"Shueisha" skelbia karą piratams, arba ką darysime be Bleach, One Piece ir Naruto?
Collapse
X
-
na Lietuvoje mangu pirkimas smuko vien del to kad dauguma gali jas pasiskaityti ir internete taciau jei uzdraustu tiek mangas tiek anime tai manau tikri anime fanai nepagailetu litu ir paaukotu tuo kelis litus mangai, nors jauciu anime isigyt kainuotu daug brangiau nei manga ^^;, bet as tai jau paaukociau litus nes be anime ir manga negaleciau issiverst xDComment
-
Niekad ir nemaniau, kad manga Lietuvoj bus populiari. Kai pamačiau jas knygynų lenynose iš karto pagalvojau - nuostolinga veikla... Žinoma, kaip anime ir mangos gerbėja, turiu nusipirkusi kelias iš jų (visada norėjau turėti mangą ), bet tokių kaip aš per visą Lietuvą nedaug. Nors šiaip gal daugelis norėtų įsigyti šią prekę, bet kainos irgi... Na, suprantu, kad krizė, viskas brangsta, bet po galais - 15 litų??? Dar leidimo tempai. Paimkime kad ir Naruto. Aš turiu kai kurias dalis, bet realiai nesuprantu, kodėl pradėjo jį leisti. Su tokiais tempais... Pasivytume gal geriausiu atveju po 20 metų, o iki to laiko, Lietuvoje tikriausiai jo net seniai nebeleistų. Ir galiausiai - inernetas. Visas mėgstamas mangas gali skaityti internete. Vat kaip. Taigi, conclusion: manga - Lietuvoje nuostolingas verslas.Comment
-
Na, jei atsitiktų taip, kad tektų legaliai pirkti CD, DVD ir manga, ką jau padarysi - pirkčiau. Aišku, jei kainos nebūtų kosminės... Dėl manga, kurios db Lietuvoje leidžiamos - kaip kažkas jau minėjo, berods, jos neturi rinkos. Per dideli tiražai, per mažas skaitytojų skaičius. O leisti kokius 500 egzempliorių kaži ar apsimoka. Ekonominė krizė ima ir čia skverbtis. Žiauru...Comment
-
Nusipirkau beveik visas LT išleistas mangas ir kiek valandų prasikeikiau kai sužinojau, kad jų nebeleis! (Į Lenkiją, į Lenkiją dabar mangų pirkt man! Razumeš? Juk ten jos leidžiamos, tiesa??nežinau...) Žinojau iš pat pradžių neprilips čia toks dalykas, neišpopuliarės!
Tas pats kaip atidaryti žiemos sporto prekių parduotuvę Etiopijoje ir pardavinėti ten slides.
Nežinau galbūt tai dėl netinkamo laiko, tos krizės ir kainų... ir mangas jau tokias išleido, kad net puse anime snobų jų šiaip ar taip nepirktų. Ir nei geros reklamos, kad pašaliečius sudomintu manga. Ir kai antrojo Naruto tomo tiražas sumažėjo iš karto per pus nuo pirmojo - 7000egz. : 2 komikso likimas jau buvo aiškus. (bent jau man)
Ir anime kioskeliai? MUHAHAHAHAHA @#$%*^&!! Aš te pastebėjau, kad pridygo seksšopų ir striptizo barų visoms pakraipoms... >>" Viskas aišku, kuo domisi žmonės ir kur leidžia pinigus. ČUEŠ?ČUEŠŠ>??
Ir tikrai nepadidės nei mangų paklausa, nei įvairovė, nei lalala...(vyresniems jau čia protingiau komentuot...) Čia tas pats kaip su Fanta! Tėra kelių rūšių Lietuvoj,bet mėlynių skonio nėra! Ir nebus. Nebus!! Nėra reikalo ir cosplay parduotuvėlėms. -_-''Geriau siaubinga pabaiga, nei siaubas be pabaigos.👍 2Comment
-
-
Pirkčiau Mangą, jei ji kainuotų ~10-11 Lt. Savaime suprantama kad nepirkčiau visokio Š...... kurio leidimo licenziją Obuolys gauna papigiai. Manyčiau Obuolio leidyklai būtų naudingą apklausas surengti Lietuvos anime gerbėjų tinklalapiuose AZ, AC ir t.t., ko žmonės norėtų.
Va taip leidykla ir atsirinktų ką skaitytojams pasiūlyti.
Pvz:. Aš turiu Helsingo 4 tomus, Starcraft 1 tomą, Vampire Hunter D 2 tomus.
