Mano nuomone pervertinti arba nepelnytai neįvertinti anime

Collapse
X

• Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė

• 2006 12 11
    • 2910

Mano nuomone pervertinti arba nepelnytai neįvertinti anime

Tema nuknista iš kito forumo ir yra dalinai holy war'inė, bet tikiuosi malonaus ir kultūringo bendravimo su tais kurie įdėmiai perskaitys žemiau esantį tekstą. Tikslų yra keletas. Pirmiausia išlieti dūšią ir nuleisti garą. Be to, geriau viską išlieti vienoje vietoje nei po sakinį dešimtyje temų. Antra tema gal būt kažkam padės praplėsti akiratį. Taigi taisyklės:
    1. Pervertintas tai nebūtinai reiškia jums nepatikęs. Anime gali ir patikti, bet jūs galite nesuprasti kodėl daugybė animešnikų jį laiko šedevru, stato paminklus, meldžiasi prieš miegą, kuria gigabaitus amw, fan-artų, fan-fikų ir t.t.
    2. Stenkitės būti bent truputi objektyviu. Ta prasme jei jums nepatinka mecha tai sąraše neturėtu būtu Gundam'ų. Būtina bent jau dalinai priklausyti tiksliniai auditorijai.
    3. Nuomone būtina bent jau trumpai pagrįsti.
    4. Diskusija galima, bet pasistenkim per daug neįsijausti ir nenusivažiuoti iki A vs B. Neužmirškite, kad čia tiesiog asmeninė nuomonė.
    5. Nepelnytai neįvertinti yra nepopuliarūs anime, kurie jums labai patiko ir kuriuos laikote savo žanre vienais iš geriausių. Netinka anime, kurie iš esmės yra konceptualūs, eksperimentiniai... t.y. skirti nedideliam labai nedideliam žiūrovų ratui ir net nepretenduojantys į populiarumą.
    Moderų prašau be gailesčio trinti postus neatitinkančius aukščiau esančių taisyklių.

Mano sąrašas:
    Pervertinti:
    Fruits Basket - mėgstu shoujo ir nesu elergiškas gražiems berniukams, bet nemėgstu zoofilijos. Absoliučiai neužvežė pradžia. Nei juokinga nei romantiška nei jausminga.
    Onegai Teacher- net šalia labai jau vidutiniškų žanro atstovų niekuom neišsiskiria. Patikti gali nebent mokytojų fetišistams.
    Green Green - vien prisiminus mešką nupurto. Mėgstu tūpą humorą, bet čia net man nejuokinga. Apie romantiką patylėsiu.
    Trigun - įpatingai sunkus atvejis. Kvailys su kvailas moralais gal ir neblogai, bet ne pagrindiniame vaidmenyje ir ne tiek daug.
    Toradora!- Apie ką jis....jau net nepamenu... vien tik loli neužtenka.....
    Xam'd: Lost Memories - pretenduojantis į rimtumą, bet iš tikrųjų odė japoniškam savižudybės instinktui. Kur nereikia - smulkmeniškas, o kur reikia - per mažai gilus.
    5 cm - iš piršto laužta istorija ir problemos. Sado-mazochistams.
    Honey and Clover - jei išmesti baisią lėlę ir įdėti normalesnę mergaitę gal ir pretenduotų į šedevrą. Vien dėl to, kad rimtos romantikos ir slice of life nėra daug.
    Cowboy Bebop - apie beleką. Kaip komedijai per mažai humoro, o kaip rimtam anime humoro per daug. Kaip normaliam nuotykių anime trūksta siužeto. Jau geriau žiūrėti Outlaw Star.:P
    Fullmetal Alchemist - ta pati istorija kaip ir CB.
    Clannad - daug spygaujančių mergaičių ir nuobodžiaujantis berniukas. Po Air ir Kanon 2006 absoliučiai neveža.
    Beck - per mažai muzikos ir per daug visokių fignių. Muzika.....girdėjau ir geresnio popso.
    Death Note - labai įdomu....pirmas 10 serijų. Vėliau pseudo intelektualumas jau nebežavi.

