Jeigu tai yra jūsų pirmas apsilankymas, būtu gerai apsilankyti mūsų FAQ. Norėdami rašyti forume, turite užsiregistruoti. Jei norit tiesiog peržiūrėti, tai eikite į forumą.
Sumažinkit anekdotų skiltį ir pridėkit japoniška kryžiažody. Na paskutinis puslapis, patys suprantat, turi buti skirtas pramogom. Ir kuo jos yvairesnės tuo geriau ir maloniau skaitytojui.
Emm, na čia jei ir apsiimčiau tą daryt, tai būtų per kokios nors grupės ar žmogaus, nusipelniusio tam pačiam CGI pristatymą. Jau galvojau imtis Shinkaju, Morimoto, nors šis nelabai klijuojas prie CGI man, veikiau prie eksperimentikos nu ir bandyt juos lygint su tarkim vakariečiais, kad ir tuom pačiu Benu Hibonu. Yup, visai padorų dalyką galima parašytis.
Oi, labai prašau, neišduoti visų būsimų temų ir t.t. Okey, nes po to tikrai bus viskas žinoma. Turim gi kūrėjų komandoj giją tam reikalui.
Pareiskimas spaudai ir visiem isizeidusiem: "Mano tikslas nebuvo pavaryt (persiprasau, jei kitiem pasirode kitaip), kaip ir dauguma laukiu grazaus, idomaus ir pilnavercio zurnalo (kolkas trukumu yra). Tiesiog nurodziau tai kas man (imho) uzkliuvo, kad kita karta chebra paanalizuotu savo klaidas ir padarytu atitinkamas isvadas (patobuletu)."
"Kaip tokios nesamones praeina" - buvo skirta anekdotams apie azija (konkreciai charakiri).
Permetus akimis kitu postus patiko pasiulymas kitame numeryje isvysti kokia mankstele protui - japoniskas kryziazodis (gal sudoku, gal kitas japoniskas galvosukis). Dar syki pervertes zurnala pasigedau zaidimu rubrikos. Ar jie ne kulturos dalis? Taip pat, imho, labai truksta naujienu skilties (ne apie ongoingus, bet trumpai (1-2 eilutes) - gal kokia kompanija paskelbe kuriant koki zymaus anime tesini gal konvertuos koki zaidima i anime formata (ar atvirksciai) - kaip pavyzdys galetu buti "Mir fantastiki" anime skiltis).
Del gramatikos Nesiseka ir man rasyti taisyklingai, bet visgi jei jau imuosi rimto rasymo tai pasistengiu isgaudyti viska - kartais duodu kam kitam perskaityt. Galbut vertejo savaitele palaukt, bet susitvarkyt iki galo?
Del priekaisto neva pats nerasau ir nieko nesuprantu kitu kurybiniu kanciu. Rasau, darau pristatymus ir priekaistu kolkas sulaukiau tik del gramatikos Tad nesijaudinkit, puikiai zinau kaip uzknisa slifuoti ta pati teksto gabala antra, trecia, ..., n-taji karta, bet reikia juk...
Oi, labai prašau, neišduoti visų būsimų temų ir t.t. Okey, nes po to tikrai bus viskas žinoma. Turim gi kūrėjų komandoj giją tam reikalui.
Tai kad temos žinojimas, tai dar neesmė, o gal tik dar laukiamesnį dalyką padarys. Svarbu kas viduj bus. Be to čia lengviau suprast ką žmonės patys norėtų išvyst.
Ozis, tai tvarkoj gi viskas. Nei tas liaupsinimas padėtų tobulėt nei ką. Žinoma šiek tiek motyvacijai nepakenkia, bet kad nereik persaldit irgi
Na aš labiausiai konkrečiai anime duomiuosi tai man daug kas nelabai aktualu buvo.
Silpnas, ongoing anime skyrelis. One Piece ir Bleach galit palikt Ongoing skyrelyje dar keliems metams į priekį. Gal ne tiek silpnas, kiek blogai-vienpusiškai pasirinkti anime . Visi išskyrus Death note shounen. Rodoma Lietuvoje reikėtų gal aiškaiu išskirti, nes aš irgi nesupratau ar YugiohGX rodoma Lietuvoje. Jeigu apžvelgiami, kurie rodoma Lietuvoje, tai gal reikėtų visus apžvelgti (Obaleno lenktynės atrodo dar rodomas). Jeigu tas žmogus, kuris rašė, žiūri tik tuos anime, gal galėtu ta skyriu ir keli rengti.
Per daug muzikos, OST. Gal čia tik man nelabai aktualu. Gražus tas anime TOP 10 OST. Bet jei atskrai albumu neklausai nevisada pastebėsi ar įsidėnėsi muzika.
