AMV Battle: Cobabara vs Moon [PASIBAIGUS]

Collapse
X

• Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Abalys
    Nope!

• 2010 07 20
    • 1136

Pasistengsiu per daug nesismulkinti...
    Balsavau uz Cobabara, nes kad ir kaip gaila, bet pas Moon... pas žmogų su tiek patirties, kurios ypač bijau šiame visame kovų fronte, pamačiau daugiau absurdiškų, dažnai pas naujokus pasitaikančių fenomenų, nei pas Cobabarą. Kas, bukime bėdni, bet teisingi... yra keistoka. Pagrindinės Cobabaros problėmos yra blogas anime source pasirinkimas ir, žinoma, aiškus patirties trukumas technikos pusėje, bet visą tai susitvarkys su laiku... jei ji tik daugiau kurs. Tuo tarpu mūsų dievaitė Moon lyg specialiai įvelia žioplą fatališką klaidą.

Cobabara - Long Way Down

Na... tai tikrai nėra stiprus darbas... Ir nepasakyčiau, kad vidutinis... bet jis tavo pirmasis. Pirmasis žingsnis... Sakykime, padarytas visiškoje tamsoje bandant aklai pataikyti į taikynį. Tu, gaila, prašovei, bet kol kas tokie "prašovimai" yra gan normalu. Dabar sunku nuspėti į kurią pusę tu renkiesi žengti antrą žingsnį... Ar istorijos pateikime, ar technikoje... Abu šie dalykai šiame darbe balansuoja tam pačiam taške, nes istorijos (na arba įdėjos) arba nėra, arba ją beprotiškai sunku suprasti. O su technika - jau ankščiau per PM minėjau, kad pasirinkai labai negyvą animę, kuriam reik papildomo darbo norint iš jo ką nors padoraus išpešti. Dabar šis anime tiesiog nesukuria jokios atmosferos ar juntamo ryšio su dainą. Taip pat scenos atrodo kiek per daug random... Na bet tuo tarpu - tu puikiai padirbėjai su technikos pagrindais, kas jau nėra kūrybingumo dalis, bet vistiek yra pakankamai svarbu. Beje, tas pas naujokus gan reta - jokio ghosting, tv logotipo, pikselizacijos, garso/vaizdo kokybės skirtumų tam tikruose fragmentuose, aštrių dainos garsų karpymo... Žodžiu, atitinka viskas šiolaikinius standartus. Taip pat, juntamas minimalus music sync - tu jauti dainą, bandai sukūrti atmosferą, tu žinai kada reik spartinti rodomą vaizdą, kad tiktu prie dainos... Bet to neužtenka. Reik daugiau harmonijos tarp muzikos garsų ir vaizdo - reik parodyti, kad jie yra lyg vienas kūnas ir tas ryšis yra nepakartojamas su kita daina. Tai turi atrodyti taip, kad niekad daugiau niekas gyvenime negalėtu tiksliai atkartoti. Visi mes muziką jaučiame skirtingai! Todėl sekanti kartą nedvejok atskleisti kaip tu jauti ne vien taktą, bet ir atskyrus muzikos garsus.

Moon - Within

Va čia tai sunkus atvejis. Moon, sensti Man tavasias įdėjas bei jausmą muzikai visados sunku suprasti. Daugybe vietų kur atrodo, kad nereikėtu keisti kažko - tu emi ir pakeiti kadrą. O ten kur reikėtu keisti ką nors - tu nieko nedarai. Daug nepastovumo... Ir tas galas... Rimtai, Moon, kas tau užplaukė? Ne jau ir tave kabina tinginys, kad tokius galus darbui reik daryti? Pradžia labai gera. Ji iškarto neša tavimi. Iškart juntama šiokia tokia atmosfera, kuri lyg sako, kad va šito darbo autorius garantuotai žino ką daro. Bet po to šuvio... Prasideda toks randomness... Sorry, aš tiesiog nematęs šio animę ir man viskas kitą čia atrodo taip nenuoseklu ir keista. Tai rodo vaikus, tai rodo žudynes, vėl vaikai... vėl žudynės. Ar čia meilė? O gal vaikystės draugystė? Bet kodėl tada žudynės? Daina šiaip nėra įprastinė, todėl įdėja galėjo buti kiek... meniškesnė, kūrybiskesnė. Reikėjo kažkokio naujo vėjo gūsio. Dabar iš pažiūros įdėja gan banaloka atrodo... Jei ji išvis yra, nes man nepavyksta jos iki galo suprasti. Anyway, pereinam prie technikos - ji paprasta, užtikrinta, saugi, neišradynejanti dviračio, šlubuojanti vietomis su kadrų kaita. Man asmeniškai nuobodoka. Norisi kažko vizualiai daug skanesnio, jaunatviškesnio ir drąsesnio. Kaip antai tavasis Neverland... Irgi paprasta technika, bet vizualiai kažkodėl beprotiškai skanu.