Neįvertinti:
    Mars Daybreak - pavyzdinis ir 100% anime for fun. Labai retai tokių anime pasitaiko. Minimum tarakonų, dramos, brendimo problemų, hormonų audrų ir maximum linksmų nuotykių. Puikūs personažai, piešimas ir net yra siužetas (skrenda akmuo į CB).
    Moyashimon - tiesiog pati geriausia studentiška komedija. Populiarumas nepastebėtas.
    Abenobashi - ne tai, kad jau visai nepopuliarus, bet nemanau, kad yra tiek mažai parodijos mėgėjų.
    Dai Mahou Touge - dar viena puiki parodija. Šiurkštus humoras puikiai dera su pasakiška atmosfera. 5 įvertinimai per metus in AZ? Siaubas kažkoks.....

Yra dar krūvelė, bet bijau tai jau per daug subjektyvu. Pradžiai tiek.
    Paskutinis pakeitimas nuo Killerbee; 2009-05-26, 21:31. Priežastis: Papildytas penktas taisyklių punktas ;)
  • ast.
    AZ rėmėjas

• 2007 11 16
    • 159

Na pareikšiu ir aš savo nuomonę, visų tikrai neišvardinsiu, kadangi ne tiek jau daug ir mačiusi esu, o ir šiaip pasakysiu tuos kurie iškart galvoj 'pasirodė'.
    Pervertinti:
    Elfen Lied - iškart šovė į galvą vos perskaičius gijos pavadinimą. Nėra taip, kad jis man nepatiko, tiesiog, na tikrai nesuprantu už ką jam tokie lenkimaisi teikiami. Dėl tų krentančių galūnių? Kraujo klanų? Atleiskit, bet yra tikrai tikrai kur kas geresnių, tiek siužetu, tiek tuo pačiu 'lai kraujas liejasi laisvai'.
    Saikano - na.. jis man nei itin patiko, nei itin nepatiko.. kiek pamenu jame man nepatiko nei veikėjų vystymas, nei pats siužetas.
    Voices of a Distant Star - na šiam pritaikyčiau Killerbee žodžius, kuriuos jis priskyrė 5cm "iš piršto laužta istorija ir problemos". Ir apskritai, suprantu, kad šio autoriaus darbuose nėra svarbiausias siužetas, o mintis, tačiau jame man itin trūko logiškumo.
    Kimi ga Nozomu Eien - cituoju savo pačios komentarą šio anime aprašymo gijoje: Siužetas man kiek priminė meksikiečių serialą. Pasirodė gan ištemptas, ypač po 9ep jau buvo pabodę žiūrėti tą patį ir laukti atomazgos. Pabodo tas meilės trikampis, kuris vėliau virto į keturkampį.. ir bla bla bla.. Nepaliko jokių gilių jausmų/emocijų, nors, manyčiau, turėjo.

Neįvertinti: (remiuosi AZ balsavimų rezultatais)
    Golgo 13: The Professional & Golgo 13: Queen Bee - suprantu, ne visiems patinka senasis piešimas, tačiau siužetą bei veikėjus pagirti būtina. Yra kur kas daugiau anime, kurių pagrindiniai veikėjai vaizduojami kaip nepažeidžiami, kažkokie visagaliai ir jie vertinami labiau, negu paprasto žmogaus 'kietumą' lemiantys.. tiesiog įgūdžiai..
    Kemonozume - na jis tarp mano itin mėgstamų anime, nežinau ko jam trūksta, kad susilaukia nedidelio AZ narių dėmesio.. galbūt reklamos? ;D

Paskutinis pakeitimas nuo ast.; 2009-05-26, 23:46.

Comment

• Ozis

Maniškis gan trumpas, mat bijau būti subjektyvus. Taigi pervertinti:
      * Elfen lied - nei elfų, nei dainų, pakankamai daug kraujo ir fanservice. Fanservice'us megstu, bet EL rimtai peržiūrėjau tik pirmą seriją, kitas tiesiog prasukau. Kol rasiau, tai speju ast. "pagirti" si anima. Et nebusiu pirmas, nei su viena kritika.
      * Trigun - is esmes linksiu tam ka pasake Killerbee. Nors priesingai nei EL paziurejau saziningai, bet vietomis Vash'o naivus vaikskumas tiesiog pjove.
      * Cowboy bebop - velgi linksiu Killerbee. Random'as man sunkiai iveikiamas jau 4 metus (visa ta laika turiu cd, bet vis neprisiverciu paziureti - ismesti nedrasu, mat draugai ji vertina labai gerai, o ziureti nesinori).
      Neivertintu taip pat trys:
      * Usavich - gera, greita ir lengva komedija. Labai savotiski personazai. Klisiu ir "buko" humoro, kas vis labiau populiareja, lyg ir nepastebeta.
      * Last Exile - Gonzo at it's best - unikalus steampunkiskas pasaulis, truputis karo, truputis politikos, truputis romantikos ir platus dangus.
      * Moyashimon - linksiu Killerbee ir atkreipiu demesi, kad sio animo pagalba galima buvo si ta suzinoti apie pacias pagrindines bakterijas. Kaip daznai galima suderinti malonuma ir ziniu gavima?

