ADD Vilniaus Universitete

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Sloth
    [SrX]

    • 2007 09 14
    • 277

    ADD Vilniaus Universitete



    Nori išmokti japoniškai, kiniškai ar indiškai? Domiesi Azija dėl jos augančios ekonominės galios, kitokios nei vakarietiška pasaulėžiūros, o galbūt atsibodo per istorijos pamokas girdėti bemaž vien tik apie Europą? Gruodžio 3-ią dieną, šeštadienį, ateik į Vilniaus universiteto centrinius rūmus, kur Tavęs lauks Orientalistikos centro dėstytojai bei studentai, papasakosiantys Tau apie studijų galimybes ir ateities perspektyvas. Aukštesniųjų kursų studentai, neseniai grįžę iš įvairių Azijos šalių pasidalins įspūdžiais apie studijas užsienyje ir atskleis, kuo ypatingas gyvenimo būdas toli nuo gimtosios kultūros. Nepraleisk progos sužinoti daugiau!


    Nuo 2012 metų Orientalistikos centras Vilniaus universiteto studentams siūlys studijuoti pagal šias gretutinių studijų programas: afrikanistika, arabistika, indologija, iranistika, japonologija, sinologija, tibetologija, turkologija. Kiekvienais metais bus priimama į dvi tris tokias studijų programas. 2012 metais bus priimama atskiru konkursu į šias Azijos studijų programos specializacijas: japonologiją, sinologiją, indologiją.

    Orientalistikos centras dalyvauja tarpvalstybinėse studijų programose, pagal kurias geriausi studentai kiekvienais metais turi galimybę dalinių studijų vykti į Indijos, Turkijos, Japonijos, Kinijos arba Taivanio universitetus. Taip pat dalinės studijos organizuojamos pagal ERASMUS studentų mobilumo programą Europos Sąjungos šalių (Islandijos, Švedijos, Vokietijos, Slovėnijos, Lenkijos, Latvijos) ir Turkijos universitetuose.


    Džiugi žinia visiems besidomintiems japonų kalba. Sekančiais metais, pagal preliminarius planus į japonologiją bus priimama 20 žmonių. Taipogi džiugi žinia ir tiems, kurie nenori kultūrinių dalykų ir nori išmokti tiesiog tam tikro regiono kalbą - nuo sekančių metų diegiamos gretutinės studijos. Ką tai reiškia? Tai reiškia, kad galėsite studijuoti ekonomiką/teisę/fiziką etc etc ir priedo, kaip gretutinį dalyką mokytis tam tikro Azijos regiono kalbą Orientalistikos Centre. Plačiau bus pasakojama paskaitos metu.

    Trumpai apie pačią ADD OC programą :

    12:15 Vyks OC administratoriaus paskaita, kurios metu bus kalbama apie studijų programas, gretutines studijas ir t.t
    13:15 Auditoriją perimsim mes, VU SA OC. Trumpai pristatysime studijų procesą iš studentiškosios perspektyvos, pakalbėsime apie OC renginius, laisvalaikį, vyresnieji studentai, kuriems jau teko pastudijuoti Azijoje pakalbės apie savo patirtis. Trumpai tariant - atsakinėsime į visus jums rūpimus klausimus.

    Taigi, maloniai kviečiame visus apsilankyti

    VU ATVIRŲ DURŲ DIENOS RENGINIAI:

    Spoileris:
    Gruodžio 3 d. (šeštadienį) 10-14 val. VU Centrinių rūmų ansamblyje bei 13.20-15 val. fakultetuose.
    Bendri renginiai Centriniuose rūmuose:

    10.00-10.45 val. Teatro salėje doc. Antano Smetonos paskaita „Universitetinės studijos – ko tikimės ir ko sulauksime“.
    10.00-10.45 val. Ekskursija po VU biblioteką ir CR architektūrinį ansamblį.
    11.00-11.45 val. Teatro salėje doc. Miko Vengrio paskaita "Kas yra lazeriai ir ką su jais daryti?"
    11.00-11.45 val. Ekskursija po VU biblioteką ir CR architektūrinį ansamblį.
Working...