Problemos su tėvais dėl anime žiūrėjimo

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • stella
    Shooting Star


    • 2008 09 15
    • 146

    #31
    Tas tėvas pats yra slaptas otakas ir tik apsimeta, kad nekenčia anime. Aš taip anksčiau (labai seniai, priešistorės laikais) darydavau, nes turėjau "draugę", kuri nuolat keikdavo anime. Na buvo man kažkada toks bandos jausmas, buvo.

    O man šeimos nariai tai tik nuo 12 klasės pradėjo tai prikaišioti, bet pyksta ne konkrečiai dėl anime, o apskritai dėl "laiko švaistymo", maždaug paskutiniai metai, ieškok kur stosi, o ne kažkokiomis čia nesąmonėmis užsiimk. Dabar kai noriu ką nors paveikt prie kompo slapstausi kaip kokia nusikaltėlė :/
    _____


    In the future 15 people will be famous

    Comment

    • Evil_of_Darknesz
      Suicide is painless...

      • 2006 04 09
      • 998

      #32
      Autorius SonidoS
      Jigoku Shoujo reikia pranešti geriau,kam to death note.
      Kam savo sielą aukoti dėl kito žmogaus, kai tuo tarpu Death Note nieko iš tavęs nereikalauja

      Comment

      • Perla
        Rašytojas

        • 2010 04 06
        • 223

        #33
        Autorius Shinigami-
        Gal pamegink jam papasakot, kad is pacio anime kurimo gali uzdyrbti, na zinoma, jei tik piest nors kiek sugebi
        Man ir panasiai is pradziu buvo ipac brolis kabinejos, kaip ir eilinis lietuvis kiso ta savo songoka ir dabar dar kai tik pamato vis sako ir vel songoka ziuri
        Piešti nemoku visiškai. Matyt atsigimiau į močiutę arba tėtį (visi kiti puikiai moka piešti)...

        Autorius Bardakas
        Kažkoks marozas tas tavo tėvas, keista, kad 17 metų mergaitei taip grubiai aiškina savo pažiūras. Na, nebent tikrai lyg maniakė tuos anime žiūrėtum ir galo nematytum. Tegu darbą susiranda, o po to aiškina kas iš ko uždirbą ką ;]

        Man gyvenime tokių problemų niekad nebuvo, nes visų pirmą nelindau į akis šeimos nariams su anime, o ir kai pasireikšdavo pomėgis atviriau tai daugiau sulaukdavau paskatinimo tuo domėtis negu priešiškumo, aišku dalis to buvo, kad bendrai domėjausi ir pačia Japonijos kultūra, ne tik anime.
        Mano tėtis mėgsta nurodinėti ne tik dėl anime žiūrėjimo. Nemanau, kad kelios serijos (2-3) į savaitę yra labai daug.
        Dėl darbo, tai mano metų būdamas jis jau dirbo. Prieš kelis metus įmonė, kurioje jis dirbo - bankrutavo.


        Autorius Lota :D
        Jo... gera situacija... Net nežinau, ką pasakyti, bet pati esu kažkiek susidūrusi su tokio tipo žmonėmis ir žinau, kad geriausia per daug nesipriešinti. Tačiau tai nereiškia, kad turi mesti anime. Bandykite rasti kompromisą. Visų pirma, stenkis kuo mažiau minėti anime pokalbiuose. Antra, per daug nesiginčyk su juo dėl kitų dalykų. Trečia - rask kompromisą. Aš tikrai nemanau, kad tavo tėvas pyktų dėl anime jei gerai mokytumeisi, domėtumeisi dar kokiais dalykais (ir tą susidomėjimą rodytum) ar šiaip būtumei pakankamai paklusni.
        Aš situaciją žinau tik paviršutiniškai, tad nieko nei apie tave, nei apie tėvą pasakyti negaliu. Taip, jo kaltė kad jis tavęs neišklauso ir pats vaikiškai priešinasi tavo nuomonei. Bet kažkur ir tavo kaltė turi būti, nes niekada nebūna vienas kaltas. Beje, pabandyk suprasti ir jį. Jis tavo tėvas ir būtent dėl to, kad nedirba, jis nori, kad tavo gyvenimas susiklostytų puikiai, kad tu susirastum gerą darbą ir jokie anime tau nepadės, o tik trukdys. O jeigu jau situacija pasiliks tokia, kokia yra, teks tau kaip nusikaltėlei slėptis ir žiūrėti anime slaptai. Nelabai malonu, bet bandyk kaip nors kapstytis
        Nemanau, kad mokausi blogai. Močiutė visada sakydavo, kad mokausi gerai. Mama irgi taip mano. Laisvalaikiu nuo mažens labai mėgstu skaityti knygas. Turime 8 mėn. kalytę. Kadangi nuo pat pirmų dienų augau su šunimis, katėmis ir vištomis, domiuosi ir gyvūnais (ypač šunimis).