Nepaisant to, kad daug linksejau, tačiau paleidžiu vieną dideli pomidoriuka i Killerbee. Kas gi tamstos slice of life etalonas?
      Remiuosi MAL ir/ar AZ rezultatais.
      Paskutinis pakeitimas nuo Svečias; 2009-05-26, 22:15.

Comment

• Killerbee
        Iškrypęs dėdulė

• 2006 12 11
        • 2910

Dėl Elfen Lied buvo galima numatyt. Man jis labai patiko, bet tai buvo taip seniai, kad gal jau ir ne tiesa. Bijau ir pagalvot kaip pasikeistų mano įvertinimas jei pabandyčiau pažiūrėt dabar.
        Voices of a Distant Star dar toli iki 5 cm. Ten bent jau išsiskyrimas tam tikra prasme realesnis buvo.
        Kemonozume - na jis tarp mano itin mėgstamų anime, nežinau ko jam trūksta, kad susilaukia nedidelio AZ narių dėmesio.. galbūt reklamos? ;D
        Tiesiog ne popsinis anime vien savo piešimu. Tokiems pervertinimas negresia.
        Nepaisant to, kad daug linksejau, tačiau paleidžiu vieną dideli pomidoriuka i Killerbee. Kas gi tamstos slice of life etalonas?
        Remiuosi MAL ir/ar AZ rezultatais.
        Mano MAL sako, kad Kimi ga Nozomu Eien. Tiesiog mėgstu aš muilo operas. Dar galėčiau paminėti REC jei jis nebūtų toks lakoniškas.

Comment

• angellus
          tinginys

• 2007 01 17
          • 228

gera tema.
          tuomet tai ko nesuprantu:
          Elfen Lied niekada nesupratau ir niekada nesuprasiu, kaip žmonės sugeba matyt kažką gero, kur pagrindinė idėja kažkokie neaiškūs papai, moterys su nematomom rankom, kurioms galvoj, kaip čia nutraukus kieno nors galūnes ir žarnas.
          Death Note oke, randi sąsiuvinį, ten prašai kas turi mirti ir aceit esi super nepastebimas, tuomet dar labai mandras detektyvas ir va, kur bajeris?
          Vampire Knight+Guilty hey, look at me, aš žavi mergaitė, kurią traukia vampyrai, o aš, supergalingas vampyras, o aš žavios mergaitės draugas, kuris labai nori iščiulpti jos kraują. dabar mes visi norim tos žavios mergaitės ir va, paverklšlėnkim kokie mes depresuoti ir t.t.
          Naruto be komentarų čia.

dabar kai pagalvoju tai nesugalvoju tokių anime, kurie yra nepelnytai neįvertinti. jei atsiminsiu tokį, tai papildysiu.

Comment

• biganimefan
            Vienišė manijakė

• 2008 03 20
            • 228

Hm... čia jau gera tema, ir norint atsakyti į šį klausimą, teko gana gerokai pasukti galvą. Neturiu nuostabiai didelio sąrašo, bet visgi, kas pagavo mano žvilgsnį, tas:

pervertinti:

1.School days prisimenu iki šiol kai visi spygavo spygavo, koks nerealus anime, bet visgi, man baisia užkliuvo veikėjai ir siužetas. Toks jausmas kad jo visai nebuvo ir viskas buvo daroma tarsi random. Galas anime irgi nei šioks nei toks. Siužeto - nulis (nors pradžioje dar truputis buvo).

2. zero no tsukaima pirmas sezonas visai nieko, bet kai iš to pradėjo sukti ir sukti vis daugiau to paties, tai tiesiog nusirito. Nebūtų per tiek sezonų ištempta, dar būtų neblogai, bet dabar, ten tiks toks "sadistė rožianplaukė, didkrūtė pasipūtėlė ir vaikinas dėl kurios visos lydosi".

