Vampire Knight

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Draconica

    Vampire Knight

    <img src="http://i.imgur.com/7rQGyeU.jpg" align=left hspace=13 width=256height=382 ></img><hr/>
    Vampire Knight
    ヴァンパイア騎士 (ナイト)
    <hr/>


    Metai: 2005 - 2013
    Žanrai: Mistika, drama, romantika, shoujo.
    Istorijos autorius: Matsuri Hino
    Dailininkas: Matsuri Hino
    Apimtis: 18 tomų, 93 skyriai.
    Tipas: Manga
    Anime - Planet ; MAL

    Skaityti internete: MangaFox

    Kiti šio autoriaus darbai: Wanted; Suki ni Ikitai!; Bonsai shi to ibara jou; etc.

    Aprašymas: Anksčiausias Yuki atsiminimas tai kraujas ir sniegas - ji buvo užpulta vieno vampyro, bet išgelbėta kito. Taip jau nutiko, kad Yuki įsivaikino prestižinės Cross akademijos direktorius. Akademija ne šiaip sau. Ji turi dvi klases - Dienos ir Nakties. Dienos klasė visiškai paprasta, bet Nakties turi šiokią tokią paslaptėlę - joje vien tik vampyrai, o jiems vadovauja ne kas kitas, o tas pats vampyras, kuris išgelbėjo Yuki prieš dešimt metų - Kaname Kuran. Yuki turi ir darbą - laikyti šias dvi klases atskirai, nes, akivaizdu, Dienos klasė jokiu būdu negali sužinoti, kad gyvena šalia vampyrų. Šį nelengvą darbą jai padeda vykdyti vaikystės draugas Zero Kiryuu, kuris siaubingai neapkenčia vampyrų, nes jo šeima buvo pastarųjų išžudyta. Deja, saldus gyvenimas saugant mokyklos paslaptį tikrai nėra toks, koks gali atrodyti, kai Yuki pradeda suprasti, kad ne viskas yra taip, kaip atrodo vis daugiau atskleidžiant savo praeities paslapčių.

    <hr/>

    <hr/><img src="http://i.imgur.com/LnsHNCp.jpg" align=right hspace=13 width=233height=352 ></img>Vampire Knight tikriausiai viena žinomiausių mangų skirtų mergaitėms, nors ši manga pritraukia ne tik moteriškąją lytį. Vampyrų tema, pateikta per meilės trimkampio prizmę tikrai nenuvilia ir įtraukia visu mastu, jei tik mangos pradžioje neišgasdins gana lėkštoki siužeto vingiai - vėliau kelias tikrai įsivingiuoja, siužetas savo mastu didėja, veikėja tampa vis gilesni, o naujai atskleidžiamos paslaptys duoda pagrindinei veikėjai Yuki daug neramių apmąstymams skirtų naktų. Pagrindiniai istorijos veikėjai yra trys - Yuki, Kaname ir Zero. Pagrindinė tema yra jų meilės trikampis, kurio viduryje yra Yuki (savaime suprantama, juk čia ne shounen-ai). Yuki, kuri iš pradžių piešiama kaip naivi ir paprasta mergaitė, vėliau išsiugdo užsispyrimą ir morališkai subresta. Kaname paslaptingas vampyras, kuriam paklūsta kiti tos rasės atstovai ir žinoma Zero, pridedantis šarmo šiai istorijai savo neapykanta iltiniuotiesiems. Piešimas kartais atrodo lengvai persūdytas, bet negaliu ginčytis, kad jis neturi savo šarmo ir žavesio. "Bishų" į valias, taip sakant. Mergaitėms tikrai yra į ką akis paganyti ir dėl ko seiles pavarvinti, bet va pati moteriškoji lytis mangoje kiek blankesnė savo išvaizda. Siužetas sugeba įtraukti, bet apie jo skyles nekalbėsiu kol manga dar nesibaigė, nes gali būti, kad tos skylės labai gerai bus užkamšytos.
    Kol kas vertinu 5/5.

    <hr/>

    <hr/>
    13
    5
    0%
    6
    4
    0%
    2
    3
    0%
    3
    2
    0%
    2
    1
    0%
    0
  • toma
    Šokoladoholikė

    • 2010 03 16
    • 368

    #2
    OMG kokia velniava šitoj mangoj daros...


    Comment

    • Aeval
      Rašytojas


      • 2009 01 12
      • 256

      #3
      Na, tik pradėjus skaityt mangą, visai patiko. Vampyrai, "bishai", meilės seilės... Deja, vėliau, net animui nespėjus pasirodyt, nukeliavo į "atsibodusiųjų" sarašą. Pagrindinė kaltininkė - Yuki. Tipiška shojo mergaitė be jokių prieskonių. Pinasi visiems po kojų, depresuoja visada, visur ir dėl visko. Stirnos akys ir kvailybė nurašomi į "geros širdelės" kategoriją. O dar nesugebėjimas pasirinkt varo į neviltį. Žinoma, tai jau paties žanro kaltė - tokios mergelės, kaip pagrindiniai personažai, yra būtinos. Tad man greičiau liūdna, kad ji neturi sau jokios atsvaros. Mangos populiarumą galiu suprast, bet mano galva ji per ilga ir perspausta su dramos elementais. Personažai kankinasi patys, kankina kitus smagumo dėlei. Zero kyla noras nušaut iš gailesčio( Imu įtart, kad mangaka į sadizmą linkus). Rekomenduotinas tik prisiekusiems žanro mėgėjams.

