AMV Battle : aCid vs xfireamv [PASIBAIGUS]
Collapse
X
-
Balsą atidaviau pirmąjam darbui(Neargumentuosiu kodėl, kadangi per daug rašliavos, nors ir nepatiko man tas į instagramą panašus filtras).
Kaip jau buvo minėta, abu darbai tėra pasikapojimai, BET, aš neįsivaizduoju kur ir kaip čia buvo galima įterpti kažkokią istoriją, moralą ar emociją. Aš nesu amw ekspertas, o patirties su tuom pas mane apskritai nulis, bet man atrodo kad ši daina nelabai ir leistų įterpti kažko kito negu pasikapojimo.👍 1Comment
-
Taip. Mat pasakei, jog "darei viską kas įmanoma, kad pafixint šį dalyką", bet žinok man tai neskamba kaip labai geras pasiteisinimas. Aš pavyzdžiui išvis nesuprantu ką reik tokio padaryt su tuo anime, kad kokybė būtų tokia... nekokia. Ar gal aš kažką praleidau ir buvai paaiškinęs tokios prastos kokybės priežastį?Comment
-
Aš pavyzdžiui išvis nesuprantu ką reik tokio padaryt su tuo anime, kad kokybė būtų tokia... nekokia.Comment
-
First of all, su Moon sedejom 2 dienas tvarkem problema, tai reiskia praradu editint 2dienas, del to man nusispjaut nes padariau su amv ka norejau vistiek, galbut reikejo ant vidurio padirbt but lets go back to the topic, antra, konvertinus i mp4 man ta kokybe ir sukniso paprastas mkv buvo viskas puikiai no pixels no artifacts no nothing, bandziau su avi importint, neleidzia, ieskojom problemos tvarkem, nieko. Karta buvo ir black screen of death pasirodes kai dirbi su tuo kuo nieko nenusimanai so yeah.Comment
-
Spoileris:First of all, su Moon sedejom 2 dienas tvarkem problema, tai reiskia praradu editint 2dienas, del to man nusispjaut nes padariau su amv ka norejau vistiek, galbut reikejo ant vidurio padirbt but lets go back to the topic, antra, konvertinus i mp4 man ta kokybe ir sukniso paprastas mkv buvo viskas puikiai no pixels no artifacts no nothing, bandziau su avi importint, neleidzia, ieskojom problemos tvarkem, nieko. Karta buvo ir black screen of death pasirodes kai dirbi su tuo kuo nieko nenusimanai so yeah.
Per 2 dienas su Moon pagalba nesugebėjai nieko padaryt? O nebandei vietoj epizodų konvertinimo naudotis AvsPmod scriptais ir VirtualDub, skaityti kas skiltyje "video ir audio pagalba" parašyta?Comment
-
Nuuuu kazkas blogai buvo su k-lite codecs nejo normaliai isinstaliuot ju, ko pasekoje nezinojau kaip jam daugiau padeti.
Iskart perspeju kad nebalsuosiu, nes kaip ir padejau ir testavau aCid darba. Nebegaliu as objektyviai vertinti.
xFire, toks jausmas kad norejo kazka nuslept todel ir uzmete ta efekta Anyway action kaip action ir atrode puikiai :} Bet xFire turi pagalvot placiau, tokie seniai kaip as jau mate daug, tikrai nesuzavesi paprastu action. Jis turi turet ideja arba stiliu, savotiska tik tam klipui, arba siokia tokia istorija, kuria aCid igyvendino siaip ne taip . Paprastas grynas action pernelyg nuobodus siais laikais o ir anime source neziba naujoviskumu. Tavajam klipui sakyciau truksta pradzioj kaip ir build up for the incoming tragedy, na tokiu smulkmenu kurios uzkabina ziurova nemesti video. Na o siaip is technines puses tai viskas nepriekaistinga apart "to" efekto, na pamelavau, truputi ir sync slubuoja.
