y. populiarūs žanrai kaip ir filmų - sci-fi, mistika, romantika, komedija, siaubo.
      Yra anime skirtu tik tam tikrai auditorijai: vaikams, paaugliams, merginoms, vaikinams, suaugusiems.
      Kiekvieno tam tikro žanro anime populiarumą lemia piešimas, siužetas, herojai.
      Kaip kino industrijoje, yra savų perlų ir prastu "produktų".



      p.s. vienas iš paistalų kaip tik tas Apsirengti savo PERSONAŽŲ per klubo meet'us atvėjis
      Paskutinis pakeitimas nuo Airiz; 2011-10-10, 16:38.

      Comment

      • Sentum
        Narys

        • 2011 02 18
        • 74

        #18
        Aš Anime pradėjau žiūrėti, domėtis maždaug prieš 2011 metus (šviežiena). Susumavus šiais metais žiūrėtus anime, jų ovas (original video animation) ir keletą filmų, bei dvd special - netoli šimto. Vienas anime epizodas trunka ~24 minutes, o jų jau sužiūrėjau beveik 1500 (maždaug 3 savaitės, 4 dienos +++++). Iš to ką esu matęs manau, kad geriausi, POPULIARIAUSI psichologinių animų atstovai būtų "Code Geass" ir "Death Note", romantikos "Clannad After Story", komedijos "Gintama" (čia žinoma tik mano nuomonė). Čia paminėjau tik labiau žinomus žanrus. Anime turi ir specifinių žanrų, pavyzdžiui: Shounen, Moe, Otaku Culture, Tsundere, Seinen ir daugybę kitų. Man priimtiniausia, kai mane vadina otaku arba animefanu. Kartais nors ir nežiūri anime, bet skaitai naujienas, žiūri kitų kurtus video ir panašiai (žinoma apie anime). Anime nesusideda vien iš jo žiūrėjimo :P.
        Žinau, kad be proto daug vartojau žodį anime, čia kaip liga...

        Comment

        • Miglaja
          Cute potato ~


          • 2007 12 16
          • 551

          #19
          Mindaugai Pelecki, ne tik aktyviai populiarini lietuvišką roką, bet dar ir kitais gerais dalykais susidomėjai, sveikinu
          Anime & Manga// Knygos // Muzika // Filmai

          Comment

          • Gaara69
            Naujokas
            • 2011 09 30
            • 9

            #20
            Omg Mindaugas Peleckis Toks garsus žmogus čia atejo o jūs nemandagiai priimat

            Aš anime pradėjau žiūrėt tik prieš kelis mėnesius, per tą laika pažiūrėjau apie 50 anime, į dieną žiūriu apie 15 serijų. Amžiaus vidurkis mano nuomone 15-25. Populiariausi anime mano nuomone yra Dragonball, Naruto, Death note, Bleach nu čia toki labiausiai žinomi. Dar labai geri Elfen lied, Code Geass, True tears ir t.t (tingiu vardint)
            Paskutinis pakeitimas nuo Gaara69; 2011-10-10, 20:04.

            Comment

            • aKi
              Ruduo.

              • 2007 10 24
              • 289

              #21
              Nežinau, gal jau per vėlu, bet įkišiu ir savo trigrašį ir parašysiu kaip aš susipažinau su anime ir kaip matau visą kas su ja susiję aplinkui. Kadangi tamsta sakėt, jog anime beveik nesidomėjot išdėstysiu savo nuomonę įterpdamas tokius dalykus kurie, šiaip jau, eiliniam anime žiūrėtojui yra savaime suprantami, na bet juk ne jiems ir rašau.

