Už mirties užrašus - sankcijos?

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė





    • 2006 12 11
    • 2910

    #16
    Siūlau uždraust istorijos pamokas mokykloje. Ten vien tik smurtas. O "Brisiaus galas" apskritai parašytas pačio Liuciferio.
    Jei rimtai tai šios tematikos naujienos ir diskusijos man primena tą patį gėjų paradą - daug triukšmo dėl nieko.

    Comment

    • Aramis

      #17
      Autorius Killerbee
      Jei rimtai tai šios tematikos naujienos ir diskusijos man primena tą patį gėjų paradą - daug triukšmo dėl nieko.
      Tokių naujienų pilna žiniasklaida, tačiau visi jas priima kaip savaime suprantamą dalyką - kitas klausimas yra kokia jų išliekamoji reikšmė.

      Pagal lankomumą, tokių naujienų poreikis yra, o kur poreikis ten ir pasiūla, tokia jau ta rinka. Jei niekam nebus įdomu, tai ir toliau dėsiu tik kas kada ir kur pasirodys. (O ir pripažinkim, jaunajai skaitytojų kartai verta priminti, kaip čia mums gera gyventi - kol kas pasauliui kraustantis iš proto dėl mangų ir anime, čia visi tik ir sukasi ties tuo klausimu iš kur daugiau pinigų paimti, todėl gali klestėti kas tik nori - mūsiškiai tikrai niekam pretenzijų nereikš dėl netinkamo turinio, o ir IP neblokuos, jei tik žiaurių pažeidimų nebus)

      Ir geriau tegul jau čia reiškiasi, o ne rimtose temose. Čia jau kaip su tais Death note - duodi progą išsisakyti ir ramu - tiek avis sveika, tiek vilkas sotus. Na, piemens gal ir gaila, tačiau nesumušęs kiaušinio neiškepsi pyrago. (Įdomi alegorija, tačiau esmė lieka ta pati - geriau čia, o ne kažkur kitur reiškiasi)

      Post Scriptum. Kartais visai sveika pasijuokti iš svetimų kvailysčių, nes mūsiškiame įstatyme dar ne tokių vėjų prirašyta. Tegul liaudis pratinasi, kad normalių mangų čia nesulauksime ne tik dėl paklausos nebuvimo, bet ir dėl elementariausių įstatymo klišių


      Lyrinis nukrypimas

      O dėl gėjų eisenos, matyt per mažai informacijos buvo, nes maišyti eitynes su paradu... Kaip sakoma, nors ir daug triukšmo, bet skirtumas per daug subtilus, tikriausiai ir tai pačiai žiniasklaidai.
      Lyrinio nukrypimo pabaiga

      Paskutinis pakeitimas nuo Svečias; 2010-05-12, 08:31.

      Comment

      • PaperAngel
        (V)(;,,,;)(V)

        • 2008 12 01
        • 249

        #18
        Tie sarašai pervertinami, na ir kas, kad ten kažkoks nevidonas surašė visus kuo nori nusikratyt. Čia yra kiekvieno asmeninė problema, ar jis įgyvendins tuos planus ar ne. Dauguma tų, kurie nori uždraust vieną ar kitą dalyką būna tik paviršiuje ir net nepasidomi kaip yra iš tiesų, kokios problemos aiškinamos. Maždaug, o pamačiau ten kraujas, ten dar kažkas ir t.t. mano vaikas negali to matyt. Dažnai jie net nenumano, kas dadasi jų brangių atžalų galvose ir kaip jų mintys perspjauna pačius kūrėjus.
        Spoileris:

        Comment

        • SataNa
          Mind Zone



          • 2008 02 15
          • 600

          #19
          Pf.. Perdėjo. Užskaitė kaip kesinimasį nužudyti.

          Uždraustų rodyti kokius teletabius geriau, nes tie tai tikrai palieka psichologinę traumą.
          Kartoškė

          Comment

          • stella
            Shooting Star


            • 2008 09 15
            • 146

            #20
            Kažkada ir aš tokį sarąšiuką turėjau ^^ tačiau niekuomet netroškau, kad tam žmogui iš tiesų kažkas nutiktų, čia labiau juokais, maždaug "viskas, supykdinai mane, įrašysiu tave į savo sąrašą" xD

            O šiaip tai tokie draudimai, mano manymu, gryna nesąmonė. Pati nemažai domėjausi smurtinių filmų, knygų ir pan. poveikiu paaugliams. Jei žmogus iš prigimties yra taikus, švelnus ir jautrus, jokios mangos jo nesugebėtų pakreipti į kitą pusę. Ir šiaip čia intelekto klausimas, protingas žmogus sugebės suprasti, kur realybė, o kur ne. Yra vienas principas, kurio laikausi - nežiūrėti į jokį kūrinį paviršutiniškai, t.y. visuomet ieškoti pagrindinės minties, kuri slypi po tais visais žiaurumais. Tada ir supranti, kad smurtas - tik pagalbinė priemonė kūrinio temai atskleisti. Mano mėgstamiausias filmas - Prisukamas Apelsinas, bet aš dar nelakstau po gatves su lazda ir nedaužau valkatų. Yra juk kažkoks suvokimas, kad taip elgtis negalima.