        Autorius Futari
        Ech tie tėvai ir jų "geri" norai: jeigu aš neturiu, tegu nors mano vaikas turi. O ar jie pamąsto kad vaikas yra atskira asmenybė ir galbūt ne visada norės to, ką jam bando primesti? Aišku neginčytina kad geras darbas yra svarbu, bet žlugdyt vaiką dėl pomėgio taip nesąmonė. Šiaip maniškiai irgi sako kad anime man darbo susirast nepadės, bet dievaž, čia juk POMĖGIS tiktais... keistuoliai.
        Pavasarį (kai dar mokiausi pagrindinėje) ėjau pas buvusią mamos klasiokę (kuri dirbo toje mokykloje) dėl specialybės pasirinkimo. Atlikome keletą testų ir ji man patarė kokią specialybę būtų geriausia rinktis. Pagal tai šiemet rinkausi dalykus, kuriuos mokysiuosi.


        Autorius Ozis
        Cia visa Lietuva sunkiai serga. Sneku apie perdeta, nepamatuota, religiskai fanatiska uzsidaryma ir neigima visa dalyku, kurie tau nera idomus, aktualus ar siaip girdeti. Turejau drauga, kuriam seneliai drausdavo televizoriu ziuret, muzikos per muzikiniu centra klausyt, nes pats televizorius/muzikinis centras yra velnio ismyslas, o ir beto ten apie neteisingus dalykus snekama/pasakojama/dainuojama. Na, bet toks cirkas buvo apie 6-8 klases, o ir beto gyveno jis su tevais, tad be teliko/muzikos likdavo dviem ar trim savaitgaliams per metus. Jokio kito sprendimo nebuvo (ir veikiausiai negalejo buti), tik pakenteti ir nelysti i akis.

        Saziningumo delei turiu paleisti akmenuka ir i tu darza, kurie perdetai, nepamatuota, fanatiskai graibo visas naujas idejas. Tai is esmes yra tas pats supuves uzsidarymas, taciau centrine ideja si karta yra ne kazkokios vertybes, o madingu naujoviu peremimas. Laikyti prota atvira yra saunu, bet darant tai nuolatos jis gali karta ir iskristi (ang. "I used to keep my mind open, but my brain kept falling out.").

        Kad 99% tamstos minciu yra apie anime is tiesu yra blogai. Tuo labiau tokiam amziuje, kai reikia galvoti apie tai kaip kurti savo gyvenima - galvoti apie realu studijas/darba (atsiprasau, bet mano suvokimu reikia buti begalo talentingam, kad galetum gyventi is meno) ir galu gale net asmenini gyvenima. Niekas niekur nelaukia nieko su isskestom rankom, tuo labiau siame etape.
        Mano pasiulymas tamstai butu pabandyti susirasti kazka bendro su tevu ir skirti tam tikra laiko dali jam. Tokiu atveju galbut jis taves galbut taip neterorizuos. Jei pavyktu dar ta veikla susieti kazkiek su Japonijos kultura, tai butu isvis fun. Jei tevas megsta stalo zaidimus, tai galima butu pabandyti pazaist go, mahjong ar shogi (na jie is esmes yra kiek sudetingesni, bet yra ir paprastesniu senu japonisku/kinisku zaidimu). Jei megsta gaminti maista, tai galima butu pabandyti paeksperimentuoti su Japonijos kulinarija. Jei megsta sporta, tai kodel gi nenukeliavus i kokias nors aikido, kendo ar karate varzybas/rengini? Pvz. kyokushinas dabar labai kelia galva. Arba kodel gi neuzsirasius i koki sporto kluba (vienintelis trukumas, kad tai yra palyginus brangu)? Ten turetum progos siek tiek prisiliesti prie japoniskos kulturos is kitos puses, susitiktum sauniu, idomiu su ja kazkiek susijusiu zmoniu. Variantu yra dar daug, bet esme yra paprasta - atskiesti laika skiriama anime, kita veikla, galbut susijusia su anime ar Japonija, kuri galetu buti idomi tamstos tevui. Galvojant apie tai galbut reiktu pasitarti su motina, gal ji ka patartu.


        Kas konkreciai del manes, tai as niekad neturejau jokiu problemu, nors kita vertus rimciau dometis (t.y. daznai ziureti per kompa) anime pradejau jau tada, kai buvau kiek vyresnis nei dabar tamsta. Siuo metu su savo tevais darau "kulturinius mainus" - uz tai, kad skiriu laika pasidomejimui ju kulturai (dazniausiai seni filmai/serialai ar klasika paremta kuryba), jie skiria kazkiek laiko anime. Del to tamstai ir siuliau tai ka siuliau - susirasti kazka bendro su tevu ir tam skirti kazkiek laiko (nors geriau nereikalauti, kad jis skirs laiko anime, geriau jau tiesiog paliktu tave ramybeje). Na, bet kuo toliau tuo tam skiriam maziau laiko, nes man trukdo ir darbas ir kiti reikalai.
        Taip pat yra ir kitas esminis skirtumas - as be anime nemazai laiko skiriu ir kitai su Japonija susijusiai veiklai. Budamas mokykloje uzsiiminejau karate (kyokushinu), o dabar zaidziu go arba mahjong (shogi nera su kuo ;[ o ir tingiu tokias teorijos apimtis mokytis), taip pat ant staliuko prie mano lovos guli keletas popsiniu tolimuju rytu istorijos veikalu, siek tiek tolimuju rytu klasikos (bandau iveikti Romance of Three Kingdoms, bet pats stilius ten nuobodokas).
        Taip pat as nesiriboju Japonijos kultura, turiu ir kitu pomegiu/veiklu ;]


        Apibendrinus tavo tevas is esmes gali parintis del dvieju dalyku - jam nemalonu, kad su tavim neturi nieko bendro ar tai kad tu neskiri jam laiko (siek tiek egoistiska, bet negerai per daug atsiskirti nuo seimos, ypac jei neturi broliu ar sesiu), jam taip pat gali atrodyti, kad tampi per daug vienpusiska (gyvenimas tikrai nei prasideda nei baigiasi ties anime ar Japonija) ir toli grazu ne ten kur jam noretusi (na sita man pateisint/paaiskint sunkiau, mat man jau kliutu vienpusiskumas ir man nelabia rupetu ar man ta kryptis patinka ar ne).