Labiausai patiko apie Naoki Urasawa straipsnis.
Jeigu, nėra popierinio varianto manau daugumai būtų skaityti TVS patogiau. Man PDF irgi lėtai vartės. DAAN visai normalią sistemą DRUPAL turi įsidiegęs. Manau būtų galima įkomponuoti ir žurnalą ar straipsnius.
Man pasirodė per daug Full Metal alchemist tam žurnale. Bet čia turbūt tik šitam numertyje. Jeigu būtų spausdintas variantas, gal ir pavyktų atkreipti, kai kurių kurie stebi per televizija nuomonę, bet dabar tai jis jau dageliui potencialiu elektroninio varianto skaytoju nusibodęs.
Kaip spausdinta žurnalą, kuri turėčiau rankose turbūt geriau vertinčiau (retas žurnalas, kuriame 100% straispniu patiktu), bet internetinam variantui nori atsirinkti tik tai kas šiuo metu aktualu, įdomu.
db pasakysiu savo kritika ongoingu autoriui, nezinau ar turejo but formatas 1 lapas bet buvo galima padaryt ir 2 lapus o didzizausias papeikimas uz tai kad neidejo Naruto,vien del to kad sis anime vienas is populiariausiu ar bent jau is garsiausiu.
Na sveikinu, kad isleidot zurnala!
Jis gavosi beveik toks, kokio ir tikejausi. Pora tikrai nemariu ir dinamisku temu, kaip antai muzika ir ongoingai. Na dar aprasymas.
Taciau bene nei vienas straipsnis man nesuteike naujos mane dominancios informacijos. Taciau tokia jau yra tema.
Dizainas pakankamai ispudingas ir spalvingas, taciau spausdinantis tai tampa minusu. ir nezinau, cia jau tikrai visi turi tam savo nuomone, bet man atrodo, kad visi puslapiai turetu buti tarpusavy labiau susirise, nei tik sriftas. Man jie kruvoj pasirode kaip makalyne - vienas juodas, kitas rastuotas, trecias pilkas ir pan.
O logo tai labai super. Ir pavadinimas super. Ir siaip darbas jega!
mane domina japonijos nudiena, apie tradicijas visi pakankamai zino. ne tik kaip ten zmones rengiasi (si tema gera, taciau to maza), bet ir apskritai geopolitine, ekonomine situacija, ivairios gyvenimo budo tendencijos ir mados. Labai domina Japonijos architektura. Taip pat iskilios asmenybes, tiek anime, tiek kitose srityse pasizymeje asmenys.
mane domina issamios anime analizes, kaip kad panasiai parase sable. juk yra nemazai anime, kurie remiasi pasaulio istorija, filosofija ir, zinoma, kiberpanko su ateities predikcijomis.
ar gerai pasakiau?
tiesa, dar mane domina pries pora metu zadeto anime apie Sugihara ir jo gyvenima Lietuvoje likimas.
Paskutinis pakeitimas nuo Youka; 2007-05-09, 15:07.
Zuikiai puikiai, norit tikėkit, norit ne, bet tam, kad žurnalas išvystų popierių, reikia keliasdešimt tūkstančių turėti. Tad reikia, kad juo susidomėtų žurnalų leidykla. Yra minusų šiokių tokių. Du pagrindiniai - bus brangus dėl kokybės. Ir jame neišvengiamai atsiras reklamos, nesusijusios su Japonija ir jos kultūra. Tačiau jau kalbuos su viena iš leidyklų. Laukiu jų kritikos ir pastabų, pasiūlymų ir žiūrėsim, kas iš to bus.
Kaip pirmas blynas ir dar visiškai mėgėjiškas bandymas tai atrodo labai neblogai, žmonės rašyt moka, turi stilių, bet... dabar kritika
1. Nėra struktūros aiškios. Viskas primena tiesiog informacijos ir nuomonių kratinį, ne atskiruose straipsniuose, bet kai į juos žiūri, kaip į visumą. Be to, ir pačios temos labai jau skirtingos. Viršelis lyg ir konstatuotų, kad pagrindinė žurnalo tema, arba jo vinis, yra anime, bet pačiame žurnale apie anime ne tiek jau ir daug yra. Čia pagelbėtų "Žurnalo temos" ar panaši rubrika kokia. Galvojat visuose žurnaluose viršeliuose demonstruojama pagrindinė tema yra šeip sau? Ji suteikia apibrėžtą leidinio struktūrą, tikslą, suteikia visam žurnalo numeriui kryptį. Skaitytojui taip lengviau pajausti, kad rankose varto vientisą leidinį. Kadangi šito žurnalo temų spektras - labai platus, tai struktūravimas tampa dar svarbesnis. Kai žurnalas leidžiamas specifiškai kokiam nors dalykui (pvz. kompiuteriai, filmai, muzika, fantastika) viskas susidėlioja į savo vietas savaime, nes temų spektras gana siauras. Nepaisant to, ir tokie žurnalai turi pagrindines numerių temas, jos padeda struktūruoti leidinį.
