Vexille Režisierius: Fumihiko Sori Studija: Oxybot Transliacija: 2007 Žanras: Drama, Science Fiction, Military, cyberpunk ANN reitingas: -- Trukmė: filmas 109min. BOOM BOOM Satellites - Easy Action (AMV) Aprašymas: Tų pačiu kūrėjų darbas kaip ir 2004‘ųjų metų anime „Appleseed“ ir labai bijojau, kad jame gali išlikti identiškos spragos, bet kaip bebūtų keista likau pakankamai nustebęs šio lengvo, futuristinio, kovinio ir dramatiško anime, o labiausiai turbūt neidentiškos tematikos. Gaila, bet šio filmo premjerų kiekis visame pasaulyje buvo tikrai absurdiškai menkas, kurios buvo tiktai Japonijoje ir Italijoje, kas privertė daugumos beviltiškai laukti DVD išleidimo. Trumpai tariant anime apie Japonijos izoliaciją, kai šalis pasiekė didžiules permainas ir aukštumas biotechnologijų sferoje, dėl įvairių eksperimentų ant žmonių ir dėl kitų žmogaus teisių pažeidimų Japonija buvo atstumta viso pasaulio. Japonija apsitvėrė elektra magnetiniu lauku ir per dešimt metų iš šalies niekas negalėjo išvykti ir atvykti, kas sukėlė didelį susirūpinimą kaimyninių šalių, bei kitų konkurentų. Per tiek metų buvo susirūpinta šalies gyventojais ir viso likusio pasaulio saugumu ir tam buvo sukurtas specialus pajėgų būrys, kuris turėjo slapčiai papulti į šalį ir ją ištirti. Piešimas ir Garso takelis: Kas liečia piešimą, grafiką, specialiuosius efektus, 3-D atmosferą ir foną su tradiciniu 2-D charakterių animacija, tai ji atrodo tikrai nerealiai. Neesu tokiu anime mėgėjas, bet šitas buvo tikrai malonus akiai. Labiausiai mane turbūt nustebino čia vyraujantis platus ir įvairus garso takelis, tokių atlikėjų kaip: Paul Oakenfold, The Prodigy, Underworld, Basement Jaxx, Boom Boom Satellites, MIA ir t.t.. Garso takelį sudaro ne tik tranki elektroninė muzika, bet ir kupina sielą raminančių, simfoninių ir ambient stiliaus kompozicijų ir kurias malonu klausyti net ne filmo metu. Išvada: Kas keisčiausia tai Japonija ir šiuo metu yra lyderė kažkiek panašioje sferoje ir tikrai tikiuosi, kad ją niekada neištiks toks kraupus likimas, o gal tai buvo tiesiog kaip savotiškas perspėjimas? Romantikos mėgėjus galiu nuvilti, nes čia jos beveik neaptiksit ir nemanau, kad daba reikia pradėt kai ką įkalbinėt. Kažkiek savaime beskonis ar nepilnai sukramtytas siužetas su savo politine intriga, kuri nusprendžia kam gyventi ir kam ne, bet viską pataiso nebanali intriga ir tiesiog nerealus garso takelis. Screenshots: Dar nematet? Spoileris:
|
Vexille
Collapse
X
-
Vexille
395 (awesome!)28.21%11446.15%18310.26%4210.26%41 (shit!)5.13%2Žymos: Nieko -
Labai sudomino.. Siusciaus cia ir dabar jeigu butu Jap dub/Eng sub. Anw sitas garantuotai papuola i mano to-watch list.Bass please. -
Comment
-
-
susidominau aprasymu, paskui trailery pazejau ir susidomejau, bet nesuprantu rusu...taciau va, ziuriu, ogi linkomanija parupino ir eng sub'us, tai uztai ir jamu!
em...biski kitaip tikejausi sita anime vertint. bet vidutiniskas toks. siaip, pradzia man labai patiko, grazus piesimas, dinamiskas veiksmas, zodziu viskas atrode zadanciai, bet nuo tos akimirkos, kai viskas persikele i mirusia japonija, kazkaip dingo ydomumas ir emiau prasukinet.. man kraupiai atrode, tas herojiskumas pabaigoj ir keisciausia buvo, kai ant tos Vexile nukrito degantis malunsparnis, o jei net kraujas nebego... zodziu, 2.5/5Paskutinis pakeitimas nuo angellus; 2008-02-10, 00:40.Comment
-
10 iš 5.
Kompiuterinė grafika man jau savaime nuostobus dalykas. Jau vien dėl šito norisi kelis balus duoti. O čia visas tik dar nuostabiau. 120iš100. Garso takelis kuo pukiausiai tiko mano garso sistemai ir taip patiko, kad net nuspredžiau bandyti laime parsisiusti OSTus. 120iš100 Puikiai jis priderintas prie pačio anime. Pati istorija? Jai duočiau 85 taškus iš 100. Ji tikrai gera ir man idomi, tačiau neatrodo idomesnė už Appleseed ir daugeli kitų žiurėtu CG darbu.Paskutinis pakeitimas nuo Eisas Kuperis; 2008-02-07, 14:22.Comment
-
-
Istorija gan idomi,pabaiga aishku levoka!grafika man patiko!!! Vertas demesio anime!!!I Just Wanted An Excuse To Kill As Many People As I Could !!!Comment
-
Visishkas niekalas o as tokiais ivertinimais nesishvaistau. Anime daznai yra skonio reikalas, bet kai cia nelabai anime....
Prastai kvepeti pradejo iskart po to kai paaiskejo kad amerikonai cia gerieciai. Tas isgirtas pieshimas ispudzio nepadare. Taip, atrodo neblogai, bet tol kol ekrane nepasirodo plastikines leles vadinamos personazais. Isgirta muzika....nafig ja. Duokit man normalu japonishka ost'a o ne holivudini standarta. Siuzetas pakankamai kvailas ir akis bade nelogiskumai. 5 is desimties vien uz pora visai graziu epizodu....na ir neuzmigau nors nedaug truko.Comment
-
Peržiūrėjus, man tik pasirodė, kad per ilgas. Ir siužetas nėra gilus, kokio norėtųsi iš tokio distopinės atmosferos kupino anime. Grafika tikrai nepriekaištinga ir maloni akims. Tos sci-fi detalės, kaip ateities miesto vaizdai, automobiliai, robotai ir karių ekipuotė tikrai patiko. Ai, dar tie Jags'ai tikrai buvo išskirtinis vaizdelis - logiškumo, galvojant apie fizikos dėsnius, gal ir mažoka, bet bent jau veiksmo daug. Techninė pusė labai patiko, bet istorija ir jos išplėtojimas buvo laaabai atsainus ir be jokių sukrečiančių siužeto posūkių. 4/5Comment
-
Geras anime, ispradziu pagalvojau kad su AppleSeed susijas, bet poto ir AppleSeed pazejau
Zodziu geras patiko.Priklauso Klaipėdos Japonų Animacijos KlubuiComment
Comment