To The Anime World forever

Collapse
X

• Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Lax..
    reLaxed

• 2005 12 24
    • 516

Neprisimenu ar esu rašęs šioje gijoje. Bet. Bet balsavimas nėra KOREKTIŠKAS!...
    Aš net negalvojęs pasirinkau alų...nesvarbu kas ten prie jo buvo parašyta, bet dabar paskaitęs mąstau, kad reikėjo rinktis kategorišką ne, nes dabar tapau neapsisprendėliu...
    Ir štai. Anime zona turi 111 žmonių, kurie gyvenime neturi nieko. Liūdna.

Comment

• Fliuxus

Autorius LAX...
      Manau taip nera. Jie turi daug anime ir mangos... Ir jiem dabar to uztenka...
      Ir cia nieko keista ,kad yra noriciu giventi anime.
      Juk butu visai linksma.

Comment

• niekšas
        forumo idiotas

• 2006 08 23
        • 544

Autorius LAX...
        Neprisimenu ar esu rašęs šioje gijoje. Bet. Bet balsavimas nėra KOREKTIŠKAS!...
        Aš net negalvojęs pasirinkau alų...nesvarbu kas ten prie jo buvo parašyta, bet dabar paskaitęs mąstau, kad reikėjo rinktis kategorišką ne, nes dabar tapau neapsisprendėliu...
        Gyvenime neturi nieko? Bet as turiu pinigu, Lax'ai, pinigu nieko daugiau ir nereikia Koks skirtumas kuriam pasaulyje gyventi, svarbiausia tureti pinigu Jei anime pasaulyje man butu galimybiu isgauti dar daugiau pinigu - lekciau ten nedvejodamas ir velniop visus artimuosius, pinigai svarbiau

As cia pasireiskiau todel, kad esu is tu nuskriaustuju, kurie prabalsavo uz pirma varianta nors nesu nuskriaustas ant tiek, kad skrisciau i japanimacini pasauli, bet vistiek prabalsavau uz pirma varianta del bendros statistikos

Comment

• Eisas Kuperis
          Simintis Sun

• 2006 01 25
          • 355

Autorius LAX...
          Arba tiesiog 111 žmoniu kurie nori daugiau nei šis pasaulis suteikia.

O bet, čia šiaip, mažiau i tema, žmonės smalsios butybės, iš prigimties turi ta nora viska patikrinti visur pabuti, net ir perdaug negalvajant anime pasauli: "O, ten dar man neteko būti, idomu", "O gal ten yra....", ir t.t.
          Paskutinis pakeitimas nuo Eisas Kuperis; 2008-01-28, 12:00.

Comment

• Dokino
            Naujokas
            • 2007 08 12
            • 16

net nemastant tik duokit sansa

Comment

• pittass
              Naujokas
              • 2005 09 03
              • 20

heh, nemirtinga tema...
              visu pirma klausimas kur tu ten papulsi ar i "elfen laid" ar i "elfen lied"... 2raides kazkaip dauk ka keicia....

anyway esme ne kur nukeliausi o ka gausi "kai bonusa" duokit man dideli karda ir pakankamai jegos kad kulkas/patranku sviedinius atmusinet, as ir cia surasiu ka kapot ir dar ne toki "anime" jum padarysiu ^_^