Sync slubuoja ir pas aCid labai ryskiai, ypac ant letu vietu. Plaukus roviaus ziuredama ir bandydama graziai sneketi su juo juokauju. Bet pabaiga tai pasakiskai padarei ^^ Anyway dabar zinosi kaip sunku daryti istorija. Kaip Squall sake istorija turi buti super simple kitaip zmones jos nepagauna, aisku yra tokiu kurie supranta vis tiek bet ju mazuma. Ir kai kuri istorija negali kisti random momentu, kas labai apsunkina darba, bet tai as jau sakiau. Tokia jau sunki kurejo dalia
Anyway nesakyciau kad darbai tragiski, man tai jie abu patiko ^^ Tikrai buvo ir blogesniu.👍 2Comment
-
Kova baigta !
Sveikinimai aCid'ui su pergale ! Tavo darbas tikrai buvo jos vertas Rezultatu 6:18 aCid palieka kovos temą su iškelta galvą ir pergalės skoniu gerklėje. O tau, xfireamv, linkiu nenusiminti. Pirmas blynas - retai kada nebūna prisvilęs . Nenukabink nosies ir toliau reiškis mūsų kovose !
Dar didelis ačiū komentavusiems ir balsavusiems ! Be jūsų būtų liūdna. ^^
Atnaujinta Statistikos LentelėPaskutinis pakeitimas nuo JaKeGirl; 2013-10-21, 23:11.
"Dear Karma, I have a list of people you've missed."👍 1Comment
-
Here I come. Daug nerašysiu, nes nelabai žinau ką. ;A;
xfireamv Kaip daugelis prikibsiu prie to "akvarelės" efekto, kuris čia buvo tikrai nereikalingas. Žinau, tai buvo mėginimas paslėpti prastą kokybę ir pixel'ius dėl blogo source, BET manau kad yra ir geresnių būdų - t.y. gražesnių colouring'ų. Pirmos dvi scenos su Takanshi ar koks jis ten, turi gražų pancropą ir sekančios rankytės nebeturi jokio judesio. Kodėl? Nežiūrėsiu į šį AMV loginiu ar dar kokiu kampučiu, nes matau jį kaip random action. Tai klausti kodėl po rankyčių atsiranda zombiai ir kreida - būtų kvaila, yeah? Viena iš pagrindinių klaidų kurią mačiau tavo darbe , manau būtų labai agresyvus pancrop'as . Pačių veikėjo judesio yra pakankamai ir kameros judesį šitaip stiprinti, ne manau, kad yra protinga. Kitaip pasakius, kad neprievartauk vaizdo. Pancrop'as yra gerai,bet kas per daug tas nesveika. 0:20 - 0:25 pavadinčiau mėgstamiausia šio darbo vieta. Užvedė ir kažkokią kaip ir atmosferą pajutau. Reikalas tame, kad prieš tai rodydamas mindless action, tu parodai kelis klipus su Saeko kurie mus kaip ir užkabina į tolimesnę istoriją ar bent menką idėją, bet ji dingsta su jos beprasmišku talžymusi. Bet vistiek tos sekundės man labai patiko. Po tų kelių epic sekundžių mus sveikina vėl energetinio padauginęs pancrop'as ir action scenos. Darbas baigėsi , kaip nukirpus siūlą kuris laikė penkių kilų svamenį. Tokiu BŪM. Nėra pabaigos. Nukąstas galas. Nepatikti.
AMV minusai :
- akvarelės efektas ;
- nebūtinas per stiprus pancrop'as ;
- keistas AMV išdėstymas (random action - smth similiar to the idea - random action) ;
AMV pliusai :
- gražios action scenos ;
- penkios sekundės Saeko prisiminimų ;
aCid OMG... istorija.. iš tavęs..? Šunys išdvės. Blemba, tau su jomis geriau sekasi nei man. Dabar leisk man pabandyti viską surašyti , ką supratau iš tavo amv ir tada tu palyginsi su tuo ką norėjai pateikti ir suprasti pasisekė tau ją perteikti ar ne.
