AMV – kas tai? Pradžia ir istorija (1996-2008)

Collapse
Ši gija yra iškelta
X
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • slicKrox
    Catching some Zzzzs...




    • 2012 08 01
    • 2161

    AMV – kas tai? Pradžia ir istorija (1996-2008)



    AMV – kas tai? Pradžia ir istorija
    (1996 - 2008)



    » AMV (Anime Music Video) – dažniausiai anime gerbėjų sukurtas muzikinis video klipas, pasitelkus į pagalbą šiuolaikines video ir audio redagavimo / montažo programas, naudojant įvairius anime ir muzikos fragmentus. Suliejant muziką ir anime į vieną padarą. Viskas priklauso tik nuo AMV kūrėjo vaizduotės, sumaišant šiuos elementus į vieną kūrėjas gali perpasakoti ar atskleisti visai naują istoriją. AMV klipuose gali būti naudojami tik anime, manga ir japoniškų kompiuterinių žaidimų foto ar video medžiaga.

    Tiksliai nėra aišku kaip gimė AMV, bet logiškai svarstant, tai turėjo būti metas, kai video ir audio montavimas ir redagavimas tapo labiau pasiekiamas paprastiems mirtingiesiems. Pirmieji AMV klipai buvo pastebimi praėjusio amžiaus devinto dešimtmečio vidury, o tikrasis bumas prasidėjo 1997-99 metais, kai globalinio interneto tinklas išplėtė savo šaknis. Būtent tuomet ši sąvoka ir įgavo tvirtus pamatus šiame pasaulyje, kai pradėjo kurtis atskiros fanų bendruomenės, bei AMV-studijos, kurdami ir platindami savo darbus internetinėse platybėse.


    Kokia AMV ateitis?



    Dabartiniu laiku, AMV veikla įgauna vis spartesnius apsisukimus. Kiekvienais metais tiek Amerikoje, tiek Prancūzijoje, tiek Rusijoje, tiek kituose šalyse yra rengiami tarptautiniai AMV konkursai ir festivaliai, kurių apimtis kiekvienais metais tik auga. Atsiranda vis daugiau įspūdingų profesionalaus lygio muzikinių anime klipų, kurie tampa oficialiais arba komcerciniais klipais, kurie ne kartą buvo demonstruoti per televiziją. Vienas iš tų AMV yra Euphoria, pagal atlikėjos Frou Frou dainą - Must Be Dreaming ir pagal anime - RahXephon.

    AMV gali būti atliktas ir sukurtas bet kokiam žanre: komedija, drama, siaubas, romantika, parodija, veiksmo, eksperimentinis ir t.t. Internetas tapo vienu iš didžiųjų pagalbininkų, kurio dėka žmonės galėjo talpint ir demonstruot savo darbus. Viena iš tokių vietų internete yra svetaine http://www.animemusicvideos.org/ kurioje yra užsiregistravę daugiau nei 650000 kūrėjų ‚ lankytojų ir patalpinta daugiau nei 110000 AMV darbų (Arba: http://amvnews.ru/ ) Įvairiose festivaliuose AMV turnyras tai tiek rungtis tiek pramoga kūrėjams ir žiūrovams., tačiau tai nėra taip paprasta kaip gali pasirodyt. Norint sukurt tikrai pilnavertį ir originalų darbą reikia skirti daug laiko ir netgi papildomų lėšų sparčiam kompiuteriui ir kai kuriems išoriniams įrankiams / reguliatoriams, kurie palengvintų ar paįvairintų darbą.


    O ar tai legalu?



    Naudojama anime ir audio medžiaga yra apsaugota autorinėm teisėm ir iš tiesų jų kūrimas ir platinimas yra nelegalus. Iki šiol anime ir muzikinių įrašų kompanijos nežino kaip kovoti su AMV autoriais bei jų platintojais. Tačiau kai kurios kompanijos pasinaudoja tuo kaip nemokama reklama. O dauguma įsitikinę, kad AMV galėtų puikiai tapti komercine preke. Nes yra pasitaikę tokių atvejų, kai kai kurių kūrėjų AMV darbai, buvo pridedami prie vieno ar kito išleidžiamo anime DVD kaip Bonus medžiaga.

