Squall, laukiam komentaro :3
AMV Battle: VikiChan vs Black_leja [PASIBAIGUS]
Collapse
X
-
Labai keista, nes su šia kova man labai toks aiškus deja vu. O primena man ji neseniai vykusia aCid x xfireamv. Irgi vienas darbas techniškai stipresnis, bet kitas aiškesnis iš siužeto/atmosferos. Bet apie viska paeiliui.
Pas VikiChan viskas paprasta ir švaru, nelabai yra prie ko kabintis. Kabintis norisi prie kadrų parinkimo. Labai keistai pas autorė išeina - ji kaip ir pristate veikėjus, kaip ir parodė santykius.. bet kažkaip taip nieko ir nevyksta. Aš tikrai stengiausi įžvelgti ką nors, bet taip ir neišėjo nieko rasti. Konflikto nėra. Dėl ko aš akcentuoju į tai dėmesį, tai kad Viki aiškiai turi veikėjus ir aiškiai turi finalą, kad su jais viskas gerai. Tai.. kur vidurys? Netgi klipo pavadinimas "Find me" tarsi sako, jog kažkas turėjo ten būti. Labai keista. Dėl viso kito - klipe kaip ir daugiau nėra nieko. Jis nėra vienas iš tų ambient/psychedelic klipų kur atmosfera yra pagrindinis faktorius, kadangi kadrų parinkimas labiau panašus į story klipą. Galiu tik vėl pasakyti, jog malonus akim, švarus ir švelnus klipas. Daugiau nieko.
Eh.. Leja, Leja, Leja. Jau kelintas klipas, bet progresas labai jau lėtas. Kadrų pasikartojimai, kosminiai sulėtinimai atidarančios nelaiku burnos - all here. O dar ir klaida pavadinime. Išskyrus technika - pagrindine problema būtų tame, kad per daug visko nereikalingo, bet gerai pagauta dainos esme ir parinkti atitinkami kadrai. Pažiūrėkim arčiau - yra veikėjas, kuris prarado artimą jam žmogu ir visas klipas yra jo pergyvenimai dėl to. Link galo jis nusprendžia eiti toliau ir gyventi pilnai (jeigu teisingai supratau). Kas man nepatiko su šia istorija, tai kad nerodoma kodėl jis apsisprendžia eiti toliau. Taipogi turiu paminėti, jog labai teisingai padaryta, kad visi vaikino pergyvenimai palikti ant tų dalių, kur yra vokalas, o ant instrumentalios dalies link galo jau rodomas jo normalus gyvenimas. Teisingai dėl to, kad niurūs vokalas ir lyrika toj vietoj jau neklaidina žiūrovo. Iškart to nepastebėjau, bet labai idomi detalė ir kudos tau už tai, jeigu pati taip sugalvojai. Ko vat klipe tikrai nereikėjo, tai kadrų su vaiduokliais - jie labai jau išsimuša, nors supratau ką norėjai su tuo parodyti.
Bottom line - autorė eina teisingu keliu, bet jai tiesiog reikalingas koks nors didelis projektas, kuri ji galėtų kurti su kokiu nors beta-testeriu. Negalvojai apie Level Up contest?
Prieš sakant savo verdiktą, norėčiau pasakyti, jog šiuo atveju vertinu klipus ne pagal siužeto turėjimą/neturėjimą, o pagal minties perdavimą ir bendra egzekucija taip sakant.
Taigi. Abi autorės turi savo minusų klipuose, bet aš manau kad galiu pasakyti abiejų darbų viena bendra problemą. Trukmė. Su šita daina visai imanoma perduoti betkokia mintį ar papasakoti labai paprastą istoriją apie meilė (Viki) arba artimo žmogaus trukumą (Leja), užtrukus vos minutei. Svarbu nauduoti tik tuos kadrus, kurie kažka sako, kurie papildo mintį kuri norit perduoti. Bet taip išėjo, kad jūs kol kas to nemokat - dėl ko reikia klipą daryti turputi ilgiau. Tarkim jei darbai būtų bent 2-2:30, Viki laisvai galėtų užpildyti vidurį, o Leja - įterpti veikėjo motyvaciją link galo. Bet kaip yra, taip yra. Dėl to, mano manymų geresnis klipas šioje kovoje yra Reminiscence. Taip, už techniką reikia mušti, bet bendrai paimant, aš galiu papasakoti apie ką buvo klipas ir ką autorė norėjo papasakoti. Ir visa tai tik scenų parinkimu ir spalvų dėka. Norisi pamatyti ką sugebi kai turėsi daugiau exp technikoje.
Pas Viki iš kitos pusės to kažkaip neradau, deja.