2. Dizainas dar labiau pagilina nevientisumo jausmą, dėl struktūros stokos. Na, kam reikia kiekvieną straipsnį vis kitaip išdėlioti? Jau nekalbant apie visokius skirtingus, sunkiai įskaitomus šriftus. Kada skaitytojas verčiamas įdėmiai šifruoti straipsnio pavadinimą (pvz. straipsnyje apie kaligrafiją), tai jau yra blogai. Pavadinimai turi būti aiškūs, lengvai suprantami, kad skaitytojui padėtų vos užmetus akį nuspręsti, ar jį šis straipsnis domina, ar ne.
3. Suprantu, kad čia pirmas bandymas, kad jis yra padarytas, praktiškai, laisvalaikiu, bet informacijos trūkumas yra gana nemažas. Čia ne tiek kritika, kiek tiesiog konstatavimas, kad jei norite išeiti plačiau su šitu žurnalu - teks pasitempti ir daryti jį didesnės apimties. Bet čia žmonių skaičiaus ar jų didesnio produktyvumo problema daugiau. Ir ji daugiau nutaikyta ateitin.
čia tik pirmos kelios pastabos, šovusios į galvą iškart perskaičius ir išdėstytos gana paviršutiniškai, reiktų ilgesnio pokalbio ir, mažiausia, viso vakaro trukmės brainstormo, kad išgvildent viską ir sugalvot kaip tai pataisyt
"The interraction of the West and Japan will result not in a vulgarisation of Japan but rather in a Japanization of the West" Alexander Kojève, 1959
Ashen tai Roka pagirsiu uz straipsni apie Naoki Urasawa (^__^)v
Man labai patiko faktas kad isejo, visa kita tai te kaip kur
Jeisi reikia pastabu ir kritikos (net jei ir nereikia)
Visas muzikas ir Ost'us reikejo det i zurnalo gala (cia papildant Raziel del vientisumo ir strukturos).
Zurnalas apie anime ir kultura kuri sukasi apie tai, nuo to nepabegsi ir manau ner reikalo begt. Man kaip anime fanui (tikiuosi nevieninteliui cia taip) visiskai neidomu japonu kaligrafija ar arbatos gerimas (IMO kinieciai ar indai kokie visvien ta arbata prikolniau geria), cia tokie straipsniai kur galetute dedi i koki flinta ar raganiuke ar Mes Moterys ar dar kur nors, tik ne i Banzai (-__-), velgi mano saliska nuomone.
Visi straipsniai kazkodel tipo Japan 101 L'arc en Ciel pfu negi nieko idomesnio nebuvo?
Harajuku boys, "punk" "hip-hop" "goth" "afrikietiskais drabuziais" nejuokinkit svieto su tokiom nesamonem.
Dar straipsnis kur jau kaskur buvo idetas, visi kam tai butu buve idomu jau buvo skaite -__-
Kyber pankas ne kibernetine fantastika -___- (straipsnis irgi labai patiko, palieka vietos diskusijai ^___^ )
Dar del to laisko visatai? Nuo pat pradziu kaiskaip nuteike jog viskas bus skirta 10meciams. Ashen tiesa kai rasau ka nors te animezona ar dar kur anime/games related rasau gerdamas alu traukdamas cigarete ir klausydamas rokenrolo, so we're not on the same page from begining. (ciasi kad pabrezt jog nesvarbu ka tu klausai ar skaitei ar ka ten klausa dar kas nors, skirta juk visiems besidomintiems, zodziu jei "ne neverta pasakoti" manau nereikia ir burti kas ant seiles ir poto kaziu boba vadint -___- )
Tokia vat mano nuomone.
Zio Izzo Sable (^___^)b sauniai pasiskaiciau tikiuosi ir kitam numeri ka nors panasaus.
Ajd Freakaz'ui reiktu ranka paspaust uz tikrai saunu dizaina.
Banzai!!
Paskutinis pakeitimas nuo KazE; 2007-05-10, 17:16.
http://img361.imageshack.us/img361/5696/sig9vf.png "While we�re living | The dreams we have as children | Fade away
Comment