    Atsižvelgiant į šiuos legalumo neišspręstus klausimus, AMV kūrėjai vis tiek nesustoja juos kurdami. Palengva, nors ir atsargiai bet yra žingsniuojama į priekį. Daugumos įsitikinimu yra taip, kad kol yra laikomasi atitinkamų etiketo taisyklių ir AMV kūrėjai iš to nesidaro pinigų, viskas bus gerai, bet kas mūsų laukia ateityje, belieka tik spėlioti. O tos pagrindinės etiketo taisyklės tokios: kurdamas muzikinį anime klipą nesisiųsk naudojamo nelegalaus anime video, nelegalios muzikos ir nelegalios programinės įrangos. Jeigu jūs norit, kad jūsų AMV nebūtų ištrintas iš YouTube, patartina nenaudot AMV su hard-sub‘ais.


    Kevin Caldwell – didelis AMV indėlis



    Vienas iš tų pavyzdžių, kai vienas kūrėjas gali įtakoti visai AMV bendruomenei. Pirmieji jo darbai padarė revoliuciją AMV pasaulyje, kurie atrodė ne šiaip klipas, o daug daugiau ir profesionaliau, nei kažkas prieš tai sukurta. Žmogus, kuris tapo daugumos dabartinių AMV kūrėjų legenda ir žingsnis į kitą lygį.

    Kevinas pradėjo kurti pirmuosius AMV 1996 metais ir pirmąjį apdovanojimą laimėjo 1997 aštuntame Akon konkurse. Bet Kevino vardas tikrai nuskambėjo, kai jis laimėjo visas apdovanojimų kategorijas vykusiame Anime Expo 1998. Beje, visas jo AMV buvo sukurtas dėka lazerinio diskų grotuvo ir kasetinio video grotuvo pagalba – juostinis montavimas. Sinchronizacija buvo stulbinamai tiksli pasitelkus tokius primityvius įrankius, todėl jį praminė "Timing God".

    Kitą savo šedevrą jis pristatė Anime Expo festivalyje 1999 metais, kur pristatė iki šiol visiems gerai žinomą AMV „Engel“. Šis AMV buvo skaitomas jo pačiu geriausiu darbu, kuriame buvo neįtikėtinai viskas tiksliai ir kūrybingai sumontuota, bei įdomiai pateikti ir atskleisti anime personažai. (Ehh... gaila, kad aš visiškai nesuprantu vokiečių.)


    Kevino netikėtas atsisveikinimas:



    Po šio AMV prasidėjo tikras perversmas AMV pasaulyje ir visur Kevinas Caldwell'as buvo minimas kaip „AMV dievas“. Apie jį pradėjo sklisti gandai ir jo darbai buvo imami kaip pavyzdžiai. Kitais metais Anime Expo turnyre jis pateikė jau du darbus, kurių vienas iš jų laimėjo geriausios komedijos nominaciją – „Caffeine Encomium“, o kitas jo darbas apdovanojimų nelaimėjo - „Believe“. Pats Kevinas sakė, kad tai jo blogiausias darbas, nors dauguma tai neigė. Po šio turnyro jis prarado interesą AMV kūrybai ir 2000 pranešė, kad pasitraukia nuo šio hobio. Iki šiol nuo jo nebuvo girdėt jokių žinių. Kalbama, kad jis tapo legenda ne dėl savo talento, o daugiau dėl savo paslaptingo dingimo. Kaip bebūtų dėl to liūdna, bet 2005‘ais jis buvo pastebėtas, kai užsiregistravo animemusicvideos.org svetainėje, kaip Kevin Caldwell (proxy) ir patalpino dalį savo senų darbų ir gal iki šiol slapčia stebi ir kuria kokį naują įspūdingą darbą, nors nuo tos dienos toje svetainėje daugiau niekada nebuvo pastebėtas.


    Žinomesni darbai:






    Paskutinis pakeitimas nuo slicKrox; 2010-12-28, 23:28.
Working...