P.S. man rodos autoriai šiaip neturi balsuoti, taip?Paskutinis pakeitimas nuo Squalleh; 2013-10-23, 01:45.👍 4Comment
-
P.S. man rodos autoriai šiaip neturi balsuoti, taipSociety is a market where we sell our soulsComment
-
Pas VikiChan viskas paprasta ir švaru, nelabai yra prie ko kabintis. Kabintis norisi prie kadrų parinkimo. Labai keistai pas autorė išeina - ji kaip ir pristate veikėjus, kaip ir parodė santykius.. bet kažkaip taip nieko ir nevyksta. Aš tikrai stengiausi įžvelgti ką nors, bet taip ir neišėjo nieko rasti. Konflikto nėra. Dėl ko aš akcentuoju į tai dėmesį, tai kad Viki aiškiai turi veikėjus ir aiškiai turi finalą, kad su jais viskas gerai. Tai.. kur vidurys? Netgi klipo pavadinimas "Find me" tarsi sako, jog kažkas turėjo ten būti. Labai keista. Dėl viso kito - klipe kaip ir daugiau nėra nieko. Jis nėra vienas iš tų ambient/psychedelic klipų kur atmosfera yra pagrindinis faktorius, kadangi kadrų parinkimas labiau panašus į story klipą. Galiu tik vėl pasakyti, jog malonus akim, švarus ir švelnus klipas. Daugiau nieko.Comment
-
Nes buvo ta vieta kur buvo flashback'as kai mergina išeina/palieka tą vaikiną (Taip, tos vietos, kurių saplvų gama skiriasi nuo viso amv yra flashback'ai)Comment
-
Balsavimas pasibaigs jau rytoj, todėl norėčiau visus dar nebalsavusius pastūmėti prabalsuoti. Taip pat jei netingit - pakomentuokite. Kiekvieno nuomonė mus domina, todėl nesibaiminkite išreikšti ką manote apie šios kovos darbus bei kuris už kurį geresnis
Pats savo komentarą parašysiu jau šį vakarą arba rytoj.👍 1Comment
-
KOVA BAIGTA!
Sveikinimai VikiChan nugalėjus rezultatu 15:7. Black_leja, jei nesiseka... tai nesiseka. Ką padarysi, bet pralaimėjai. Gal sėkmė nusišypsos kitą kartą
Kaip visada dėkoju visiems prabalsavusiems bei pakomentavusiems. Taip ir toliau!
O dėl mano pačio komentaro... Luktelkit...
Atnaujinta Statistikos Lentelė.Comment
-
Norit ar nenorit mano komentaro sulauksit, naaa... Labiau į vakarą. Atsiprašau, kad nepabalsavau. Žiopliumas koją pakišo. Galvojau jau esu prabalsavusi, o komentavimą vis atidėliojau, nes žinojau, kad skaitoma ir po balsavimo pabaigos tai nešniukštinėjau temoje. Bet va akurat, žiūriu mano balso nėra. Labai atsiprašau abiejų editorių.
"Dear Karma, I have a list of people you've missed."👍 1Comment
-
Net nepajutai kaip praėjo kova. Atrodo vos ką tik ją pradėjom, o ji jau pasibaigė. Norėčiau dar kartelį pasveikinti VikiChan su pergale. Taip pat atsiprašau už vėluojantį komentarą... My bad.
VikiChan - Find Me
Nenuostabu dėl ko tu laimėjai. Publikai visados labiau limpa techniškai gražus, tvarkingas ir skanus darbas, o ne kokia nors istorija ar įdėja be tvarkingos technikos perteikimo. Žmonės gi visados pirmą vertina išorę, o tik po to vidų. O AMV gi šiolaikiškas malonumas, o ne vadovelyje išspausdintas literatūros kūrinys. Kam verstis per galvą ir bandyti gylintis į sudetingesnę amv istoriją ar įdėją, kai pilnai užtenka vieną kartą peržiūrėjus suprasti, kad jo... šis darbas skaniai atrodo... jis yra geras. Aišku, jei užkliusi už AMV kūrėjų publikos, kuriems ne vien veiksmas su popsiniais anime galvoje - čia jau bus problėma. Čia jau neišvenksi detalesnės tavo darbo analizės. Dabar laimėjai, bet kas būtu jei būtum kovojus prieš kitą ne tik, kad turintį sielą amv, bet ir nepriekaištingą montažą? Ar būtu užtekę to ką turi dabar? Sakysiu atvirai - abejoju. Tavo darbe trūksta aiškaus veikėjų vystimo, tą labai užguožia nuolatiniai aplinkos vaizdai. Aš nesakau, kad tie vaizdai blogi... Jų reikia, bet ne tiek daug kiek dabar. Taip pat ne tik kad amv istorija yra kiek per banali, bet ir pats montažas yra per daug... Monotoniškas. Bent man pasjūto dinamikos trukūmas. Bet vis neapleidžia manęs mintis, kad turbūt taip ir turi atrodyti būtent tokios dainos ir žanro darbas... Eh, nepatariu kreipti dėmesį į šią mano nuomonę. Nekreipiant dėmesio į tai - darbas gavos malonus ir kokybiškas. Prie ko kabintis daugiau neturiu. Anime parinktas puikiai, garso ir vaizdo kokybė normali, pixelizacijos ir ghosting nerasta. Gal dar tik kiek per greitai vietomis keičiasi kadrai (0:45 - 0:47). Kažkiek išmūša manę iš vėžių.
