Esu si anime macius.. senas.. bet geras
Ponyo ant uolos prie jūros, Hayao Miyazaki filmas lietuvos kino teatruose
Collapse
X
-
-
Su tuo pernelyg vaikisku Jus visi uzrauket.. Tarsi jo kiti darbai butu skirti ne vaikams. Cia Jusu nusprendet, kad Miyazakis kuria ne vaikam? Tai gal jis kuria patvirkusiems otakams? As tai manau, kad jis kaip tik kuria vaikam ir kitai jiems prijaucianciai auditorijai.
Dar labai pikta, kai komentuojama pagal tai ka perskaite, o ne pamate.
O man sitas darbas patiko (tikrai radau dalele sau, ir ta dalele smarkiai nusvere visa kita). Kazkaip optimistiskai nuteikia.
Dziaugiuosi, kad kino pavasaris neaplenkia ir anime. Nesvarbu, kad kol kas tie anime is studijos ghibli.👍 1Comment
-
Kazkaip uzsimaniau pakomentuot. Ar tikrai be jokiu festu iniciatyvos rodo si filma? kazkaip, manau klystat, juk tai "kino pavasario filmas".
Su tuo pernelyg vaikisku Jus visi uzrauket.. Tarsi jo kiti darbai butu skirti ne vaikams. Cia Jusu nusprendet, kad Miyazakis kuria ne vaikam? Tai gal jis kuria patvirkusiems otakams? As tai manau, kad jis kaip tik kuria vaikam ir kitai jiems prijaucianciai auditorijai.
Dar labai pikta, kai komentuojama pagal tai ka perskaite, o ne pamate.
O man sitas darbas patiko (tikrai radau dalele sau, ir ta dalele smarkiai nusvere visa kita). Kazkaip optimistiskai nuteikia.
Dziaugiuosi, kad kino pavasaris neaplenkia ir anime. Nesvarbu, kad kol kas tie anime is studijos ghibli.
Apie jo darbus, čia kaip paimsi tą vaikiškumo lygį, pagal vakariečių standartus animaciniai filmai kuruose yra kraujo - skirti ne vaikams (pvz. Princesė Mononokė patektų į tą kategoriją). Pagal japonų standartus matomai tokie filmai kaip tik vaikams ir skirti. Bet čia jau oftopic, ką turėjau omeny, tai, kad šis jo darbas lyginant su kitais yra ne toks brandus ir skirtas ne tik, kad vaikams tada, o darželinukams, jei jau kolega norėjot konkretizavimo.
Šiaip būtų įdomu kokių kūriniu ponas Miyazakis galėtų sukurti patvirkusiems otakams, nors deja tai ne jo natūroj.
Komentuoju ne tik tai ką perskaičiau, bet ir iš ištraukų, bei kitų straipsnių, tačiau kaip ir sakiau, nežavi kolei kas manęs šitas undinėlės klonas.Comment
-
Gal ir gerai kad lietuviai anime rodo kino teatroseRun, live to fly, fly to live, do or die.
Won't you run, live to fly, fly to live, Aces high!
sigpicComment
-
man pasirode, kad daugelis Miyazakio darbus vertina labai pavirsutiniskai... panagrinejus kuri nors jo anime tikrai daug rastume tarp eiluciu... ziurejau si filma vakar... nuramino mane, priverte susimastyt... cia taip pat rastume ir ekologijos klausimu ir daug kitu svarstymu... vaikiskas? sutinku... taciau mes visi esam savotiski vaikai ar bent jau norime kartais giliai sirdyje pabuti (nenoriu nieko izeisti, bet man taip atrodo...) nera geriausias Miyazakio darbas, bet vertinu si anime labai gerai ir laukiu tolesniu Miyazakio darbu....
please, wake up to reality...Comment
-
komentaras
be galo miela ir šilta pasaka apie Meilę ir Draugystę. Taip, tai vėl tas pats H. Miyazaki's, nors filmo pradžia kiek nuliūdino gana blankiu piešimu ir tais gana stereotipiniais tapusiais Miyazaki'škais personažų veidais. Bet tai tik pradžia..
Pati istorija kuom tai panaši į "Eglę, žalčių karalienę" ar į dar kažkokią tai senai senai skaitytą pasaką, kur undinėlė dėl meilės žvejui palieka savo povandeninį pasaulį ir tampa žmogumi. Tai gana žinoma pasaka, daug kur įvairiai ekranizuota. Liūdna istorija. Tik H. Miyazaki'is ją kiek kitaip interpretavo...
Kaip visada parodyta žmogaus betvarkė gamtoje, tiksliau tai, kaip jis teršia jūrą savo atliekomis. H. Miyazaki's negali neparodyti to kaip visada :-). Ir teisingai. Tik čia šis faktorius toks gilus ir būdingas kitiems Jo filmams, čia vaidina tik trečiaeilį ar ketvirtaeilį, žodžiu visai nereikšmingą, vaidmenį. Tikriausiai garbus režisierius jau sensta, kad nenori, o gal greičiausiai neturi jėgų kovoti su šiomis žmogiškosiomis silpnybėmis savo kūryboje. Režisierius nori džiaugtis Meile ir Draugyste; jis nori ją parodyti ir su kitais pasidalinti. Ir Jam tai puikiai sekasi, nes šis filmas nuo pirmų akimirkų įtraukia į save ir nepalieka iki paskutinės kadro minutės. tai be galo šiltas, mielas, gražus ir geras filmas. Tai "senasis" H. Miyazaki's.
Tai graži savo paprastumu, gera savo atvirumu ir šilta savaja skleidžiama energija Pasaka. rekomenduju visiems, kas mėgsta ir vertina paprastumą, gerumą, ir kas mėgsta, ir dar vis moka pasvajoti apie kažką tyro ir gražaus..Comment
Comment