13 Club

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Draconica

    13 Club

    v7Ow8qQ.jpg
    13 Club
    サーティーンクラブ


    Metai: 2008 - 2009
    Žanrai: Drama, mistika,psichologinis, seinen, siaubas.
    Istorijos autorius: Tatsuya Shihira
    Dailininkas: Tatsuya Shihira
    Apimtis: 2 tomai, 11 skyrių.
    Tipas: Manga
    || Anime - Planet || MAL ||

    Skaityti internete: Manga Fox

    Kiti šio autoriaus darbai: Cherry Blossoms; Shameless Girl; Under the Great Cherry Blossom.

    Aprašymas:
    Ką darytum jei galėtum žinoti truputį apie tai kas vyks ateityje? Kaip išnaudotum šią informaciją? Panaudotum ją savo tikslams ar mėgintum kažką pakeisti?
    Kudan turi savo internetinę sveitainę pavadinimu 13 Club (Trylikos Klubas). Šioje svetainėje jis kaupia ir skelbia "įdomias" istorijas. Dažniausiai šios istorijos apie žmonių ydas, tokias kaip alkoholizmas, lošimas ir moterų geidimas. Ieškodamas publikuotinų pasakojimų Kudan įsivelia į įvairias ir ne visada malonias situacijas.



    Internetas - pilnas normalių žmonių, - 4chan

    Piešimas:
    Negaliu sakyti, kad piešimas buvo kažkuo išskirtinis. Dizainas subalansuotas protingai, veikėjai kaip veikėjai. Be abejo tokiais atvejais, o ši manga nėra šiuo atžvilgiu išskirtinė, pagrindinis veikėjas ganėtinai ryški persona.

    Personažai:
    Tai sritis, kurioje autorius (nežinau mangakos lyties, todėl tebus "jis") tikrai pasistengė iš peties. Istorijų dalyviai atskleisti pilnai ir visiškai. Jų motyvai, veiksmai - viskas paaiškinta. Žinoma, tokio tipo mangoje nenuostabu, kad pagrindinis veikėjas yra paslaptinga, kone mistinė persona, todėl apie jį beveik nieko ir nesužinom. Bet nemanau, kad tai sudaro didelį minusą, bet pats Kudan nėra jau tokia svarbi persona, nors užima pagrindinio veikėjo vietą.

    Siužetas:
    Tike viršelis, tiek visur kitur esantys šios mangos aprašymai mane nuteikė kaži kokioms tai gangsterių kovoms. Kaip nustebau, kad ši manga visiškai ne apie tai. Nustebau ir apsidžiaugiau, nes supratau, kad tai tikrai neblogas siaubo žanro atstovas (nors kai kurie gal ir ginčytusi, kad vis dėl to mistika yra kertinis akmuo). Autorius sugebėjo sudominti savo savitu būdu pasakojant apie miesto legendas (urban legends). Kitas priėjimo kampas suteikė šarmo šiai mangai. Palaidų galų nėra palikta, visos istorijos išpildytos, nėra per daug išplėtotas, pertemptos arkitaip sumaitotos.

    Verdiktas:
    Aš duodu 4,5 ir apvalinu iki penkių. Ši manga vienas iš tų perlų, kuriuos be galo sunku surasti.



    1
    5
    100.00%
    1
    4
    0%
    0
    3
    0%
    0
    2
    0%
    0
    1
    0%
    0
Working...