Black_leja - Reminiscence
Čia jau liūdniau... Darbas gan sunkiai žiūrisi. Scenos striginėja (0:15...). Taip pat atrodo, kad ne savo vietoje kai kurios scenos. Dar kai kurios "loopinasi" (plunksna). Lyric-sync geras, bet neatperka kitų nuodėmių. Istorija gal ir originalesnė nei VikiChan, bet nėra tinkamai išpildyta, gan neaiški. Daug iškylančių klausimų lieka be atsakymų: kas ten per galvą už lango? Kas ten išmūšę langus norint sužeisti veikėją? Vienas kadras atrodo įmestas tik kad užpildyti laiką... Jis visiškai netinkantis, per daug paprastas, neturintis esmės (0:59). Drįstu sakyti, kad anime source buvo parinktas silpnas. Savarankiškai tau gan sunkiai sekasi mokytis AMV kūrybos, todėl tau darosi būtina pagalba iš kokio patyrusio kūrėjo. Būtina, kad kažkas tavę pamokytu, nes su kiekvienu nauju darbu atrodo, kad progreso darosi vis mažiau. Rask po kieno sparnu prisiglausti ;DPaskutinis pakeitimas nuo Abalys; 2013-10-27, 15:14.👍 2Comment
-
O kur JaKeGirl žadėtas komentaras? O-o
Spoileris:Beje labai nemandagu taip ignoruoti Ridiko komentarą, kad ir kaip tu benorėtum manojo.
VikiChan - Find Me
Tikriausiai pasikartosiu, nes rašau manau paskutinė šį komentarą, tai dar sykį - nenuostabu , kad pergalė tavo. Darbas malonesnis akiai nei priešininkės, bet... Žinoma visada yra bet. Keistas buvo veikėjų išaiškinimas. Nesupratau, kas ką paliko ir kaip viskas nutrūko. Na gerai bent tiek , kad aišku kad tie santykiai išvis nutrūko. Dar užkliuvo pirmasis flashback'as. Taip, ji jo ilgisi ir panašiai. Bet tas pirmasis flashback'as kažkoks, nei linksmas nei dar koks atrodė. Jei gerai užmačiau tai jis jai atsukęs nugarą , kažkokioje pūgoje - nueina. Nu nieko čia smagaus. Antrajame tai tu puikiai parodai, kad juos kažkas siejo , kad jie ten mielai po tuo medeliu gulėjo - viskas čiki piki. Bet va man užkliuvo pirmasis. Gerai, tu parodai , kad buvo tokie santykiai ir kad jie nutrūko. Gale tu parodai, kad jie grįžta. Na jie ten ant stogo apsikabina ir panašiai, ale rado tas bachurėlis ją. Bet dabar klausimas. Daina mums sako "Where are you now? Are you lost? Will I find you again?" "Where did you go? I had to stay? Now I'm reaching for you" ir va daugumos šių žodžių metu ir išvis pagrinde tu rodai mums merginą. Bet ne mergina ieško vaikino, o vaikinas merginos. Nors dainos žodžiai byloja kitaip. Žodžiu, manau , kad yra sureikšmintas ne tas veikėjas. Nes JOS ieško, o ne JI ieško. Ir žinoma išvis tu labai neaiškiai ir miglotai perteikei, kad išvis ar kažkoks ieškojimas vyksta. Tik pabaiga mums leidžia suprasti, kad kažkas stebuklingai įvyko ir jie vėl susitinka. Ir kaip Ridy minėjo, tau tikriausiai koją pakišo daug gamtos vaizdų. Bet anime pasirinktas geras. Man patiko atmosfera ir tamsios spalvos - labai tiko prie dainos.
