Giniro no kami no Agito

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Airiz
    מיד





    • 2004 01 09
    • 1656

    Giniro no kami no Agito

    Giniro no kami no Agito
    Agito with Silver Hair


    Išleidimo data: 07.01.2006
    Žanras: drama, romantika, fantastika
    Trukme: 96 min. filmas
    Studija: GONZO
    Režisierius: Sugijama Кeiti
    Scenarijus: Kakimoto Наоkо,Siina Nаnа
    Коmpozitorius: Ivasaki Тaku
    Originalo autorius: Iida Umanosuke
    Info: AniDB||Animereactor (rus)

    Istorija nuneša mus 300 metų į ateitį, į epochą, kai civilizacijos, kaip mes ją suprantam, jau nėra. Žmonėms tenka išgyvent lygiom teisėm su gamta ir mišku.
    Vieną gražią dieną berniukas, vardu Agito, patenka į bunkerį, kur iš kriogeninės kameros išlaisvina mergaitę. Mergaitė - raktas į civilizacijos atgimimą ir, kaip taisyklė, atgimimas kažkam reikalingas. Be miško ir neutralaus miesto egzistuoja Lagūna - miestas, kurį valdo kariškiai ir kur gyvena dar vienas atsikėlęs po gilaus miego pulkininkas, kuris nori viską sugrąžint į senas vėžias mergaitės pagalba. Tuomet ir prasideda...

    Pats anime yra Princess Mononoke ir Last Excile variacija su skirtumu, kad matom nefeodalinę Japoniją ir žmonės nekariauja su ateiviais. Miškas valdo situaciją ir žmonės bando su juo susigyvent... et, kiek reikėjo laiko ir kataklizmų, kad žmogus pradėtų bandyt susitart su gamta, tegu ir ne visiškai "gryna", bet..
    Taip pat kalba eina apie miško jėgą ir kerštą žmonėms. Tai mes irgi galim pamatyt berniukui įgijus miško jėgos.
    Apskritai, žiūrint į liekanas to, kas kažkada buvo neono šviesomis apšviesti miestai, ir matant iš susmukusių į žemę dangoraižių traukiamus šokoladukus (or else), DVD ir panašius dalykus tikrai kyla nenoras patirt tai savo kailiu ir tai padeda suprast, kaip jaučiasi mergaitė, pabudusi po miego ir pamačiusi, kad viskas, ką ji turėjo, jau neegzistuoja ir pats imi jai atleist už klaidas, padarytas besivystant istorijai.
    Romantišku šitą anime kažin ar galima pavadint. Yra keletas tokių momentų, bet kur jau mūsų laikais be jų. Tačiau bendrame vaizde tai nesifiksuoja, greičiausiai, tai galima pavadint gražia draugyste. Dramos tiek, kad netektų verkt, na o apie fantastiką tai čia net nereikia kalbėt. Nors, kokiu kampu į tai pažiūrėjus...
    Primena "Water world", "Amerika3000", "Time Machine".

    Galiu rekomenduot elfų ir šiap gamtinių jėgų gerbėjams - anime jums tikrai turėtų patikt. Muzikos nedaug, bet ending'o daina man labai patiko. Piešimas gražus, žalios gamtos nedaug, bet padaryta labai kokybiškai, matyt, norima parodyt, koks kontrastas tarp apaugusių miškų ir negyvų betono luitų. Nustojusi "gyvent" civilizacija palieka įspūdį ir verčia susimastyt, kas bus, kai prieisim ko-egzistavimo su gamta ribą.
    Taip, kad neteršiam gamtos!

    10
    5
    50.00%
    5
    4
    50.00%
    5
    3
    0%
    0
    2
    0%
    0
    1
    0%
    0
  • Kuronii
    Boom, like that

    • 2007 04 01
    • 144

    #2
    Hm..pats anime nelabai man isimine. Piesimas gamtos grazus - veikeju nelabai isimintinas..vienintelis dalykas kas man isimine 100%, tai pradzia kai rodo kaip civilizacija sunyko that was awesome! Ir seip pati ta misko ir gamtos jegos ideja idomi buvo.
    anime yra ziuretinas, so patariu prazelgti.^^
    http://www.acvilnius.lt/ - VAK - Vilniaus Anime klubas

    Comment

    • lolester

      #3
      Man tai pabaiga buvo liuks !! isimintiniausia vieta..
      o siaip pats anime tai demesio vertas... visi tokie su gamta susyje animai kazkaip idomus..

      Comment

      • Katsu
        Hajimemashite



        • 2007 01 18
        • 192

        #4
        Heh, kaip tik norėjau aprašyti šį filmą

        Kaip filmo rėmuose, viskas – personažų pristatymas, supažindinimas su situacija – aiškiai parodyta. Nėra jokių nereikalingų šokinėjimų nuo vieno dalyko prie kito, tiesiog palengva einama prie kulminacinių įvykių. Distopinis pasaulis tipiškas, bet puikus atvaizdavimas nusveria tik į teigiamą pusę. Kiekvienas miestas skiriasi, bei tas skirtingumas labai gražiai žiūrisi. Piešimas puikus (nenuostabu, nes visgi daug lemia, jog čia filmas). Ypač patiko miško atvaizdavimas: akys raibsta... Taip pat savitai atrodo sci-fi mechanizmai: kažkiek priminė „Erdvėlaivių kariai“ ^^ (labia gerai, kad čia nė su žiburiu nerasit jokių kvailų vabzdžių ordų....). Personažų pateikimas, mano akimis, geras, toks minimalistinis: pernelyg nestebinantys bruožai, įprasti ir matyti kitur veidai. Žinoma yra ir įdomių sprendimų kai kurių personažų pavaizdavime (vienas iš jų – Agito tėčio Agashi išvaizda arba tiksliau pasakius – būsena...).

        Įdomiai žiūrisi, tik labai nuvylė filmo pabaiga. Tiesiog pabaiga sugadina visą puikų anime įspūdį. Mane nuvylė ir net nežinau kokiu balu jį vertinti (o skaičiais įvertinti anime man visada yra sunku...). Visgi galima vertinti stipriu ketvertu už tai, kad didžioji filmo dalis yra tikrai įdomi ir puiki.

        P.S. Galiu įmesti kelis screenshot'us. Truputį užtruks, bet šiandien bus.

        Comment

        • Katsu
          Hajimemashite



          • 2007 01 18
          • 192

          #5
          Screenshot'ai:








          Gal internete yra ir gražesnių poster'ių, bet aš būčiau panaudojęs šį:


          P.S. Būtų gerai pridėti ir balsavimą

          Comment

          • funkymonk
            Narys
            • 2007 05 23
            • 49

            #6
            nerealus openingas. tiek muzika , tiek vaizdas - 10+++
            pats muvikas irgi fainas, bet ne toks fainas kaip openingas ^__^
            paveiksliukas mishrus su 3D elementais. tai netrukdo ne kiek, vaizdas patampa dinamishkesnis, nes sukombinuota sazhiningai. siuzhetas man nors uzhmushk, bet - Nauscia'os klonas. kitokiais vaizdais, bet praktishkai parodyta tas pats. todel visiems megejams shio Ghibli produkto turetu patikt.
            5/5
            http://i52.photobucket.com/albums/g11/iljaP/cat.gif (neatitinka reikalavimų 500x130)

            Comment

            Working...