Dalinamės naujausiu MASPO įrašu. "Ačiū rekomendavusiems šį filmą. Dabar ir mes jį galim drąsiai REKOMENDUOTI Wolf Children".

Arna: Nuo pradžių iki galo pragalvotas anime. Nėra tuščių, neišbaigtų tarpų, loginių klaidų ar šiaip, įvairių lia lia nesąmonių. Stipri istorija. Manau šio scenarijaus adaptacija meniniam filmui tikriausiai būtų net geresnė nei anime.

Anime gyvenimiškai rimtas, brandus, psichologinis. Todėl vertinti šio anime manau negalima paviršutiniškai ar šabloniškai. Pvz. vilkolakiai. Kodėl jie atsirado šioje be galo žmogiškoje, kasdieninėje istorijoje? Bandymas žmogišką kasdienišką meilės istoriją paįvairinti japoniška mitologija? O gal tai tam tikras metodas kai naudojant tam tikrus mitologinius elementus siekiama kažką giliai paslėptą parodyti šioje istorijoje? Gal vilkolakio personažas savyje slepia netipišką, sudėtingą, nevisada visiems suprantamą tikro žmogaus psichologinį, dvasinį ir kitokį portretą? O gal į viską reikia žiūrėti kaip į paprastą gražią anime pasaką? Anime daug Japonijos, ypač tai, kas yra toli už jos miesto ribų. Su didele meile ir pagarba parodomas šiuolaikinio japono ūkininko-valstiečio gyvenimas, parodomas nykstantis Japonijos kaimas esantis toli nuo visų didmiesčių. Daug čia visko ko parodoma. Reikia tik žiūrėti, visa tai pamatyti ir (bandyti) suprasti.