Megumi - tragedija paremta tikra istorija. Japonijos vyriausybė svarstydama ir spręsdama pagrobimo problemas, balandžio pirmą sukūrė ir paviešino anime „Megumi“ apie žiaurų Japonijos mergaitės likimą, pagrobtą Šiaurės Korėjos. Nemokamai 25 minučių anime video yra pasiekiama Japonų, Anglų, Kinų ir Korėjiečių kalbomis. Moksleivė, Megumi Yokota, buvo pagrobta Šiaurės Korėjos agentų 1977‘ais, kai jai buvo tik 13 metų ir daugiau niekados nematė savo tėvynės ir tėvų. Korėja pripažįsta jos ir dar apie dvylikos Japonų pagrobimą tarp 1974-1980‘ius metus. 2002‘ais metais Korėjos vyriausybė kaip ir išdavė mergaitės likučius tėvams, bet ekspertizė nustatė, kad liekanos priklauso dviems visai kitiems ir nepažįstamiems žmonėms. Šiaurės Korėjos branduolinė programa buvo sustabdyta, bet Japonija turi dar ir kitų neužbaigtų skaudžių problemų ir reikalų su Jong-il. Kraupi ir graudi istorija apie nekaltą vaiką, kuri nukentėjo dėl politinių intrigų. Sunku įsivaizduoti, kai trisdešimt metų nematei savo vaiko ir net nežinai ar jis vis dar gyvas, būsena kuomet žmogaus širdis niekada nenusiramins. Tik per paskutinius du metus šia problema pradėjo domėtis ir kitos užsienio valstybės, pateikdami bet kokią įmanomą paramą. Dingusiųjų skaičius skaičiuojamas net ne dešimtimis ir net daba per radiją, per visą Japoniją ir Korėją yra transliuojami artimųjų pranešimai su viltimis atrasti jų artimuosius. Šaltiniai: CNN TV interviu - YouTube, Wikipedia, ANN, Download. Spoileris:
|
Megumi - tragedija paremta tikra istorija.
Collapse
X
-
Megumi - tragedija paremta tikra istorija.
Paskutinis pakeitimas nuo slicKrox; 2009-04-02, 14:36.Žymos: japan today, japonija šiandien👍 12Light, Dai-Katana, Nemu, FainaruFantaji, angellus, and 7 others like this. -
Comment
-
Comment
-
Taigi čia visai ne pačiam anime esmė... anime man ir pačiam neįdomus, čia tik vienas iš įrankių, kad apšviest pasauliui dar labiau viraujančią problemą tarp Šiaurės Korėjos, tą viraujantį drąmatišką komfliktą, kuris po trisdešimt metų iki šiol vyksta, o kaikuriems tik daba teko jį sužinot.Comment
-
NUOBODU!!!!! Na, dabar suprantat kokia realybė ištiesų būna? Tai va, kalbant apie anime, aš tik tokiems kūriniams drisčiau klijuoti lipduką "Realistiškas".
Tiesa, aš jus puikiai suprantu, ne prie tokių anime prate. Veiksmas, scenarijaus vingrybės, mistika, komiškos situacijos ir t.t. Štai ko jums reikia.
Na o man nepatiko tik viena. Įgarsinimas siaubingas. Visa kita man pakenčiama.Comment
-
Nepatiko tik du dalykai - piesimas ir igarsinimas.
Na, bet tai pateisinama zinant, kad animas buvo kuriamas ne komerciniais tikslais, ir yra visiskai nemokamas..
Istorija nebuvo tokia jau nuobodi, gal del to kad ir siaip dokumentika megstu, tai cia vos ne action: D
O dar zinant kad tai tikra istorija..
Nesupratau tik vieno - kam grobti tokius na, nemazus vaikus? Tiksliau paauglius?
Kitai seimai gi neatiduosi, juk ji vis vien prisimins savo saknis, o ir kad uzmirs tikimybe maza..
Juk siaip ivaikinami dazniausiai buna labai mazi vaikai, o ne paaugliai..Comment
-
Paskutinis pakeitimas nuo slicKrox; 2008-04-04, 18:02.Comment
-
Pagaliau ir aš pažiūrėjau ir ką galiu pasakyt, kad ne su tokios kokybės anime reikia akcentuoti tokią skaudžią problemą. Piešimas pusė velnio, tačiau angliškas įgarsinimas bet koks, jau net nekalbu apie balso ir lūpų judesio sinchronizaciją.
Iš šito buvo galima išlaužti tikrai gerą mystery anime, filmą ar bent OVĄ. o dabar viskas pateikiama kaip ant delno, net neįdomu žiūrėti,nemanau, kad dėl šio anime kas nors atkreiptų į šią problemą dėmesį. Buvo galima pabaigą padaryti žymiai tragiškesnę ir šokiruojančią. oh well... 3/10Paskutinis pakeitimas nuo Izzo; 2008-04-04, 19:06.SCREW YOU, PEOPLE!Comment
-
-
ne.
dabar bus serija kas būtų jeigu būtų. Na aš asmeniškai nebučiau užbėgęs įvykiams už akių ir išporindamas jog mergaitę pagrobė korėjiečiai, buvo galima šitai išlaikyti iki to momento kai tėvai tai sužinojo, o dabar tai pasakoma vos ne pradžioje. Šitaip būtų išlaikytas įdomumas apie mergaitės dingimą. Taip pat iškirpčiau tuos kadrus kur Megumi rodoma laive, arba bent nukelčaiu juos į pabaigą, kaip tėvų viziją, ką išgyveno jų dukra. Dar žmonių abejingumą buvo galima parodyti ir šaltesnį, taip pat labiau griebiantį už širdies, buvo galima įdėti tėvų jausmus apie abejingumo pasėkmes ar kažką panašaus, kad parodyti žmonėms kokie jie pasirodo kai kas nors prašo pagalbos. Nemanau, kad čia kur nors iškraipiau faktus. Tiesiog šis projektas turėtų būt tragiškas, bet ta tragedija labai paviršutiniška.Paskutinis pakeitimas nuo Izzo; 2008-04-04, 23:20.SCREW YOU, PEOPLE!Comment
Comment