Paprastas MKV ir MP4 video formato redagavimas

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • slicKrox
    Catching some Zzzzs...




    • 2012 08 01
    • 2161

    Paprastas MKV ir MP4 video formato redagavimas



    Sveiki. Kaip žinia dažnai susiduriam su problema kai norime įkelti labiausiai internete paplitusius MKV ar MP4 formato video į redagavimo/karpymo programą ir gauname klaidą jog failas nėra palaikomas programos. Manau, jog patyrę AMV kūrėjai, kurių per pastaruosius penkis metus tik daugėjo, ar bet kurie kiti dirbantys su labiausiai internete paplitusia video medžiaga, turi vieną ar kitą savo techniką, tačiau bet kuriam pradedančiam tai turėtų be galo palengvinti gyvenimą. Squall taipogi labai senai buvo pateikęs vieną iš būdų, tačiau pabandysiu viską pateikti kuo paprasčiau, aiškiau, greičiau ir efektyviau.


    I. Atsisiųskite AMVapp


    a. Išarchyvuokite archyvą
    (būtinas winrar ar winzip. Dešinį pelės klavišą ant failo -> extract here)

    b. Įrašykite šiuos kompnentus:
    - avisynth
    - avspluginspack
    - avspmod
    - virtualdub
    - lagarith


    II. Įkelkite normią video į AvsPmod (1)


    a. Lange atsiradusiam kodui:
    DirectShowSource("C:\jūsų video nuorada\...), rekomenduojama pakeisti: ffvideosource("C:\jūsų video nuorada\...) (2)

    b. Jei reikia atlikite norimus pakeitimus
    (crop/resize, remove interlacing, framerate adjustments, etc...)

    c. Išsaugokyte skriptą ir užverkitę programą.
    (File -> Save script as...)


    III. Atidarykite išsaugotą AvsPmod skriptą su VirtualDub
    (File -> Open -> Jūsų failas.avs ir padarykite šiuos nustatymus) (3)(4)


    a. Video -> Compression -> Lagarith lossless codec> ok
    b. Video -> Fast recompress
    c. Audio -> No Audio
    (Jeigu jūsų projekte originalus garso takelis nėra reikalingas)

    d. Esamame video pažymėkite norimo segmento pradžią ir pabaigą.
    (HOME pažymint pradžią ir END pažymint pabaigą. Arba apačioje dešiniame krašte esančioje panelėje juodos rodyklės į kairę ir dešinę)

    e. File > Save as avi... arba F7 klavišo paspaudimas
    (Pasirinkite vietą, kur norite išsaugoti savo atkarpas ir įsitikinkite jog turite užtektinai vietos)

    f. Jei norite išsaugoti kelis ir daugiau atkarpų iš eilės, nelaukiant kiekvieno klipo konvertavimo atskirai:
    - File -> Queue as Batch Operation -> Save as Avi... (or Ctrl+Shift+F7)
    - Tuomet kai baigę ir pasiruošę: File -> Job Control -> Startf. Palaukite kol visos atkarpos konvertuojamos ir užverkite langą.


    IV. Nuotraukų pavyzdžiai atliekant šias operacijas (1)(2)(3)(4)






    V. Papildoma informacija



    mkv – (Matroska Video File) - Video konteineris, panašus į avi, asf ir mov formatus; palaiko keletą tipų audio ir video kodavimo algoritmų; gali savyje turėti .SRT, .SSA arba USF (Universal Subtitle Format) subtitrus ir palaiko VobSub subtitrus iš DVD. The Matroska video formatas išpopuliarėjo, nes palaiko kelis audio ir subtitrų takelius toje pačioje byloje. DivX grotuvai palaiko MKV bylas ir Mac ir Windows sistemose.

    mp4 – (MPEG-4 Video File) - Filmas ar video klipas naudojantis MPEG-4 suspaudimo būdą, standartas sugalvotas Moving Picture Experts Group (MPEG); dažniausiai naudojamas dalijantis video bylomis Internete. MPEG-4 video formatas naudoja atskirus audio ir video suspaudimo būdus; video spaudžiamas su MPEG-4 video kodavimo būdu; audio spaudžiamas naudojant AAC suspaudimą, tokį patį kaip naudojamas .AAC audio bylose.

    VirtualDub: Neatsiejama video redagavimo ir fragmentų karpymo programa. Jeigu su kai kuriais video jums kyla problemų, VirtualDub neįkelia skripto arba fragmentų karpymas nevyksta sklandžiai, tai pat rekomenduoju išbandyti kiek modifikuotą VirtualDub MPEG2 versiją.