Comment

• FainaruFantaji
                Cyber Snake

• 2007 04 28
                • 579

Pritariu Eisui, daznai cia kazko pritruksta... Ir pridesiu is savo asmenines nuomones. Daznai kai kurie is musu rimtai pajaucia, kad kazkas cia netaip. Tai toks jausmas, kuri 99% jusu pavadintu issigalvojimu - "Ei! Ziurek! Ateivis mat atsirado!" taciau taip kai kas rimtai jauciasi. Daryk ka nori, nors sautuva remk galvon jie vistiek neatsikratys to jausmo. Sutiksiu, kad dalis cia balsavusiu kaip "Oh Yeah" yra otakai arba tiesiog siam ar ir daugiau kartu pamise del anime... Galu gale anime pasaulis tai neapribotas dalykas. Gal mes tiesiog jauciame, kad ten priklausome? Gal ten tikrai musu vieta? Na cia tik mano svaisciojimai, nieko ypatingo nepasakiau ir ne nesistengiau pasakyti, esme, kad visuomene, kuri laiko save pakankamai suaugusiais ir protingais asmenimis turetu toleruoti ivairias nuomones. Lax, kodel is kart sprendi, kad neturi? O jei ir neturi? Ar jie kitokie? Ar jie nenusipelne ka nors tureti? Visi nori buti laimingi, bet ne visi pritampa cia... Tada prireikia ieskoti kitu pasauliu.

off>pittass, grazus avatar`as... Negalejau susilaikyt. Ech Master Final Fantasy.

Working underground.

Comment

• niekšas
                  forumo idiotas

• 2006 08 23
                  • 544

Autorius FainaruFantaji
                  Pritariu Eisui, daznai cia kazko pritruksta... Ir pridesiu is savo asmenines nuomones. Daznai kai kurie is musu rimtai pajaucia, kad kazkas cia netaip. Tai toks jausmas, kuri 99% jusu pavadintu issigalvojimu - "Ei! Ziurek! Ateivis mat atsirado!" taciau taip kai kas rimtai jauciasi. Daryk ka nori, nors sautuva remk galvon jie vistiek neatsikratys to jausmo. Sutiksiu, kad dalis cia balsavusiu kaip "Oh Yeah" yra otakai arba tiesiog siam ar ir daugiau kartu pamise del anime... Galu gale anime pasaulis tai neapribotas dalykas. Gal mes tiesiog jauciame, kad ten priklausome? Gal ten tikrai musu vieta? Na cia tik mano svaisciojimai, nieko ypatingo nepasakiau ir ne nesistengiau pasakyti, esme, kad visuomene, kuri laiko save pakankamai suaugusiais ir protingais asmenimis turetu toleruoti ivairias nuomones. Lax, kodel is kart sprendi, kad neturi? O jei ir neturi? Ar jie kitokie? Ar jie nenusipelne ka nors tureti? Visi nori buti laimingi, bet ne visi pritampa cia... Tada prireikia ieskoti kitu pasauliu.

