Tūkstančio gervelių akcija Klaipėdoje

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Hellsing_lover
    Purinsesu no Darukuneso




    • 2007 02 15
    • 1318

    Tūkstančio gervelių akcija Klaipėdoje


    Tūkstančio gervelių akcija

    Balandžio 2 d. (šeštadienį) 12 val. kviečiame moksleivius, vaikus ir jų tėvelius ateiti į I. Simonaitytės bibliotekos Vaikų literatūros skyrių (Herkaus Manto g. 25) lankstyti popierinių gervelių, kuriomis balandžio 8 d. papuošime Danės krantinėje augančias sakuras.Ši solidarumo ir pagalbos akcija skirta nuo žemės drebėjimo ir cunamio nukentėjusiam Klaipėdos miesto partneriui Kudži miestui Japonijoje paremti.


    Gervė - nacionalinis Japonijos paukštis, nuo seniausių laikų simbolizuojantis laimę, turtą, amžiną jaunystę. Japonų išmintis sako: jei nori, kad išsipildytų norai ir siekiai, išlankstyk tūkstantį popierinių gervelių.
    1945 m. rugpjūčio 6 d. mergytei Sadako Sasaki iš Hirošimos buvo 2 metukai. Tą dieną už 1,5 km nuo jos namų sprogo atominė bomba. Mergaitė liko gyva, bet po dešimties metų susirgo leukemija. Tikėdama, kad pasveiks, Sadako meldėsi ir lankstė popierines gerveles. Tikėjo išlankstysianti 1000 gervelių ir pasveiksianti, bet matydama kaip jos palatos draugai vienas po kito palieka šį pasaulį, savo norą pakeitė - dabar ji lankstė trokšdama, kad pasaulyje nebūtų atominio karo ir visur viešpatautų taika. Išlankstė 644 gerveles. Kitų nespėjo. Likusias išlankstė Sadako klasės draugai ir sudėjo jai į karstą. Šis mažos mergaitės poelgis sukrėtė visą pasaulį ir popierinė gervelė tapo visuotiniu taikos ir vilties simboliu.



    Tikime, kad popierinių gervelių lankstymo akcija suteiks dvasinę paguodą Kudži žmonėms, o mūsų pasaulį padarys nuoširdesnį ir jaukesnį.

    Informacija: KLAVB||Facebook


    Prieina Alucard'as su savo plačiakrašte skrybele prie Raudonkepuraitės ir sako: So, who's the the Little Red Riding Hood now?
Working...