3. Elfen lied na, nieko daug ir nepridursi, kai jau prieš mane buvę forumiečiai labai gražiai perteikė mano mintis. Buvo geras tada, kada jis buvo pats pirmasis, kurį aš pamačiau, dabar tiesiog pažiūrėjus nupurto.

Galbūt prie neįvertinų prirašyčiau šiuos(nelabai žinau, kaip įvertinti tą, vadinamą neįvertinu juk visus kažkas tai žiūri).

1. Paradise kiss
            - nežinau kaip kitiems, bet man jis patiko.Dauguma žino tik Naną iš šio autoriaus darbų (bent jau kiek teko susidurti), bet šitas anime turi visko - narkotikų, meilės, neaiškių vingių ir beprotiško galo, kurio niekaip neįvertinsi, bet visgi jis buvo geras. Siužetas ir tema galbūt ne kartą yra pasirodė anime, bet šis vertas dėmesio, nes jis realistiškas.

2. Loveless - jis vien nurašomas dėl to, kad yra shounen ai. visi tik palinksi, ai vaikinai vaikinai ir net nesivargina pažiūrėti. Nieko čia tokio nėra, čia galima sakyti net ne yaoi. Jei įsigilintų visi į tą dvasinį ryšį ir tuos įvairius nutikimus, įvykius, turinčius gilesnę prasmę, anime galima vertinti tikrai aukštu balu.

Comment

• Killerbee
              Iškrypęs dėdulė

• 2006 12 11
              • 2910

Autorius angellus
              aš žavi mergaitė, kurią traukia vampyrai, o aš, supergalingas vampyras, o aš žavios mergaitės draugas, kuris labai nori iščiulpti jos kraują. dabar mes visi norim tos žavios mergaitės ir va, paverklšlėnkim kokie mes depresuoti ir t.t.
              Kai suprantu TU ne mergaitė. Šeip yra tokio žanro anime, kuriuos žiūrėti gali ir berniukai, bet VK ne iš tokių. Nemanau, kad šis anime yra pervertintas. Kaip ir Naruto...čia jau tikrai be komentarų.

Va One Peace užmiršau. Nors ir iš Naruto žanro, bet pastebėjau, kad patinka ir vyresniems. Pabandžiau pažiūrėt ir nusivyliau. Siaubingai ištemptas. Per kovas užmigti galima, ką porą kart sėkmingai ir padariau. Mergų gražių yra, bet bent jau lašo romantikos - nėr. 58 ep pažiūrėjau ir daugiau nesinori. 10 ep tampėsi su kažkokiu nusmurgusiu drakonu.....tfu.....

Comment

• Lucion666
                Forumo maniakas

• 2007 04 08
                • 430

Lucky Star >> paskutinis mėšlas... visą seriją kalba apie tai kaip joms skaniau maistą kokį nors valgyti... be žodžių veiksmas :^)

Comment

• Sloth
                  [SrX]

• 2007 09 14
                  • 277

Neįvertinti ( arba bent jau ne taip, kaip turėtų būti ) :

1. Texhnolyze - Tiek MAL, tiek ANIDB įvertinimas ~7,5. Nors anime savo žanre tikrai vienas iš geriausių.

Daugiau nelabai ir žinau, visi anime, kuriuos dar galėčiau pridėti prie sąrašo, yra "ant ribos" - Yra labai geri, turi gan gerus įvertinimus, nors mano nuomone nusipelnė daug geresnių. O tokių anime gan nemažai, tai gal geriau nevardinsiu.

Pervertinti :

1. Cowboy Bebop - šiuo metu žiuriu. Žiūriu vien todėl, kad pažiūrėjau kažkokį tai Squall'o įmestą AMV, kuris man belekaip patiko. Bet dabar pražiūrėjęs jau 6ep. pradedu nusivilt, nes siužetu kolkas nekvepia...

2. Claymore - Niekad nesuprasiu, kuo toks nuobodus, monotoniškas ir be gilesnių filosofinių vingrybių anime gali būti taip gerai vertinamas. Pražiūrėjau gal 11epų, į savaitę istengdavau peržiūrėt gal 2 ( čia tais atvejais, kai visi turimi anime būdavo sužiūrėti ir nauji epai tik siųsdavosi). Veiksmas nuobodus ir trunkantis kelias minutes, veikėjai grynai tipiniai...