              KAS yra anime?
              Kas yra anime eiliniam japonui gerai žino turbūt tik žmogus pabuvojęs Japonijoje, susipažinęs su japonų kasdieniu gyvenimu. Aš toks nesu, Japonijoje nebuvau, bet kadangi tiek pats tą anime žiūriu, tiek pažįstu nemažai ją žiūrinčių, kas per daiktas tas anime ir su kuo jį valgo eilinis lietuvis daugiau ar mažiau žinau.
              Svarbiausias dalykas, lemiantis požiūrį į anime turbūt yra žmogaus amžius. Dažnas anime žiūrėtojas, kuriam dabar yra 20-25 metai visą šitą reikalą pradėjo dar tuomet, kai internetas buvo retenybė ir anime teko žiūrėti per kabelinę TV, ypač per vokiškus kanalus - VIVA, RTL2 ir tt. Mano atvejis būtent toks ir buvo, užsikabliavau ant japoniškų filmukų gal pirmoje klasėje. Aišku, tada dar buvau vaikas, todėl žiūrėjau ir tiek, net nežinodamas kad tai anime. Supratau tik tiek, kad tai ką matau skiriasi nuo vakarietiškos ar rusiškos animacijos. Jei tuo metu dažnam cartoon`e terodė kaip kažkas mušasi/daužosi ganėtinai paprasto/padriko siužeto fone, dauguma anime atrodė bent siužeto prasme gilesni, kai kurių tuo metu net padoriai ir nesupratau, visgi ne toje amžiaus grupėje, kokiai buvo skirtas anime "tupėjau". Turbūt geriausiai iš tokių įsiminė Chikyuu Shoujo Arjuna. Anime jau net nebe paaugliams, o vyresnei auditorijai, nagrinėjantis žmogaus-gamtos santykį. Nesupratau, bet įspūdį padarė, visgi žmonėms labiausiai ir įstringa jiems nesuprantami dalykai. Visa vaikystės pažintis su anime tęsėsi gal tik kokius porą metų. Sekantį kartą anime pažiūrėjau po maždaug 8 metų. Tada tiesiog prisiminiau, kad kažką panašaus jau esu matęs, pasidomėjau kas tai yra, iš nostalgijos pažiūrėjau kelis labiau vaikystėje įsiminusius anime ir tik dar labiau susidomėjau. Dabar jau sunku suskaičiuoti kiek viso to gėrio (ir ne tik) esu matęs.

              Nemažai žmonių, skirtingai nei aš, su anime pirmą kartą susidūrė kai ją pradėjo rodyti lietuvių TV kanalai. Nelabai žiūrėjau, kadangi juos buvau matęs jau gerokai anksčiau, bet pagrindiniai populiarumo objektai berods buvo Dragon Ball, Sailor Moon kuriuos tikriausiai verta pavadinti Shounen/Shoujo žanrų klasika. Po to sekė ir kiti, naujesni, tarkim Naruto. Įdomu tai, jog daugelis anime nesidominčių lietuvių pagal šiuos kelis mano išvardintus kūrinius padarė išvadas apie absoliučiai viską, kas yra anime nors kiek žinau visi per lietuviškus kanalus rodyti anime buvo skirti paaugliams ir vaikams. Kitaip sakant - nebuvo parodytas nei vienas rimtesnis kūrinys, o jei ir buvo, jį mažai kas matė. Todėl dažnai kokiam žmogeliui užsiminus apie anime tenka išgirsti maždaug tokį atsakymą - "aa atsimenu kai Dragon Ball multikus rodė". O visa esmė tame, kad anime reiktų vertinti kaip ir kino filmus ar knygas - yra tokių, kuriuos galima priskirti popsui ir kurių skaičius, aišku, yra didžiausias, taip pat yra ir žymiai mažesnė aibė tų gerų, originalių anime, kurie nėra adaptuoti (bukos) publikos poreikiams. Beje, kaip pilna žmonių, nepagrįstai teigiančių, jog anime yra šlamšas, taip pat yra nemažai ir tokių, kurie tą patį anime šlovina, kaip kažką, kas perspjauna visus kitus kūrybinės raiškos būdus, ar tai būtų tie patys fimai ar knygos. Žodžiu, nesusiprotėjusių žmonių galima rasti tiek vienoje, tiek kitoje barikadų pusėse.

              Kalbant apie statistinį lietuviškojo anime mylėtojo amžių, apytiksliai paskaičiavęs turbūt sakyčiau 16-17 metų. Bent jau daugiausiai tokio amžiaus žmonių tenka matyti čia AZ, ar su anime susijusiuose renginiuose, tarkim nowJapan. Ir kuo toliau, tuo labiau tos "animešnikų" gretos platėja, veikiausiai interneto pagalba, kadangi priešingai nei prieš 10 metų, norimą anime dabar labai lengvai galima susirasti internete. O šiuolaikinim jaunimui, internetas, kaip žinia, yra maždaug tas pats kaip senesnių kartų atstovams televizija.