Comment

• Abalys
      Nope!

• 2010 07 20
      • 1136

KOVA BAIGTA!

Prisipažinsiu... Nesitikėjau, kad pirmą kartą pabandęs amv kurybą žmogus sugebės šitaip pasispardyti prieš visko mačiusią ir ragavusią Moon. Cobabara padarė kažką neįtikėtino! Todėl didžiausi sveikinimai jai... Nors gaila, bet iki galo Menuliui galvos nenuskynė. Rezultatu 8:16 šią kovą laimi Moon! Tikiuosi išvysti tarp jūsų rimtą revančą kažkada ateityje, kai ir Cobabara po savo dangčiu slėps gylią patirtį... Ji turi potencialo iki galo nuskynti veterano galvą Moon, saugokis! Pasistenk neišsisemti ir dar ilgą laiko tarpą niekam neužleisti savo sosto. Sveikinu su pergale!

Atnaujinta Statistikos Lentelė.

Comment

• cobabara
        Super mega ultra rašytojas

• 2009 03 17
        • 998

Turbūt bet koks mano paaiškinimas atrodys kaip pasiteisinimai ar bet kokia kritika priešininkės pusėn atrodys kaip nemokėjimas pralaimėti, bet, kadangi balsavimas jau pasibaigė, norėčiau pakomentuoti porą kritikos punktų, su kuriais visiškai nesutinku, ir paaiškinti idėją, kuri vis dėlto buvo (deja, matomai neišėjo jos perteikti, shit happens). Taigi:
        1) Moon darbas geriau atskleidė dainą, nes "anime ir muzika siejasi su to laikmečio atmosfera (~1960)" -> daina yra apie Salemo raganų medžioklę ir apie tai, kaip tėvas veda savo sūnų prie upės vienam iš tuometinių teismų - t.y. jei paskęsi, nekaltas, jei nepaskęsi, raganius. Tikrai nenoriu sutikti, kad jeigu pas ją artimi metai įvykiui, tai reiškia, kad ji geriau atskleidžia dainą bei jos atmosferą, o originali tematika nebuvo atskleista nei pas vieną iš mūsų.
        2) Mano darbe nebuvo atsižvelgta į dainos ritmą. -> (nešneku apie bendrą dinamiką ar tolimesnį muzikinį išpildymą, o grynai apie ritmą) dainoje yra pastovus kalimas kiekvieno takto pradžioje. Jis yra toks pastovus ir pabrėžtas, kad į jį neatsižvelgti, mano manymu, būtų nuodėmė. Moon darbe tas kalimas buvo pabrėžtas tik dviejose vietose (ties 0:20 ir 0:54). Aš naudojau antrą stulpelį, kur tas kalimas šiek tiek panardinamas foninių harmonijų bei pridėtų instrumentalinių akordų, bet Moon naudojo pirmą stulpelį, kur kaip tik ir tėra vien tik vokalo linija ir žingsniavimas. Kitais žodžiais tariant, žymiai didesnis kontrastas, todėl tą ritmą pabrėžti yra dar svarbiau ir būtiniau. O to tiesiog nebuvo. Jis buvo visiškai paskandintas sklandžiuose kadrų perėjimuose (kas pačiam darbui pridėjo daug, bet aptarinėjamas punktas yra ne tai). Go figure.