        Nuosirdziai atsiprasau, kad tiek prirasiau ;]
        Aš galvoju ne vien tik apie anime. Esu jau nusprendusi ką studijuosiu. Sutinku, kad iš meno nepragyvensi. Be to menai man niekada nesisekė. Pradinėse klasėse labai dėl to kentėjau, nes su dūdele groti man neišeidavo, tarp natų amžinai susipainiodavau, piešiniai - klaikūs (man kraupu į savo pieštas baidykles žiūrėti), per šokius painiodavausi po kojomis... Mano tėtis paprasčiausiai nieko nenori girdėti apie Japoniją (ne tik anime). Taigi, negali būti nė kalbos apie daugiau laisvalaikio susijusio su Japonija. Nuo mažens visus žaidimus žaisdavau viena, nes suaugusieji neturėjo nei laiko nei noro žaisti. Tėtis mane keletą metų "pjovė" dėl informatikos (pirmoji informatikos pamoka buvo tik 10-toje klasėje). Tėtis daug laiko praleidžia prie kompiuterio ir apie jį nusimano daug daugiau nei aš ar mama. Vienintelis mūsų bendras užsiėmimas galėtų būti kompo išardymas ir sudėjimas arba įvairių programų panaudojimas. Mano šeima labiau mėgsta laiką leisti atskirai nei kartu.
        Tėtis mėgsta sportą, o aš ne. Labiausiai jis mėgsta krepšinį.
        Šiokiadieniais (išskyrus trečiadienius) Jaunųjų Gamtininkų Centre vyksta Kinologų būrelis, kurį aš lankau. Grįžtu mano tik 18 val. ir bėgu ruošti pamokas. Man tenai patinka.


        Autorius Adwims
        Uch,kokia pazystama situacija,na tik maniske budavo blogesne,tevas kabinedavosi kad isvis prie pc sedziu,bande ribot laika,visokias bausmes duodavo,karta net monitoriu suskalde is pykcio Na,bet kai pc nemini tai zmogus,kaip zmogus....gal.... Tokiu atveju galiu patarti tik viena dalyka,nebandyk aiskinti kad jis klysta,venk anime/amv temos bet kokiu atveju. Net nesistenk isaiskint kad anime/amv geras dalykas,no point,tas pats kas bandytum prasauk uragana,susitaikyk kad yra toks zmogus ir gerbk jo nuomone,nes su savo aiskinimais tu elgiesi lygiai taip pat,na tik ne isteriniu budu. Kaip kazkas ir minejo,ziuredama uzsidek ausines,bei isijunk kita player su filmu,jei karts sumastytu patikrint ka veiki,parodytum kad ziuri filma. Stenkis ziureti/dirbti kai nera tevo,jei nera galimibiu,slepk savo darba po kitais darbais,sitaip bent isvengsi reikalo aiskintis,na ir meluot reiks maziau. Jei tevas nusimano apie pc,visus anime/amv laikyk paslepusi,maziau bus priezasciu pykt. Tavo tevas yra diktatorius,tad nesitikek kad elgsis kaip demokratas,pratemk metelius kitus kol studijuot isleksi,sekmes

        Kai laisvos vietos vos 16 GB, lengva pastebėti bet kokį vietos sumažėjimą. O šeip tai, ačiū už patarimus. Reiks pasinaudoti.