              Dar vienas dalykas kurio sunku nepaminėti kalbant apie anime Lietuvoje yra visos tos iš Japonijos kilusios subkultūros, kurios lydi anime. Neišsiplėsiu apie tai, bet esmė tame, kad jei jau kalbam apie anime Lietuvoje, tai reiktų omenyje turėti ne vien animaciją, bet ir manga, cosplay, visual kei (ir panašius stilius), japonišką muziką ir apskritai visą tai, kas atplaukia iš šiuolaikinės Japonijos kultūros. Ir žmogus visiškai nebūtinai turi žiūrėti anime, jis tiesiog gali domėtis kažkuriuo kitu iš mano išvardintų dalykų, ir vistiek bus plakamas su "tais visais" Japonų kultūros mylėtojais.

              Dar trumpi atsakymai į porą likusių klausimų:

              Ar visi, kurie žiūri anime, žiūri ir hentai?
              Ne. Hentai yra pornografija, tad jei žmogus mėgsta pornografiją, o kartu ir anime, tai nemaža tikimybė, kad jis žiūrės ir hentai. Kas dėl (nors daugelis čia turbūt nepilnamečiai) - internete tokie pasakymai negalioja, kitaip sakant - ks nori -tas randa.

              Ar "privaloma" skaityti manga, kad suvoktumei anime, koks tarp jų ryšys?
              Anime yra animacija, manga yra komiksai, toks ir ryšys. Tik tiek, kad dažnas atvejis, jog anime yra kuriama pagal mangą, norint tą pačią istoriją perteikti animacijos pavidalu. Taip pat yra anime, sukurtų ir pagal knygas ar kompiuterinius žaidimus. Neretas ir variantas kai manga ar žaidimai kuriami pagal anime (dažniausiai komerciniais tikslais).

              Comment

              • Saigyo
                Naujokas
                • 2011 10 08
                • 9

                #22
                Labai ačiū visiems už gerus žodžius ir įdomius pasakojimus. Sėdu rašyti straipsnio. Kai pasirodys - informuosiu. Deja, kadangi Laikas.lt bus ne itin didelės apimties straipsnis, o tema tikrai labai įdomi, mielai ją pratęsiu ir parašysiu kokį mokslinį straipsnį apie anime. Taigi - iki susitikimo!

                Comment

                • alucard
                  Narys
                  • 2011 05 10
                  • 70

                  #23
                  Tu gal pats pasižiūrėk kokius nors žymesnius ir pasižymėjusius anime.Tada ir susidarytum nuomonę apie šia animacijos rūšį,o klausinėdamas kas tai ir su kuo valgomą susidarysį gan paviršutinišką vaizdą.
                  First it control your mind
                  Then it destroy your body

                  Comment

                  • Bardakas
                    Žmogus Ne





                    • 2005 09 22
                    • 1462

                    #24
                    Man tai įdomiau ar straipsnis išėjo ir ar bus patalpintas į laikas.lt ?
                    Maybe on Earth, Maybe in the Future
                    sigpic
                    Kurokawa idėjinis lyderis
                    Lėtai keičiu slaptažodžius

                    Comment

                    • daimonass
                      Forumo vilkas


                      • 2008 12 08
                      • 354

                      #25
                      Autorius Bardakas
                      Man tai įdomiau ar straipsnis išėjo ir ar bus patalpintas į laikas.lt ?
                      Bus žurnaliukas po švenčių, lapkričio pradžioje. Ir kaip supratau, bus ir į laikas.lt įdėtas.
                      Mano anime list'as: http://myanimelist.net/animelist/daimonass

                      One Piece V2 pack: http://www.linkomanija.net/details?173537

                      Comment

                      • Saigyo
                        Naujokas
                        • 2011 10 08
                        • 9

                        #26
                        Naujajame Laikas.lt numeryje - ir apie ANIME. http://www.laikas.lt/assets/data/zur...internetui.pdf

                        Comment

                        • Puny
                          Coffee lover

                          • 2007 12 09
                          • 101

                          #27
                          Autorius Saigyo
                          Naujajame Laikas.lt numeryje - ir apie ANIME. http://www.laikas.lt/assets/data/zur...internetui.pdf
                          Perskaičiau. Priekaištų kaip ir neturiu..išsskyrus "Pagrindinės temos – Japonijos istorija, klasikinė literatūra ir... pornografija". Kai perskaičiau vos nepaspringau kava... Čia taip toli nuo tiesos, kad tiesiog trūksta žodžių...

