Manga vertimo grupė

Collapse
X

• Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Di
    • 2006 09 19
    • 169

Na, parašysiu ir aš. Kai prieš mėnesį kalbėjausi su Japan Fondation, jie sakė, kad "Humanitas" yra vienintelė vieta, per kurią galima užsisakyti originalių mangų. Knygų mugėj tikrai ne vienas ir ne du žmonės klausė, ar galima nors vieną mangą nusipirkti stende. Aš pati esu už tą idėją - leisti lietuvišką mangą - pradžia gali būti kaip ir patys japonai darė - mangom ir anime pavertė savo pasakas ir mitus. Lietuviškų pasakų beprotiškai daug tam tinkamų. Tuomet galim įkurti všį arba asociaciją ir eiti Jap.konsulatą ir Jap.Fondation ir visą tai leisti kaip projektą - dengiantis kultūriniais mainais. Juk tereikia praskinti kelius. Čia tas pats kaip ir su reklama, kuriančia vartotojų poreikį. Tik mes kurtume mangos poreikį, m?

Kas už?
    Galim pradėti dirbti kada tik norit
    [I]kiekyb

Comment

• arna
      emptiness

• 2006 06 20
      • 1064

Autorius Sleeplessness
      Aš pati esu už tą idėją - leisti lietuvišką mangą - pradžia gali būti kaip ir patys japonai darė - mangom ir anime pavertė savo pasakas ir mitus. Lietuviškų pasakų beprotiškai daug tam tinkamų. Tuomet galim įkurti všį arba asociaciją ir eiti Jap.konsulatą ir Jap.Fondation ir visą tai leisti kaip projektą - dengiantis kultūriniais mainais. Juk tereikia praskinti kelius. Čia tas pats kaip ir su reklama, kuriančia vartotojų poreikį. Tik mes kurtume mangos poreikį, m?
      Kas už?
      Galim pradėti dirbti kada tik norit
      Gera idėja piešti mangas lietuvių pasakų motyvais. net nebūčiau pagalvojęs apie tai. Idėja 10balų!!!
      o kaip tokius projektus "prastumti", tai tikrai, vienas iš teisingų Sleeplessness paminėtų kelių. Tiesa, vis tik manau, čia reikėtų žmogaus ar jų grupės, kurie norėtų vien tik tuom užsiimti, vien tik iš to gyventi, nes kitu atveju, tai gausis (bijau) vienadieniai projektukai. Ir nežinau ar Lietuvoje yra tokių 'pasinešusių' otakų, manga-kų, kurie norėtų visą savo gyvenimą paskirti lietuviškos mangos kūrimui.

Comment

• Di
        • 2006 09 19
        • 169

Aš tikrai manau, kad yra daugybė žmonių, kurie tyliai piešia, bando ir t.t. Viena iš tokių yra Eglaya. Be to, jei ne ten, turiu įvairiausių ryšių - recenzuoju knygas ir bendradarbiauju su leidyklom, esu vieno portalo žurnalistė. Yra leidykla "Kitos knygos" - jie visada prieš srovę, o jų reklamos grupė labai stipri. Be to, jei kurtume projektą ir gerai pasirodytume, galėtume kažkiek mangų padaryti for free, jas pristatyti, tarkim, kitų metų knygų mugės metu kartu su Jap.fondation. Taigi būtų daugiau nei super!

Aš už lietuvišką mangą!
        [I]kiekyb

Comment

• FreaK`aZ
          Rimtas architektorius

• 2005 02 22
          • 532

ti taip pirmieji kandidatai egle zalciu karaliene bei dvylika broliu juodvarniais lakstanciu. po to reiktu nepamirst kosto kubilinsko sedevro pasaka apie bebenciuka.
          "Some kind of frickin brainwashed cat from mars
          with a sick idea of world domination"

Comment

• Di
            • 2006 09 19
            • 169

Juokinga, bet būtent apie Eglę ir brolius juodvarnius galvojau o va, bebenčiuką tai ir primiršus buvau, nors čia mano vaikystės favorite pasaka buvo
            [I]kiekyb

Comment

• Dai-Katana
              Podcast or Death

• 2004 10 04
              • 686

Heh... Daug tų liaudies pasakų yra. Ir labai netgi įdomių. Pakanka pradžiai vien Basanavičiau surintų pasakų knygos - tokia žiauriai stora ir didelį knyga (na, bent jau tada ji tokia man atrodė) ;] Pamenu, kad tas pasakas bent po 6 kartus skaičiau...

Bliam - su malonumu tokias "mangas" paskaityčiau ir apturėčiau :}

Comment

• arna
                emptiness

• 2006 06 20
                • 1064

Autorius FreaK`aZ
                ti taip pirmieji kandidatai egle zalciu karaliene bei dvylika broliu juodvarniais lakstanciu. po to reiktu nepamirst kosto kubilinsko sedevro pasaka apie bebenciuka.
                kiek per stipriai pasakyta. be reikalo taip..