      Comment

      • Draconica

        #4
        Taip, dėl Zero ir man panašių minčių kyla, o dėl autorės. Matei kaip ji atrodo? Ji panaši į tokią, kuri vaikystėj skruzdes su padidinimo stiklu degino. Gal ir tavo tiesa dėl sadizmo, nes savo veikėjus kankina ji labai.

        Comment

        • Aeval
          Rašytojas


          • 2009 01 12
          • 256

          #5
          Autorius Draconica
          Taip, dėl Zero ir man panašių minčių kyla, o dėl autorės. Matei kaip ji atrodo? Ji panaši į tokią, kuri vaikystėj skruzdes su padidinimo stiklu degino. Gal ir tavo tiesa dėl sadizmo, nes savo veikėjus kankina ji labai.
          Nemačiau. Reikės susirast O kas žino gal ir degino ir musėms sparniukus traukė. Bent iš mangos toks įspūdis susidaro. Sado-mazo santykiai ten.

          Comment

          • Draconica

            #6
            Na, bet jie sado-mazo tik jausmų lygyje. Tikrai nenorėčiau, kad prie kitų šios mangos žanrų dar ir koks smut atsidurtų šalia.

            Comment

            • Aeval
              Rašytojas


              • 2009 01 12
              • 256

              #7
              Tai manęs nenustebintų. Ir mangos nepagadintų. Bet abejoju- per tiek laiko smut neatsirado, be to ir mangaka tokių mangų nepaišė, kiek žinau.

              Comment

              • Draconica

                #8
                Ne, kiek teko domėtis tai ji tik tokias už širdies griebiančias istorijas rašo. Iš esmės man VK patinka, nors tai tikrai ne mano žanras, bet kažką tokio turi. Gal vėliau ir man nusibos, kaip dauguma ilgų mangų iš didelio rašto išeina iš krašto.

                Comment

                • toma
                  Šokoladoholikė

                  • 2010 03 16
                  • 368

                  #9
                  Žiūriu aš ne vienintelė, kuri nemėgsta shoujo mangų, bet skaito VK. Yuuki tikrai nervina savo "neapsisprendimu". Ir tiems, kuriuos jos elgesys nervino mangos pradžioj jūs pamatytumėt paskutinius chapter`ius vot ten tai "neapsisprendimas". Hell she even gets on my nerves and I`m really really tolerant... I even liked her to some extend.


                  Comment

                  • Aeval
                    Rašytojas


                    • 2009 01 12
                    • 256

                    #10
                    Kažkada shojo skaičiau ir paprastai stengiuos užbaigt ką pradėjau, tai nuo tų laikų VK ir liko. Išeina kartą per mėnesį, kai neturiu ką skaityt, tai ir perverčiu. Kaip shojo, tikrai geras kūrinėlis, bet šitą žanrą, matyt, išaugau O Yuki, mergelė lelijėlė, kaip jau minėjau yra tipiška šio žanro atstovė, tad nieko keista, kad jei nemėgsti shojo, tai ir personažas "užknisa".

                    Comment

                    • Draconica

                      #11
                      Nepasakyčiau, kad Yuki mane užnknisa. Sakyčiau ją padarė ganėtinai racionalią su savo vidinėmis dilemomis ir savo vidiniais demonais. Tikrai ne to tikėjausi iš tokio tipo mangos, kai pradėjau skaityti. Aišku, pradėjau skaityti pamačius anime, tad šiokį tokį suvokimą apie ką bus jau turėjau, bet maniau, kad mangoje ji bus dar "mergaitiškesnė" (nežinau kaip tiksliai išsireikšti), Zero taip pat mangoje normalesnis, tik Kaname paliktas toks pats su tokia pačia jį gaubiančia aura.

                      Comment

                      • Nightwister
                        Rimtas forumo narys

                        • 2008 05 27
                        • 116

                        #12
                        Skaitant man manga norisi Yuki gerai užvožti į snukį, nes ji tai pas Zero tai pas Kaname laksto, ir niekaip neapsisprendžia su kuo nori būti ar su Zero ar su Kaname. Kaip rašiau apie šia manga prie amine komentarų tai parašyti ir čia man ši manga tempia gumą ir jau pradeda atsibosti arba kas nors joje atsitinka įdomaus, kad patrauktų dėmesį arba ji greičiau pasibaigia, nes dabar ji visiškai į lankas baigia nusivažiuoti, nes Yuki tai pas vieną tai pas kitą bėgioja. O labiausia man tai Zero gaila, norėtųsi, kad jis paimtų ir nušautų ta inocent porelė t.y Yuki ir Kaname

                        Comment

                        • toma
                          Šokoladoholikė

                          • 2010 03 16
                          • 368

                          #13
                          Nightwister, šiaip jau mangoj sausį prasidėjo Final Arc, taigi ji jau greit baigsis, nebėra šitai mangai kur į lankas važiuot daugiau xDD O dėl užvožimo tai ne tau vienai norisi ;DD Aš ir dažnai noriu gerai vožtelt Yuuki, kad pagaliau apsispręstų. Kiek gi galima...


                          Comment

                          • Nightwister
                            Rimtas forumo narys

                            • 2008 05 27
                            • 116

                            #14
                            Net nežinojau, kad ši manga į pabaigą jau eina Tikiuosi, kad pabaiga nebus fail

                            Comment

                            • toma
                              Šokoladoholikė

                              • 2010 03 16
                              • 368

                              #15
                              Nu, žmonės, kaip jum mangos pabaiga?


                              Comment

                              Working...