off>pittass, grazus avatar`as... Negalejau susilaikyt. Ech Master Final Fantasy.
                  Zinai, FainaruFantaji, kas nors perskaites visa sita "brieda" gali tave palaikyti nevisai psichiskai sveika. Bet tikrai neskatinu taves kreipti demesi i tai ka sako ar galvoja kiti, nes tai butu ne i nauda tau paciai ir siaip, visiems neitiksi ir nereikia nei stengtis kazkam itikt, nes nereikia ziuret i tai ka sako kiti ir *toliau pamokslauja*.... Nepriimk sito mano posto kaip izeidimo, as taves nesveika nelaikau, nes kaip galeciau sakyti taip ant kito, kai man paciam nuo nuolatinio sedejimo prie kompo bei anime ziurejimo jau stogas vaziuot pradeda. Bet filosofuot sveika, tai as irgi pavarysiu: Ar tas kuris nori i anime world neturi nieko? Galbut. 9/10 tokiu noretoju argumentuoja "kad cia viskas blogai, cia negerai, as biednas, as noriu kur geriau ir graziau" - jo, pesimizmas, nesveika. Gaila tokiu biednu zmoniu (nu jei ciesnai tai man negaila), kuriems viskas taip blogai nes jie patys sau susikuria blogas salygas savo pesimizmu. Tokie turbut nelabai ir gali but laimingi, bet sito nezinau, nes savo kailiu tokio visisko pesimizmo ir nusivylimo gyvenimu dar nesu patyres. Bet mazesnioji dalis noretoju, gal ten nori kaip tik is gero gyvenimo. Nes kartais tikrai norisi issinerti is kailio, nes viskas cia palaipsniui gal kazka ir uzknisa labai smarkiai. Ar sededami prie kompo arba ziuredami anime kartais nesijauciat tarsi svaistytumet savo gyvenima? Svaistot laika veltui! geriau uzsidirbtumet pinigu! bet kaip jau turi pinigu, prisiperki kompu, masinu ir pan., pamatai, kad svaistei savo gyvenima veltui dirbdamas, tam, kad dar labiau ji issvaistytum sededamas prie kompo Nu as tai randu ka veikti ir be kompo, bet ar kiti uzsiemimai manes (as cia ne konkreciai apie save) kadanors neuzknis? Taigi lieka permastyti savo gyvenima ir susiprasti kur tos tikrosios vertybes. Kur jos? Nu is to ka man sako kiti... "mylimas zmogus"(nu sto za.... as myliu tik save ir man nieks daugiau nerupi)... Veistis... stai ka man sako labiau patyre, gyvenimo kely. Ne tiesiogiai taip pasako, bet leidzia suprast. Tada galvoju as - jeigu reikia rinktis kokiu budu issvaistyt savo gyvenima: sedint prie kompo, ziurint anime arba veisiantis, it suniui, auginant vaikus ir pan... Arciau dusios pirmas variantas. Teneisizeidzia kas nors, bet antrasis variantas man labai jau primityviai, apgailetinai ir suniskai atrodo - pagal gamtos scenariju: paedziau, pasidauginau ir nudvesiau... baisu.. Gal gyvenimas tada yra sudas, net tuo atveju, jei mums jis atrodo geras? Gal sis pasaulis pats savaime, is principo yra sudas? Tiesiog jei tame, atsiprasant, (nu nevartosiu sitokiu bjauriu zodziu) slamste mums gerai, tai mes apibendrinam ta slamsta, kaip gera gyvenima. Bet ar jis toks istikruju??
                  Mano gyvenimas, kol kas, man paciam, is mano perspektyvos, yra tiesiog rozemis klotas, viskas lyg ir gerai ir sekasi ir nieku gyvu nenoreciau keliaut i anime ir palikt savo homeworld'o, bet... taip ,zinokit, neidomu. bent jau man. Norisi kazko neramesnio, nes taika ir ramybe - gyvenimo svaistymas. Toki vat filosofiniai isvedziojimai.

Comment

• Eisas Kuperis
                    Simintis Sun

• 2006 01 25
                    • 355

O ka jau šioje planetoje, žmogus turi tokio vertingo ir svarbaus, kad tai jį laikytu taip pririštą prie šios planetos. Pinigai, mašina, butas, kompas? Visa tai tuščia vieta. Visa tai galima prarasti ir net labai greitai. Pažiurėk, argi daug senukas turi to ką turėjo kai buvo tavo amžiaus? Jausmai, meilė? Argi tai išvis dar ką nors reiškia?'
                    Žmogau, negali nieko paversti amžinu, nieko negali kontroliuoti vispusiškai, reiškias tu nieko čia neturi.

Comment

• FainaruFantaji
                      Cyber Snake

• 2007 04 28
                      • 579

Meile... Kiek planetu bepamatyciau, is kur bebuciau to, kad as uzkietejes romantikas nepaneigtu niekas... Eisai smarkiai klysti. Meile amzina, gal ne dviem zmonem, ji amzina visiem. Tai toks jausmas kuris kazkaip privercia tave pasijust kitaip, kazka del kazko atiduot neimant ir kazka gint net savo fizinio kuno gyvybes kaina. Nesakau, kad vertybes yra seima, lindejimas namie priziurint vaikus arba vaziuojant i darba kas diena. Esme, kad tos meiles pritruksta siame pasaulyje.
                      Ir deja taip, prie sito pasaulio nepririsa niekas. Jei tikrai nieko niekada cia nemylejai tai nieko cia ir nepalieki. Nors tiesa sakant tikrai nebezinau ar ta "meile" kazka reiskia...