- jei ne lietuviški/tautiški motyvai, tai kuo tamstele pasiulysi sublizgėti prieš išrankia publiką? ypač turint galvoje, kad lietuviai be copy/paste nelabai ką šiuo metu tegali pasiūlyti (iš personažų); o apie original sreenplay/stories, tai iš viso gal patylėkim ir pagerbkim tylos minute tuos, kurie bando save pritemti iki japonų manga-kų lygio..

- taigis, gal ir būtų kokia pasiūla, bet iki reikiamo lygio uiii kaip reikėtų 'datemti', nes originalios istorijos išvystymas, kaip "blame", "gantz", "i'z" ir t.t. jos sugalvojimas! manau ką vien reiškia..

- tad Sleeplessness pasiūlyta idėja pradėti nuo lietuvišku mitų, pasakų, padavimu tikrai turi tvirtą pagrindą. Galiausiai lietuvių mitologijoje ne vien 'bebenčiukai' gyveno bei 'juodvarniai' lakstė. Jei žvelgtum giliau mūsų pasakose (plačiaja prasme) rasi visko: nuo ecchi(erotikos) iki horror, nuo dramos iki senų legendų padavimų (velnias, negi mažas būdamas neskaitei pasakų?!). jUk dabar tiek tautosakos mūsų leidžiama; net skirtos suaugusiems . Galiausiai iš kur semtis įkvėpimo?? iš japonų? bet tuo nebūsi originalus, tik geras kopijuotojas.
                Ir šiaip, tai būtų tikrai įdomus ir rimtas Sleeplessness pasiūlytas projektas. po to manau jau galima ir daryti ką tik nori, jei visiems (ir sau) įrodai, kad gali tokiame pat lygyje dirbti kaip ir japonų manga-kos

Comment

• Di
                  • 2006 09 19
                  • 169

Beje, kadangi recenzuoju knygas, turiu nerealią siaubo pasakų knygą - naujausia pasakų knyga išleista šiemet vasario pabaigoje. Taip pat yra Oskaro Milašiaus pasakų interpretacijos - fantastika ten. Jos tokios erotiškos, baisios, fantastiškos ir t.t. O dėl tų juodvarnių - c'mon, jungiam fantaziją -taigi nerealūs dvylika samurajų, užburtų kad ir witch of waste (Hawls moving castle) ir t.t.
                  Siūlyčiau pradėti rimtai galvoti apie projekta, susirinkti, susitempti visus turimus tutorialus, pradėti mokytis ir ne tik piešti, kurti herojus, charakterizuoti juos, o tuomet, kai turėsim jau ką parodyti, kurti asociaciją manga-kų ir eiti į Japan Fondation - tam, kad galėtume prisidėti prie knygų mugės, rudenį būsiančių (rodos, rudenį), Japonijos kultūros dienų.
                  [I]kiekyb

Comment

• Ledux
                    PlixPlox

• 2007 03 09
                    • 135

Visai neblogas sumanimas tikrai noreciau ir galeciau prisideti bent siek tiek
                    sigpic

http://ledux.myanimelist.net

Ne piniguose laimė , o jų kiekyje.

Nebūk jautis 2009

Comment

• Di
                      • 2006 09 19
                      • 169

Svarbiausia, reikia kažkaip susimytinti, dar kažką ir kalbėti jau rimtai..
                      [I]kiekyb

Comment

• Ledux
                        PlixPlox

• 2007 03 09
                        • 135

Su kuo susimytint reikia komandos kas galetu prisidet
                        sigpic

http://ledux.myanimelist.net

Ne piniguose laimė , o jų kiekyje.

Nebūk jautis 2009

Comment

• Di
                          • 2006 09 19
                          • 169

Žodžiu, norintys prisidėti prie bandymo iš viso šito daryti projektą tegu rašo man savo kokį tai kontaktą ir bandysim susisiekti.
                          [I]kiekyb

Comment

• Tsuyu
                            VAK

• 2007 03 30
                            • 135

hi,man labai rupetu nezinau kaip smarkiai, bet tikrai ziauriai noreciau prisideti prie LT mangos darymo. ar kazko tokio.nes bent jau ash tai ziauriai svaigstu del to..ganetinai senai sia ideja generuoju.ir svajoju kadanors savo asmenine manga paleist i eteri tik, kad jos piesimui reik laabai daug laiko ir igudziu.be to reijk turet normalias kompiuterines programas ir t.t. ir t.t
                            tai gi jei bursit kokia grupele priimkit ir mane^^

Comment

Working...