Kas dar bendrai apie Moon darbą, tai vizualiai labai sklandžiai visi perėjimai buvo. Mano asmeniniai bonus taškai eina už "if you fall" bei džeržgesio dalių panaudojimus, bet pabaiga tai joa, negražiai nukirpta... Su tuo galiuku galima visai buvo padaryt, įtraukiant vieną ar dvi eilutes iš jų dainavimo ant džeržgesio viršaus, kad ir į viršų nueinantis o-o-o-o - tokiu atveju jaustųsi muzikaliai staigiai nukirpta, bet tai vis tiek yra žymiau geriau negu prastas techninis nukirpimas. Idealiom aplinkybėm ir mąstant apie pilną klipą, toj vietoj apskritai tą visą kulminacinį galą buvo galima paimt, ar bent jau neblogą jo gabalą, bet čia jau ne kovų mastui tokie dalykai turbūt.

Na, o idėjos aiškinimą turbūt reikėtų pradėti nuo to, kaip aš apskritai interpretavau šitą dainą. Kaip jau minėjau, originali idėja buvo apie raganų teismus. Iš pradžių – būtent dėl jau minėto aiškaus bei įsirėžiančio žingsniavimo – turėjau idėją, kad geriausiai šitą dainą atitiktų myriop einantis nuteistas kalinys. Bet neradus tinkamo anime, nusprendžiau geriau įsiklausyt į dainą ir paieškot daugiau emocinės, o ne tiesioginės, interpretacijos. Labiausiai įstrigo krūvą kartų kartojami žodžiai “hold my hand <…> it’s a long way down to the bottom of the river”, kas man sukėlė šiek tiek bendresnę interpretaciją apie kokio nors žmogaus kančią bei išgyvenimus, jo gyvenimui einant į vienokį ar kitokį dugną, ir kad jis prašo paramos bei pagalbos, nes vienam tai išgyventi jam yra per baisu ir per sunku. Tai ir bandžiau pavaizduoti (nors taip, vienos nuoseklios istorijos nebuvo, o daugiau snippets) – jo draugus nukneckino kažkoks išsiviepęs čiuvas, tada jį patį dėl to išvežė į kalėjimą, kur jį ten praktiškai visi skriaudžia (“the wolves would chase you <…> drunk and driven by a devil’s hunger"), kur jam tenka bėgti nuo mirties ar tai dėl kalėjimo priimtų elgesio standartų, ar tai dėl kažkokių kovų. Antroj daly, kai prasideda “hold my hand” kartojimas, ir vaizdavau Gantos su Shiro santykius – jie tai padeda vienas kitam, tai pasipyksta. Ir galiausiai vėl grįžau prie to gyvenimo dugno – kaipmat, tas išsiviepęs čiuvas ir pasirodo beesąs tas žmogus, kuris held his hand. Dabar beaiškinant ir pačiai skamba labai sudėtinga, bet kadangi tai jau detalus aiškinimas, maniau, kad bendra idėja mano darbe pasimatė. Ką padarysi.

O galiniam apibendrinimui tai man tiesiog džiugu, kad pagaliau padariau kažkokį užbaigtą darbą (kad ir koks galbūt nefainas kai kam jis bebūtų), nes apie norą bandyti kurti amv kalbėjau jau gal kokį pusmetį, jei ne šiek tiek daugiau. Vot tak.
        Urameshi, Iemon-dono!

Comment

• Squalleh
          .MØNSOON.

• 2009 01 12
          • 1892

Autorius cobabara
          Vot tak.

Comment

• Moon
            Forumo ligonis

• 2007 04 25
            • 583

Ah rasiau ir nuluzo kompas, tai jau nebesiplesiu.

cobabara jei nori istorijos savo darbe tai ji turi buti labai simple kad zmones suprastu ja esant isvis. Dabar galiu pasakyt iskart kad dauguma nemate jos, as taip pat, atrode tik random kadru kratinys. Amv su tokia daina labiau svarbu nuotaika ir atmosfera ir tu ja sugadinai su blogai parinktu anime. Puikiai zinojai apie ka daina bet pasirinkai sviesiu spalvu anime ~.~ Anyway per daug pleciuos cia. Gerai parinktas anime - puse darbo, atsimink tai.