        Autorius NanaChan_
        heh, paskaičiusi pagalvojau kad tau 14 metų ar panašiai, ir suprasčiau tėvų nepasitenkinimą. kadangi tu kitais metais būsi pilnametė ir jau greit baigsi mokyklą manau pati tvarkysiesi kaip norėsi. bet aišku kiekvienas esame patyrę panašių dalykų su tėvais; pavyzdžiui ir man neleisdavo žiūrėt per tv anime,simpsonų ir pnš. bet galėdavau laisvai su tėvu žiūrėt visus filmus po 22 vakaro. mane iš šalies kraupina vienas dalykas, gerai tas draudimas bet ką sieti su anime yra absurdiškas,savo nuomonės kišimas kad vakarietiški filmai yra GERAI o, anime yra BLOGAI. bet jei paimsime kokį nors kitą dalyką? ne anime, bet šeip kokią veiklą kuri tavo tėvui ne prie širdies. ką jis taip pat ardysis ir kiš savo nuomonę? čia manau problema ne tik šitoje situacijoje, bet manau ir daugiau kur.
        šeip suprantu ką tu jauti. turi gerą tėvą, jis labai rūpestingas su juo galima apie viską šnekėtis bet kaip smagiai vyresnės kartos žmogui jam nėra žodžio ne. aš jam pastoviai ginčijuos, o jo nuomonė nesvarbu kad ir absurdiška yra teisinga. labai panašiai pas mane yra su knygom. tėvas kiša man savo literatūra, kurios aš esu ir taip iki galo prisiskaičius apie visus 'ale kaip žmones ankščiau gyveno' ir taip toliau, o aš skaitau savo knygas,kurios tėvui nelabai patinka arba ne mano amžiui (atseit bus man 30 galėsiu skaityt ) tą patį galėčiau pasakyti su muzika, tik gerai kad maniškės bent jau nekritikuoja.
        dėl anime, nežinau, ne pasaulio pabaiga. žiūrėk slapčia ar ką nors daryk, jei tavo tėvas taip jos neperneša. arba bandyk tiesiog nepasiduoti.tik reikia jausti ribą pačiai.
        o, juk ir be anime yra begalė dalykų ir pomėgių. tik problema kaip sakiau, manau gali būti ne vien su anime, o ir su kitkuo.
        Tėtis ypatingai nekenčia visko, kas susiję su Japonija. Galioja tik jo nuomonė. Pvz. jei spaudžiu iškirpti failą ir nuėjusi į kitą aplanką įklijuoju, tėtis pradeda pykti kodėl iškart nespaudžiau Perkelti Į. Toks jau jis žmogus.
        Pomėgių turiu ir kitų. Tai knygų skaitymas, Kinologų būrelio lankymas, muzikos klausymasis. Vienu metu buvau susidomėjusi tinklalapių kūrimu. Šiek tiek eksperimentavau su HTML kodu.


        Autorius Lorilei
        Mane pačia brolis pastumėjo žiūrėti anime kai buvau kažkur penktokė o ir tėvau džiaugesi kad anglu geriau suprasti pradėjau.
        Mane panašiam amžiuje pastūmėjo mama. Ji man parsiuntė keletą AMV, o paskui atveždavo anime CD diskų (mes gyvenom atskirai ir aš neturėjau interneto). Ir dėl anglų kalbos džiaugėsi. Ypač gerai būdavo Pokemonų anglišką dub klausytis. Nors kiek tos anglų kalbos girdėdavau.


        Autorius lialia
        Dėl anglų kalbos tai joo. Mano tėvai nekreipia dėmesio į tai kokį anime žiūriu. Praeina pro kompiuterį net galvos nepasuka. O dėl cosplay tai tik padeda. Nu dar džiaugiasi nes anglų pradėjau geriau mokytis.
        Mano anglų pažymiai irgi smarkiai pakilo, kai pradėjau anime žiūrėt. Kažkaip savaime.

        Autorius stella
        Tas tėvas pats yra slaptas otakas ir tik apsimeta, kad nekenčia anime. Aš taip anksčiau (labai seniai, priešistorės laikais) darydavau, nes turėjau "draugę", kuri nuolat keikdavo anime. Na buvo man kažkada toks bandos jausmas, buvo.

        O man šeimos nariai tai tik nuo 12 klasės pradėjo tai prikaišioti, bet pyksta ne konkrečiai dėl anime, o apskritai dėl "laiko švaistymo", maždaug paskutiniai metai, ieškok kur stosi, o ne kažkokiomis čia nesąmonėmis užsiimk. Dabar kai noriu ką nors paveikt prie kompo slapstausi kaip kokia nusikaltėlė :/
        Nemanau. Užjaučiu, kad reikia slapstytis.

        Comment

        • SonidoS
          Naujokas
          • 2010 09 25
          • 5

          #34
          Autorius Evil_of_Darknesz
          Kam savo sielą aukoti dėl kito žmogaus, kai tuo tarpu Death Note nieko iš tavęs nereikalauja
          Kaip tai nieko ,užmiršai ,kad baigus naudotis shinigamis tavo siela pasijima hehe.

          Comment

          • holms
            AZ rėmėjas

            • 2009 03 03
            • 157

            #35
            Nu jo idomi temike...

            Kadangi visu pirma man dzin-dzilin ka ten tevai vapshe mano apie mane galiu tik pasakot kaip karta bandziau itikint KODEL anime yra gerai. prireike dveju daliku, diskusijos blaivios ir perziuros keliu anime. Iskart sakau kad as pns bandziau gydit ir sudomint kelis asmenius, kas man puikiausiai pavyko.

            Taigi...

            1) Diskusija.

            Pasakojau kaip pasikeite mano vertybes po Kimi ga Nozomu Eien ir Full Moon wo Sagashite. Labai detalei atpasakojau pacia istorija, poto pati sumanima ir galu gale kokias vertybes tokia istorija perteikia. Taip pat papasakojau apie Ghibli studijos kaikurios anime plot'us ir kaip tokios istorijos itakoja atitinkamas auditorijas. Kadangi visa tai jie puikiai suprato liko tik vienas argumentas "bet kada as ziuriu i tas dydelis akys, as tiesiog negaliu priimti rimtai ta ka bandoma perteikt" i ka as uzbaigiau monologu apie tai kad: neturi totalei reiksmes kaip istorija pateikta - kinas, animacija, teatras, knyga, muzika, sviesos rinkinis ir pns ir t.t. po ko tiesiog sutiko perziuret kelias mano pasiulytas anime

            2) Perziura.