The story I understood: pradžioje parodyta porelė susilaukia vaikučio. Tada rodomos kelios scenos su jų santykiais. Kokie jie ale laimingi ir panašiai. Staiga vieną dieną į jų namus įsiveržia žmogus kuris kesinasi į motiną, bet jam nepavyksta jos nužudyti. Saugumo dėlei vyras "summon'ina" sargybinį - blondinę kovotoją kuri apsaugotų moterį , kai jo nėra šalia. Miške motina ir sargybinė pakliūna į pasalą . Sargybinei nepavyksta apginti moters ir pastaroji žūsta. Vyrui , žinoma, kaip ir sargybinei užverda kraujas keršyti žmogui ,kuris dėl viso šito kaltas. Sargybinė į savo rankas paima to vyriausiojo priešo pavaldinius ir su jais kapojasi,o vyras eina į dvikovą su pačiu tuo stipriausiuoju , žiauriausiuoju - keršyti. Akistatoje , kaip ir prieš mirtį , vyro akis perbėga prisiminimai apie žmoną ir dukrelę ir kova prasideda.
Dabar man čia lieka du neaiškumai : kur dingo vaikas? (prie galo į vaiką buvo nukreiptas ginklas, bet aš ten nieko nebesupratau) ir kuo baigiasi kova? Žinoma dėl antrojo galima ginčytis, mat kova gali būti kaip ir cliffhanger'is darbelio ir čia neprikibsi . Bet va pirmas klausimas man užkliuvo. Tavoji ar manoji tai klaida. Ir išvis ar neprašoviau, būtent šitaip , interpretuodama tavąja istorija? Atsakyti gali tik pats tu.
O dabar truputis apie techniką. Dėl pikselių tikrai nesikabinsiu, pati turėjau ne sykį ir ne du tokią problemą ir vis nesugebu jos įveikti. :I O apie scenas. Man kliudė jų pateikimas. Action - action - still kadras - pancropas - action - still kadras. Taip, tai padeda perteikti istoriją. Bet manau jei toliau tobulėsi, su laiku išmoksi perteikti ją panašiomis scenomis , kurios nestabdys viso AMV flow. Man patiko action scenos. Kaip ir pastebėjau, vietomis karpyta kaip ir mažai, bet tu daug kur atitaikai su muzika , manau čia didelis tavo pliusas. Sveikinu su pergale ! Manau tai tavo geriausias darbas ir jis tikrai pergalės vertas.
AMV pliusai :
- istorija ;
- dinamika (? dunno bout this one) ;
- mėlynos spalvos dominacija darbe (nėra belekokio margumyno) .
AMV minusai :
- still kadrai veiksmo įkarštyje ;
- random fight and random women at 00:51 .
p.s. - lemme fangirl over these slides : 1:37 - 1:39 ♥
"Dear Karma, I have a list of people you've missed."👍 4Comment
-
So, Istorija atspejai 90%~ , Ten random scena su pistoletu iremtu i vaiko galva, seip cute veidukas ale "prisiminimams" , which brings me to the story, taip isiverze, bande nuzudyt motina, bet ne tik motina, ir vaika, vaika jam pasiseke nuzudyt, tik nesugalvojau kaip pateikt visa tai nes kadru su ja tikrai labai mazai, Bet galima buvo suprast, kad neteko vaiko 0:28 kai laiko kazkoki menka kuneli rankose, nors ir be emociju, turbut per trumpai palikau ta kadra, bet tiko su daina. Sunku buvo pastebet. Ir taip, norejau toki cliffhangeri padaryt.About that "random woman" ji irgi pagr. veikejo zmonos sargybine or w/e. Guess I didn't show that clear enough too. Anyways, thanks a lot. ^^Paskutinis pakeitimas nuo Rugstis; 2013-10-22, 00:27.👍 1Comment
-
Pažadėjau... Turiu pažadą išpildyti. Atėjo laikas man pasisakyti dėl šios kovos darbų. Sako darbai panašus? Mano akimis - ne. Jie labai skirtingi... LABAI. Ir aš tikrai nenustebęs, kad laimėjo Acid. Kodėl? Pasistenksiu tą paaiškinti, bet pirmą apžvelgsime priešininko darbą.