    Lagarith Video Codec: leis palaikyti aukštesnį duomenų srautą, išsaugoti fragmentų kokybę ir dirbant Sony Vegas ar Adobe Premiere bus kur kas lengviau ir be trūgdžių apdorojamas.

    Keli patarimai: visada lengviau kurti vieną ar kitą darbą, kai projektui yra pasiruošta. T.y. tokiu būdu iškarpomi reikiami fragmentai, numeruojami, ant atitinkamų, svarbesnių ar visų scenų uždedamos žymos ir galima fragmentus surūšiuoti papkėse pagal serijas ar turinio tipą.
    Paskutinis pakeitimas nuo slicKrox; 2013-03-20, 22:11.
  • Absurdëh
    AZ Fairy


    • 2011 03 21
    • 524

    #2
    papildymas_#1

    Ut Video lossless kodekas:
    UPD:. atsinaujinkite iki 13.x.x versijos, rinkitės YUV420 BT.709 (ULH0) VCM vietoj ULY0 jei turit HD ir ULY0 jei SD (kaip bus parodyta toliau) readme (English)

    Įrašymas:
    Atsisiuntę AMVapp31.zip archyvą susieškom ten du failus:
    • utvideo-8.2.0-x86.msi (įrašyti pirmiausiai);
    • utvideo-8.2.0-x64.msi (jei naudojate 64 bitų Windows OS, papildomai įrašykite ir šią versiją);

    pastaba#1: atsisiųnčiam naujausią kodeko versiją iš [čia] arba [čia] (be to naujesnė versija padedant nuo 10.2.1 automatiškai įrašys ko reikia pagal esantį sistemos tipą);
    pastaba#2: jei turit 10.2.0 ar senesnę vesiją, privalot prieš tai ją pašalinti ir tik tada įrašyti naują.

    Naudojimas:
    Atlikę pradinio gido žingsnį III. toliau atliekam tokius veiksmus:
    • a. Video -> Compression -> Ut Video Codec YUV420 BT.601 (ULY0) VCM -> OK;
    • b. Video -> Fast recompress;
    • c. Audio -> No Audio*;

    pastaba:#3 Ut Video [Configure] nustatymai;Dabar jau galima grįžt į pradinio gido žingsnį III. d.

    Galiausiai atlikę gido žingsnį III. e/f išsaugotas video atkarpą (as) saugiai galima naudot bet kokiam video redaktoriuj. Baigę darbą išsaugom (render) video pasirenkant tą patį lossless kodeką. (atitinkamai ULY0 ar ULH0) Po to jau galima koduoti klipo versiją dalinimuisi. (distribution copy) Jei bus nereiklalingas papildomas filtravimas. (aka post-production)


    Papildoma informacija:
    *ffvideosource() originalaus garso takelio neprideda. Todėl nesvarbu, kad nebus pasirinkta "No Audio". Jei papildomai norima turėt ir garsą vienas būdas tai padaryti yra naudojantis ffaudiosource() funkcija [pvz:.]... tačiau geriausia tvarkytis su garsu atskirai, kadangi garsas ir video kartu viename faile gali suklelt papildomų problemų. (pvz:. išimant savo garso takelį iš .mkv konteinerio naudojantis MKVextract ar kita programa, bet musų atveju butų patogiau išsaugant naudojantis Vdub. Komanda: file/save as WAV.

    Atidarant .avs skriptą su ffvideosource() komanda Vdub/AvsPmod padaro nedidelę pauzę,-tai yra normalu, nes skriptui reikia laiko sukurti .index failą, tad priverstinai neišjunkit programos. Taip atsitinka tik pirmą kartą atidarant konkretų video, taigi kol kas neištrinkit sukurto index failo. Antraip jis turės būti sukurtas iš naujo, jei vėl planuojat atidarinėt tą patį video. Kartais atidarant daug vietos užimantį video failą (pvz:. filmas) Vdub ar AvsPmod gali visiškai nustot veikę, tokiu atveju galima indeksuoti video "rankiniu būdu" (externally) naudojantis ffmsindex.exe programa, kuri turėtų būti AviSynth plugin direktorijoje.


