Žiūrovų Pasiūlymai

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Augis24
    AZ rėmėjas




    • 2009 03 29
    • 767

    Žiūrovų Pasiūlymai

    Taigi, kazkaip masčiau ir masčiau ir gal nebusiu nutrintas iš šitos sekcijos bet sumasčiau, kad noriu pasiūlyti vieną įdomų dalyką ir pažiūrėti ar patiks jis. Taigi, ši įdėja gimė pastebėjus didelį aktyvumą AMV Kovų fronte ir galvoju, kad tai tiktu ne visiems, o tik drąsiausiems iš kovotojų.

    O sumanymas toks:

    Žiūrovai galėtu išrinkti šiuos dalykus:

    1. Anime
    1.1. Anime pagal išleidimo metus
    1.2. Anime pagal žanrą
    2. AMV Žanrą
    3. Dainą
    3.1. Dainos žanras

    Suprantu, kad tai tikras iššukis, tačiau manau, kad nors ir kūrėjas nėra stiprus, jis/ji galėtu pasipraktikuoti ir sužinoti savo tikrąsias silpnas vietas, ir kas be ko, tai įtrauktų žiūrovus labiau į kovas taip pat.

    Manau, kad būtu galima duoti iki max 48 valandų nuo kovos susitarimo dėl žiūrovų pasiūlymų ir įdėjų ir kovos dalyviai išsirinktų jiems patinkančia įdėja. Tai tarkim kovos organizatorius duotų vadinamą užklausą viešai ką galėtų išrinkti žiūrovai.

    Variacija būtų tokia (pavyzdys):

    Anime pagal metus ir žanrą - 2008 metų leidybos, tik veiksmo anime
    AMV Žanras - Action
    Daina pagal žanrą - RnB

    Gali būti ir vienas pasirinkimas, ar 2, visa tai nuspręstu kovotojai, o nuo tos akimirkos pasirinkimas atitektų žiūrovui. Laikui bėgant galima net ir dar labiau praplėsti pasirinkimų variaciją į, tarkim: tik black and white, 0 fancy effects ir panašiai, priklausomai nuo to, kaip žmonės reaguotų į šį pasiūlymą.


    Kodėl gimė ši įdėja, tai galėčiau atsakyti trumpai:

    Tai padėtu praplėsti žinias, nes tektu dirbti su galimai nemėgiamais anime, žanrais ir panašiai, padėtu tobulėti ir gauti kritikos įvairiuose frontuose ir papraščiausiai būtų įššukis tiems, kurie to nepabijotu. Aš matau Lietuvius kaip tikrai talentingus AMV kūrėjus, tačiau tas dabartinis pasirinkimas toks, kažkodėl mane šiek tiek liūdina, turiu omeny žanrų mixai ir visas tas toks vos ne koncentravimasis į drama/romance pusę. Bet čia tik gal aš taip pastebiu. Manau, kad ši įdėja duotų šiokią tokią paspirtį ir savęs realizavima kiek platesnėje ir nežinamoje sferove. Visgi kova ir yra tam skirta: tobulėti. O tas nežinomumo faktorius tik dar labiau paaštrintu azartą.

  • cobabara
    Super mega ultra rašytojas



    • 2009 03 17
    • 998

    #2
    Man idėja patinka. Tik tada reikėtų kovai skirti šiek tiek ilgiau laiko, kad ir patį anime būtų galima pažiūrėti. Nes tokiu atveju labiau tikėtina, kad kovotojai bus jo nematę ir panašiai. Arba tada kovotojai turėtų pateikt 3-5 variantus iš anksto tam žiūrovų rinkimui ir pan.
    Urameshi, Iemon-dono!

    Comment

    • Abalys
      Nope!

      • 2010 07 20
      • 1136

      #3
      Na, visų pirmą, tai labai ačių už bandymą kažką išrasti. Esu laimingas, kad kažkas galvoja kaip būtu galima viską pagyvinti.