Dabar šiek tiek prie montažo... Nelabai, ką čia galiu pasakyti - apie montažą sunkiai ir nusimanau, pati jame turiu baisesnių klaidų nei pas tave kelis darbus sudėjus, bet tiesiog pasakysiu kas man šiek tiek užkliuvo. Pradžioje tu tikrai padauginai juodų fade. Žinok, jog fade gali būti ir toks, kad tau scenos gražiai persilieja , o ne atrodo kaip žmogus į galvą gavęs sunkiai mirksėtų. 0:09 nepatiko baltas flash'as , ne flash'as - nežinau kaip pavadinsi. Nepatiko visai, nes iš tamsių spalvų staiga baltas flashas ir VĖL į tamsias spalvas. Nesižiūrėjo visai. Antrasis baltas flash'as labai tiko toje vietoje - labai gražios tos dvi scenos parinktos, puikus kameros judėjimas. Va kaip turėtų atrodyti gerai panaudotas baltas flashas, o pirmasis - pyk nepykus, tikrai negražiai atrodė. Poto supratau, kad pradėjai dėti baltą flashą prieš prisiminimus. Bet kam dėti viduryje jų ? I mean , jie po medžiu ten gulėjo , poto baltas flashas ir galvojau, kad prisiminimas baigsis, kad rodysi vėl dabartį - bet še tai tau ! Ne, toliau vartomes po medžiu. Ant žodžio "afraid" kuris man kažkaip labai pasibrežė, scena visai neatrodo , kad kažkuris iš jų būtų išsigandęs. Nė trupučio. Ir išvis tas jo siekimas su ranka atrodo toks fake ir meh. Dabar vėl baltas flashas. Bet čia jis jau nebe prisiminimams. Nu man tavo tie balti flashai susuko smegenėles. @_@ Bet overall darbas visai nieko, tikriausiai labiausiai galiu pagirti už atidirbtą pancrop'ą, kurio tavo darbuose dažnai trūksta. Šaunuolė. Tobulėk ir toliau.
Black_leja - Reminiscence
Trumpai apie istoriją. Pradžioje neparodai , kad išvis kažkokia mergaitė egzistavo , tik berniuką persekioja vaiduokliai ir nesuprasi ar jis čia vaiduoklius (ar vaiduokliai jį ) nori surasti. Tada suprantama,kad berniukas turėjo sunkią vaikystę, tampė jį ten, vaidenosi jam, vargšas tikras. Ir tada BAM iš oro atsiranda kažkokia mergina. Jis prisimena ją . Bet pradžioje neparodei , kad ji tokia buvo. Tada rodai, kaip vaikinukas auga be jos, bet neparodai kaip išvis jie susipažino/susipyko/išsiskyrė/bendravo - nieko. Nič nieko. Ir jie va taip melancholiškai vienas kitą prisimena ir viskas. Story end. Ai jo, pradžioje tu parodai tą merginą - prie debesų. Tai ji tipo mirusi? Bet neparodai,kas susieta su berniuku. Visiškai.
Dabar apie montažą... Nors daug kas daug ką tau jau išsakė. Laginantys klipai. Užlėtintos scenos. Pradžios scenas išvis negraži. Antrą kartą skriejanti plunksna negražiai žiūrisi. Po plunksnos scenos esantis transitions irgi labai keistas. Buvo pora gražių fade už kuriuos galiu pagirti, nes jie tikrai labai gražiai išėjo - nemanau ar aš taip švelniai sugebėčiau. Scena kur jis prisimena merginą , juodaaai per ilga. Ir tai dar kažkokia neatidirbta. Man trūko kameros judesio. Dauguma kadrų visiškai still. Negražiai žiūrėjosi. O galų gale mano nervus suėdė, tai paskutinių scenų transitions iš tos kažkokios masės danguje kur stovėjo mergina. Nu ten šakės. Ten jau viršūnė. Taip choppy, taip keistai. Žodžiu, Leja, su montažu tau tikrai blogai. Ridy gerai sako, tau reikia po kažkieno sparnu skubiai lįsti. Idėjų tau netrūksta. Atšlifuosi praktiką - būsi awesome . Šaunuolė, džiaugiusi, kad nesidemotyvuoji po didelio kritikos kiekio ir toliau iškėlusi galvą leidiesi į kovas. Tik nepamiršk pailsėti. Ir būtinai susirask sau nuolatinį kritiką ir mokytoją , bet kokiems darbeliams. Pamatysi, kaip tobulėti eis žymiai greičiau.
Ačiū abiejoms merginoms už sėkmingą dalyvavimą kovoje ir linkiu daugiau tokių susirėmimų. Vika, dar sykį sveikinu tave su garbinga pergale, o Živilei linkiu kuo didžiausios kantrybės ir sėkmės ateinančiose kovose !
"Dear Karma, I have a list of people you've missed."👍 2Comment
Comment