3. Trigun - Man jis asmeniškai patiko, įvertinau 8. Bet tikrai nesuprantu dėl kokių priežasčių jis taip keliamas.

4. Akira - Dėl šito galit užmėtyt akmenimis. Žiūrint pirmą filmo pusę, man jis labai patiko, ir įtraukė, ir veiksmo buvo ir siužeto, bet antroje filmo pusėje gavosi kažkoks balaganas, kur praktiškai nėjo suprast kas kodėl ir dėlko... Neneigsiu, anime geras, bet mano nuomone tikrai pervertintas

Comment

• Izzo
                    one vs all, DIE AZ!

• 2007 02 25
                    • 1530

Pervertinti:

Kurozuka - tūpas siužetas, nerealus piešimas, tūpas siužetas.

Soul Eater - per daug fanserviso.

Code Geass R2 - daug fanserviso, nuobodus siužetas, nusivylimas.

Hetalia Axis Powers - tūpesnio anime turbūt nemačiau

Neįvertinti:

One Piece - kad daug serijų ir kitoks piešimas, dar nereiškia, kad anime nerimtas, skirtas vaikams ir yra prastas.

Kappa no Coo to Natsuyasumi - panaši situacija kaip ir su One Piece.

Tentai Senshi Sunred - kad atrodo kaip piešta markeriu, dar nereiškia, kad jis prastas.
                    Paskutinis pakeitimas nuo Izzo; 2009-05-27, 00:18.
                    SCREW YOU, PEOPLE!

Comment

• Killerbee
                      Iškrypęs dėdulė

• 2006 12 11
                      • 2910

Autorius Izzo
                      One Piece - kad daug serijų ir kitoks piešimas, dar nereiškia, kad anime nerimtas, skirtas vaikams ir yra prastas.
                      Nemanau, kad OP toks jau neskriaustas. Kaip aš įsivaizduoju šis anime turi didelį gerbėjų būrį. Nebent Lietuvos mastu......

Comment

• Izzo
                        one vs all, DIE AZ!

• 2007 02 25
                        • 1530

Autorius Killerbee
                        Nemanau, kad OP toks jau neskriaustas. Kaip aš įsivaizduoju šis anime turi didelį gerbėjų būrį. Nebent Lietuvos mastu......
                        Taip Lietuvą ir turėjau galvoj
                        SCREW YOU, PEOPLE!

Comment

• migliute
                          start wearing purple

• 2008 08 23
                          • 51

Pervertinti:

Elfen Lied - sutinku beveik su visom aukščiau kolegų paminėtom pastabom. Tiesą sakant prasčiausias mano matytas anime (peržiūrėtas iki galo)
                          Soul Eater - visiškai nusivažiuojantis anime. Kuo toliau tuo baisiau. Tinka žiūrėti iki 12 metų.
                          Berserk - nepastebėjau aš nei nuostabaus action'o, nei istorijos. Tuo labiau tie siaubingi santykiai tarp pagrindinių herojų...Brr..

Neįvertinti:

Mokke - gal ne tiek, kad neįvertintas, bet nepastebėtas. Nuostabus, gražus Slice of life su gausiom japonų mitologijos pamokėlėm
                          Whoop-de-fuckin'-do

Comment

• Killerbee
                            Iškrypęs dėdulė

• 2006 12 11
                            • 2910

Autorius migliute
                            Berserk - nepastebėjau aš nei nuostabaus action'o, nei istorijos. Tuo labiau tie siaubingi santykiai tarp pagrindinių herojų...Brr..
                            Ne nuostabus actionas ten esmė, o istorija kurios tu nepastebėjai ir tie siaubingi? santykiai. Pamatei ten kažkokius iškrypimus?

Comment

• SolidSnake
                              SSDD

• 2005 12 21
                              • 172

Matau daug nereikalingu zodziu. Zmones temate 2 anime movisus, ir bando ce kashka tai ishaishkint. Pabandimai papasakoti visa DBZ macius tik 10 seriju.Arba nuomuone apie One Piece tik pamacius Usopo dideli nosi [yra ir tokiu] Kad normalei surast minusus ir pliusus reikia liginti panashius anime. o ne sokinet nuo naruto prie berserk'o ir toliau prie saikano ir FMA. Musu laikais anime daromi jau masishkai.Juos stampuoja kaip preke.
                              I Just Wanted An Excuse To Kill As Many People As I Could !!!

Comment

Working...