Metalinis Alchemikas / Fullmetal Alchemist - TV [CNN]

Collapse
X

• Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Science4all
    Naujokas
    • 2008 08 19
    • 3

Metalinis Alchemikas / Fullmetal Alchemist - TV [CNN]

Metalinis Alchemikas / Fullmetal Alchemist / Hagane no Renkinjutsushi
    Animation | Action | Adventure | Comedy | Drama | Fantasy | Horror | Mystery | Sci-Fi...

Veiksmas vyksta ankstyvaisiais šio amžiaus metais Amestris šalyje, alternatyvioje, istorinėje žemėje. Šitame alternatyviame pasaulyje dažnai naudojamas mokslas, vadinamas alchemija.

Alchemija draudžia prikelti mirusius žmones. Tačiau kaip nugalėti šį jausmą, jei turi tokias galias ir nenumaldomą norą susigrąžinti mylimą žmogų?

Pagrindiniai serialo herojai, broliai, penkiolikmetis Edas ir dvylikametis Alas, mirus mamai, nutarė pasinaudoti alchemija. Kai šie neteko mamos, jiems buvo vos 10 ir 11 metų, ir šalia nieko, kas galėtų paaiškinti, kad su mirtimi reikia susitaikyti, o ne kovoti... Tačiau Edui ir Alui buvo lemta tai suprasti savo kailiu.

Tipas: TV Serijos, 51 epizodas. (01/51)
    Metai: 04.10.2003 / 02.10.2004
    Režisierius: Seiji Mizushima
    Studija: Arakawa Hiroshi, Aniplex, BONES, MBS
    ANN reitingas: 8,7/10
    Vertimas: Japonų + LTsub

Spoileris:
    Techninė charakteristika:

Video: 704x528 (1.33:1), 29.970 fps, XviD MPEG-4 ~3040 kbps avg, 0.27 bit/pixel
    Audio: 48 kHz, MPEG Layer 3, 2 ch, ~128.00 kbps avg
    Serijos:

01. Saulės Iššūkis: CNN

Paskutinis pakeitimas nuo Science4all; 2008-12-03, 13:25.
  • slicKrox
    Catching some Zzzzs...

• 2012 08 01
    • 2161

Kažkaip man atrodo, kad čia buvo ne pilnai apgalvotas sprendimas. Na, anime neblogas, kuris manau tinka bet kokio amžiaus žiūrovui, bet manau, niekada nesiimčiau ir nesiūlyčiau jo subtitruoti į LT kalbą. Dėl kelėtos priežasčių:
    1) Jį juk rodė net per lietuvių televiziją, LNK jei neklystų ir jis jau ir taip yra puikiai žinomas visai Lietuvos tiek anime tiek paprastai publikai, argi nenorėjot parinkt ką nors taip pat įdomaus ir tai, ką dauguma nėra matę ir įvertinę?

2) Nėra išimtis, kad gauti ar nuripinti šį anime su LT garso takeliu dar bus galimybė, nuo ko šie subtitrai praras savo vertę. Be to, tai vienas iš tų retų anime, kurie ateityje gali gauti licenciją Lietuvoje, kas tiesiog neleis gyvuoti šiems LT fansubams.

3) Trečią, ar nebūtumėt norėję versti šio anime planuojamą naujausią perkurtą TV versiją? Kuri kiek supratau bus sukurta tiksliai pagal manga ir turėtų būti žymiai įdomesnis ir be nukrypimų, bei fileriu kaip senesniame šio anime TV seriale, kas neleido jam būti tobulam. Info apie tai čia ir čia. Aš tikrai bučiau patausojęs savo jėgas antrai TV versijai.

Be to, leisti tokį seną anime kaip „ongoing“ ir po vieną seriją taip pat manau netinkamas sprendimas. Juk ta mažuma, kuri dar nėra mačius šio anime nemanau, kad tiek lauks ir galiausiai pasirinks ar eng ar rus variantą.

Kaip bebūtų, bet vis tiek pagirtina, kad kažkas dar verčia, nors neaišku kaip kokybiškai ir nemanau, kad aš žiūrėsiu šį anime dar kartą, o kas liečia techninės pusės, tai subtitrai yra per smulkus.
    Paskutinis pakeitimas nuo slicKrox; 2008-12-03, 13:35.

Comment

• Krad
      It's time to spy

• 2007 03 24
      • 585

titrai atrodo tikrai nekaip, o kadangi dar žinau kaip šis žmogelis "darė" šį anime (galvojau jis čia bandosi, kažko mokosi ir neleis tokio dalyko neišmokęs, bet, matau, jog klydau...), tai tikrai čia... anyway - tokius anime daryt reiktų, jei turi daug ištėklių ir žmonių, o dabar... -_-
      Guns make you stupid, but duct tape makes you smart.