      Kaip žinom, dažnai kova buna asmeninis dviejų ar daugiau autorių interesas siekiant išsiaiškinti, kuris yra geresnis, stipresnis ar tiesiog išbandyti save. Autoriai susitaria dėl kovos detalių ir tuomet pradeda darbus. Tuo tarpu žiūrovai gauna laisvę išrinkti kas vertas pergalės bei darbus komentuoti. Dabar, tavo pasiūlytą variantą gan sunkoka konkrečiai vertinti, kai nėra jokio praktinio pavyzdžio. Iš dalies jis labai primena variantą, kuris jau egzistuoja kovų fronte - tai kovos su prizais. Tik šiuo atveju bet koks žiūrovas įgauna teisę nuspręsti pagal kokias dainas, anime ar žanrus kausis autoriai. Aišku ne už dyką - už tai reikia ką nors padovanoti kovos laimėtojui. Tai veikia kaip motyvaciją autoriams kautis ne pagal jų standartus. Dabar, pagalvojus, jei pritaikytume tavo įdėją praktiškai - pastarasis variantas su prizais taptu visiškai neveiksmingu. Tuom niekas nenorėtu užsiimti iš žiūrovų, nes ir taip gautu beveik tokį patį malonumą, kaip ir organizuojant kovą su dovaną. Ir dar visiškai nemokamai.

      Na aišku. Sunku dar spręsti. Iš tikrųjų norėčiau pamatyti daugiau nuomonių dėl šito iš žiūrovų bei pačių autorių.

      Comment

      • Moni@
        Narys

        • 2008 04 08
        • 80

        #4
        Skamba gan įdomiai, jeigu kažkas panašaus bus suorganizuota, tikrai sudalyvausiu ;>

        Comment

        • Augis24
          AZ rėmėjas




          • 2009 03 29
          • 767

          #5
          Liudnokai, kad patys AMVistai nesireiskia smarkiau...

          Teks eit skambint varpais Abaliui ir ziuret koki cia solution isgimdyt iseis.

          Comment

          • Pagran2kas
            Forumo vilkas

            • 2013 11 23
            • 328

            #6
            Įdomus šiaip pasiųlimas, bet tam kaip jau Abalys minėjo yra kovos su prizais kur prizo steigėjas gali pateikti savo norimus aspektus kuriais būtų kuriama. Plius dėl pasirinkimo tavo pateiktų pvz. dėl anime metų ir panašiai. Dažnais atvėjais amv kūrėjai dirba net su nematytais source'ais todėl iš to naudą minimali dėl tobulėjimo. Anime žanras dažniausiai yra atitinkamas ir amv žanrui tai manau įtakos irgi daug neduoda. Vat dėl dainos žanro tai patiko pasiūlymas tada autoriai gauna šiektiek daugiau laisvės, bet vėl iškyla tam tikrų niuansu. All in all idėja nebloga, bet labai daug dar reikia ją vystiti, bet tai tuo pačiu kaip Abalys jau minėjo atima kovos su prizu prasmę.

            Autorius Augis24
            tas toks vos ne koncentravimasis į drama/romance pusę. Bet čia tik gal aš taip pastebiu. Manau, kad ši įdėja duotų šiokią tokią paspirtį ir savęs realizavima kiek platesnėje ir nežinamoje sferove. Visgi kova ir yra tam skirta: tobulėti. O tas nežinomumo faktorius tik dar labiau paaštrintu azartą.
            Welp visu pirma drama/romance yra vienas iš populiariausių žanrų ir kurti ji nėra labai sudėtinga. Mes negalime irgi priversti autorius kurti su tuo kas jiems nepatinka. Per prievartą gi nekiši jiems to kas nepatinka. PAPILDYMAS. Nežinojimo faktorius suteiktu azarto labiau tik žiūrovams kai reiks laukt darbų, nes visada įdomu pamatyt ką sukuria žmonės. Didelė tikimybė jog autoriui duoti pasirinkimai tik sukels stresą ir nusivylimą, o tai gali atbaidyti nuo tolimesnio kūrimo. Kovose su prizu tu kauniesi dėl prizo ir supranti dėl ko tu kovoji, ko sieki savo darbu.

            Autorius Moni@
            Skamba gan įdomiai, jeigu kažkas panašaus bus suorganizuota, tikrai sudalyvausiu ;>
            Nemeluok. Tu mus keiki dėl kovos su prizu jau, o čia vėl nežinosi ką tau duos
            Paskutinis pakeitimas nuo Pagran2kas; 2016-07-16, 01:22.
            The end justifies the means.

            http://myanimelist.net/animelist/Pagran2kas

            Comment

            • CemyCemy
              Rimtas forumo narys


              • 2009 06 25
              • 141

              #7
              Tikiuosi idėja bus įgyvendinta, nes skamba tikrai įdomiai. Būtinai sugalvočiau kokių nors pasiūlymų dalyviams

              Comment

              Working...