            Bartender - pagalvojau sitas seinen anime butu tiek afigienas piesimu tiek pacia istorija kuria skirta totalei suaugusiem zmonem, kurie kaip tik supranta visa estetika esamos temos - alkoholis. Kokteliai ir ju istorija, istoriai ir kokteliai ... vnz Rezultatas: piesimas patiko, nepatiko pateikimas per daug viskas tobulai ir grazu parodyta, kadangi patis jie niekad nebuvo tokiam bare [o as buvau ;] tevas atvirai prisipazino kad sunku vertint tai ko pats jisai nemates ir neragaves. I ka as atsakiau kad deka sito anime as nustojau vartoti alkoholi ir mano poziuris i ji ( alkoholi ) visiskai pasikeite, pradejau gurmaniskai ziureti i sita reikala.. =) manau bet kokie tevai pakeis poziuri i anime po tokiu kalbu =)))

            My Neighbors The Yamadas - nusprendziau akcentuot kad piesimas visiskai neturi jokios esmes. kadangi sitas ghibli produktas piesimas yra vos ne nulinis, tai vel primines diskusija apie istorijos pavydala, prasiau ziuret iki galo ir atidziai klausyt visko ka sako veikejai. Kadangi mano tevai dar ir rusai as net rusiska vertima buvau rades, kad galetu atsipalaidave ziuret su savo widescreen teliku ir 5.1 sistema... anyway. Rezultatas: tevai pamate visa gyvenima pries akys, sutapatino mane su vienu veikeju (iskeike kad as pns nenaudelis kaip ir jisai), o mama save su charu "mama" sitam anime =)) Abu prisipazino kad labai pamokanti istorija leidzianti pamatyt is arti gyvenima taip koks jisai yra istikriju dazniausei buna buiti.. i ka as paklausiau "tai dabar tikit kad anime gali formuot zmogaus poziuri i pasauli ir keisti jo vertybes?" abu pasako "taip jeigu tokius anime ziuresi ne kaip disney multika", i ka as truputi papasakojau kaip pas mus paplito narutardai ir kad vat JIEMS anime nedaro visiskai jokio teigiamo poveikio =}

            o komentaras nuo manes visiems jeigu ieskot ten tik smagumu, anime multikais ir liks, ne tik jusu tevams bet visiems kitiems. Jeigu norit istiesu irodyt kazka tevam tam reikia ju laisvo laiko, teisingos nuotaikos (kad nebutu pavarge isdarbo) tai tikrai turi jums RUPET =) Man rupejo as savo pasiekiau.

            P.s. Veliau prie progos parodziau Clannad filma per kuri mama jau verke gale nors tas durnystes (jaunyste) pradzioj ziuret jai buvo oj kaip sunku ;}

            Edit: (monologas apie tevus)
            Dar negaliu suprast kokio velnio leidziates nurodinejami. Kai man buvo 16ka metu man tevai nenorejo pirkti gitaros, ir niekas ju neitikino kad noriu grot, i ka as tiesiog atsakiau tokiu budu: nahaliai spjoviau i shule isejau dirbti i interneto kavine porai menesiu (tiesiog praleisdamas faktiskai visas pamokas) uzdirbau elektrinei gitarai ir dar net laptopa nusipirkau, ir pasakiau: "Nereikejo provokuot". del ko seip pasilikau antriems metams, bet totalei nesigailiu. Mano budas tikriausei labai jau karstakosiskas, bet kadangi tevai visiskai manes neklause as tiesiog radau buda kaip paciam sutvarkyt savo gyvenima ir savo norus. budavo ir tokiu daliku kad neleido i namus, nemaitino, ir pns barbarisku poelgiu. Nusipirkau miegmaisi ir palapine, nuejau miegot i tada dar egzistavusi skvota, bet ka , ka jie bedarytu niekaip manes nepalauze. ir as totalei nesigailiu. iki siol groju gitara, dalyvauju konkursose, gaunu geras vietas, as zinojau ko as noriu ir to siekiau.

            pns dalikas buvo del 12ktos klases, man 2 metus p*so prota, ir mokytojai ir tevai ir draugai, kad nihrena as darbo nerasiu be ishsilavinimo, kad as ten busiu amzinas ubagas, ir shudas bus mano gyvenimas. Dabar kiekviena toki sutikus klausiu "ar baigei studijas?" "kur dirbi?" "kiek uzdirbi?" "ka tu man tada sakei?" =) nu ir ka? man visi pasakoja labai "grazias" istorijas apie ju nenusekusi gyvenima NORS jie ir baige savo sukrusta univera.

            per tokius nori nenori pasidarysi egocentriskas, pradesi vertint savo sprendimus kurie duoda rezultata ir leidzia gyvent laimingai. Dirbu dabar geroj imonei, vazineju/vaikscioju i koncertus/renginius [ne tik lietuvoj], speju mokintis toliau grot [ne tik gitara], ziuret anime, daryt dar papildomas chalturkes programavime, vnz visaip kaip save realizuot =) argi ne tai yra laime ir laisve povelneis =)??? GYVENKIT SAVO GALVA IR VEIKIT APGALVOTAI.

            keleta patarimu:
            pirmas dalikas kuri patarciau visiems turintiems problemu del tevu, ribot anime nuo tevu, arba visa kita kam jie nepritare, nepasakokit jiems nieko, mylekit savo pasirinkta dalika ir saugokit ji SAU, ieskokit bendraminciu ir dalinkites mintimis tik su jeis.... (ziaurei nepavydziu tiems kas neturi savo kambario, nes as net spina ant duru buvau prisimontaves kad nelystu i mano pasauli

            DISCLAIMER (taip taip tiems kas cia megsta prisiknist prie bet ko):
            Cia grinai mano patirtis, mano sprendimai, mano gyvenimas. Patarimus galima neklausyt, kiekvienas priima sau tai ka nori priimt pagal situacija ir suvokima.
            Paskutinis pakeitimas nuo holms; 2010-09-27, 00:59.