Working underground.

Comment

• niekšas
                        forumo idiotas

• 2006 08 23
                        • 544

Autorius FainaruFantaji
                        Meile... Kiek planetu bepamatyciau, is kur bebuciau to, kad as uzkietejes romantikas nepaneigtu niekas... Eisai smarkiai klysti. Meile amzina, gal ne dviem zmonem, ji amzina visiem. Tai toks jausmas kuris kazkaip privercia tave pasijust kitaip, kazka del kazko atiduot neimant ir kazka gint net savo fizinio kuno gyvybes kaina. Nesakau, kad vertybes yra seima, lindejimas namie priziurint vaikus arba vaziuojant i darba kas diena. Esme, kad tos meiles pritruksta siame pasaulyje.
                        Ir deja taip, prie sito pasaulio nepririsa niekas. Jei tikrai nieko niekada cia nemylejai tai nieko cia ir nepalieki. Nors tiesa sakant tikrai nebezinau ar ta "meile" kazka reiskia...
                        Nu jau cia tai baisi nesamone. Kvaila, neracionalu, nenaudinga ir dar kart neracionalu! Kaip galima kazkam, kas nesi tu, atiduoti kazka uz dyka? Nu, gerai, paseriu as kita kart koki valkataujanty katina ar suni, duodu uz dyka, bet ne del meiles, o del elementaraus ir samoningo supratimo, kad jie be to nepragyvens, jiems sunkiau ir pan. Bet atiduot kazkam kazka brangaus Reikia buti durnam...

Tokia situacija su vienu mano pazystamu idiotu giminaiciu - isiziurejo jis pana, kuri uz ji dar ir gerokai jaunesne. Akivaizdu kad tai panai jis tuscia vieta, bet anas durnelis nepasiduoda ir bando uzkariauti jos sirdy. Kaip apgailetinai viskas atrodo. Jis perka jai dovanas (skaitmeninius fotoaparatus, kameras, juvelyrinius dirbinius ir visa kas brangu), mergiote aisku gudri - duoda - imu, bega - musu. viskas dar butu lengviau jei romeo turetu normalia finansine padety. bet anas net neuzsidirba normaliai ir gyvena toli grazu neistaigingai. Ir puse algos kazkam padovanoja. Pats jis tuo tarpu sedi visai svetimam zmogui (ne tevams) ant sprando, nesiteikia net elementaraus maisto uz savas babkes nusipirkt. skupus kaip 'krabas' is 'kempiniuko', vis kazkam taupo, bet dovanoja prasmatnias dovanas savo 'tik' draugei, kuri jam reiskia daug daugiau nei paprasta drauge. Kaip grazu, kaip romantiska - zmogus neturi nieko, bet ir 'paskutinius triusikus' atiduoda savo sirdies damai. Koks pasiaukojimas, kokia meile... Is mano rakurso, tai cia toks durnizmas, kad as net nesuprantu kaip gali zmogus buti sitoks durnas .
                        Sudas ta meile. dar vienas apgailetinas gamtos bandymas apriboti musu ir taip maximaliai apribota racionaluji prota, kad taptume jos yrankiais populiacijos didinimui ir pan. nors populiacijos didinimas su meile nesusijes (tikiuosi, nes jei susijes tada as galutinai "pajibal" ant tos bereiksmes emocijos.) Jau nekalbu apie savo fizinio kuno gyvybes paaukojima vardan kazko kito, ar kaip ten buvo issireiksta. Kaip gali net toks apgailetinas padaras kaip zmogus atiduoti savo nuosava ir vienintele gyvybe del kito, tokio paties apgailetino, padaro. Nei cia romantiska, nei ka, liudna ir apgailetina, kad gamta taip is musu tyciojasi apribodama racionalujy prota tokiomis bereiksmemis emocijomis.