P.S. Man daug labiau patinka Mangą skaityti natūroje, nei spoksoti į ekraną.Comment
-
kuo toliau, tuo geriau... čia faktas, kad kenčia Shueisha ir manga kūrėjai, bet tikrai abejoju, kad taip jau labai kenčia mangakų sielos... oh come on. kiek daug yra kūrėjų, kurie džiaugias, kad jų kūryba yra mėgiama ir prieinama tokiam dideliam mastui žmonių. aišku, jei tik būtų galimybė įsigyt mangą Lietuvoje su tikrai padoriu vertimu (kuo tikrai nepasižymi mangos, išverstos į lietuvių kalbą... ) ar, bent jau, anglišku vertimu, tikrai pirkčiau, nes mane žymiai labiau traukia turėt daugiau ar mažiau originalų produktą, nei varvint akis į kompą. tas pats galioja ir muzikai. bet kadangi atstumai dideli, visos kainos antkainiai ir pan sudaro neprastas sumas, tai aš sau negaliu leist pirkt originalių darbų. tiesiog taip yra - tiek manga, tiek anime, tiek j-music populiaru visame pasaulyje, bet mastai, galimybės nėra palankiai pritaikytos.Comment
-
Autorius AramisO kad būtų šiokia tokia atrakcija, Jums balsavimas - ar Lietuva pasirengusi legaliai anime, j-music ir manga produkcijai? Paprastai tariant, ar sutiktumėte už tai, ką galite gauti nemokamai mokėti pinigus ir pirktumėte DVD,CD ir manga platinamas Lietuvoje?
Na, o jei asmeniškai, tai ne, nepirkčiau mangų, gal keletą anime."The interraction of the West and Japan will result not in a vulgarisation of Japan but rather in a Japanization of the West"
Alexander Kojève, 1959
FF sucks! Please, don't kill meComment
-
maanau kaad gera skaityt nasharm ,bet kai reiktu pirkti is savos pinigines o ne is tevu ,tada atsirastu noras padirbet ir ada manga skaitytsi geriau ir animai ziuretusi ne po viena kaarta .Piratavimui vis vien taip , nes musu bankai sugalvoju labai idomu dalyka kai kitosse salyse viskas yrra daroma tik del kliento ,cia viskas yra daroma kad tik imones irektoriusarb pati imone isliktu .Pvz paas mus lietuvoj kaad gautum Visa claassic arba visa Mastercardrba ta kortele is kuriuos galima butu is uzzsienio pirkt mangas arba animus arba sstatuleles ir visa kitka ,tai reikia imt kredita bbanke ir dar bankui moket kiekviena menes tam tikra mokeesti uz ta kortele .Kai tuo pat metu liitose didesnese ES salyse ta pati kortele nk nekainuoja ir uz ja nk nera mokama . As nzn kaaip jums ,bet kai isgirdau per televizoriuje rodoma laida ; Kam krize o kam idiotizmas. Tigi manau butu gerai kad butu pratai ir scanlatoriai,,o nedidele kolekcija licenziniu kompaktu vis del to rikia turet kiekvieenam Otaku .Comment
-
Na ką gi, turime beveik šinobių aliansą, žiūrėsime kaip reikalai vystysis toliau. Atrodo tų 20mln. neišmetė į balą Japonijos vyriausybė.Comment
-
Nu man asmeniškai tas karas yra labai juokingas, ypač dar tas coalition, kurį minėjo Aramis... Nebeturi jie ką veikt? Tegul pirma eina susitvarkyti su ta banginių medžiojimo problema, o po to prie mangų tegul eina. Užsibrėš 1000 veiklų ir po to verks kruvinom ašarom, kad nesigavo sutvarkyti nei vienos.
Dėl mangos ir apskritai japanese stuff (legalaus(anime, manga, figures and etc)) pardavimo... Hm... Na būtų iš tikro šaunu, jei kažkur galėtume nusipirkt tai ko norime ir tai kas mums patiktu už prieinamą kainą, sakykim, kad ir anglišką mangą ir eng sub anime dvd's... Oj, kad būtų tokia maža krautuvėlė su tokiais dalykais, tai aš tikrai apsidžiaugčiau Nepatinka man tos internetinės parduotuvės ir dar tas pristatymo laikotarpis, bei žmogiukams, kurie neturi banko sąskaitų atsidarę irgi problema... Be to gyvai matyti ir paliesti yra visai kas kita.
O jei rimtai kalbant, Lietuvoje leidyklos nesiima iniciatyvos, o tiesiog pažiūrėję į pasaulio reitingus nusprendžią patys, o po to apsifailina ir sustabdo leidybą... Padarytų kokius balsavimus tinklapiuose arba net ir bibliotekose ar kažką panašaus ir tada tikrai būtų šioks toks pliusas ir Jiems ir Mums, bent jau žinotu kažkiek, kas Mums, Lietuviams yra įdomu ir gal galų gale pradėtų leisti, kad ir trumpas žinomas mangas, kurios sudomintu žmones, kurie net nežino kas tai yra.👍 1Comment
-
aš už Japonišką produkciją Lietuvoje, nes jei nebankrutuoja visokios neformalų parduotuvės, kurių beveik nėra, tai nemanau, kad ir Japoniško stuff parduotuvės bankrutuos, nes iškart atsiras begalės žmonių, kurie norės apsipirkti tokioj parduotuvėj.
aš tai pirkčiau figures X) arba šiaip stuff, kuriam būtų ne patys DVD, manga, o stuff susijęs su jaisComment
-
MangaFox berods išsigando "šinobių alianso". Scanlators patys reikalauja išimti jų vertimus. Tiesą pasakius kažkas naujo - kiek supratau teisinių priemonių niekas dar nesiėmė, tačiau atoveiksmis jau jaučiamas.