            Comment

            • Perla
              Rašytojas

              • 2010 04 06
              • 223

              #36
              Autorius holms
              Nu jo idomi temike...

              Kadangi visu pirma man dzin-dzilin ka ten tevai vapshe mano apie mane galiu tik pasakot kaip karta bandziau itikint KODEL anime yra gerai. prireike dveju daliku, diskusijos blaivios ir perziuros keliu anime. Iskart sakau kad as pns bandziau gydit ir sudomint kelis asmenius, kas man puikiausiai pavyko.

              Taigi...

              1) Diskusija.

              Pasakojau kaip pasikeite mano vertybes po Kimi ga Nozomu Eien ir Full Moon wo Sagashite. Labai detalei atpasakojau pacia istorija, poto pati sumanima ir galu gale kokias vertybes tokia istorija perteikia. Taip pat papasakojau apie Ghibli studijos kaikurios anime plot'us ir kaip tokios istorijos itakoja atitinkamas auditorijas. Kadangi visa tai jie puikiai suprato liko tik vienas argumentas "bet kada as ziuriu i tas dydelis akys, as tiesiog negaliu priimti rimtai ta ka bandoma perteikt" i ka as uzbaigiau monologu apie tai kad: neturi totalei reiksmes kaip istorija pateikta - kinas, animacija, teatras, knyga, muzika, sviesos rinkinis ir pns ir t.t. po ko tiesiog sutiko perziuret kelias mano pasiulytas anime

              2) Perziura.

              Bartender - pagalvojau sitas seinen anime butu tiek afigienas piesimu tiek pacia istorija kuria skirta totalei suaugusiem zmonem, kurie kaip tik supranta visa estetika esamos temos - alkoholis. Kokteliai ir ju istorija, istoriai ir kokteliai ... vnz Rezultatas: piesimas patiko, nepatiko pateikimas per daug viskas tobulai ir grazu parodyta, kadangi patis jie niekad nebuvo tokiam bare [o as buvau ;] tevas atvirai prisipazino kad sunku vertint tai ko pats jisai nemates ir neragaves. I ka as atsakiau kad deka sito anime as nustojau vartoti alkoholi ir mano poziuris i ji ( alkoholi ) visiskai pasikeite, pradejau gurmaniskai ziureti i sita reikala.. =) manau bet kokie tevai pakeis poziuri i anime po tokiu kalbu =)))

              My Neighbors The Yamadas - nusprendziau akcentuot kad piesimas visiskai neturi jokios esmes. kadangi sitas ghibli produktas piesimas yra vos ne nulinis, tai vel primines diskusija apie istorijos pavydala, prasiau ziuret iki galo ir atidziai klausyt visko ka sako veikejai. Kadangi mano tevai dar ir rusai as net rusiska vertima buvau rades, kad galetu atsipalaidave ziuret su savo widescreen teliku ir 5.1 sistema... anyway. Rezultatas: tevai pamate visa gyvenima pries akys, sutapatino mane su vienu veikeju (iskeike kad as pns nenaudelis kaip ir jisai), o mama save su charu "mama" sitam anime =)) Abu prisipazino kad labai pamokanti istorija leidzianti pamatyt is arti gyvenima taip koks jisai yra istikriju dazniausei buna buiti.. i ka as paklausiau "tai dabar tikit kad anime gali formuot zmogaus poziuri i pasauli ir keisti jo vertybes?" abu pasako "taip jeigu tokius anime ziuresi ne kaip disney multika", i ka as truputi papasakojau kaip pas mus paplito narutardai ir kad vat JIEMS anime nedaro visiskai jokio teigiamo poveikio =}

              o komentaras nuo manes visiems jeigu ieskot ten tik smagumu, anime multikais ir liks, ne tik jusu tevams bet visiems kitiems. Jeigu norit istiesu irodyt kazka tevam tam reikia ju laisvo laiko, teisingos nuotaikos (kad nebutu pavarge isdarbo) tai tikrai turi jums RUPET =) Man rupejo as savo pasiekiau.