xfireamv - Write it down
Tai tas tipinis "darau, kad daryti" darbas. Įdėja gal ir stipri... Norėta sukūrti kažką kas savo tempu ir "nesveikumu" vestu žiūrovą iš proto. Kažką, kas pralenktu kūrėjo sugebėjimus... Bet... Nesigavo. O nesigavo dėl patirties trukūmo, o gal net ir truputėlį tingumo. Bet nesijaudink - tai normalu. Tai pirmieji žingsniai link tobulybės. Praktikuokis daugiau ir ateityje tau tai atsilygins su kaupu. Nebijok ekspermentuoti ir spausti savę iki kraštutinumų, kad ir koks siaubingas kartais gali būti finalinis rezultatas. Svarbiausia, kad tu pagavai pagrindą... Dar truputėlis žinių ir šlifavimo... Ir šis darbas jau galėtu spardytis prieš Acid. Pasiklausk savęs: "Ką aš padariau blogai?". Pabandyk su ateities projektais pats argumentuotai įžvelgti savo klaidą po pralaimėjimo konkurse ar kovoje. Po to... Paskaityk ką rašo žmonės. O gal žinai... Pabandyk tą dabar... Imk ir pagalvok ką tu padarei blogai prieš tęsdamas skaityti mano komentarą, nes aš ruošiuosi įžvelgti pagrindines tavo klaidas... Pagalvok gerai, argumentuotai... Dar truputį... DAAAAR... Ir... Pagalvojai? Sumąstei savo klaidas? Jas visas argumentavai? Jei taip - tęsk skaitymą nuo......... čia!
Vieną iš pagrindinių tavo klaidų yra jau tūkstantį kartų užkabintas į akvarėlę užnešantis efektas vietoj normalių spalvų. Aš nesakau, kad jis nekokybiškas... Jis tiesiog ne vietoje ir ne laiku... Tokie efektai tinka tik spec progomis, o ne visam amv "grąžinti" ar naudoti kaip pakaitalą spalvom. Antroji klaida - ypač bloga garso kokybė. Pabandyk pasiklausyti savo priešininko darbo muzikos... Dabar savo... Vėl priešininko... Vėl savo... Nenaudok "nuripintu" nuo youtubes dainų. Ieškok švaraus, kokybiško failo. Gal net ir lossless nepatingėk susirasti. Trečioji klaida - bjaurus muzikos karpymas (0:20). Tai skamba nenaturaliai. Paprašyk savo mokytojos - JakeGirl, kad tavę apšviestu su dainų karpymu. Taip pat pradėk naudoti ausines kūrimo procese, jei vis dar jų nenaudoji. Ketvirtoji klaida - nevykęs bandymas su Pan/Crop sukūrti "gyvą", "efektingą", "dinamišką" vaizdą. Pan/Crop kad būtu efektingas... Turi judėti kiek įmanoma naturaliau. Dabar pas tavę jis kaip koks robotas, nejaučiantis inercijos ir savo "svorio" lyg būtu laikomas rankoje. Išsivaizduok, kad Pan/Crop - tai lyg kamera, kuria tu laikai rankoje. Pabandyk staigiai mostelti ranka... Ir staigiai sustoti. Ar pastebėjai, kad tavo ranka trupūtį pajuda į priešinga pusę po jos staigaus sustabdymo? Dabar išvis nejudink rankos... te laikyk ją iškelęs. Ar matai kaip ji sviruoja, dreba nuo joje tekančio kraujo ar po trupūtį silpstančių tavo rankos raumenų? Tai naturalu! Tas pats ir su pan/crop... Kuo jis labiau primins tavo ranka... O tuo labiau sukūrs įliuziją, kad tai