Re:Birth - The Lunatic Taker

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Draconica

    Re:Birth - The Lunatic Taker

    AZYEnMB.jpg
    Re:Birth - The Lunatic Taker
    リバース -The Lunatic Taker




    Metai: 2009 - 2011
    Žanrai: Veiksmas, drama, antgamtinis, seinen.
    Istorijos autorius: Dal Young Im
    Dailininkas: Soo Hyun Lee
    Apimtis: 7 tomai, 29 skyriai.
    Tipas: Manhwa
    || Anime - Planet || MAL ||

    Skaityti internete: Manga Fox

    Kiti šio autoriaus darbai: Ace Maid, Aflame Inferno, Cross Make, Freezing, Koimoku, Kurokami, Onihime VS, The Legend of Maian, The Phantom King, Unbalance x Unbalance, Zero.


    Aprašymas:
    Paprastame mieste, gyvena paprastas mokinys. Tai - Reiji's Tachibana. Vaikinukas iš klasiokės išgirsta keistą istoriją apie savižudybes, mirtį ir magiškus aksesuarus, tačiau visa šita nesąmone nepatiki, tad keldamas nuo žemės rastas dvi apyrankes problemos nemato. Kone staiga jis miršta ir yra priverčiamas su paslaptingu papuošalu sudaryti kaži kokį sandėrį, dėl kurio jis grąžinamas į gyvenimą. Ir, kaip bebūtų keista, gyvas ir sveikas! Į visą marmalą netikėtai, ir prieš Reijio valią, yra įtraukiama ir jo sesuo Ayaka, kuri yra prisiekus už broliuko gerovę paaukoti net gyvybę.

    Lyg to būtų negana, visi tokie "sugrįžėliai" kovoja vienas su kitu idant atimti gyvybes, kurių skaičius iš kart po atgijimo atsiranda ant krūtinės. Tai dienų skaičius, kiek tokiam žmogui yra likę ir tą skaičių be abejo galima pavogti ir prisidėti prie savojo. Tokie asmenys vadinasi "Takers" ir jų daugiau, nei Reijiui atrodo.




    llgG0DM.jpgO kas yra tikrasis išlikimas?

    Pradėsiu nuo to, kad ši manhwa tikrai nėra tai, kas atrodo po pirmo skyriaus ar net tomo. Taip, takers, aksesuarai ir savižudybių banga yra ir ji nedingsta, tačiau siužetas vėliau tampa žymiai suktesnis. Kas liečia veikėjus tai galiu drąsiai sakyti - kam per nervus eina pesimetę, neretai verkšlenantys ir naivūs berniukai kupinom galvom gerų idėjų, tai Reijis nervus patampys. Man patampė, ir gerokai. Jo siekis viską išspręsti rankų paspaudimu kai kiti ką tik taikėsi gerklę perrėžti atrodo idiotiškas ir neadekvatus. Tiesa, manhwoje vis pabrėžiama, kad jis tik vaikas, tik mokyklinukas, tačiau situacijos negerina, nes bent jau aš kažkaip pratusi prie šiek tiek kitokių personažų. Ayaka - įdomesnė persona, bet kuo toliau skaitant, tuo labiau jos požiūris ir veiksmai pradėjo erzinti. Bet čia gal tik man ji šitaip kliuvo. Tiesiog mėgavausi Natsuhi, kuri šiai manhwai įnešė kažką naujo, Jos mąstymas taip pat prablaškydavo nuo giminaičių amžinų ginčų kas gerai, o kas blogai. Manau verta paminėti, kad į visą jovalą įsimaišo dar ir didžiulė korporacija ironišku pavadinimu "Life,inc". Kodėl ironišku - skaitydami suprasite. Su ta korporacija velniai žino kas daros ir autorius nelabai sugebėjo man paaiškinti kas gi ten per "biesas". Netrūksta incest užuominų, papų, kelnaičių ir padoriai nepadorių vaizdų, nors jie esmės nesudaro, todėl ecchi kaip žanras ir nėra minimas. Ir galiausiai visame šitame lengvame chaose yra pabaiga. O pabaiga tokia, kad net nežinia kaip čia geriau išsireiškus. Lyg ir pabaiga, lyg ir palikta suprasti skaitytojui, lyg ir bele numesta, lyg ir palikta tęsiniui. Tiesa, tęsinys yra, bet ne apie jį čia kalbama. Trumpai tariant pabaiga mane nuvylė ir supykdė. Tikėjausi kažko užbaigtesnio, kažko konkretesnio. Bet matyt tokia autoriaus intencija turėjo pagrindo.


    Vidinio kritiko balsas:
    Dėl Reiji verkšlenimo, Galatea'os neatskleidimo, ir nesuvokiamai nukirstos pabaigos duodu 4/5.




    2
    5
    0%
    0
    4
    100.00%
    2
    3
    0%
    0
    2
    0%
    0
    1
    0%
    0
  • juoz357
    Naujokas
    • 2013 05 11
    • 11

    #2
    Man manhwa apskritai patiko, lengvai susikaite. Bet del daug ko pritariu Draconica - tas pagrindinis veikejas rimtai kartais nervus patampo verslenkdamas, o del pabaigos tai pastebejau kad tokios skubios ir nukirstos pabaigtos apskritai budingos Dal Young Im kurybai. Taip buvo ir su Koimoku, Onihime VS. Todel vertinu 4/5.

    Comment

    Working...