Comment

• Izzo
                          one vs all, DIE AZ!

• 2007 02 25
                          • 1530

kuriam laikui butu idomu piestam palakstyt ir papervertint bet visam gyvenimui nenoreciau
                          SCREW YOU, PEOPLE!

Comment

• SeiSoraYu
                            That's my pie.

• 2007 03 09
                            • 212

Na jei tas ,,anime pasaulis" būtų idealus tai greit nusibostu... Beje kiekvienas tą ,,anime pasaulį" supranta skirtingai...Vieni mano jog tai kažkokia planeta, kur visi nupiešti anime stilium...O kiti tą pasaulį supranta kitaip..Na nežinau kaip nes čia kiekvieno reikalas...

Na mano nuomone, kaip ir sakiau, įdomu būtų pažiūrėt kaip ten viskas atrodo.. Bet aš -realus žmogus.Mėgstu fantazuot, bet nepersistengiu.Jau maždaug kuriu ateitį ir nenoriu kad viskas dingtų ^^ (damn kažką taip norėjau pasakyt, bet šuo mintis išblaškė 7_7)
                            Na nesu tokia hiper oteke ir turiu dar ir paprastą gyvenimą...Beje pastaruoju esu gana patenkinta--
                            Nesakau, jog apsiriboju tuo ,,savo pasauliu", bet per daug nesiplėčiu į užribį, nes galiu visko neaprėpti...(Damn tikrai viskas išgaravo) Nu kai prisiminsiu darašysiu...<.<

Damn

My DeviantArt

Comment

• Katsu
                              Hajimemashite

• 2007 01 18
                              • 192

Visos gijos komentarų neperskaičiau (tiek laiko tiesiog neturiu), bet iš paskutinio puslapio sprendžiu, kad diskutuojama pernelyg plačiuose rėmuose ir taip nutolstama nuo esmės.

Pirmiausia, manau, dėl temos pavadinimo ir balsavimo. Ir būtent dėl paminėto termino „otaku“. Pripažinkim, Lietuvoje nėra otaku. Kodėl? Nes mes otaku terminą suprantam labai siaurai (nors tai būna dažnai įprasta): tai užsiklendęs savyje žmogus, labiau linkęs sėdėti namuose ir žiūrėti anime. Ar tai teisingas apibūdinimas? Mano manymu, kad ne, to neužtenka. Otaku yra tas, kuris leidžia pinigus, kad įsigytų jo dievinamo anime dvd (o ne nemokamai atsisiųstų iš interneto); kuriam nėra gėda užsiimti cosplay; kuris pasiruošęs bet kokia kaina įsigyti visokias anime personažų figūrėles ir t.t. Tad tiems, kurie save vadina otaku, norisi pasakyti – baikit juokus, žmones, ir pažiūrėkit į save. Ar esat tokie žmonės, kad būtumėt iškeitę tikrovę į anime pasaulį?

Štai prieinam prie tikrovė vs. anime pasaulis. Bet norėčiau pradėti nuo klausimo. Kodėl tokia kategoriška atskirtis – arba realybė arba anime? Ar gyvenimas yra tik rimti dalykai? Juk anime žiūrėjimas yra pomėgis. Neįprastas, bet vis dėl to hobis. Jei pradedam nuogąstauti, kad pernelyg intensyvus anime žiūrėjimas gali baigtis blogai, tai turėtume atsisakyti daugelio pomėgių, kurie prilygtų anime žiūrėjimui. O kaip filmai, teatras, knygos? Juk tai irgi gyvenimo imitacija, kurioje galima pasislėpti nuo tikrovės. Bet nesu girdėjęs, kad pernelyg didelis filmų žiūrėjimas pakenktų tavo realiam gyvenimui. O dėl įdomumo paskaičiuokit, kiek filmų per savaitę pažiūrit. Išeitų visai neblogas skaičius (bent jau man taip). O knygų pasaulis? Kuriame pergyvename už išgalvotus veikėjus, juokiamės kartu su jais ir tiesiog su jais gyvenam. Tad anime, šiuo atveju, neišskirtina. Tik vienu aspektu.