              P.s. Veliau prie progos parodziau Clannad filma per kuri mama jau verke gale nors tas durnystes (jaunyste) pradzioj ziuret jai buvo oj kaip sunku ;}

              Edit: (monologas apie tevus)
              Dar negaliu suprast kokio velnio leidziates nurodinejami. Kai man buvo 16ka metu man tevai nenorejo pirkti gitaros, ir niekas ju neitikino kad noriu grot, i ka as tiesiog atsakiau tokiu budu: nahaliai spjoviau i shule isejau dirbti i interneto kavine porai menesiu (tiesiog praleisdamas faktiskai visas pamokas) uzdirbau elektrinei gitarai ir dar net laptopa nusipirkau, ir pasakiau: "Nereikejo provokuot". del ko seip pasilikau antriems metams, bet totalei nesigailiu. Mano budas tikriausei labai jau karstakosiskas, bet kadangi tevai visiskai manes neklause as tiesiog radau buda kaip paciam sutvarkyt savo gyvenima ir savo norus. budavo ir tokiu daliku kad neleido i namus, nemaitino, ir pns barbarisku poelgiu. Nusipirkau miegmaisi ir palapine, nuejau miegot i tada dar egzistavusi skvota, bet ka , ka jie bedarytu niekaip manes nepalauze. ir as totalei nesigailiu. iki siol groju gitara, dalyvauju konkursose, gaunu geras vietas, as zinojau ko as noriu ir to siekiau.

              pns dalikas buvo del 12ktos klases, man 2 metus p*so prota, ir mokytojai ir tevai ir draugai, kad nihrena as darbo nerasiu be ishsilavinimo, kad as ten busiu amzinas ubagas, ir shudas bus mano gyvenimas. Dabar kiekviena toki sutikus klausiu "ar baigei studijas?" "kur dirbi?" "kiek uzdirbi?" "ka tu man tada sakei?" =) nu ir ka? man visi pasakoja labai "grazias" istorijas apie ju nenusekusi gyvenima NORS jie ir baige savo sukrusta univera.

              per tokius nori nenori pasidarysi egocentriskas, pradesi vertint savo sprendimus kurie duoda rezultata ir leidzia gyvent laimingai. Dirbu dabar geroj imonei, vazineju/vaikscioju i koncertus/renginius [ne tik lietuvoj], speju mokintis toliau grot [ne tik gitara], ziuret anime, daryt dar papildomas chalturkes programavime, vnz visaip kaip save realizuot =) argi ne tai yra laime ir laisve povelneis =)??? GYVENKIT SAVO GALVA IR VEIKIT APGALVOTAI.

              keleta patarimu:
              pirmas dalikas kuri patarciau visiems turintiems problemu del tevu, ribot anime nuo tevu, arba visa kita kam jie nepritare, nepasakokit jiems nieko, mylekit savo pasirinkta dalika ir saugokit ji SAU, ieskokit bendraminciu ir dalinkites mintimis tik su jeis.... (ziaurei nepavydziu tiems kas neturi savo kambario, nes as net spina ant duru buvau prisimontaves kad nelystu i mano pasauli

              DISCLAIMER (taip taip tiems kas cia megsta prisiknist prie bet ko):
              Cia grinai mano patirtis, mano sprendimai, mano gyvenimas. Patarimus galima neklausyt, kiekvienas priima sau tai ka nori priimt pagal situacija ir suvokima.
              Pataikius, kai tėtis geros nuotaikos, manau diskusija gerai pavyktų. Be to, šiandien bežiūrint kažkurį TV kanalą, jis pamatė "Jin-Roh - The Wolf Brigade" anonsą ir truputį susidomėjo. Kai išgirdo žanrus - nusprendė, kad gal būtų visai nieko pažiūrėti. Prie progos reiks kartu pažiūrėti.

              Dėl nurodinėjimo, tai čia tikriausiai mano chrakteris kaltas. Nors močiutė sako, kad kol nelankiau mokyklos buvau drąsesnė.

              Ir labai ačiū už patarimus.

              Comment

              • Kastetas
                regular everyday guy

                • 2009 12 04
                • 341

                #37
                Your dad whaches anime? Beje per koki kanala Jin roh ir kada?

                Comment

                • pinokio
                  友情

                  • 2008 11 16
                  • 218

                  #38
                  Autorius Kastetas
                  Your dad whaches anime? Beje per koki kanala Jin roh ir kada?
                  Spoileris:
                  Jin Roh rodo per showtime kanalą, čia naujas Gala kanalas. Dar neseniai rode Sky crawlers

                  Comment

                  • Perla
                    Rašytojas

                    • 2010 04 06
                    • 223

                    #39
                    Autorius Kastetas
                    Your dad whaches anime? Beje per koki kanala Jin roh ir kada?
                    Not yet. Jis tik pamatęs anonsą susidomėjo. Bet ar pavyks kada tą filmą kartu pažiūrėti - neaišku. O kanalo nežinau. Gal tas kur pinokio sakė, gal kitas. Neatkreipiau dėmesio.

                    Comment

                    • Aramis

                      #40
                      Nemanau, kad tėtis toks šovinistas, kaip kad galėjo nuskambėti iš pirmo pranešimo. Problema čia viena - kiek ir kaip tu tai darai. Tėvai , šiuo atveju tikriausiai tiesiog stengiasi kaip įmanoma visa tai atstatyti į savas vėžes.

                      Vienintelė išeitis - kartais tam pasakyti ir stop, bei nekelti jiems nerimo. Juk taip pat ir sektoje esąs vaikas gali sakyti, kad problema tame, kad jam neleidžia eiti į sektą. Va visi ir patarimai.

