Dive!!

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė





    • 2006 12 11
    • 2910

    Dive!!

    Dive!!


    Režisierius: Kaoru Suzuki
    Studija: Zero-G
    Žanrai: sportas
    Transliacija: 07.07.2017 - 22.09.2017
    MAL reitingas: 6.18
    Trukmė: TV 12 ser. x 25 min.
    YouTube:
    Opening / Ending / AMV



    Aprašymas: Vieną dieną bevedžiodamas šunį Tomoki pamatė Youichi šuolį nuo "drakono" ir susižavėjo šuoliais į vandenį. Nieko nelaukęs berniukas įstojo į klubą ir dabar yra to pačio Youichi draugas ir konkurentas. Taikinys aišku ne nepėsčias, vienas iš geriausių ir perspektyviausių šalies šuolininkų, bet kas sakė, kad tikslas turi būti lengvai pasiekiamas? Pats Tomoki nėra beviltiškas ir su geru treneriu gali daug pasiekti. Kaip tik tokia ir atsiranda, bet yra ir bloga naujiena. Mat klubas turi finansinių problemų ir savininkai nori juo atsikratyti. Vis tik šansas klubui dar yra - tereikia, kad vienas jo narys papultų į ateinančias olimpines žaidynes. Aišku šuoliuose į vandenį nėra labai jau baisios konkurencijos, bet užduotis tikrai nėra iš lengvųjų.



    Paskutiniu metu sportas manęs visiškai nedžiugina. Kartais atrodo, kad sportuoja ne žmonės, o chemikai. Šiandien perskaitytas straipsnis mane tiesiog šokiravo. Pabandykite atspėti kokios sporto šakos atstovai dažniausiai įkliūna dopingo kontrolei? Kalba eina apie pasaulį. Galiu lažintis, kad neatspėtumėte nei jei duočiau 20 bandymų. Manot plaukikai ar dviratininkai? Nė velnio. BEISBOLININKAI! Lietuva čia irgi yra "blizga", tarp "lyderių" Europos sąjungoje. Krepšiniui nervų neužtenka, vieni kreivarankiai žaidžia. Futbolininkai daugiau vaidina nei žaidžia. Techninės sporto šakos per daug priklauso nuo technikos. Tenisas pabaigus karjerą Agasiui ir Graf nebeveža. Apskritai iš sporto galima išbraukti visas sporto šakas, kurių rezultatas priklauso nuo subjektyvių teisėjų vertinimų. Kokia prasmė stengtis jei vis tiek nubalsuos savaip? Tai prie ko šita ilga įžanga?
    Prie to, kad netikėtai "Dive!!" yra anime kuriame kaip tik yra ta tyra sporto dvasia. Kai svarbu ne rezultatas, pinigai ar garbė, o pats procesas. Noras pasiekti/peržengti savo kūno/proto ribas ir treneriai reikalingi ne vien tik cheminių preparatų parinkimui. Netikėtai, nes posteris man kažkodėl buvo įtartinai panašus į "Free!". O vat nei velnio! Taip, daug beveik nuogų berniukų ir santykiai pas juos tokie ant ribos, kartais net suveikdavo mano vidinis gėjų detektorius, bet nebūtina tai sureikšminti. Serialas yra visiškai pozityvus, net kažkokio antagonisto nėra. Santykiai tarp kolegų yra paremti tik "fair play" principais. Aišku tai nereiškia, kad čia nėra vietos net ir nedidelei dramai. Šiek tiek paliesta ir valdininkų įtakos sportui tema. Patys šuoliai pavaizduoti gan tikroviškai, be jokios fantastikos. Bent jau man, kaip ne specialistui, taip pasirodė. Personažų nėra labai daug, bet daug maž visiems buvo skirta pakankamai dėmesio. Nupiešta gražiai ir sodriai. Šuoliai pavaizduoti irgi kokybiškai. Iš principo serialui turiu tik vieną rimtą pretenziją. Neskaitant neteisingos tikslinės auditorijos aišku. Anime gi nekaltas, kad aš ne mergaitė.^^ Labiausiai man neįtiko pabaiga. Ne pats rezultatas, o jo pateikimas. Paskutinės varžybos parodytos labai jau atmestinai, o paskutinis šuolis, turėjęs būti viso serialo emocinė viršūnė, apskritai liko už kadro. Toks vaizdas, kad kūrėjams pritrūko laiko ar pinigų ir serialą teko užbaigti belekaip.

    Reziumė: Čia tas atvejis kai žiūriu į MAL'o reitingą ir kraupstu. Ir čia vienas geriausių šių metų sportinių anime, nemažiau. Net žiūrint labai kritiškai jis yra vertas mažiausiai 7. Berniukų kerštas už idealiai plokščius personažų pilvukus? Nebent...


    Simpatiškų mergaičių irgi yra.


    Spoileris:

    P.S. radę klaidą praneškite man asmenine žinute. Ačiū.
    1
    5
    0%
    0
    4
    100.00%
    1
    3
    0%
    0
    2
    0%
    0
    1
    0%
    0
Working...