Štai čia pereinam prie esmės. Kodėl anime gali būti neprilyginama vaidybiniams filmams, knygoms, teatrui? Jūs puikiai žinot atsakimą: nes tai animacija. Animacija dažnam yra nerimtas dalykas, o dar tiksliau pasakius - vaikiškas. Ir dažnam mano pažįstamui (o tiesa sakant, pradedant nuo mano tėvų) būdinga ta reakcija: „multikus žiūri...“; „ir ką tu ten tokio gero randi...“ ir t.t. Tačiau žmonės susidomi anime būtent dėl to, kad juos žavi „kitoks“ (dedu į kabutes, nes turbūt kiekvienam iš mūsų tas „kitoks“ yra skirtingas) pateikimas. Mes pavargom nuo pasikartojančios jausmų, intrigos, veiksmo ir t.t. išraiškos realaus gyvenimo imitacijose. Gal mums reikia daugiau spalvų, kitoniško žvilgsnio į įprastus dalykus, kas tuos dalykus padarytų vėl įdomiais ir intriguojančiais. Tikrai nenoriu ir nesistengiu prilyginti anime kokiam avangardui ar panašiai, bet man asmeniškai anime traukia tuo „kitoniškumu“.

Galbūt aš pernelyg pateisinu? Tai jums spręsti. Man patiko FainaruFantaji mintys, labai teisingai išsakytos, tarsi ir aš pats tai jausčiau širdyje. Suprantamas ir Lax nusivylimas, jei kategoriškai viename kampe laikysim realybę, o kitam kampe – anime. Ir, niekshas, suprantu tavo pozicija. Pinigų monopolija yra labai svarbus dalykas, kuris XX amžiuje buvo virusas, o dar tik prasidėjusiame XXI amžiuje tapo įsisenėjusia liga. Pinigai yra viskas, tu teisus. Tik jeigu mokėsi jais naudotis ir leisies jų išnaudojamas.

Comment

• Evil_Mirai
                                Naujokas
                                • 2007 05 25
                                • 24

Oho... čia jau vos ne gili filosofija ar kas panašaus išdėstyta... ir aš truputį prisidėsiu su savąja
                                Anksčiau tikriausiai nebūtų buvę dvejonių... sakyčiau, kad noriu į Anime pasaulį... Nors ir dabar ten rasčiau šitiek dalykų, kurių realybė tiesiog negali pasiūlyti... Bet realybė todėl ir yra realybė, nes ji reali, ji tikra, ir žmogus, nesvarbu kas ir koks jis, vis vien turi gyventi realybėje. Netgi ne tiek, kad turi, o tiesiog automatiškai egzistuoja šioje realybė... čia ir dabar.
                                Realybė negali man pasiūlyti visko ko mano siela trokšta ir šis pasaulis nėra toks, kokiame norėčiau gyventi, bet kadangi aš jau esu čia, tai turėčiau pasistengti iš šios realybės pasiimti viską ką ji man gali pasiūlyti. T.y. ne tik egzistuoti, bet ir gyventi.
                                Galiausiai prieinu prie išvados, kad realybėje gyvena realūs žmonės, realūs žmonės turi svajonių, fantazijų, gerą vaizduotę, taigi realūs žmonės sukūrė Anime pasaulį, nors realiai jis ir neegzistuoja, bet iš dalies, tai irgi realybės produktas. Tikiuosi suprantate ką aš čia mėginu pasakyti
                                Na, ir užbaigiant sakau, kad aš renkuosi realybę

Comment

Working...