    -AMVapp.zip esančių programų rinkinys yra pasenęs. Patarimas atnaujinti naudojamus komponentus atskirai.
    -VirtualDubMod naudojimas yra visiškai nerekomenduojamas, prašom siųstis nemodifikuotą versiją [link]
    -AviSynth [link]
    -FFMpegSource2 [link] AviSynth source Plugin;
    -AvsPmod [link] -AviSynth skriptų redaktorius, jei nenorit naudot notepad.
    ...
    Iškilus klausimų galima klausti čia arba naudojantis privačiomis žinutėmis.
    Paskutinis pakeitimas nuo Absurdëh; 2013-10-01, 22:57. Priežastis: will no longer be updated
    d9 || amvorg || amvazar'17

    Comment

    • Lucion666
      Forumo maniakas

      • 2007 04 08
      • 430

      #3
      Noriu pridėti prie šios info mažiau darbo idedanti metoda Sony Vegas naudotojams; Žinant, jog dabar Sony Vegas turi video editinimo įrankį(gal ir anksčiau turėjo, nežinau tiksliai), Virtual Dub kaip ir tampa nereikalingu šiuo atveju Sony Vegas naudotojams; taipogi Sony Vegas dabar pripažįsta daugiau video kodekų, nei anksčiau.
      Paprastas būdas kaip išgauti reikalingą video, kuris yra .mkv konteineriuose: atsisiųst MKVToolNix ir per Mkvmerge(kiekvieną epizodą atskirai) perkonvertuoti į tą patį .mkv tik šį kartą be audio ir subtitrų takelio(tiesiog nuimti varneles ir palikti tik ant video takelio). Išsaugojus video, reikėtų pakeisti jo failo prievardę(.mkv, .avi, .mp4, .exe ir t.t.) į avi/mp4. Toliau reikėtų atsisiųsti TEncoder (http://www.fosshub.com/TEncoder-Video-Converter.html) ir įmetus reikiamus video, sukonvertuoti į jau Sony Vegas'ui prieinamus video konteinerius ir kodekus. P.S. Naudojant TEncoder prieš konvertinant būtina pasidaryti video kopijas, nes pasirinkus netinkamus nustatymus, jis tiesiog ištrina video šaltinį, nesukonvertuodamas nieko. Jei kyla klausimų - klauskit, stengsiuos padėt.
      Spoileris:
      Štai kokius nustatymus TEncoder naudoju aš: http://i.imgur.com/Y8E7R51.jpg

      Comment

      • Absurdëh
        AZ Fairy


        • 2011 03 21
        • 524

        #4
        Išmest komponentus paliekant mkv konteinery tik vaizdą ir galiausiai perkoduot į tą patį H.264/AVC (net jei neskaičiuotumėm kitų nereikalingų procedūrų) beprasmiška, užima laiką ir sunaudoja elektrą, (wasting CPU cycles for no reason) papildomai rezultatas prastesnės kokybės video dėl generacijos praradimų. Na kam.
        (beje mkvmerge (kitaip dalis MKVToolNix irankių) nekonvertuoja, siūlau tinkamesnį terminą procesui - multiplexing/muxing, kas ekvivalentu kopijavimui, i.e operacija kurios metų informacija neprarandama.
        Priimant jog tikslas yra .mkv >.mp4. ir išvesties konteinerio specifikacija leidžia tą turinį, ko Lucion666 tikriausiai norėtum imtis, tai vietoj mkvmerge(GUI)/mmg naudoti MKVExtract(GUI2) kartu su mp4box (My MP4Box GUI) ar kitą GUI/CLI šiai užduočiai. Tačiau krūva minėtų grafinių ir komandinių interfeisų veikiausiai yra dar nepatogiau.
        Tikėtina greičiausia perdėt turinį į .mp4 naudojantis FFmpeg,- CLI aplikacija.
        Čia galim panaudot elementari komanda: ffmpeg -i input.mkv -vcodec copy -acodec copy output.mp4 t.y vienu žingsiu;
        Visgi, nors sutaupoma vieta diske, bet vienas iš trūkumų panašios darbo eigos yra jog tiesiogiai redaguodami inter-frame kodeku suspaustą video prarandam nuskaitymo greitį (ypač atgalinį) ir esam priklausomi nuo NLE dekoderiu. Priklausomai nuo situacijos tai yra dar priimtinas variantas nei žalingi įpročiai, bet tikrai neidealu.
        Paskutinis pakeitimas nuo Absurdëh; 2015-03-05, 18:27.
        d9 || amvorg || amvazar'17

        Comment

        Working...