Džiaugiuosi, kad pirmasis etapas išėjo gana pavykęs ir kad sulaukė pakankamo susidomėjimo. Tikiuosi, antrasis bus dar geresnis. Sveikinu pirmojo etapo nugalėtoją nemesis su iškovota pirmąja vieta, o šiandien skelbiu antro etapo iššūkį:

„Jis valdė geležiniu kumščiu, ant kurio buvo užmauta aksominė pirštinė.“

Pirmiausia, norėčiau atkreipti dėmesį, kad tai yra ne tiesioginė tema, o citata, tačiau ją taip pat kaip ir individualų žodį, reikia panaudoti įkvėpimui istorijai. Turbūt turėčiau ir tiesiai šviesiai pasakyti, kad šios citatos į savo kūrinį įtraukti negalima, reikia tik panaudoti idėją bei pritaikyti ją savo istorijoje.
Ši citata yra iš garsiosios Mario Puzo knygos "Krikštatėvis", tačiau tai toli gražu nereiškia, kad turite rašyti apie mafiją. Na, o detaliau aiškinti pačios citatos, manau, nereikia.


Taisyklės

Kalba. Tik lietuviškai. Čia Lietuva, forumas lietuviškas, tad ir puoselėkim savo kilmę Tekstams su dideliu kiekiu klaidų taip pat bus sugalvojamos sankcijos, reikalui esant. Suprantu, kad ne visi ją mokat idealiai, bet bent jau rašybą worde pasitikrinkit. Taip pat būtinai naudojam lietuviškus rašmenis. Jokių šveplumų [o apie w/y/oo dalykus išvis nešneku] – komentaruose tegul rašo kas kaip nori, bet rašto darbai turi būt tvarkingi.
Tipas. Dalykiniai/moksliniai/faktiniai darbai [non-fiction] neleidžiami. Jeigu konkursas kūrybinis, tai tebūnie kūrybinis. Dienoraštinis tipas leidžiamas, jeigu aišku, kad tai yra kažkoks veikėjas, o ne kontempliavimo mintys. Na, o grožinės literatūros žanrai leidžiami visi – ar tai apsakymas, ar eilėraštis, ar komedijinis vaizdelis. Svarbu, kad būtų išgalvota.
Apimtis. Nuo 100 iki 1500 žodžių. Suskaičiuoti, manau, sunku nebus – worde atitinkama funkcija tikrai yra, o jeigu ką, galima ir internete pasiieškoti žodžių skaičiuoklių.

Dvi naujos taisyklės:
Jokių fan-fiction. Tai yra, sukurtas pasaulis bei veikėjai turi būti originalūs ir sukurti jūsų, o ne paimti iš jau sukurtos visatos.
Jokių keiksmažodžių. Grubūs žodžiai yra viena, o keiksmai - visai kas kita. Taip kad jokių rusiškų bl** ar kitų raidžių kombinacijų ar jokių antrų galų.

Darbai siunčiami man elektroniniu paštu dunamez@gmail.com iki rugpjūčio 11 dienos 21 val. [kitas sekmadienis]. Tekstą prisegti kaip atskirą failą – word [priimsiu ir doc, ir docx], notepadu, rtf ar dar kokie nors panašūs failų tipai, kurių galiu nežinoti, bet kuriuos būtų galima atidaryti su minėtomis programomis. Praeitą kartą kažkas naudojo odt - jeigu galit to išvengti, tokio geriau nereikia. Jeigu naudosit kažkokį formatavimą, tekstą iš anksto paruoškit pagal AZ forume naudojamą BB kodą. Kitų spalvų ar įmantrių šriftų nelabai leisiu, bet tokie dalykai kaip bold ar italics kartais būna reikalingi.

Laiške taip pat paminėkit savo AZ nicką, kūrinio pavadinimą, savo tikrą vardą, ir dažnai naudojamus kontaktinius duomenis – ar email, ar telefono numerį, ar skype – kuriais būtų galima susisiekti prizo laimėjimo atveju.

Taip pat prašytume, kad apie savo planus dalyvauti praneštumėt iš anksto [ar gijoje ar PM]. Tai jokiu būdu nėra registracija, bet tiesiog norime matyti, kiek dalyvių galime tikėtis bei ar dėl to reikia keisti turnyro struktūrą ir kitus susijusius organizacinius dalykus.


Etapo prizas

Haruki Murakami „Visi Dievo vaikai šoka“





Tai tikrai įvyko. Pačioje visiškai nurimusios širdies gilumoje.Gyvenimas, mirtis ir miegas. 1995-ųjų žiema. Tik akimirka – ir viskas pavirto griuvėsių krūva. Sukrėstas pasaulis suvirpa: Kušire, į kurį mažą dėžutę gabena vyras, jūros pakrantėje degant iš jūros išplukdytų rąstų laužui, Tokijuje, kur požemiuose Varlius susikauna su Slieku. Kas nutinka šešiems visiškai vienas su kitu nesusijusiems veikėjams po Didžiojo Hanšino, arba Kobės, žemės drebėjimo ir tų pačių metų kovą Tokijo metro įvykusios nervus paralyžiuojančių dujų atakos? Apsakymų veikėjai negyvena Kobėje ir nė vienas iš jų neapsilanko stichijos suniokotame mieste. Žemės drebėjimas išgyvenamas ne tiesiogiai, o per košmarus, patiriamas haliucinacijas, reakciją į žinias.Kai perskaitysi šiuos apsakymus, tavyje irgi kažkas pasikeis...Visi Dievo vaikai šoka – pirmasis Haruki Murakami apsakymų rinkinys, kurį vienija bendra tema. Visuose apsakymuose galima įžvelgti antgamtiškumo motyvą, kuris būdingas daugumai autoriaus kūrinių. Rašytojo kūryboje šis rinkinys išsiskiria tuo, kad visi apsakymai parašyti jam nebūdingu trečiuoju asmeniu.





Kaip matote, etapams darbų siuntimo laikas bus dvi savaitės. Darbams konkrečių kriterijų nėra, išskyrus tai, kad turi atitikti temą ir kuo geriau ją įkorporuosite į savo darbą (ir kuo originaliau), tuo geriau tas darbas bus įvertintas. Jeigu nesate tikri, ar jūsų idėja tinka temai ar pagal dar kokią kitą taisyklę, nesidrovėkite ir rašykite man ir klauskite. O jeigu turite dar kokių nors klausimų, lauksiu jų šioje gijoje arba asmenine žinute.

Taigi, mąstykit, įjunkit vaizduotę, rašykit, taisykit ir siųskit man savo darbo vaisius