Taigi taigi kaipgis, kaip jau paskelbiau vakar, šiandien iškilmingai atidarau rašytojų turnyrą su pirmąja tema, kuri vadinasi labai neįprastai:

Qualtagh

Nenusigąskite tokio neįprasto žodžio, jis tik skamba sudėtingai. Šis žodis reiškia „pirmasis žmogus, sutiktas, išėjus iš namų“.
Galbūt tai jūsų paštininkas, kuris niekaip neatneša laukiamos žinutės iš tolimų kraštų? Galbūt tai landus kaimynas, kuris pasirodo besąs slaptas agentas ar tiesiog beprotis, manantis, kad jūs ateivis iš kitos planetos? O gal tai jūsų nuomojamo buto šeimininkė, kuriai jau dvi savaites vėluojate sumokėti? Visa tai ir dar daug neminėtų dalykų tinka žodžiui qualtagh.


Taisyklės

Kalba. Tik lietuviškai. Čia Lietuva, forumas lietuviškas, tad ir puoselėkim savo kilmę Tekstams su dideliu kiekiu klaidų taip pat bus sugalvojamos sankcijos, reikalui esant. Suprantu, kad ne visi ją mokat idealiai, bet bent jau rašybą worde pasitikrinkit. Taip pat būtinai naudojam lietuviškus rašmenis. Jokių šveplumų [o apie w/y/oo dalykus išvis nešneku] – komentaruose tegul rašo kas kaip nori, bet rašto darbai turi būt tvarkingi.
Tipas. Dalykiniai/moksliniai/faktiniai darbai [non-fiction] neleidžiami. Jeigu konkursas kūrybinis, tai tebūnie kūrybinis. Dienoraštinis tipas leidžiamas, jeigu aišku, kad tai yra kažkoks veikėjas, o ne kontempliavimo mintys. Na, o grožinės literatūros žanrai leidžiami visi – ar tai apsakymas, ar eilėraštis, ar komedijinis vaizdelis. Svarbu, kad būtų išgalvota.
Apimtis. Nuo 100 iki 1500 žodžių. Suskaičiuoti, manau, sunku nebus – worde atitinkama funkcija tikrai yra, o jeigu ką, galima ir internete pasiieškoti žodžių skaičiuoklių.

Darbai siunčiami man elektroniniu paštu dunamez@gmail.com iki liepos 21 dienos 21 val. [kitas sekmadienis]. Tekstą prisegti kaip atskirą failą – word [priimsiu ir doc, ir docx], notepadu, rtf ar dar kokie nors panašūs failų tipai, kurių galiu nežinoti, bet kuriuos būtų galima atidaryti su minėtomis programomis. Jeigu naudosit kažkokį formatavimą, tekstą iš anksto paruoškit pagal AZ forume naudojamą BB kodą. Kitų spalvų ar įmantrių šriftų nelabai leisiu, bet tokie dalykai kaip bold ar italics kartais būna reikalingi.

Laiške taip pat paminėkit savo AZ nicką, kūrinio pavadinimą, savo tikrą vardą, ir dažnai naudojamus kontaktinius duomenis – ar email, ar telefono numerį, ar skype – kuriais būtų galima susisiekti prizo laimėjimo atveju.

Taip pat prašytume, kad apie savo planus dalyvauti praneštumėt iš anksto [ar gijoje ar PM]. Tai jokiu būdu nėra registracija, bet tiesiog norime matyti, kiek dalyvių galime tikėtis bei ar dėl to reikia keisti turnyro struktūrą ir kitus susijusius organizacinius dalykus.


Etapo prizas

Kenzaburo Oe „Asmeninė patirtis“




Asmeninė patirtis - monumentalus japonų prozininko, Nobelio premijos laureato Kenzaburo Oe romanas, pasakojantis apie jauno žmogaus širdyje vykstančią svajonės ir pareigos kovą. Paukštis Berdas sužino, kad jo vaikas gimė su galvos defektu. Svajojęs apie avantiūristinę kelionę į Afriką, dabar jis atsiduria siaubo gniaužtuose. Prasideda ištvirkavimo ir nevilties dienos. Kūdikio mirties troškimas ir seksualiniai nuotykiai... Ar šiandienos žmogui, stovinčiam ties pamišimo bedugne, dar yra vilties sugrįžti į gyvenimą? Perėjęs pragaro ratus, jaunas vyras prisiima jam skirtą likimą.


Romaną K. Oe parašė 1964 metais, kovodamas su savo paties išgyvenimais gimus protinei negaliai pasmerktam sūnui, kurio globai jis atsidėjo ir kuris vėliau tapo daugelio jo kūrinių veikėju.







Kaip matote, etapams darbų siuntimo laikas bus dvi savaitės. Darbams konkrečių kriterijų nėra, išskyrus tai, kad turi atitikti temą ir kuo geriau ją įkorporuosite į savo darbą (ir kuo originaliau), tuo geriau tas darbas bus įvertintas. Jeigu nesate tikri, ar jūsų idėja tinka temai ar pagal dar kokią kitą taisyklę, nesidrovėkite ir rašykite man ir klauskite. O jeigu turite dar kokių nors klausimų, lauksiu jų šioje gijoje arba asmenine žinute.

Taigi, mąstykit, įjunkit vaizduotę, rašykit, taisykit ir siųskit man savo darbo vaisius