                      Comment

                      • xipzo
                        I hate IDIOTS

                        • 2009 04 16
                        • 224

                        #41
                        Jei tėvas tavo tuo pačiu PC naudojas... na aš tai tavo vietoi ikalčiau raga jam... Su desktop lock ar dar kokia programėle užrakinčiau kompa ir pasiūsčiau velniop, kol jis pradėtu kompromisu ieškot

                        Mano šeimoje, kai pradėjau anime žiurėt visi kažkaip kiek neigiamai į tai žiūrėjo... "Susikaupk į mokslus, eik geriau namuose apsitvarkyk etc, etc... Vien girdėjau " Galų gale, kai atsibodo klausyt ignoravau panašiai kaip kažkas čia siūlė, bet tas sukėlė tik dar didesni konflikta... Ir mano kompas buvo "konfikuotas" ... Na, baisiai nenusiminiau, užrakinau likusį tėvo kompą ir motinos darbinį loptopą, kad jie kiek pasidžiaugtu ir tada ėjo laukimo eilė (devil), kai po savaitės nebesiginčijo ir gražino kompa atrakinau jų pc, nuo to laiko nebeknisa proto dėl anime žiurėjimo
                        siūlyčiau ir tau taip daryt, atšoks tada o jei zys kam užrakinai kompa sakyk " o man nepatinka ką tu su pc darai tai va užrakinau, kad nedarytum "
                        My Anime List <---
                        Waiting for Peacefull summer...

                        Comment

                        • torrneto
                          Naujokas
                          • 2009 12 01
                          • 8

                          #42
                          Įdomi diskusija. Man dėl anime žiūrėjimo 0 emocijų tarp tėvų, kadangi tokie jau mano santykiai su jais - kalbamės tik gyvybiškai susijusiais klausimais ir pan. Tiesa anksčiau vis dėl to kniso protą tėvas dėl sėdėjimo prie pc, tačiau ilgainiui nusiramino, po ilgos ignoravimo terapijos. O patart nelabai ką ir turiu, jei vieno kambario butas, tai nelabai ir nuslėpsi ką darai, pas mane kai girdžiu jog kažkas artinasi, tai tiesiog nuleidžiu anime ar įjungiu naršyklę ir tiesiog duodu suprast, kad "nieko nedarysiu kol čia stovėsi"(knisa kai kiti žiūri, ką darau).

                          Comment

                          • Nakanamori
                            Narys

                            • 2008 07 05
                            • 70

                            #43
                            Tai tu gal tiesiog nustok jam kist i galva visas animes ,japonijas ir panasius dalykus..jam atrodo vienaip,tau kitaip ir nieko cia nepakeisi nebent nori gincytis ir irodinet savo,tai tavo teva uzknis dar labiau

                            Comment

                            • snusmumrikas
                              Naujokas
                              • 2010 09 04
                              • 6

                              #44
                              Na, man panašiai buvo su japonų kalbos mokymusi, kai tik pradėjau - kam tau ta kiniečių kalba, sako (apie japonų ir kinų atskyrimą net kalbos nebuvo). Dabar jau mano šeima, taip sakant, "išdresuota", iš dalies apsikrėtusi mano hobiais - gal kad susipažino su mano japonais draugais, kurie jiems labai patiko, be to, įtikinau juos gavęs pirmąjį atlyginimą už vertimą į japonų k.
                              Gal pirmasis atlyginimas už nupieštą komiksą įtikintų temos autorės šeimą
                              Bet šiaip tavo tėtis teisus dėl vieno dalyko - anime dailininkų atlyginimo - jis graudžiai, žeminančiai mažas; didžiąją dalį pelno nusuka anime kompanijos, kuriose anime ir manga dailininkai dirba vergiškom sąlygom.

                              Manau, daug svarbiau sutarti su šeima ir netgi dalintis hobiais, kai negali tiesiog pabėgti į savo kambarį už užtrenkti už nugaros duris... Bet pažvelk į tai pozityviai - tu veikiausiai artimesnė su savo tėvais nei daugelis tavo bendraamžių, ir tavo sugyvenimo su kitais žmonėmis įgūdžiai kur kas geresni - maždaug kaip japonų, juk dauguma jų gyvena be galo mažuose butuose plonomis sienomis, per kurias viskas girdisi.

                              Comment

                              • REIKA
                                Naujokas
                                • 2008 12 07
                                • 11

                                #45
                                siulymas "zudyti" tevus,juokingas, kaip isgyvensi be ju
                                1. jei tevams nepatinka,kad tavo diena/mintys/laisvalaikis/gyvenimas sukasi aplink anime ir tik tai ji, tada suprantu tavo tevus...susidoke dar kuo nors irodyk tevams,kad nesi nuo anime priklausoma
                                2. kai kuriems tevams pakanka suzinoti,kad ju gerbiami pvz( tavo klases stropuole, kaimynu pavyzdinga mergaite/berniukas...) taip pat ziuri anime ir tai jam nekenkia
                                3.ziurek slapta
                                4.ei,uzaugusi turesi savo namus, galesi tada pati spresti ka ziureti.nors anime ziuresi gal reciau,nes buc ir siaip uzimtumas
                                5. paziurek i senukus ( vyrai virs 30-40 m, su seimom) vis dar ziuri seimyniskai anime susede
                                6.tevams rodyk, ne tai kas tau patiktu, o tai kas juos sudomintu, parink tinkama zanra ir stilistika(kazkadagi visos mamos su vaikais ziurejo CANDY CANDY )

                                Comment

                                Working...