Sena ir nauja. Nuo piešimo iki siužeto.

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Eisas Kuperis
    Simintis Sun


    • 2006 01 25
    • 355

    Sena ir nauja. Nuo piešimo iki siužeto.

    Anime jau galėtu švesti ir šimtmetį netrukus. O per pastaruosius kelis dešimtmečius jų buvo pažerta daug ir įvairių. Vis dėlto, per tuos metus anime nemažai keitėsi. Naujos technologijos keitė piešimą. Naujos idėjos siužetui. Nauji sumanimai ir experimentai.
    Taigi, kaip jūsų nuomone keičiasi anime? Kas į gera puse, o kas suprastėjo. Kuo klasika pranašesnė už dabartį ar atvirkščiai. Garso takelis, piešimas, siužetas...


    Ir galiausiai, ar jums yra reikšminga kada sukurtas anime? Ir kodėl, koks laikmetis?
    Paskutinis pakeitimas nuo Eisas Kuperis; 2008-12-09, 23:02.
  • Miyata
    Find your own sins, kid.



    • 2008 01 09
    • 452

    #2
    aisku daugelis skiriasi piesimu, o seip bent jau man kur ziurejau senus anime siuzetai yra geri, bent jau man kazkaip atsiskeria nuo dabartiniu, aisku nesakau kad dabartinai blogi, bet man klasikinai labai patiko. Del muzikeles nekreipiu demesio, nes prasuku, neskaitant 1 serijos ir paskutinios. O seip klasika turi savu pliusu/minusu ir dabartiniai anime turi savu pliusu/minusu. Man nelabai svarbu kada sukurtas anime tik kad siuzetas butu geras na ir piesimas neblogas, o seip kai noriu paziuret klasikina tai dazniausiai pasirenku senus.

    Comment

    • DIX
      エドワード


      • 2008 08 22
      • 243

      #3
      Na labiausiai per tuos metus zinoma pakito (patobulejo) piesimas. Dabar retai rasi anime kur visi butu rudu/juodu plauku, isryskejo spalvu gama, drasiau jas naudojama. Jau nebekalbu apie CG, ar piesimo kokybe.
      Kas liecia muzika tai kito pagal laikmeti, ivyko naturaliai manau. Kadangi i lyrika nesigilinu tai issamiau pakomentuot negaliu. Tik siais laikais Japonijoj dainose populiaru vartoti angiskas frazes, tai pasijaute ir animes ost, net pilnai angliska teksta neberetai galima isgirsti.
      "Bet man klasikinai labai patiko" - klasikiniai yra pradzia siu dienu anime kuriniams, kaip pavyzdziui Gundam buvo vienu is pirmu mechu. Todel idomu paziureti siu zanru "saknis", jauciamas originalumas lyginant su dabartiniais siuzetais.
      "o seip kai noriu paziuret klasikina tai dazniausiai pasirenku senus" - na kad klasika ir yra seni (iki '90-93m kazkur, toliau seke anime , jei taip galima pasakyt, aukso amzius). Ziurint idomu lyginti kaip evoliucionavo anime - pirmas echii anime buvo kai deka vejo pasirode pantsu, ir visos serijos buvo su ta pacia mintim.. o dabar kas daros??

      Isvada: anime tobuleja, vaizdas ir garsas mielesnis akiai/ausiai darosi. Siuzetas taip pat apima platesnes sferas - visi siekia originalumo, todel gimsta naujos idejos, nauji zanrai ir t.t. bet cia naturalus dalykas, laikas vietoj nestovi Del tos pacios priezasties galima sakyti kad kai kurie anime suprastejo, visi norim kazko naujo, o jei tai kurejam nepavyksta pirma mintis "same sh!t"
      Bet kuriuo atveju klasikiniai kuriniai yra neatsiejama dabartiniu anime dalis, tiem kas domisi anime rekomenduoju perziureti nors geriausius tu laiku kruinius, ar isleistus <'80m. (del jau anksciau netiesiogiai isvardintu priezasciu).

      Spoileris:

      Comment

      Working...