Grąžinsime Lietuvą į prieš Japoninį laikotarpį, kai apie mangas tik wikipedijoje galėjome pasiskaityti, rinka čia per maža VIZ media, ką parodė AL pavyzdys.
Šiaip prieš ekonominį sąstingį jie galėjo leisti sau rizikuoti, "prijaukinti" skaitytojus, dabar jau nebe. Pelnas 100 procentų nepatenkintų lūkesčių.
Bej, visiems kas sako, kad Naruto neturi žemėje kur lyja lietūs pasekėjų, pasiskaitykite komentarus. Lietuvoje bręsta maištas narutardų, atleiskite už ironiją
Geriausius pacituosiu:
Spoileris:"Ignas, 2010 06 17 11:00 Komentaro vertinimas: +2
Vietoj to, kad leistu Naruto, tai leidzia visokias kvailas knygas kuriu net neverta skaityt pvz: Avataras (filmas geras, knyga slamstas) arba Persijos Princa (zaidimas buvo geras, bet filmas ir knyga slamstas) yra ir daug panasiu knygu kuriu niekas net i rankas neima, bet jas vistiek leidzia, o knygu kuriu visi nori nutraukia leidyba isviso..."
"Glori, 2010 06 16 19:22 Komentaro vertinimas: +6
Geros Knygų Klubo apklausos:
1. Kokių naujų knygų norėtumėte?
2. Kokių knygų pageidaujate?
IR T.T.
Bet atsakymus jau jie parinkę, kodėl męs patys negalėtume parašyti į tuščią langelį ko mes norime. Tada parašytume, kad norim komiksų. Kiek jie gali mus už nosies vedžioti ką? "
"Almantė, 2010 06 06 14:27 Komentaro vertinimas: +13
Man net neatrašė į laišką...
Iš tikrųjų: žiūri į mane tie 12 Naruto tomų, o man taip gaila, taip gaila...
Po perkūnais, išleiskit 1000 egz, ir manau, visi bus patenkinti. Man tikrai reikia tęsinio, nes pakelsiu vėjus almoj litteroj (tiesą sakant, jau keliu). MAN REIKIA (atsiprašau - MUMS )!!!"
"Kaunietė, 2010 05 25 17:55 Komentaro vertinimas: +10
Šiaip tai turiu tvirtą kantrybę. Bet negaliu laukt metus kol išleis vieną mangą, o turbūt jau tikrai daugeliui ji patinka. Nežinau kas bus jeigu leidybą nutrauks..."
"lalala, 2010 05 08 15:41 Komentaro vertinimas: +11
ei visi kam patinka naruto dekime siai mangai penkias zvaigzdutes nemiegokime "
"Rusbat, 2010 05 04 22:24 Komentaro vertinimas: +5
cia nera apie ka tikrai ilgai kalbetis.xD Na, as turiu du draugus, kuriems atrodo patinka manga, bet jie tikrai nepirks. Pinigu gaila ir jie netokie fanai. Tai va."
Rearn, 2010 05 04 16:23 Komentaro vertinimas: +5
ne bloga ideja pasakyti draugams kad pirktu manga, bet jeigu jie ja neskaito? Mano drauguziams nepatinka manga ir anime isvis. I'm so lucky, yes...-_-;
kaip as matau, Naruto 3 dalis ir laiko 4 vieta...taigi, kas ten i 10ka nepateko?Oo Jie TURI leisti Naruto toliau dabar tikrai!!! Ne nu, kaip nusibodo laukti, gods, as jums negaliu papasakoti...-_-;
dr4ys, 2010 05 03 21:14 Komentaro vertinimas: +4
O as zinot ka zmones pagalvojau gal naruto leidimas sustabdytas todel kad jie laukia kol mes labiau naruto ispirktume pvzegase naruto atpigintas iki 7 lt. O kai labai ispirksim tada jie prades leisti kitas dalis. Cia tik mano nuomone karta sove i galva XD
dr4ys, 2010 05 03 20:59 Komentaro vertinimas: +7
Dievinu naruto ir dragon ball ir kai klausiau almos literos tai sake ju leidimas tik sustabditas negalejo atskleisti kodel. Manau jie ir toliau leis sias mangas jei pirksime daug. Prikalbinkite savo draugus pirkti sias mangas nes juk nenorime kad siu mangu leidimas butu nutrauktas kaip padare Obuolio leidykla su kitomis mangomis kuriu neiprko. Bet mums Obuolys dar dave sansa jei greit daug ir greit ispirks bus viskas tesiama toliau.Paskutinis pakeitimas nuo Svečias; 2010-06-19, 23:24.Comment
Comment