Pas mane mintis buvo kazkas pan i Long way to the darkness, nebepletoju as minciu siaip nes retas kuris pastebi, tai pasilieku sau ^^ Anyway cobabara tarp kitko kaip manai kam as idejau ta kadra ant 0.45 sec?

Apibendrinus tikiuos gavai dziaugsmo kurdama pirma amv kaip as su savo pirmuoju ir tikiuos tai nebus tavo paskutinis.

Comment

• Knives
              AZ rėmėjas

• 2010 04 04
              • 240

Autorius cobabara
              Turbūt bet koks mano paaiškinimas atrodys kaip pasiteisinimai ar bet kokia kritika priešininkės pusėn atrodys kaip nemokėjimas pralaimėti
              Anaiptol, buvo labai įdomu paskaityti, gaila kad anksčiau neužmačiau, nes mėgstu padiskutuot. Anywho. Labai jau empatiška tu, jeigu net nepradėjus rašyti to ką nori pasakyti tarsi atsiprašinėji už tai. Sakyk tai ką nori sakyti, rašyk ką nori rašyti, jeigu neįžeidinėji ir niekam nekenki, tai stovėk šalia savo minčių. Niekad nebuvo ir nebus tavo problema jeigu kažkas įsižeidė dėl tavo kritikos ar požiūrio kampo. Problemą turi tie kurie turi problemų su tau iškilusia problema dėl jų probleminio darbo. Išimtis būtų tik jeigu po "kritika" slepiasi pasyvus agresyvumas, kas, gaila, pasitaiko kartais ir čia - bet labai lengvai galima tai pastebėti.

Autorius cobabara
              Tikrai nenoriu sutikti, kad jeigu pas ją artimi metai įvykiui, tai reiškia, kad ji geriau atskleidžia dainą bei jos atmosferą, o originali tematika nebuvo atskleista nei pas vieną iš mūsų.
              Moon darbas geriau "rišasi" su daina. Tai AMV du kart du. Daina tamsi - spalvos tamsios; dainos stilius senoviškas - laikmetis ankstyvesnis; daina sunki - vaizdai sunkūs; Kai tuo tarpu pas tave daina sukarpyta taip kad nebelieka įtampos kėlimo, nejudama prie jokios kulminacijos, netgi sakyčiau pats takelis "su-action-intas" (įtraukim į tarptautinį kalbos žodyną, ką?), patys vaizdai yra šviesūs, ir negana to - iš ateities. Jos darbo atmosfera ir bendras m/v nėra prastesnis, nėra lygus, net nėra šiek tiek geresnis už tavąjį. Jos darbo atmosfera ir m/v visiškai ir besąlygiškai sutriuškina taviškį. Sutinki?

Autorius cobabara
              Mano darbe nebuvo atsižvelgta į dainos ritmą.
              Synchroną visiems reikia ūgdyti, net ir "naturaliai" jį pagaunantiems. Pasakysiu taip. Sinchrone nėra taisyklių. Yra tik tavo ausys ir po kūną vaikščiojantys šiurpuliukai. Jeigu tu tai perduodi vaizdu, tai valio tavo sinchronas geras. Jeigu nelabai - reiškia neklausai savęs ir dirbtinai lipdai kaliausę. Jei Moon būtų sekusi tuvo pasiūlytu ritmu, ji būtų dariusi kaliausę. Tas ritmas toli gražu neatspindi to, kaip tą dainą girdi ji, aš, abalys, ar tu. Bet kokiu atveju, problemų čia turit abi.