yra kamera, laikoma rankoje, tuo labiau jis patiks žiūrovams, o ir parodys tavo meistriškumą. Jei naudoji pan/crop - VISADOS JĮ DARYK NATURALIAI ATRODANTI. Arba geriausia - išvis nenaudok jo. Nes robotiškas pan/crop viską tik sugadina... Visados... Penktoji klaida: Dinamikos nebūvimas veiksmo atkarpose. Turbūt supranti kas yra dinamika, ar ne? Deka to pan/crop rape... Viskas atrodė labai monotoniškai. Šeštoji klaida: Blogas source. Taip... Čia ne youtube... Čia visi senai atsižiūrėję HOTD ir visiems jis senai įgrisęs iki kaulų smegenų. Pačioje youtube nujaučiu, kad šis anime jau gan senai užkniso visus. Žinoma, HOTD pilnas efektingų veiksmo scenų. Su juo padaryti gerą veiksmo amv turbūt per lengvą net... Bet... O taip... Originalumas? Ką tu manei parodisęs naujo su tokių animę? Iš jo senai visi gudruoliai išspaudė visą potencialą AMV darbuose. Ir abejoju ar ką naujo... Ypač kai visi tavo amv matyti kadrai jau senai visiems gerai žinomi iš senesnių amv darbų... Galėjai tu ar galėtu kažkas kitas išspausti. Tavo priešininkas tuo tarpu pasirinko kiek mažiau išnaudota animę. Tas turbūt jam uždirbo papildomus 2 balsus. Septintoji klaida: Darbas negyvas, pasimetęs tarp "daryti istoriją" ir "nedaryti istorijos". Pradžia ir pabaiga - aklas action. Vidurys - lyg ir istorija? Jei per visa amv matytume vien tą merginą bedaužančia zombius... Taip, istorija būtu aiški, bet dabar darbas pilnas daugybes nepažįstamų veikėjų. Nesuprasi kas jie, ką jie daro, ar jie turi įtakos mūsų taip sureikšmintai merginai? Kai kurie iš jų net niekad nesusiduria su mūsų dėmesio centru, kurį tu nurodei (taip... toji mergina). Dabar jau manyčiau, kad užteks tavę kankinti. Ar pataikiau į tavo pačio asmeniškai susimąstytas klaidas? Ar kiti komentuojantis pataikė? Jei taip - gal paklausyk jų... O jei ne... Labai atsargiai prafiltruok visus komentarus ir bandyk mokytis. AMV kūrimas - tai ne šiaip kūrimas sau. Tai kūrimas visiems... O jei visgi kūri tik sau - kam išvis viešinti tuos darbus? Juk tau rūpi ką apie tavuosius amv mąsto žmones, ar ne? Ir paskutinis patepimas!!! Darbe galima įžvelgti ir daugiau smulkių klaidų kaip kalbantis veikėjai ant vokalo (arba nevykes lip-sync bandymas), sinchronizacijos nukrypimų, ghosting (pasiklausk JakeGirl kas tai yra), neaiškių/netinkančių kadrų. Eh... Didžioji dalis kritikos gan neigiama, bet nenusimink... Mokykis, skaityk kritiką, paklausyk ką sako publiką ir žiūrėk... gal tuoj nustebinsi mus. Tikiuos dar tavę pamatyti amv kovų fronte. O gal net ir susikausi su manim... Sekmės tolesnėje kūryboje.
Komentarą apie Acid darbą parašysiu kiek vėliau. Stay tuned!
Ir man nerūpi gramatiką ar skirybą. Niekad to nemokėjau ir kažin ar kada išmoksiu. Yep... neišpruses aš :c👍 3Comment
Comment