                          Comment

                          • Abalys
                            Nope!

                            • 2010 07 20
                            • 1136

                            #28
                            Truputi daugiau atidumo reikėjo... Mano pasakyta informacija maišosi su kito žmogaus pateikta informacija (Bardakas). Ir kas baisiausia, Bardakas net nepaminėtas! Tipo aš kažką sakiau apie seniausią animę klubą ar žargoną "animešnikovas"...

                            Comment

                            • Lota :D
                              Love and Peace~!

                              • 2010 02 17
                              • 239

                              #29
                              Straipsnis tikrai neblogas, esame matę daug blogesnių Priekaištų taip pat kaip ir neturiu, bet, kaip ir Puny, kątik skaitydama straipsnį vos neišpyliau arbatos išgirdusi apie "pagrindines temas" anime. Suprantu, kad gal mes ir ne patys geriausi ir supratingiausi pašnekovai ir gal mūsų pačių kaltė, kad tinkamai nepaaiškinome, bet... tai tikrai nėra pagrindinės temos anime. Bet šaukštai po pietų. Ir kodėl toks užsiciklinimas ties hentai? Kaip kažkas čia davė palyginimą su filmais, jei žmonės žiūri filmus, nereiškia, kad jie žiūri pornografiją. Čia tas pats. Hentai paryškinimas, išskirimas iš kitų žanrų ir specifinis negimas, kad dauguma tai žiūri viską daro dar blogiau... Geriau buvo šios temos iš viso neliesti, nes žmonėms, kaip ir straipsnio autorius ne daug ką nutuokiantiems apie anime, susidaro keistas, neteisingas įspūdis...

                              Bet šiaip straipsnis neblogas. Gerai, kad viskas ne iš piršto laužta, o žmonių paklausinėta ir daugmaž tiksliai viskas susižinota

                              Comment

                              • Miyata
                                Find your own sins, kid.



