Buvo sunku apsisręsti...geriau žiūrėjosi Shurpik - Range eRRoR...bet kadangi puikiai žinau naudotą dainą, o Shurpik darbe taip ir nepamačiau atskleistos jos[dainos] prasmės/emocijos - balsą atiduodu mdgzmustang - Dejection.
AMV Battle : Shurpik vs mdgzmustang [PASIBAIGUS]
Collapse
X
-
Aš vat žiūriu į rezultatą kol kas ir kažkaip nesuprantu toki balsų išsiskirstymą. Todėl vis dėl to aprašysiu kas ir kaip, taipogi ir prabalsuosiu.
Pradėkim manau nuo muzikos, kadangi tai buvo vienas iš pagrindinių aspektų dėl kurių laukiau šios kovos. Kuo ji man patinka ir kodėl ji taip gerai veikia? Ji turi mastelio. Klausant šita kompozicija viskas atrodo epic. Gaunasi toks jausmas, kad aplink vyksta kažkokie masiniai įvykiai ir kad esi dalis viso to. Kaip tai išgaunama? Viskas yra dainos struktūroje - pirma jos pusė yra kaip pasiruošimas, kaip ilgas, sunkus lipimas į kalną kuri ne visi išgyvena. Bet antra dalis, tai kaip žiūrėti fejerverkus iš aukščiausio kalno viršūnes, sedint ant drakono suvarus LSD. KOSMOSE. It is that good.
Bet tame ir esmė, jeigu mes negirdim tos pirmos dalies, antra dalis neatrodo ant tiek epiniai, sutinkat? Ji vis dar gera, taip, bet nėra to mastelio, kuris susikuria klausant nuo pat pradžių. Dėl to daina yra labai sunki, su ja labai lengva susigadint klipą, jeigu nebus parinkti atitinkami kadrai, nes visa laika reikia kurti ta hype vaizduose, kad jis atitiktų muzikai. Ir jeigu Shurpik daugmaž pagavo tai, mdgzmustang pradėjo nuo pačios skaniausios dalies ir vien dėl to man jos darbas jau žiūrisi nelabai. Bet apie tai žemiau.
Bet prieš pradedant klipų naikinimą ir mano bendrą nusivylimą autoriais už darbų kokybe, bei geros dainos gadinimą - aš siūlau pažaisti štai toki žaidimą: "Apibendrinkit visa klipą vienu kadru!" Pasiruošet? ^^
GO!
Dejection.:
Spoileris:
Range eRRoR
Spoileris:
mdgzmustang - Dejection. Norint papildyti išsirinktą screen'ą, aš, taip pat verkiant, užduosiu tik du klausimus: KODĖL ir KAIP? Kodėl viskas taip išėjo ir kaip tu taip nusiridenai? Asmeniškai laikiau tave arčiau Moon lygio, nes tu moki daryti gerus klipus ir turi tam pakankamai techninių įgudžių. Kas nutiko?
Kas klipe yra gero?
Pradžia. Pradžioje buvo atitinkami kadrai, buvo bent kaip nors palaikoma atmosfera. Taipogi, visame klipe sutinkami geri sinchronizacijos sprendimai, taipogi dažniausiai klipas palaiko bendra spalvų gammą.
Kas klipe yra blogo? Dauguma nuo 0:33. Mokyklos drama? Srsly? Kam? Ji labai išsimuša ne tik piešimu bet ir šiaip setting'u iš bendro koncepto, kad net skaudu žiūrėti. Bet rimtai, jeigu ten būtų vienas, du, nu tris kokie momentai, aš atleisčiau. Bet ne. Ten pilnos scenos su miesto peizažais ir mokiniais. Tokia daina reikalauja epinių scenų, kovų, emocijų. O pas tave Hyouka.
Bet jeigu netgi ignoruoti ir tai.. nors ne, neišeina. Vienu žodžiu - klipe nesijaučia užbaigtumo. Jis nesijaučia kaip vientisas kurinys, jis labiau panašus į gabaliuką iš mep'o. O viskas dėl dainos karpymo. Nėra pradžios, nėra pabaigos. Aš atsisakau tikėti, jog buvo taip sunku rasti versija be perejimo į kita dainą iš albumo. Bent dėl to, kad aš netgi buvau šioje gijoje ją postinęs!
Bendrai - visas darbas atrodo kaip tai, ką numeti visiems kad atsiknistų. Ir dėl to, labai, labai nusivyliau.
