Kaip ir galima buvo tikėtis OVA buvo tik artėjančio antrojo sezono įžanga. Oficialioje projekto svetainėje skelbiama jog autoriai, dirbę ties pirmuoju sezonu 2006'ais metais, liks tie patys. Naująjį sezoną sudarys 24'ios serijos ir taip padengs visus pasibaigusios mangos tomus.

Ne kas kitas, o Nagahama Hiroshi, garsiųjų Mushishi serijų režisierius, sugrįžta kitų metų sausio 4'ą dieną su vienos valandos trukmės specialia Mushishi serija. 2006 Anime adaptacija laimėjo ne viena TV apdovanojimą, apskriejo aplink visą pasaulį, o Yuki Urushibara autoriaus 2008 metais pasibaigusi manga duoda vilčių jog tai tik pradžia antrajam TV sezonui, kurio scenarijui turėtų su kaupu užtekti pasibaigusios mangos turinio. MAL duomenimis specialioji valandos trukmės serija vadinsis Hihamukage.

"Mushi nėra nei gyvūnai nei augalai. Mushi yra pirminė gyvybės forma, mikroorganizmai, apie kuriuos dauguma žmonių nieko nežino, nes jų negali matyti. Pagrindinis veikėjas, Ginko, yra "Mushi-shi" (kažkas panašaus į žiniuonį, gydytoją), kuris keliauja iš vienos vietovės į kitą ir padeda žmonėms įvairiuose situacijose į kurias jie papuolė dėl Mushi. Veiksmas vyksta XVIII a Japonijoje. Atvaizduojama to meto kultūra, žmonės.

Ginko stebulingai neišsprendžia problemų. Kartais jam pavyksta jas išspręsti, kartais tik sumažinti efektą. Dažnai net ir jis yra bejėgis, todėl lieka tik aplink vykstančio veiksmo stebėtoju."





Autorius Raziel
tikriausia geriausias anime per paskutinius metus ar porą. Puiki atmosfera, ost'as dar ilgai pas mane playliste sėdės (nors šeip neesu muzikos mėgėjas didelis). Fragmentiškas siužetas kažkiek gal ir trukdė įsijausti labaiu, bet kita vertus ir suteikė tokio lengvumo visam kūriniui. Labai "dvasingas" anime, tikra atgaiva sielai po visokių superpowerių, monster battle ir tt. o jau art'as
Autorius Silvestras
Va čia tai tikras unikalumo grožis,kas gali būti gražiau už šio anime originalumo ir klasikinės ramybės junginio.Net nežinau kaip konkrečiai apibendrinti,na,kad daug emocijų sukėlė tai faktas.Nu jo,tos būtybės absoliučiai įtraukiančios,mistiškos ir kartais šiurpios.Taip įdomu stebėti kaip Ginko darbuojasi,jisai pats unikalus ko ne kaip veikėjas,ką jau bekalbėti apie visą anime.Iš pirmo epo reikia suprast jau,kad toliau bežiūrint susilauksi kažko neordinaraus,žavingo ir abstraktaus.Visa anime pavaizduota ir perteikta ramuma gan stipriai vilioja,pasaulis atrodo toks gražus ir migdantis.Čia kas po kelių metų vadins "anime klasika".Pažiūrėjas supratau ir patsai pritariu,kad neveltui Mushishi laikomas topuose ir garbinamas anime fanu kaip vienas geriausiu paskutiniu metu leidinys.
Autorius witkus
Štai, pagaliau radau anime kokį jau seniai norėjau pažiūrėt. Vienas nuostabiausių kūrinių kuriuos esu matęs, o matęs esu nemažai. Kiekviena istorija buvo neitikėtinai įdomi, juntama atmosfera sukėlė daug jausmų, šį anime galėjau žiūrėti su nuoširdžia šypsena veide, juolab, kad kaikuriuos dalykus, kurie buvo minimi serijose, darydavau ar iki dabar darau ir aš, pvz.: uždengus ausis mėgdavau prieš miegą pasiklausyti to užiančio garso kuris man primindavo kažką verdantį (galvodavau, kad tai kraujo kuris teka gyslomis garsas), taip pat iki dabar užmerkęs akis stebiu tuos raibulius tamsoje ir vis stengiuos kanors juose ižvelgti (kai buvau mažas vis svarstydavau ka tie raibuliai galėtų reikšti ir ar juos matau tik as, ar ir kiti juos regi...) Ech, tarsi gryno oro gurgšnis po troškaus ecchi bei banalybės tvaiko kuris apsėdo bemaž visus naujus animus...