            O Killerbee gerai pastebėjo, mokykloje dar ne tokių istorijų prisiskaitai per literatūrą. O per etiką tai iš viso, nepamenu kada mum būtų rodę filmą, kuriame nebūtų smurto. (Visokios "Klasės", "Blogiai"...)
            _____


            In the future 15 people will be famous

            Comment

            • Aramis

              #21
              Autorius stella
              O Killerbee gerai pastebėjo, mokykloje dar ne tokių istorijų prisiskaitai per literatūrą. O per etiką tai iš viso, nepamenu kada mum būtų rodę filmą, kuriame nebūtų smurto. (Visokios "Klasės", "Blogiai"...)
              Visa literatūra paremta antalogijomis(antonimais) - gėris - blogis, gyvenimas - mirtis, visa yra normalu (kitaip istorija neturėtų vyksmo). Mokykloje jau laikas imti skirti vieną dalyką nuo kito, todėl ir naudojama literatūra - ir tos pačios pasakos jau paremtos "geras laimi, blogas pralaimi". Šiuo atveju (DN) gali būti labai skirtingai vertinamas, kadangi riba tarp gėrio ir blogio labai slidi - Kira siekė gėrio, todėl kai kam tai gali atrodyti kaip kad "tikslas pateisina priemones". Pastebėsiu, lygiai taip tame pačiame "Kliudžiau"(vaikas verkia sužeidęs kačiuką, nes pasielgė blogai), tiek istorijos vadovėliuose (juos rašo nugalėtojai), ta riba labai aiški - kad ir Rusijos vadovėliai perrašyti ėmę garbinti Staliną - Stalinas geras, visi kiti blogi. O Kiros atveju tai ne taip paprasta "surankioti" galus, tam reikia tiek patirties, tiek turimų moralės normų. Tuo atžvilgiu susirūpinimas suprantamas, aišku vidurinėje tokie dalykai jau turi būti suformuoti. Jeigu vaikai į mokyklą leidžiami jais nepasitikint, tada su tokiomis moralinėmis dilemomis susidūrę realybėje jie pasimes.

              Comment

              • Kuroi Tsubasa
                Department of Inquisition

                • 2009 09 09
                • 391

                #22
                Tiesą sakant, visiškai neaišku, kur tie amerikiečiai žiūri, nes gilios socialinio, moralinio ir psichologinio pobūdžio problemos ten egzistavo dar iki DN atsiradimo. Kitaip ar būtų tiek daug atvejų, kada moksleivis/studentas iššaudo savo klasiokus/bendrakursius? Šiuo atveju greibimasi pakankamai absurdiškos priemonės. Matyt, kaip visada tikimasi greito ir paprasto sprendimo pašalinus tam tikra labiausiai į akis krentantį dirgiklį, nors iš tiesų reikėtų 'gydyti' pačią visuomenę per švietimą, socialinę politiką ir sveikatos priežiūros įstaigas. Be to, uždraudus vieną mangą, dar lieka daug kitų knygų ir filmų, kurie yra prieinami vaikams/paaugliams už mokyklos ribų ir tikrai galima diskutuoti, kokį poveikį daro pačių amerikiečių kuriami filmai, kur net ir nesusimąstoma dėl tikslo - tiesiog naikink priešą.
                Normalus žmogus skaitydamas literatūros kūrinį sugeba pamatyti autoriaus norima perteikti moralinę idėją ar keliamą diskusiją, be šito tiek skaitymas, tiek rašymas netenka dalies savo prasmės. DN šiuo požiūriu kaip tik yra įdomus, nes kelia klausimus, kurie yra pakankamai aktualūs šiuolaikiniame kontekste, pvz., ar galima pačiam imtis priemonių, jei teisė nesugeba pilna apimtimi garantuoti teisingumo (manau, žinot apie ką aš), ar galima žudyti nusikaltėlius (galima pagalvoti ar galima taikyti mirties bausmę), be to mes galime matyti, kuo toks žmogus, turintis tokią galią, pavirsta ir pan.
                Mano pastebėjimu, 12-mečiai ir pan. amžiaus vaikai/paaugliai (prašau neįsižeist) sunkiai tai įžvelgia arba nemato išvis, viskas ateina su amžiumi ir tai aš esu pastebėjus toli gražu ne DN pavyzdžiu, o Darren Shan serijos knygų serijos (gal ne pats geriausias pavyzdys), bet ten kur mano minėto amžiaus žmogus matė jį sužavėjusį žiaurumą ir nebandė aiškintis jo priežasčių, tikrai galima buvo įžvelgti kito žmogaus išgyvenimus.
                Todėl pagrįstai DN galima būtų dėt tam tikrą amžiaus cenzą. Absurdas yra kitame, o būtent tame, jog apyvartoje lieka nepalyginamai didesnis kiekis žiaurių ar pavojingų psichikai filmų (kad ir 'Pjūklas", po kurio seansu kai kuriems žmonėms teko gydytis) ar vaikams netinkamų knygų ir nekeliamas klausimas, ar nėra ydų auklėjime, socialinėje ervėje ir pan.
                No one can restrain me with logic



                Comment

                • Vanabis
                  Noob-writer

                  • 2010 01 25
                  • 57

                  #23
                  JAV pvz yra net ir plika akimi matomos problemos, kurių nesiima spręsti (nekalbant jau apie gilių socialinių problemų ieškojimą).
                  Čia šiek tiek rimto humoro šiai temai kas pavojingiau?

                  http://art.penny-arcade.com/photos/2..._5AtLt-L-2.jpg

                  P.S. JAV išties nuėjęs į paprastą Wal-Mart (ale Maxima) gali be jokių spec. leidimų nusipirkti šaunamąjį ginklą.

                  Comment

                  Working...