Shurpik - Range eRRoR. Turiu pasakyti kad po šoko, kuri gavau nuo Dejection, šitas klipas man netgi pradėjo patikti. Kodėl jam pasibaigus aš vis dar esu nepatenkintas? Pabaiga. Oh jezau, ta pabaiga. Tos paskutinės 5 sekundės. Turiu jiems tik štai:
Kas klipe yra gero? Struktūra: yra pradžia, yra pasiruošimas, yra kulminacija, yra pabaiga. Aišku ne visos dalys čia yra stiprios, bet džiugina tai, kad jos bent yra. Kad kūriant buvo galvota apie kažka. Buvo kažkokia ideja, kuri taip ir liko neigyvendinta. Pirmai pusėj buvo gerai parinkti kadrai.
Kas klipe yra blogo? Pagrindinė problema kuria turiu čia yra tai, kad kai prasideda kulminacija, autorius gražina mus į miestą. Aš nenoriu matyti miestą, ten niekas nevyksta. O ypač nenoriu jo matyti, kai klipe rodoma kaip veikėjas svajoja/sapnuoja kažka mistinio ir tolimo. Ypač patiko kadras su varna. Bring on the fantasy, the epic stuff. Dėl to, turint tokia stipria pradžia, klipas labai smarkiai krenta link pabaigos ir taip ir neatsikelia. Aš atleisčiau netgi sinchronizacijos trukumą ir jokios vizualios korekcijos jeigu antra dalis būtų ant tiek pat gera kaip ir pradžia. Ir tu galėjai išvažiuoti čia tiesiog ant montažo, kadangi tai tau išeina gerai. Bet ne.
Vienintelis dalykas prie kurio prisikabinčiau pradžioje - patys pirmi kadrai. Perejimus panauduoti niekaip? Kiekviena karta skauda akys. Ir galiausiai - aš noriu žinoti apie pabaiga. Kas tai buvo? Kodėl? Kam? Kas ten per chimera nupiešta po blue screen'o? Aiškink!
Bendrai - jaučiasi kad kažkokia ideja buvo, jaučiasi kad autorius iš pradžių link jos ėjo. Bet gavom tai, kas yra. Pasikartosiu: atleisčiau klipui daug, jeigu jis taip nenusivažiuotu antoj pusej.
Taigi taip laukiama kova iš epinio deathmatch'o virto į vaikų gynčą ir dabar vietoj the best reikia rinkti least worst. Graudu.
Ir šioje situacijoje mano balsas atitenka Shurpik'ui. Už tai, kad jo klipas atrodo kaip užbaigtas darbas ir kad jis turėjo kažkokia vizija kuriant ji.👍 3Comment
-
Abu darbai ypatingai nesusivalgė, bet pagalvojus, kiek čia darbo įdėta - normalu. Shurpiko amv patiko labiau, pagrinde dėl švarios gražios technikos pirmomis sekundemis bei dėl to, jog supratau kaip vaizdas derinasi su žodžiais (vėlgi, primoje klipo pusėje). Tuo tarpu mdgz klipe vienodesnė spalvų gama, įkišta daugiau gražių kadrų, bet jie gan padriki, siužeto vingių irgi nelabai įkirtau. Ir remdamasis bendru įspūdžiu balsuoju už Shurpiko blyną. :~Comment
-
Nagi, reikia daugiau balsu zmonesMano anime list'as: http://myanimelist.net/animelist/daimonass
One Piece V2 pack: http://www.linkomanija.net/details?173537
Comment
-
Šita daina man patiko, net atsisiunčiau kurinuką gaila kad irgi toks trumpas tik ant pusantros minutės ilgesnis už amv ...Na iš vizualiosios dalies man labiau patiko mdgzmustang - Dejection gražus vaizdai buvo parinki bet balsuosiu už Shurpik - Range eRRoR...Nes kaip ir kiti komentaruose rašė, buvo čia kažkokia idėja ir vaizdas kažkaip derinosi prie dainos žodžių ,todėl balsuosiu už idėja because ideas are immortal and bullet proof ...👍 1Comment
-
KOVA BAIGTA!
Štai ir pasibaigė ilgai laukta kova tarp Shurpik ir mdgzmustang. Ar ji buvo verta laukimo? Galbūt... O gal ir ne. Na bet niekas nenuginčis fakto, kad šios kovos pergale džiaugsis mdgzmustang laimėjus rezultatu 18:15. Sveikinimai jai po tokios ilgos pertraukos sugrįžus su trenksmu Na o vargšelis Shurpik turės susitaikyti su pralaimėjimu. Nieko, būna, ar ne?
Atnaujinta statistikos lentelėComment
Comment