Comment

• Science4all
        Naujokas
        • 2008 08 19
        • 3

slicKrox

1) Taip, jį rodė. Ir jūs neklystate, per LNK. Jis taip pat gerai žinomas Lietuvoje, bei visai publikai. Nenorėjau imti nieko šviežesnio, nes tai mano pirmasis darbas.
        2) Licenzijos ir visa kita... Ateitis mums žada neribotas galimybes, bet aš gyvenu šia diena... Dėl vertės... aš jų nevertinu. Lai Sub'ai kalba patys už save.
        3) Nenorėčiau, nes, kaip minėjau, tai mano pirmas darbas. Be to, nėra nieko tobulo, be nukrypimų.

Manau, kad mano sprendimas nieko nereiškia. Žmonės, mes skirtingi. Kas norės šio anime - turės.

Dėl Sub'ų aš manau, kad sulauksiu kritikos. Ir ne tik dėl jų. Galų gale aš ne profas. Tai mano pirmasis darbas, kuris tikrai nebuvo pasirinktas atmestinai, ar neapgalvotai.
        Paskutinis pakeitimas nuo Science4all; 2008-12-03, 14:26.

Comment

• slicKrox
          Catching some Zzzzs...

• 2012 08 01
          • 2161

Autorius Science4all
          3) Nenorėčiau, nes, kaip minėjau, tai mano pirmas darbas. Be to, nėra nieko tobulo, be nukrypimų.

Dėl Sub'ų aš manau, kad sulauksiu kritikos. Ir ne tik dėl jų. Galų gale aš ne profas. Tai mano pirmasis darbas, kuris tikrai nebuvo pasirinktas atmestinai, ar neapgalvotai.
          Aš neteisiu tavo pasirinkimo. Kiekvieno laisvė rinktis, bet kaip pirmam darbui galima buvo rasti tikrai kai ką daug trumpesnio, tinkamesnio ir net įdomesnio. Be to, jei jau CNN grupės, tai ne jau neatsirado niekas, kas būtų nors subtitrų vizualią dalį pakoregavęs?

Comment

• amidau
            ☣☠☣

• 2007 04 25
            • 1384

FMA visas serija mažiausiai po du kartus mačiau, tačiau tikrai pažiūrėsiu dar kartą jei talpinsite ne tik CNN.

Bet vis dėlto turiu sutikti su slicKrox mintimi, kad imtis šio anime vertimo yra tikrai nemaža rizika, jei ji per stebuklą LNK vėl pradės rodyti, turėtų atsirasti žmonių kurie jį rip'ins (keista kaip jų neatsirado prieš du metus), o tada tikrai šie subtitrai bus nukonkuruoti profesionalaus lietuvių įgarsinimo (kad ir vienbalsis, bet man jis patiko.)

Kaip ten bebūtų, šaunu matyti vis daugiau verčiamų anime

Comment

• stiff
              Dievas ;D

• 2008 08 07
              • 85

ymeskit kas y lm paziuresiu tikrai aciu uz vertima y cnn deje negaliu pakliut

Comment

• Futari
                AZ rėmėjas

• 2007 01 07
                • 1094

Siaip dabar su tais CNN pavadinimais bus painu, kadangi, nors esam is CNN trackerio, nedirbam kaip viena komanda... Na, nors sita anime esu macius, bet paziuresiu, ivertinsiu. O siaip tikrai buciau buvus uz jo perkurta versija. Juk jos LNK nenusipirks taip jau greitai ir subai daug aktualesni butu.

Comment

• Snabas
                  Rimtas forumo narys
                  • 2008 11 12
                  • 140

Uoj, myliu sita anime...

Comment

• Dilginte**
                    Narys
                    • 2008 08 10
                    • 34

Aš ir manau, jog neverta jo sub'int, juk per LNK dar ne kartą rodis jį, beje, ir anime'as daugumos jau matytas yra
                    http://myanimelist.net/animelist/dilginte

Comment

• stiff
                      Dievas ;D

• 2008 08 07
                      • 85

ymeskit y lm

Comment

• Sagenas
                        Narys

• 2007 08 14
                        • 92

Būčiau naksčiau čia užėjęs, tai būčiau parašęs, tai ką parašė slicKrox. Nauja versija bus tikrai aktualesnė visiems, nes daugelis otaku jau matė šį anime ir šiaip daugelis per TV matė + jei išleisit po vieną epizodą, tai ką sudomins, tas nenorės laukti ir griebs žiūrėti en ar rus, tai kaip ir veltui darbas

O šiaip aš vienas iš kandidatų versti naują versiją fma
                        Sek mane twitter'yje

Comment

• kobe2417
                          Naujokas
                          • 2008 11 15
                          • 2

jo sitas tai geras bet as angliska parsisiunciau ir ziuriu nes kol isvers 51 serija i lt sub tai metai kokie praeis

Comment

• Futari
                            AZ rėmėjas

• 2007 01 07
                            • 1094

Autorius kobe2417
                            jo sitas tai geras bet as angliska parsisiunciau ir ziuriu nes kol isvers 51 serija i lt sub tai metai kokie praeis
                            Faktas. Nebent susirastu nemaza komanda, kad vienu metu butu tvarkomasi su kokiom penkiom serijom iskart, kas nelabai imanoma.

Comment

• Wolf4ever
                              Mikami Teru

• 2008 08 09
                              • 67

nagi permeskit sita anime i LM as noriu paziuret :P

Comment

Working...