                                • 2008 01 09
                                • 452

                                #30
                                Autorius Saigyo
                                Naujajame Laikas.lt numeryje - ir apie ANIME. http://www.laikas.lt/assets/data/zur...internetui.pdf
                                Visai nerimtas straipsnis, as savo prezentacijai mokykloje ir tai geresni parasiau. Na bet nieko ir nesitikiejau, vis delto tik kad parasyt. Jai butum tikrai jau susidomejes tai paskaitytum padoriai internete apie tai, issirinktum kelis gerus anime ir perziuretum, kad duotu tau ideja kaip viskas yra ir galu gale padarytum normalu research'a ir sustatyum normalius klausimus, kuriuos galetum surasyt i word'a arba pdf ir idet cia kad zmones uzpildytu ir nusiustu tau i email'a arba galu gale nors ir paklaustum cia, bent jau butu padorus klausimai.
                                Anime galva 7-9 kartu didesne nei realybeje? wtf? Nezinojau... Jai rimtai tai... Ne, vistiek bullshit. Gal keliuose ir pamatysi nepraporcinga galva, bet tikrai nedaugeliuose. Gal norejai pasakyt akys? Taip, akys tai zimiai didesnes nei realybeje, na bet irgi ne 7-9x gal 2-3x. Ir siaip, negalima pradet kalbet apie B ir ten pat persokt ant Z. Jai pradedi kalbet apie visai kita dalyka, turetum pradet nuo naujos pastraipos, o ne taip kad rasai apie japonijos kaligrafija ir veidu israiska, bei ju istorija ir ten pat pradedi kalbet apie anime zanrus. Tuo labiau taip klyst, kad pagrindiniai anime zanrai yra pornografija ir klasikine literatura. Del japonijos istorijos, taip sutinku, tebunie, tikrai apie tai yra daug anime, nors nepavadynciau tai vienu is main zanru. Klasikine literatura? huh? Nesu nedgi 100% tikras ka turejai omeny cia. Tikrai tokiu anime nedaug yra, o uzskaityt kaip vienu is pagrindiniu zanru tai tikrai negalima butu. O "pornografija" cia isvis ne i tema. Anime yra anime. Hentai yra hentai. Juk neveltui nevadina tai anime, tik kad jis nuo 18-uos metu. Taip pat kaip comedy anime nevadina comine or whatever. Taip piesimas anime stiliaus, padarytas japonais, bet again cia gan skirtingi dalykai ir tikrai jau hentai nepavadinsi anime sub-zanru. Anime zanru daug taip pat kaip ir filmu zanrai, komedijos, action ir t.t. Galetum pakalbet apie isskirtinius zanrus kaip mecha, school-life su veikejais kurie turi super galiu ir pasakyt kaip tai atspindi jaunesniu paaugliu svajones ir labai populiaru tarp vaiku ir jaunuju paaugliu. Poto cosplay, omg, tai nedgi susigooglint galima. Cosplay trumpai reiskia costume play, kas reiskia kostiumo pristatymas, pasirodymas su kostiumu ar panasiai bet tikrai ne tik perseringimas anime veikeju. O tuo labiau tuoliau pats parasiai kad tai ne vien apie persirenginima tai isverst irgi galejai taisiklingai. "Kodel susidomina anime?" dalys tiesa sakanat buvo gan gera, bet ten beveik nieko ir nerasiai. Ir siaip nebuvo summary, tik keliu zmoniu komentarai kodel jie pradejo ziuret anime, galima buvo koki nors summary parasyt. Ir siaip per daud vieno zmogaus zodziu pasikliauni, pasake kad lietuvoje anime ziuretoju amzius yra nuo 11 iki 36 metu, paemiai ir parasiai. Galetum bent kiek pasiduomet. Visu pirma limita toki nenustatysi, tikrai esu tikras kad yra kam ir 40 ir vis dar ziuri, ir daugiau, galima buvo parasyt iki 50 metu ir yra ir vyresniu. O siaip tikrai ne nuo 11, juk kiek zinau lietuvoje per lnk ar tv3 ar koki kita kanala rode/rodo juk ten dbz ir naruto rodos sake man rodo, tai esu tikras kad daug vaiku ir nuo 7 metu ziuri. Aisku gal nedaug zino kad tai anime, bet vis tiek ziuri. O is kur zinai, gal nedgi ir zino kad anime, vis delto dabar interneta beveik visi turi ir tikrai nuo tokio amziaus dauguma vaiku jau nauduojasi juom. Taigi galima butu labiau pasiduomet, o ne taip pasake vienas zmogus kazka ir reikia galvot kad cia faktas. sub article "ar visi ka ziuri anime ziuri hentai" isvis nereikalingas, nesamone. O jai rasyt, tai galima buvo bent jau rimtai apie tai parasyt. Vienas pasake kad jai megsti porno tai ziuri hentai, kitas pasake kad kas ziuri anime tai nekencia hentai ir parasiai. Tai ka parasiai pasipriesina vienas kitam. Yra gan daug zmoniu kurie ziuri pornografija, bet ne hentai nes nupiestuos jiem netraukia arba nedgi netoleruoja tai. O kaikuriem siaip nerupi apie tai, neziuri ir tiek. Bet yra daug kas ir ziuri. Cia tas pats kaip su filmais, yra daug zmoniu kurie netoleruoja pornografija arba siaip neziuri ir yra daug kas ziuri. Juk kai rasysi straipsni apie filmus nedarysi sub kategorijos "Ar visi kas ziuri filmus ziuri pornografija?"

                                Dabar laukiam straipsnio apie tai kaip anime fanai uzpuole reporteri uz bloga straipsni. Joke, bet jai rimtai tai visai nesimato kad buvo ideta pastangu ir laiko i si straipsni.
                                Spoileris:
                                "Airiz stebisi, kad daznai tokius, kaip jis laiko "trenktais, noulaiferiais ar net istvirkeliais." lol, neatsilaikiau neparasyt xDDDD prajuokino iki asaru, ne tai ka sako bet dar taip kaip parase. Nuzude. xD

                                And now excuse me, I have two tests tomorrow which I am going to prepare for.

                                Comment

                                Working...