Autorius cobabara
              Spoileris:
              Na, o idėjos aiškinimą turbūt reikėtų pradėti nuo to, kaip aš apskritai interpretavau šitą dainą. Kaip jau minėjau, originali idėja buvo apie raganų teismus. Iš pradžių – būtent dėl jau minėto aiškaus bei įsirėžiančio žingsniavimo – turėjau idėją, kad geriausiai šitą dainą atitiktų myriop einantis nuteistas kalinys. Bet neradus tinkamo anime, nusprendžiau geriau įsiklausyt į dainą ir paieškot daugiau emocinės, o ne tiesioginės, interpretacijos. Labiausiai įstrigo krūvą kartų kartojami žodžiai “hold my hand <…> it’s a long way down to the bottom of the river”, kas man sukėlė šiek tiek bendresnę interpretaciją apie kokio nors žmogaus kančią bei išgyvenimus, jo gyvenimui einant į vienokį ar kitokį dugną, ir kad jis prašo paramos bei pagalbos, nes vienam tai išgyventi jam yra per baisu ir per sunku. Tai ir bandžiau pavaizduoti (nors taip, vienos nuoseklios istorijos nebuvo, o daugiau snippets) – jo draugus nukneckino kažkoks išsiviepęs čiuvas, tada jį patį dėl to išvežė į kalėjimą, kur jį ten praktiškai visi skriaudžia (“the wolves would chase you <…> drunk and driven by a devil’s hunger"), kur jam tenka bėgti nuo mirties ar tai dėl kalėjimo priimtų elgesio standartų, ar tai dėl kažkokių kovų. Antroj daly, kai prasideda “hold my hand” kartojimas, ir vaizdavau Gantos su Shiro santykius – jie tai padeda vienas kitam, tai pasipyksta. Ir galiausiai vėl grįžau prie to gyvenimo dugno – kaipmat, tas išsiviepęs čiuvas ir pasirodo beesąs tas žmogus, kuris held his hand. Dabar beaiškinant ir pačiai skamba labai sudėtinga, bet kadangi tai jau detalus aiškinimas, maniau, kad bendra idėja mano darbe pasimatė. Ką padarysi.
              Vienas iš sunkiausių dalykų kuriant AMV (ar bet kokį kitą kūrinį) yra užmegzti ryšį su žiūrovu. Kad ir koks sudėtingas ir genialus bus kūrinys, jeigu jo nesupras žiūrovas, jeigu neišsilaikys jo dėmėsys, jeigu neužsikabins pradžioje, jeigu pamesi jį per vidurį, jeigu spjausi jam į veidą gale, jeigu nesusiriši su juo emociniam lygmenyje, jeigu jo potyriai per dideli ar per maži tavo potyriam, jeigu kokybė per prasta, jeigu anime per senas, jeigu piešimas per lievas, jeigu tavo muzikos skonis prastas, jeigu pilna painalynės... ir taip toliau - tai jam tai nepatiks. Ką daryti? Na, tiesiog daryti viską kaip įmanoma geriau. Pradžiai galim pradėti nuo basic storytelling.

7 basic types of stories.

Keep it simple.

Autorius cobabara
              O galiniam apibendrinimui tai man tiesiog džiugu, kad pagaliau padariau kažkokį užbaigtą darbą (kad ir koks galbūt nefainas kai kam jis bebūtų), nes apie norą bandyti kurti amv kalbėjau jau gal kokį pusmetį, jei ne šiek tiek daugiau. Vot tak.
              Man irgi džiugu. Gaila kad lažybas pralaimėjau aišku, bet žinau kad kitąsyk bus daug geriau. Aš pasiruošęs vėl statyt už tave.

Spoileris:
              God help me

Comment

• slicKrox
                Catching some Zzzzs...

• 2012 08 01
                • 2161

Cobabara, gerą oponentą išsirinkai Sveikinimai su pirmuoju blynu. Įdomi kompozicija, tačiau neturinti ryškaus "groove", tad užduotis manau buvo tikrai ne iš lengviausių. Tačiau būtų kur kas įdomiau stebėt kovas su tokiom išskirtinėm kompozicijom. Pasirinktas anime atrodo nelabai derantys, nors velnias žino ar aš ką pajėgčiau surasti geresnio... Nenuleisk rankas ir sėkmės sekančiam darbe.

Rekomenduočiau pamėgint sukurt kokį darbelį savo malonumui, tavo muzika, tavo anime, tavo istorija, neskubant ir apgalvojus ir pirmojo blyno rezultatai be abejo turėtų atrodys kitaip.

Comment

Working...